chill Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Speculoos είπε Το παγωτό έχει συσκευαστεί στο εργοστάσιο της Haagen Dazs Είναι παγωτό λιντε. Είδατε. Εμείς τρώμε παγωτό λιντε μπαι χαγκεν νταζ κ το πληρώνουμε με κέρματα χάλκινου χρώματος εσείς σκάτε μωβε χάρτινα για να πληρω το όνομα. Κορόιδααααα Επί τη ευκαιρία, στην Ερμιονίδα μετά τη μάσα σε εστιατόριο μας κέρασαν κλειστά παγωτά. Ξοδεύτηκαν.... από τα lidl ήταν. Εννοείται πως ούτε ξαναπατησα όταν ήμουν στο Πόρτο χέλι κ φυσικά απέτρεψα κ οποιοδήποτε άλλο γνωστό να πάει εκεί. Μα κέρασμα από τα λιντε; Τυπε πιο τίμιο να μην κεράσεις τίποτα. Μία φοβία ότι κ η πρώτη ύλη των φαγητών ήταν λιντε την έχω αλλά επιβίωσα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Stamer είπε Άσε Μαργαρίτα, μου άνοιξαν τα μάτια εδω πέρα που κοιμόμουν τόσο καιρό. Αγοράζω κι εγώ βιολογικό γάλα και νόμιζα οτι είναι βιολογικό τόσο καιρό. Αλλά αφού φτιάχνεται στο ίδιο εργοστάσιο... αλλη παπατζα αυτη με τα βιολογικα.. για εξηγησε μας εσυ πως το φανταζεσαι το βιολογικο? τι σε κανει να το προτιμας?
fingolfingr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 42 λεπτά πριν, chill είπε Είναι παγωτό λιντε. Είδατε. Εμείς τρώμε παγωτό λιντε μπαι χαγκεν νταζ κ το πληρώνουμε με κέρματα χάλκινου χρώματος εσείς σκάτε μωβε χάρτινα για να πληρω το όνομα. Κορόιδααααα Επί τη ευκαιρία, στην Ερμιονίδα μετά τη μάσα σε εστιατόριο μας κέρασαν κλειστά παγωτά. Ξοδεύτηκαν.... από τα lidl ήταν. Εννοείται πως ούτε ξαναπατησα όταν ήμουν στο Πόρτο χέλι κ φυσικά απέτρεψα κ οποιοδήποτε άλλο γνωστό να πάει εκεί. Μα κέρασμα από τα λιντε; Τυπε πιο τίμιο να μην κεράσεις τίποτα. Μία φοβία ότι κ η πρώτη ύλη των φαγητών ήταν λιντε την έχω αλλά επιβίωσα Ελα ρε. τα παγωτάκια από το lidl είναι εγγυηση. Καλα δεν είναι και BOSS αλλα.... για να δροσιστείς μια χαρα. Και με όλη αυτή την συζήτηση αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί τα φετινά ξυλάκια που παίρνω (αυτά με την σοκολατα και αμυγδαλα) εχουν λίγο διαφορετική γευση από τα περσινα. Λες;;;;
Stamer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αλλη παπατζα αυτη με τα βιολογικα.. για εξηγησε μας εσυ πως το φανταζεσαι το βιολογικο? τι σε κανει να το προτιμας? Τα βιολογικά προϊόντα είναι απλώς μία μεγάλη πλεκτάνη για να κάνουν τον καταναλωτή να πληρώνει περισσότερα χρήματα ενω αγοράζει τα ίδια ή και χειρότερα προϊόντα. Αλλά εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο!
tzotzo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 12 ώρες πριν, margaritagr είπε Τωρα αμα πεις σε καποιους για τους ελεγχους των προιοντων οπου ακομα και αναμεσα στα επωνυμα βρισκονται διαφορες σε χαρακτηριστικα που δεν αναγραφονται στις συσκευασιες οπως το μικροβιακο φορτιο ή οι μικροβιακες καλλιεργειες που χρησιμοποιηθηκαν, θα σε κοιτανε σαν εξωγηινο. Ειναι οι ιδιοι ανθρωποι ομως που εχουν αποψη επι του θεματος και τη διατυπωνουν βασισμενη σε "νομιζω" , "δε μπορει να..." , "μου φαινεται" , "μου χει πει ο τριτοξαδερφος του κουμπαρου μου" και τετοια. Αυτοι που πιστευουν πως απο τη γευση και μονο αντιλαμβανονται την ποιοτητα ή που δεν μπορουν να ξεχωρισουν τι σημαινει γραμμη παραγωγης και τι πρωτες υλες. Αυτοι ντε που λενε πως ο,τι βγαινει απο το ιδιο εργοστασιο ειναι και ιδιο μ αλλο ονομα Εχει ζουμι το τοπικ, συνεχιστε λιγο να δω κατι Μιας και ξέρεις από γραμμή παραγωγής, θες να μας ενημερώσεις πόσο κοστίζει ο επαναπρογραμματισμος των μηχανημάτων, η ερεύνα και η ανάπτυξη ώστε να βγάλουν από την ίδια γραμμή παρόμοιο προϊόν με διαφορετικές πρώτες ύλες. Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός των μηχανημάτων αυτών, ώστε να μην επηρεάσει η διαφορετική ποιότητα πρώτων υλών, την παρούσα παραγωγή με την επόμενη. Θέλεις να μας πεις πόσο κοστίζουν τα πρότυπα παραγωγής και πιστοποίησης και αν είναι διατεθειμένες οι εταιρείες να αλλάξουν την παραγωγή προς το φτηνότερο με κίνδυνο να τις χάσουν; Θέλεις; μπορείς να τα εξηγήσεις χωρίς ειρωνεία; 3
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Stamer είπε Τα βιολογικά προϊόντα είναι απλώς μία μεγάλη πλεκτάνη για να κάνουν τον καταναλωτή να πληρώνει περισσότερα χρήματα ενω αγοράζει τα ίδια ή και χειρότερα προϊόντα. Αλλά εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο! δεν το παω καν τοσο μακρυα. εγω σου λεω εστω οτι οσοι πουλανε βιολογικα προιοντα δε χρησιμοποιουν φυτοφαρμακα κλπ, ειναι δυνατον κανεις να πιστευει οτι αμα τα γυρω χωραφια εχουν φυτοφαρμακο τοτε μεσω του αερα, των εντομων και των υπογειων υδατων δε τιγκαρουν και τα βιολογικα στα φαρμακα? μονο οσα φτιαχνονται με υδροπονια/αεροπονια/κλπ θα αποκαλουσα ισως βιολογικα. και παλι ο αερας απ οσο ξερω δεν φιλτραρεται, αλλα νομιζω αμα καποιος παραγωγος εχει τα λεφτα μπορει να το κανει. ειχα πετυχει σε βιντεο αεροπονια με εντελως κλειστο τολ οπου και ο αερας φιλτραριζοταν και ακομα και για φως χρησιμοποιουσαν ειδικες λαμπες οπου ρυθμιζαν τις ωρες κλπ... δεν θυμαμαι πολλες λεπτομεριες Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
pontez2 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, Stamer είπε Τα βιολογικά προϊόντα είναι απλώς μία μεγάλη πλεκτάνη για να κάνουν τον καταναλωτή να πληρώνει περισσότερα χρήματα ενω αγοράζει τα ίδια ή και χειρότερα προϊόντα. Αλλά εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο! Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τα βιολογικά ελέγχονται απο τη στιγμη που θα μπει ο σπόρος στο χωράφι μέχρι το τέλος. Πχ ένα ζιζάνιο δε θα αντιμετωπιστει με φυτοφάρμακο αλλά με χειρονακτικη εργασία. Βασική προυπόθεση των βιολογικων ειναι η αποφυγή χημικών συστατικών καθ όλο το κυκλο ζωής του αγαθού. Αυτο προυποθέτει απίστευη δουλειά. Και σαφως αυτο που βγαίνει ειναι πιο υγιεινό. Ακόμα και τα ζωα ειναι ελευθέρας βοσκής και δε τρέφονται με ζωοτροφές του εμπορίου. Εννοείται πως για να ειναι υγιεινό, πρέπει να έχει και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Οποτε αν δε ξέρει ο καταναλωτής ο καθένας μπορει να τον κοροιδέψει. 6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ειναι δυνατον κανεις να πιστευει οτι αμα τα γυρω χωραφια εχουν φυτοφαρμακο τοτε μεσω του αερα και των υπογειων υδατων δε τιγκαρουν και τα βιολογικα στα φαρμακα? Για να βγει το βιολογικο πρέπει να έχει περάσει απο15 ελεγχους.Αν δουν δειγμα φαρμάκου, χάνει τον βιολογικο του χαρακτήρα. Δεν ειναι τοσο απλό λοιπόν. 1
Stamer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δεν το παω καν τοσο μακρυα. εγω σου λεω εστω οτι οσοι πουλανε βιολογικα προιοντα δε χρησιμοποιουν φυτοφαρμακα κλπ, ειναι δυνατον κανεις να πιστευει οτι αμα τα γυρω χωραφια εχουν φυτοφαρμακο τοτε μεσω του αερα και των υπογειων υδατων δε τιγκαρουν και τα βιολογικα στα φαρμακα? μονο οσα φτιαχνονται με υδροπονια/αεροπονια/κλπ θα αποκαλουσα ισως βιολογικα. και παλι ο αερας απ οσο ξερω δεν φιλτραρεται, αλλα νομιζω αμα καποιος παραγωγος εχει τα λεφτα μπορει να το κανει. ειχα πετυχει σε βιντεο αεροπονια με εντελως κλειστο τολ οπου και ο αερας φιλτραριζοταν και ακομα και για φως χρησιμοποιουσαν ειδικες λαμπες οπου ρυθμιζαν τις ωρες κλπ... δεν θυμαμαι πολλες λεπτομεριες Τώρα μάλιστα, θα μπορούσα να κουβεντιάσω μαζί σου... και μάλιστα συμφωνώ κι επαυξάνω με όσα είπες! Αλλά στο πρώτο ποστ, το τσουβάλιασες κατευθείαν. Όσο αφορά τα λαχανικά, όντως ισχύουν αυτά που είπες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Προσωπικά δεν πολυπαίρνω βιολογικά λαχανικά. Αλλά υποτίθεται τουλάχιστον οτι μπορείς να είσαι σίγουρος με ζώα και τα παράγωγά τους. Ειδικά όσο αφορά τα μοσχάρια που έχουν τόσες αρρώστειες και τρώνε τρελλές ενέσεις, θα προτιμήσω βιολογικά (ή βουβάλι κι έλειξε το θέμα). Το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τα ψάρια. Το ίδιο και με το γάλα το οποίο έχει πιστοποίηση οτι είναι από αγελάδα που έχει τραφεί σωστά και χωρίς ενέσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Stamer είπε Τώρα μάλιστα, θα μπορούσα να κουβεντιάσω μαζί σου... και μάλιστα συμφωνώ κι επαυξάνω με όσα είπες! Αλλά στο πρώτο ποστ, το τσουβάλιασες κατευθείαν. Όσο αφορά τα λαχανικά, όντως ισχύουν αυτά που είπες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Προσωπικά δεν πολυπαίρνω βιολογικά λαχανικά. Αλλά υποτίθεται τουλάχιστον οτι μπορείς να είσαι σίγουρος με ζώα και τα παράγωγά τους. Ειδικά όσο αφορά τα μοσχάρια που έχουν τόσες αρρώστειες και τρώνε τρελλές ενέσεις, θα προτιμήσω βιολογικά (ή βουβάλι κι έλειξε το θέμα). Το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τα ψάρια. Το ίδιο και με το γάλα το οποίο έχει πιστοποίηση οτι είναι από αγελάδα που έχει τραφεί σωστά και χωρίς ενέσεις. ναι σορρυ, στο μυαλο μου ειχα τα φυτα αλλα δεν το διευκρινησα.. my bad η αληθεια ειναι δεν εχω ψαξει καθολου τι παιζει με κρεας και ψαρια διοτι με σωστη διατροφη καταναλωνεις μικρες ποσοτητες, οποτε ΥΠΟΘΕΤΩ δεν ειναι τοσο προβλημα 11 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τα βιολογικά ελέγχονται απο τη στιγμη που θα μπει ο σπόρος στο χωράφι μέχρι το τέλος. Πχ ένα ζιζάνιο δε θα αντιμετωπιστει με φυτοφάρμακο αλλά με χειρονακτικη εργασία. Βασική προυπόθεση των βιολογικων ειναι η αποφυγή χημικών συστατικών καθ όλο το κυκλο ζωής του αγαθού. Αυτο προυποθέτει απίστευη δουλειά. Και σαφως αυτο που βγαίνει ειναι πιο υγιεινό. Ακόμα και τα ζωα ειναι ελευθέρας βοσκής και δε τρέφονται με ζωοτροφές του εμπορίου. Εννοείται πως για να ειναι υγιεινό, πρέπει να έχει και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Οποτε αν δε ξέρει ο καταναλωτής ο καθένας μπορει να τον κοροιδέψει. Για να βγει το βιολογικο πρέπει να έχει περάσει απο15 ελεγχους.Αν δουν δειγμα φαρμάκου, χάνει τον βιολογικο του χαρακτήρα. Δεν ειναι τοσο απλό λοιπόν. εχεις καποιο λινκ που να εξηγει τη διαδικασια του ελεγχου? (ειμαστε και σε μια χωρα που δεν το κετεχει στον ελεγχο ) επισης υπαρχουν πολλα λαμογια, εχεις και καποιον οδηγο με γνωστες λαμογιες και πως να τις αποφευγουμε? δεν ειρωνευομαι, αληθεια ρωταω Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
pontez2 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω δε κατάλαβα που ακριβως ειναι το προβλημα. Πιστευετε οτι τα βιολογικά ειναι πλεκτάνη , επειδη κατά την άποψή σας δε προσφέρουν κάτι παραπάνω, ή επειδή κατά την άποψή σας, δε μπορουν να ειναι βιολογικά? (προς Θεού κι εγω έχω τις αμφιβολίες μου και τα ερωτηματικά μου, απλά κάποια πράγματα ειναι στάνταρ) Αναφορά σε κείμενο εχεις καποιο λινκ που να εξηγει τη διαδικασια του ελεγχου (ειμαστε και σε μια χωρα που δεν το κετεχει στον ελεγχο ) Yπάρχουν ολα στο υπουργειο αγροτικης ανάπτυξης (ειδικά όσοι παιρνουν επιδοτήσεις) αλλά βαριέμαι να ψαχνω στη χαωτικη σελίδα τους Ενδεικτικά ομως σου παραθέτω τη διαδικασία που ακολουθούν διάφοροι φορεις πιστοποίησης οπως ο παρακάτω: http://www.bio-hellas.gr/el/ΒιολογικάΠροϊόνταFAQ/ΈλεγχοιΔιαδικασίαΠιστοποίησης/tabid/105/Default.aspx Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από pontez2
zio10 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Οι έλεγχοι για βιολογικά δεν είναι πάντα τόσο αυστηροί, κακώς βέβαια. Βιολογικά ιδιωτικής ετικέτας αγοράζετε; Εγώ παίρνω του ΑΒ συχνά κι έχω πάρει και από Μασούτη και αλλού. Γι'αυτά τι λέτε; Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από zio10
Stamer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Οι έλεγχοι για βιολογικά δεν είναι πάντα τόσο αυστηροί, κακώς βέβαια. Βιολογικά ιδιωτικής ετικέτας αγοράζετε; Εγώ παίρνω του ΑΒ κάποιες φορές. Γι'αυτά τι λέτε; Έχω αγοράσει βιολογικά Ι.Ε. Σίγουρα τα εμπιστεύεσαι απο άποψη ποιότητας (όσο μπορείς). Από εκεί και πέρα, πάλι ο καθένας μπορεί να τα συγκρίνει με τα υπόλοιπα brands όσο αφορά τις γεύσεις. 1
pontez2 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Οι έλεγχοι για βιολογικά δεν είναι πάντα τόσο αυστηροί, κακώς βέβαια. Βιολογικά ιδιωτικής ετικέτας αγοράζετε; Εγώ παίρνω του ΑΒ συχνά κι έχω πάρει και από Μασούτη και αλλού. Γι'αυτά τι λέτε; O AB, επειδη γνωριζω, έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιησεις. Δε θα μπορουσε να ειναι και διαφορετικά. 2
aris1986 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Ξεκίνησε να φαίνεται η κοινωνική και η οικονομική θέση του καθενός μέσα από τι χλαπακιαζει και για αυτό άρχισαν και οι τσακωμοί. Ενώ άμα τρώγαμε όλοι χαβιάρι βιολογικό και την καλύτερη μάρκα δεν θα είχαμε τέτοια θέματα! 2
koupan16 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Σχετικά με τη διαφορετική τιμολόγηση ίδιων προιόντων, σε συζήτηση με ιδιοκτήτη γνωστού τυροκομείου της Β. Ελλάδας (πριν αρκετά χρόνια είναι αλήθεια) μου είχε πει ότι ο Λιντλ όταν αγόραζε τον πλήρωνε μετρητά στο χερι, τη στιγμή που ο Carrefour-Μαρινόπουλος ήταν κάτι σαν προθήκη και εισέπραττε μόνο ότι πουλούσε. Τεράστια διαφορά για έναν επιχειρηματία 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα