Προς το περιεχόμενο

Βραχυκύκλωμα τροφοδοσίας cctv μόνο όταν μπαίνει κάμερα


gasafun

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω μια εγκατάσταση που περνάει απο κοινόχρηστους χώρους αδύνατο να μπει χέρι. Αποτελείτε από καλώδιο  rg59. 2 τροφοδοσία και 1 αμαξονικο.

Προσπάθησα να συνδέσω μια αρκετά καλή Hikvision κάμερα στο καταγραφικό της στην υπάρχουσα εγκατάσταση που καταλήγει μέχρι την γκαρσονιέρα μου αλλά βρήκα ένα σχετικό βραχυκύκλωμα. Η κάμερα από δίπλα με ups για ρεύμα και αμαξονικο παλι διπλα της λειτουργέι μια χαρά. Αλλά όταν χρησιμοποιώ τα καλώδια που περνάνε μέσα από την πολυκατοικία περνώ 12 βολτ και όταν συνδέω την κάμερα τίποτα. 0. Επόμενος βραχυκύκλωμα...? Η μια λύση πιστεύω ειναι PoC up the coax, ρεύμα μέσω coax αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα λειτουργεί και αυτό. Ρεύμα από κοντινή πηγή η ψάξιμο καλωδίου αποκλείονται λόγο κοινοχρήστων χώρων. Τι λύση προτείνετε?

 

Όλα τα τεστ έγιναν με μηχανήματα ακριβείας και σχετικά ακριβά. 2200 ups. Smart tv, dvr κλπ κλπ

Το δε πολύμετρο κιόλας διαθέτει auto negotiation το γυρνάς στο "V" Και βρίσκει μόνο του αν είναι dc η ac Και την ανάλογη κλίμακα.

Και να μην αναφέρω το τροφοδοτικό με τις ασφάλειες που μου έκαψε που υποτίθεται είναι 9 ασφάλειες για 9 κάμερές Όχί 9 προς 1.. (από κοντά δεν τις έκαιγε μόνο από τον οροφο)

 

Κάποια ιδέα...? Λόγο διακοπών είμαι μακριά και αποκλείονται τα local test μεχρι ανωτέρας

ήθελα να έχω μια ιδέα της γειτονιάς πριν φύγω αλλά έτυχε γκαντεμιά 

Επεξ/σία από gasafun
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις μεγάλη απόσταση από την τροφοδοσία θα έχεις αρκετά προβλήματα. Κάποιες κάμερες δέχονται απώλεια μέχρι 10% που σημαίνει αν είναι παραπάνω δεν θα δουλέψει καθόλου. 

Θα πρέπει να ξέρεις μέτρα, θα πρέπει να συνδέσεις την τροφοδοσία στο καλώδιο και μετά να δεις πόσα βολτ σου δίνει. Αν δεν σου δίνει καθόλου κάνε μια δοκιμή να δεις αν τα καλώδια σου είναι βραχυκυκλωμένα ή κομμένα. Το πολύμετρο σου έχει πάνω μια ένδειξη που είναι σαν δίοδος, λέγεται continuity (δεν ξέρω πως είναι στα Ελληνικά η σωστή λέξη). Θα το γυρίσεις σε αυτό και θα δοκιμάσεις. Γενικά είναι πολλές οι πληροφορίες που πρέπει να έχει κάποιος για την εγκατάσταση μιας κάμερας αλλά ξεκινάμε από τα βασικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βάλεις PoC κάμερα θα πρέπει προφανώς να αλλάξεις και το καταγραφικό το οποίο να είναι PoC. Οι PoC έχουν περιορισμό μέχρι τα 200m απόσταση οπότε μέχρι εκεί είσαι καλά. Αν έχεις απλό καταγραφικό και όχι PoC τότε θα πρέπει να βάλεις ξεχωριστή τροφοδοσία οπότε δώρο άδωρον.

Δεν κατάλαβα αν έδωσες στο RG59 12 volt τάση και τα μετράς με το πολύμετρο και όταν κουμπώνεις την κάμερα μηδενίζει η τάση και βραχυκυκλώνει ? Αν κατάλαβα σωστά περασμένη και η ώρα που γράφω.

Επίσης πόσα μέτρα είναι το καλώδιο της κάμερας ? 

Και φυσικά πρέπει να μετρήσεις με το πολύμετρο το ποιο απλό δλδ που όπως το περιγράφεις ακούγεται βραχυκύκλωμα καλωδίου, σε κάποιο σημείο θα την έχει αρπάξει. Ξέρω ότι αναφέρεις ΄το δεν είσαι τοπικά στον χώρο αλλά Remotely δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα 😋

Η άλλη λύση που αναφέρει και ο donblunts από πάνω απ ότι είδα είναι να βάλεις ξεχωριστή τροφοδοσία στην κάμερα με κάποιο στεγανό κουτί προφανώς.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...