Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, snow22 είπε

αφηνετε πουρμπουαρ,πιστευεται οτι ^πρεπει^ να αφηνουμε,ποια η γνωμη σχετικα με αυτον τον θεσμο?

Θεσμό; 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mylo είπε

Θεσμό

μεταφορικα :P σε καμια περιπτωση δεν ειναι εγω για παραδειγμα δεν αφηνω και σε καμια περιπτωση δεν ειναι κανενα να αφησει κανενας κανεις δεν θα πει τιποτα κανεις δεν θα δωσει σημασια με αφορμη ομως μια συζητηση χθες με εναν ντελιβερα φιλο μου ειπα πως μηπως  πρεπει να αναθεωρησω καθως οι μισθοι που περνουν ειναι ξεφτιλα και με τα μπουρμπουαρ ισοσορροπειται καπως αλλα παλι το θεωρω λαθος ολο αυτο δλδ να κραταν τοσο χαμηλα τους μισθους για τον λογο οτι ακομα δινουν μπουρμπουρ γτ σιγουρα βασιζονται σε αυτο

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Συνήθως στους ντελιβεράδες και στους σερβιτόρους αφήνω τα κέρματα απ' τα ρέστα με όριο τα 2-3 ευρώ 

και στους κρουπιέρηδες στην ρουλέτα αφήνω μια ολόκληρη μάρκα κάθε φορά που μου φέρνουν καλό νούμερο 🤣

Δημοσ.

Πάντα αφήνω ναι, εκτός αν με βρίσουν πχ και πάλι μπορεί να κάνω ότι δεν άκουσα :P

Το πρέπει - δεν πρέπει είναι σχετικό. Όπως θέλει ο καθένας και όπου νομίζει. 

(Πρέπει να υπάρχει κι άλλο τέτοιο θέμα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλάδα όταν πραγματικά το αξίζει ο σερβιτόρος (ποτέ π.χ. σε βαριεστημένους ή/και αγενείς σερβιτόρους) και ενίοτε στους ντελιβεράδες.

Ιδίως τον χειμώνα που τρώνε οι καημένοι τόσο κωλόκρυο στα παπιά.

Στα εξωτερικά ανάλογα.

Στην Δανία π.χ. δεν δίνω ποτέ τίποτα διότι ξέρω ότι οι μισθοί τους είναι παχυλότατοι και δουλεύουν πάντα πολύ καλά ωράρια (ελέω Συνδικάτων & στιβαρής νομοθεσίας).

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1
Δημοσ.

To tip εχει το ρόλο ευχαριστήριο για κάποια υπηρεσία που ετσι κι αλλιως θα πληρωθει. Αν ο υπάλληλος δείξει θετικό πνευμα, θα χαρώ να του δώσω tip , ενω αν δεν δείξει (ξινά μουτρα, βαριεμαι που ζω, γιατί ήρθατε, αγένεια, τσαπατσουλια) ας μείνει με το μεροκάματο ή τα tips των άλλων. Επισης το tip για μενα είναι συνδεμένο αντιστρόφως αναλογα με το κόστος της υπηρεσίας/προϊόντος. Αν σε μια καφετέρια μου χρεώσουν τον καφέ 4,30, δεν βλέπουν tip, ουτε 20 λεπτα.

Σε άλλες χώρες το tip συμπεριλαμβάνεται μεσα στην τιμή και σε άλλες δεν υπάρχει tip στην τιμή. Στην Ελλάδα ειναι κάπου στη μεση, αναλογα με το μαγαζί.

• Like 1
Δημοσ.

να αφηνετε τιπ τυποι...

να θυμαστε δεν λεει τοσα για τον σερβιτορο/α αλλα για εμας τους ιδιους αυτη η κινηση...

επιπλεον οι χουβαρνταδες ανθρωποι ειναι πολυ ελκυστικοι... δεν το βλεπει κανεις αλλα ομως συμβαινει..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη δουλεια σας αφηνουν τιπ? Οποιαδηποτε και αν ειναι αυτη? Οι σερβιτοροι κανουν τη δουλεια τους οπως την κανει και ενας που δουλευει στην οικοδομη ενας που δουλευει στις φωτιες ενας αστυνομος ενας νοσηλευτης. Περνουν ολοι αυτοι τιπ? Οχι τοτε γιατι να δωσει καποιος τιπ σε ενα σερβιτορο που περνει 40-50 ευρω τη μερα στις 9-10 ωρες δουλεια? Του χρωστατε τιποτα η αν ερθει αυτος στη δουλεια που κανετε θα σας αφησει τιπ? Σκεφτειτε το. Αν θελετε να αφησετε αφηστε επειδη το θελετε οχι γιατι σας ειπε καποιος αλλος να αφησετε. Σε ταβερνες που ξερω χρονια και παω και φευγω 100% ευχαριστημενος αφηνω σχεδον παντα. Αλλα οχι γιατι πρεπει απλα γιατι θελω.

Επεξ/σία από Arkin
  • Sad 1
Δημοσ.

Συνήθως ναι.

Εντωμεταξύ δε ξέρω ακόμα με σιγουριά τι ισχύει uk για τιπ για τους ντελιβεραδες.

Παραγγέλνω online από το σούπερ μάρκετ και κάθε φορά που τους δίνω τιπ δείχνουν έκπληκτοι. Ο χθεσινός κιόλας δεν ήθελε να το πάρει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έπρεπε να το ανοίξεις του χρόνου, για να λέμε ότι εμφανίζεται κάθε 2 χρόνια... 😛

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...