Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια προσωπική ιστοσελίδα ή όποια θα περιέχει και ένα portfolio - βιογραφικό.  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: τι είναι καλύτερο,  να την ανάπτυξω με κάποιο έτοιμο template σε cms ή να χρησιμοποιήσω κάποιο Html template(με css)?  Έχω κάποιες βασικές γνώσεις css και Html.

Δημοσ.

Εαν κάνεις σπάνια ανανεώσεις και δε χρειάζεσαι δυναμικο περιεχόμενο, η απλή html/css θα γινει πολύ πιο ευκολα και αισθητικά δεν θα ειναι τυποποιημένη

Δημοσ.

Αν πας σε στατικό site, θα έχεις πρόβλημα όταν κάνεις προσθήκες στο Portfolio. Καλύτερα δοκίμασε σε wordpress με κάποιο απλό theme για να μπορείς να το διαχειριστείς εύκολα.

2 λεπτά πριν, isay είπε

Εαν κάνεις σπάνια ανανεώσεις και δε χρειάζεσαι δυναμικο περιεχόμενο, η απλή html/css θα γινει πολύ πιο ευκολα και αισθητικά δεν θα ειναι τυποποιημένη

Ότι και να διαλέξει τυποποιημένο θα είναι γιατί και στις δυο περιπτώσεις θα πάει σε κάποιο έτοιμο σχέδιο.

Δημοσ.

Εγώ πάλι αν νιώθεις πιο άνετα με τα static sites, απλά HTML + CSS άντε και λίγο Js τότε ίσως να δεις κάποια static site generators όπως το Jekyll.
Τα οποία "λύνουν" αυτό το θέμα με τις ενημερώσεις σε άρθρα και portfolio.

Δες περισσότερα εδώ:
https://www.staticgen.com/

Μπορεί να φαίνονται λίγο περίεργα στο πως τα στήνεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Ταχύτερα από CMS, πιο άσφαλή και αν δεν πατήσεις πάνω σε κάτι τυποποιημένο θα είναι μοναδικά.
Ενώ για να κάνεις κάτι "μοναδικό" σε κάποιο CMS Θα πρέπει να μπλεχτείς λίγο με τα τερτίπια του και την back-end γλώσσα του.
πχ. PHP

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου. 

Εγώ έχω φτιάξει την ιστοσελίδα μου σε custom html, αλλά εγώ είμαι πρόγραμμα και μπορώ εύκολα να διαχειριστώ αλλαγές. Οι σελίδες με custom html είναι πιο πρωτότυπες μιας και λιγότερος κόσμος διαλέγει τα δικά τους theme. Παρόλα αυτά εγώ θα σου πρότεινα το WordPress μιας και είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμο και θα γλιτώσεις πολύ χρόνο από διάφορα τερτίπια που θα χρειαστείς αν πας σε custom

Δημοσ.
6 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Εγώ πάλι αν νιώθεις πιο άνετα με τα static sites, απλά HTML + CSS άντε και λίγο Js τότε ίσως να δεις κάποια static site generators όπως το Jekyll.
Τα οποία "λύνουν" αυτό το θέμα με τις ενημερώσεις σε άρθρα και portfolio.

Δες περισσότερα εδώ:
https://www.staticgen.com/

Μπορεί να φαίνονται λίγο περίεργα στο πως τα στήνεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Ταχύτερα από CMS, πιο άσφαλή και αν δεν πατήσεις πάνω σε κάτι τυποποιημένο θα είναι μοναδικά.
Ενώ για να κάνεις κάτι "μοναδικό" σε κάποιο CMS Θα πρέπει να μπλεχτείς λίγο με τα τερτίπια του και την back-end γλώσσα του.
πχ. PHP

μπορείς να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί γιατι μπερδεύτικα λιγάκι...Γραψω την ιστοσελίδα που θελω σε html css και μετά χρησιμοποιώ το Jekyll?

Δημοσ.

Όχι ακριβώς.

Κάνεις install το Jekyll και μέσα σε αυτό γράφεις το HTML + CMS.
Όταν λέω μέσα, εννοώ γράφεις αρχεία HTML + CSS σε συγκεκριμένα folders που τα θέλει αυτό για να τα διαβάσει.

Η λογική ποια είναι:
Αν μιλάμε για κάτι καθαρά στατικό.
Ούτε 1 άρθρο δυναμικό κλπ.
Ναι, κάντο καλύτερα σε απλά αρχεία HTML + CSS και τέλος.

Αν μιλάμε για κάτι λίγο πιο δυναμικό, ότι θα έχεις άρθρα ή portfolio items που θα προσθέτεις/ανανεώνεις, είναι λίγο μανούρα να διατηρείς πολλά αρχεία.

Το Jekyll τι κάνει:
Σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις έναν σκελετό/template για τις σελίδες και τα άρθρα και να έχεις τα δεδομένα (που κανονικά θα ήταν σε βάση δεδομένων) σε απλά αρχεία.
Από εκείνα τα απλά αρχεία διαβάζουν τα templates για να δείξουν την εκάστοτε σελίδα ή άρθρο.
Στο τέλος, κάνεις ένα Jekyll build και όλα αυτά τα αρχεία με τα data και τα templates τα μετατρέπει σε απλά HTML + CSS αρχεία όπου τα ανεβάζεις στον server και τέλος.
Αν θυμάμαι καλά στο Jekyll υπάρχει και ένα plugin που λέγεται Jekyll Admin στο οποίο μπορείς να δεις / γράψεις άρθρα και σελίδες σε ένα περιβάλλον που θυμίζει λίγο περισσότερο κλασσικό CMS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελει πρωτα μελετη

ξεκινας με το https://jekyllrb.com/docs/home/

ολοι αυτοι οι generators μπορεις απλα να φανταστεις οτι ειναι ενα framework - μια ετοιμη εργαλειοθηκη

με σκοπο σε βαθος χρονου να σε γλυτωσει απο κοπο και χρονο που θα εχανες γράφοντας παντου απλα και μονο html/css

Επεξ/σία από xrhstosiak
Δημοσ.

Με βασικές γνώσεις και για portfolio (που θα το ανανεώνεις συχνά) άνετα θα προτιμούσα cms. Και συγκεκριμένα το wix, πολύ καλό σύστημα σχεδιασμού, διαλέγεις template αλλά μπορείς επί της ουσίας να το κάνεις ό,τι θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...