Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Εχεις ακουστα την apple? 

Φίλε μου δεν λέμε για προϊόντα πουλάω μούρη... 

Μιλάμε για τρόφιμα. 

Πόσο μούρη θα πουλήσω αν πάρω γάλα μεβγαλ κ όχι γαλπο; 

Κ εγώ σε προϊόντα τεχνολογίας προτιμώ τα τίμια Android κτλ

4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Παιρνεις πχ ενα αλουμινοχαρτο ιδιωτικης ετικετας μιση τιμη απο το σανιτας, αλλα σκιζεται για πλακα.

Μεγάλη αλήθεια. 

Ομοίως προτιμώ επώνυμα ακόμη κ σε μωρομαντηλα. 

Γενικά η φτήνια τρώει τον πάρα τελικά κ το φτηνό το διπλοπληρωνεις 

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kaliakman είπε

Νομίζω ότι μερικά φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα ιδιωτικα. 

Τι μερικά όλα. Εσύ τι λες να εχει το κάθε σουπερ μαρκετ 20 διαφορετικά εργοστάσια να φτιαχνουν 20 διαφορετικα προιοντα? Μονο το Lidl το κάνει αυτό. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bill999r είπε

Γενικά η φτήνια τρώει τον πάρα τελικά κ το φτηνό το διπλοπληρωνεις 

Δεν ισχύει πάντα. Πολλά προϊόντα με ετικέτα σ/μ είναι του ίδιου παραγωγού κι ακριβώς τα ίδια πέραν της ετικέτας με τα ακριβά αντίστοιχά τους. Κλασσικό παράδειγμα τα εμφιαλωμένα νερά.

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου δεν λέμε για προϊόντα πουλάω μούρη... 

Στην apple πληρωνεις σε μεγαλο ποσοστο το marketing.

Απλα δεν καταλαβες τι ηθελα να περασω..

Δημοσ.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό στις μεγάλες αλυσίδες (δεν μιλάω για Lidl) τα ιδιωτικής ετικέτας είναι στην ουσία τα επώνυμα (ακριβώς απ την ίδια γραμμή παραγωγής) με άλλη συσκευασία/ονομασία.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill27 είπε

Γιατι ισως ενα επωνυμο προιον να ριχνει λεφτα και στο μαρκετινγκ και την διαφημιση,ετσι να αυξανεται το κοστος του προιοντος.

Και η διαφορα οπως λες δεν ειναι αμελητεα,ας πουμε τα barilla μακαρονια εχουν 1,30 και μιας ιδιωτικης ετικετας 0,40.

Ατυχες παράδειγμα

...έχουν καμια σχεση τα barilla με τα ιδιωτικης ετικετας

Ο κανόνας είναι το φτηνό το κρέας δεν το τρώνε ουτε οι σκύλοι

Ας όψεται η φτώχιας

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ατυχες παράδειγμα

Ας όψεται η φτώχιας

Εντάξει φιλε μου εσύ πηρες το καλυτερο απο ενα ειδος που έχει και υπερδιπλασία τιμη απο ολα τα αλλα και το συγκρινεις με τα ιδιωτικης. Απο τα υπολοιπα μακαρονια δεν εχω δει καμια διαφορα με τα ιδιωτικης. Σιγα τα ΑΒΕΖ ή σιγά την διαφορά που εχουν τα μισκο από τα Mr.Grand ή τα ΑΒ ή του Lidl.

Όπως και στα γάλατα δεν έχω δει ουσιαστικές διαφορές αναμεσα στα ιδιωτικης και στα επωνυμα και στα περισσοτερα προιοντα το ιδιο. Αλλά λέμε τα κανονικα γάλατα...μη μου πάρεις κάνα Γάλα Αμερικανικης Γεωργικης Σχολης Θεσσαλονικης που κανει 1.9 το λιτρο και μου το συγκρινεις με τα ιδιωτικης.

Και στα αναψυκτικά πχ...εκτός της κοκα κολας που τα υποκαταστατα ειναι πολυ πιο κατω οι πορτοκαλαδες και τα συναφη ιδιωτικης δεν βλεπω καμια αξιοσημείωτη διαφορά από Φαντα ή αλλα επωνυμα που πληρωνεις 40% ακριβότερα. 

Στα περισσότερα προιοντα υπάρχουν τα premium (Barilla,Γάλα αμερικανικης γεωργικης σχολης πχ και αλλα)... τα απλά (Αβεζ,μισκο,Γαλα Δελτα ή Κρικρι)...και τα ιδιωτικης ετικέτας (mr grand, AB, ΜΑΡΑΤΑ,Lidl) .
Τα απλά με της ιδιωτικής ετικέτας δεν εχουν ουσιαστικές διαφορές σε πολλά προιόντα......ειδικά για την διαφορά που έχουν στην τιμή. Μην μου συγκρίνεται τα premium της κάθε κατηγορίας με τα ιδιωτικής ετικέτας. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω κάτι άλλο.

Πριν 5-6-7 χρόνια φρέσκο γάλα Δέλτα τιμή  γύρω στο 1,60 . Σήμερα το ίδιο γάλα 1.07 πολύ κοντά στα γάλατα ιδιωτικής ετικέτας.

Εσείς πιστεύεται ότι έριξε την ποιότητα και κατέβασε την τιμή;;;; Απλά αναγκάστηκε από τον συναγωνισμό.Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα επώνυμα προιόντα που εγώ πιστεύω ότι έχουν ελάχιστες ή και καθόλου διαφορές από τα ιδιωτικής ετικέτας αφού στα ίδια εργοστάσια παράγονται.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ατυχες παράδειγμα

Ας όψεται η φτώχιας

Οπως ανεφερα παραπανω φιλε μου,εγω δεν βλεπω καμια απολυτως διαφορα στα ζυμαρικα ειτε ειναι barilla ειτε ειναι Misko ειτε ειναι Alta.Ολα ιδια ειναι στην γευση (για μενα) αρκει να ξερεις να μαγειρευεις,παιζει και αυτο ρολο.Οπως επισης και στα οσπρια,αν μαγειρευτουν σωστα ειναι το ιδιο νοστιμα με τα επωνυμα.Νομιζετε δλδ οτι εξω που τρωτε ολα τα προιοντα που σας φαινονται νοστιμα και  ωραια ειναι επωνυμα??Απλα ειναι καλα μαγυρεμενα.

Επεξ/σία από bill27
  • Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pa0ki είπε

Ταχίνι Χαΐτογλου 4-5€

Ταχίνι Χαΐτογλου με άλλη επωνυμία στο Lidl 2,5€

Φρέσκο Γάλα Θράκης από ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ 95 σεντς

Φρέσκο Γάλα Θράκης απο ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ με ονομασία ΓΑΛ.ΠΟ στα Lidl 84 σεντς και συχνα το κοπανάει 65 σεντς σε προσφορές. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως γαλπο και μεβγαλ δεν καταλαβαινω καμια διαφορα και το ενα παιζει στα 80κατι λεπτα ενω το αλλο 1.20- 1.30. τουλαχιστον στην αθηνα το γαλπο ειναι μεβγαλ. μαζι με το δωδωνη τα θεωρω ολα καλυτερα του  πρασινου δελτα.

γενικα το μπλε δελτα ειναι καλο, το πρασινο δεν.. imo.

επισης του lidl τα κωλοχαρτα (κιτρινο και πρασινο😋) και  χαρτοπετσετες  μεγαλες (33cm) τα θεωρω ανετα πολυ καλυτερης ποιοτητας απο τις επωνυμες μαρκες και ειναι σαφως οικονομικοτερα.

γενικα να υπαρχει ανοιχτο μυαλο. και δεν ειναι κακο να δοκιμαζουμε αν σκεφτομαστε οτι κατι μπορει και να αξιζει. 

Επεξ/σία από rofl
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rofl είπε

παντως γαλπο και μεβγαλ δεν καταλαβαινω καμια διαφορα και το ενα παιζει στα 80κατι λεπτα ενω το αλλο 1.20- 1.30. τουλαχιστον στην αθηνα το γαλπο ειναι μεβγαλ. μαζι με το δωδωνη τα θεωρω ολα καλυτερα του  πρασινου δελτα.

γενικα το μπλε δελτα ειναι καλο, το πρασινο δεν.. imo.

επισης του lidl τα κωλοχαρτα και  χαρτοπετσετες  μεγαλες (33cm) τα θεωρω ανετα πολυ καλυτερης ποιοτητας απο τις επωνυμες μαρκες και ειναι σαφως οικονομικοτερα.

γενικα να υπαρχει ανοιχτο μυαλο. και δεν ειναι κακο να δοκιμαζουμε αν σκεφτομαστε οτι κατι μπορει και να αξιζει. 

Ακριβώς...το θέμα ειναι να είσαι ανοιχτομυαλος. Εγώ πχ στην μαγιονέζα τα ιδιωτικής αλλά και οι υπολοιπες μαρκες που ειναι φθηνοτερες της Helmans δεν με ικανοποιουν. Πληρωνω την Helmans γιατι για μενα αξιζει το οτι ειναι πιο ακριβη. Ενώ σε κετσαπ και σε μουσταρδες εχω βγει πολυ ωραιες αρκετες μαρκες ιδιωτικων ετικετών (ειδικα μια πικαντικη στα Lidl). Ειναι ανάλογα το προιον και αναλογα τα γουστα φυσικα του καθενός (οταν μιλαμε για φαγητα ειδικα ειναι κυριολεκτικά περι ορεξεως που λένε)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...