Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να κανω και εγω μια ερωτηση ?

περνανε "τελωνειο" ολα τα δεματα ? εννοω αν στο στελνει φιλος- γνωστος και οχι καταστημα θα περασει τελωνειο ? 

Ακομα και αν το πακεταρει σαν μεταχειρισμενο ?

Εχω σκοπο να παραλαβω ενα υγρο αυτοκινητου -καθαριστικο απο αυστραλια ,

εννοειτε οτι δεν υπαρχει σε καμια αλλη αγορα ...,

αν το βαλει ο φιλος μου σε μπουκαλι σαμπουαν και φαινεται μικρης αξιας θα το γλυτωσω ? εχει κανεις καποια εμπειρια σε αναλογη παραλαβη ? η καποιον αλλο τροπο αποφυγης "δασμων "?

Μιλαμε για αξια υγρου 50ε αλλα αν περασει "τελωνειο " θα μας βγει 100...

Δημοσ.

ΟΛΑ περνάνε απο τελωνειο και τυπικά για όλα βγαινει δασμος (νομος ΕΕ). Στην τελωνειακή νομοθεσία δεν υπάρχει η έννοια δώρο ή φιλική αποστολή, κλπ. Υφίσταται μονο το "μη εμπορικου χαρακτήρα" οπου η ατέλεια ειναι στα 45 ευρω CIF, αλλά συντρέχουν προϋποθέσεις.

Στην πράξη οσο πιο "μη εμπορικό" δειχνει, τοσο πιο πιθανό ειναι το περάσουν τελωνειακά ελευθερο. 

Πολύ καλος οδηγος -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

Σχετική συζητηση -> https://www.insomnia.gr/forums/topic/680815-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-part-2/?page=13

Δημοσ.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

Τους οδηγους τους εχω διαβασει εδω και πολλα χρονια και κανω αγορες επισης...

Εδω ομως δεν υπαρχει ιντερνετικο καταστημα ,ουτε δεμα με σφραγιδα καταστηματος,δηλωμενη αξια πολυ μικρη,αλλα ουτε και αποπoδειξη το ποσο αγοραστηκε μεσω pay pal,ουτε θα στηλω χρηματα να φαινεται το ποσο...

απλως ενας φιλος μου στελνει ενα δεμα ,ετσι θα φαινεται ΟΧΙ μια αγορα απο ιντερνετ ! αυτο ρωταω !

να μην φανει καθολου σαν αγορα αλλα σαν αποστολη ενος δεματος

Σε αναλογη περιπτωση φιλου παρελαβε απο Αμερικη εξαρτημα αξιας 700 ευρω χωρις δασμους ,θα πρεπει να να τον βρω για να μαθω τον τροπο...

Δημοσ.

Και πάλι μιλώντας για το τυπικο, αν δεν υφίσταται τεκμηριο κόστους η υπηρεσία μπορει να τιμολογήσει με βάση την τρέχουσα τιμη του προιόντος (ειτε καινουργιο ή μεταχειρισμένο) και αν κρίνεις οτι αδικήθηκες, πας για αναδασμολογηση. 

Το τι γινεται στην πράξη, σου εγραψα παραπάνω. Αν τώρα σου ερχεται μια κουτα ΝΑ, δυσκολο να περάσει απαρατήρητη ακομα κι αν στην αξία βάλεις κατι χαμηλο

Δημοσ.

οχι μιλαω για υγρο 0,5 λιτρα ,μονο αυτο τιποτα αλλο..

και μαλον σε μπουκαλι διαφορετικο μικρης αξιας....οποτε μαλον πολυ δυσκολο να προσδιορισουν αξια...να δουμε !

Δημοσ.

Το γεγονος να μην δεχτουν να στο στειλουν καν οι μεταφορεις το σκεφτηκες; Μιλας για υγρο και δεν ξερω κατα ποσο ειναι αερα πατερα κατι τετοιο ειδικα απο εκτος Ε.Ε.

Απο εκει και περα δεν ειναι υποχρεωμενοι να προσδιορισουν το τι ειναι, αρκει το οτι θα μπει στην διαδικασια καποιος απο Αυστραλια να στο στειλει και να πληρωσεις μεταφορικα. Το θεμα ειναι σε ποιον θα πεσεις, αν σου ζητησουν αποδειξη πχ αγορας η του τι ειναι αυτο και δεν την δωσεις παιζει και να μην το παραλαβεις ποτε.

Δημοσ.

φιλε τα μεταφορικα και το ποσο κοστιζει και αν συμφερει η αγορα του ειναι εκτος θεματος  του ποστ...

πληροφοριακα και μονο ,κυκλοφορει μονο Αυστραλια ,η τιμη του ειναι καλη,αλλα η αποτελεσματικοτη του πρεπει να δοκιμαστει στην πραξη και μετα να ψαξουμε για παραγγελια μεγαλης ποσοτητας...

" Το θεμα ειναι σε ποιον θα πεσεις, αν σου ζητησουν αποδειξη πχ αγορας η του τι ειναι αυτο"

Αυτο ρωταω τον τροπο...δεν το εχω κανει ακομα...στο μαυλο μου ειναι να παραλαβω π.χ. ενα μπουκαλι "URTREX" sampoyan για μαλλια και ποιο πριν με απλο γραμμα θα εχω λαβει αποδειξη αυστραλιας κανονικη απο τον φιλο μου....η να ειναι μεσα η αποδειξη....

το αν το στελνουν  οι κουριερ η το το ταχυδρομειο δεν το γνωριζω θα ρωτησει ο φιλος μου μαλον...

Αυτος ειναι και ολογος  του ποστ αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια !!!😉

ευχαριστω για τις απαντησεις ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, beman είπε

φιλε τα μεταφορικα και το ποσο κοστιζει και αν συμφερει η αγορα του ειναι εκτος θεματος  του ποστ...

πληροφοριακα και μονο ,κυκλοφορει μονο Αυστραλια ,η τιμη του ειναι καλη,αλλα η αποτελεσματικοτη του πρεπει να δοκιμαστει στην πραξη και μετα να ψαξουμε για παραγγελια μεγαλης ποσοτητας...

" Το θεμα ειναι σε ποιον θα πεσεις, αν σου ζητησουν αποδειξη πχ αγορας η του τι ειναι αυτο"

Αυτο ρωταω τον τροπο...δεν το εχω κανει ακομα...στο μαυλο μου ειναι να παραλαβω π.χ. ενα μπουκαλι "URTREX" sampoyan για μαλλια και ποιο πριν με απλο γραμμα θα εχω λαβει αποδειξη αυστραλιας κανονικη απο τον φιλο μου....η να ειναι μεσα η αποδειξη....

το αν το στελνουν  οι κουριερ η το το ταχυδρομειο δεν το γνωριζω θα ρωτησει ο φιλος μου μαλον...

Αυτος ειναι και ολογος  του ποστ αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια !!!😉

ευχαριστω για τις απαντησεις ...

Μαλλον δεν καταλαβες οτι ειπα.

Ο τελωνειακος ΔΕΝ ειναι ηλιθιος. Ακομα και να στειλουν το μπουκαλακι που λες (το θεωρω λιγο απιθανο λογο του οτι μιλαμε για υγρο απο ιδιωτη αλλα οκ ισως και να γινει) μπορει ο τελωνειακος να αμφισβητησει το τι περιεχει το μπουκαλακι. Δλδ ποιος λογικος ανθρωπος θα παραγγελνε ενα μπουκαλι Ultrex απο Αυστραλια πχ που τα μεταφορικα μονο θα ηταν σαν να επαιρνε 3 μπουκαλια Ultrex απο το σουπερ μαρκετ;

Αυτο εννοουσα, οτι ανετα η μπορει να το κατασχεσει (μεσα στην δικαιοδοσια του τελωνειου) η να βαλει καπελο.

Βεβαια μπορει και να περασει αερα, σε αυτα οπως ειπα παιζει ρολο σε ποιον θα πεσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κολας σε λεπτομερειες και χανεις την ουσια....

Σου ξεφυγε το Π.Χ. που εγραψα ...και δεν εννοουσα προ χριστου αλλα παραδειγματος χαρην...

Αν δηλαδη δεν ειναι ultrex και ειναι π.χ. ultrax που δεν υπαρχει εδω ειμαστε οκ ?

υπαρχουν χιλιαδες προιοντα που δεν κυκλοφορουν εδω...και το αντιστοιχο για εκει...

Παντως σε ευχαριστω για την ιδεα που με ειπες ....να μην ειναι δηλαδη καποιο γνωστο προιον και κινησουμε υποψιες...🙂

Επεξ/σία από beman
Δημοσ.

Κοιτάχτε μην καταλειξετε να κινήσετε υποψίες για μεταφορά εκρηκτικών ή ναρκωτικών με τα πειραγμένα μπουκαλάκια απέξω 😛

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dexterios είπε

Κοιτάχτε μην καταλειξετε να κινήσετε υποψίες για μεταφορά εκρηκτικών ή ναρκωτικών με τα πειραγμένα μπουκαλάκια απέξω 😛

μην βαζεις ιδεες !!! 😄😄😄

Χωρις πλακα τωρα ...υπαρχουν σκυλια και ανιχνευτες εκρηκτικων και θεωρητικα περνανε ολα τα δεματα απο εξωτερικο...

αλλα να φυγει κατι τετοιο απο Αμερικη η απο Αυστραλια ειναι πολυ απιθανο !!! μιλαμε για σοβαρα κρατη με υποδομες ,ανθρωπινο δυναμικο και τεχνολογια σε μηχανηματα 😉

Ουτε υποτιμαμε τους Ελληνες τελωνοιακους ,που την δουλεια τους κανουν...απλως δεν θελουμε να πληρωσουμε το νταβατζιλικη του κρατους μας για ενα προιον δεν παραγεται εδω και δεν ξερει απο που να μαζεψει χρηματα !

Ας βρει τους κλεφτες που το ρημαξαν και να εισπραξει αυτα που πηραν αυτοι και οι κληρονομοι τους..........

Δημοσ.

Σε μπουκαλι σαμπουαν θα το περασουνε για ναρκωτικα.

Απο αυστραλια θα κανει 3 μηνες να ερθει..

Σιγουρα υπαρχει λυση εδω γι αυτο που θες απλα δεν ξερεις πως να την βρεις.

Δημοσ.
Στις 20/8/2018 στις 1:22 ΜΜ, beman είπε

μην βαζεις ιδεες !!! 😄😄😄

Χωρις πλακα τωρα ...υπαρχουν σκυλια και ανιχνευτες εκρηκτικων και θεωρητικα περνανε ολα τα δεματα απο εξωτερικο...

αλλα να φυγει κατι τετοιο απο Αμερικη η απο Αυστραλια ειναι πολυ απιθανο !!! μιλαμε για σοβαρα κρατη με υποδομες ,ανθρωπινο δυναμικο και τεχνολογια σε μηχανηματα 😉

Ουτε υποτιμαμε τους Ελληνες τελωνοιακους ,που την δουλεια τους κανουν...απλως δεν θελουμε να πληρωσουμε το νταβατζιλικη του κρατους μας για ενα προιον δεν παραγεται εδω και δεν ξερει απο που να μαζεψει χρηματα !

Ας βρει τους κλεφτες που το ρημαξαν και να εισπραξει αυτα που πηραν αυτοι και οι κληρονομοι τους..........

Θέλουμε σοβαρό κράτος αλλά όταν είναι να πληρώσουμε ότι ακριβώς θα πληρώναμε σε ένα... σοβαρό κράτος.... τότε είναι νταβατζιλίκι....

Δημοσ.

εκτος θεματος.....

Αν μας προσφερουν αυτα που προσφερουν τα σοβαρα κρατη και δεν μας φορολογουν σαν ...αντε να μην πω τοτε ναι θα πρεπει ολοι μας να πληρωνουμε τις υποχρεοσεις μας...

Αλλα αυτο δεν προκειτε να γινει ΠΟΤΕ ! 

Στο θεμα μας...

Απαντηση δεν πηρα  ουτε καμια ιδεα....να δουμε κατι θα σκεφτω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...