Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Ξεκίνησε να φαίνεται η κοινωνική και η οικονομική θέση του καθενός μέσα από τι χλαπακιαζει και για αυτό άρχισαν και οι τσακωμοί. Ενώ άμα τρώγαμε όλοι χαβιάρι βιολογικό και την καλύτερη μάρκα δεν θα είχαμε τέτοια θέματα!

Δεν έχεις κι άδικο. Πάντως ξέρω πολύ κόσμο με λίγα χρήματα αλλά τεράστιο κόλλημα με τα βιολογικά, τις ετικέτες κ.λ.π., όπως ξέρω και πολλούς με το αντίθετο κόλλημα, ασχέτως κι αν έχει πολύ χρήμα για πέταμα.

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Ενώ άμα τρώγαμε όλοι χαβιάρι βιολογικό και την καλύτερη μάρκα δεν θα είχαμε τέτοια θέματα!

χαχα. Το χαβιάρι πάντως ειναι θρεπτικότατο. Αλλά δε πειράζει. Υπάρχει και ο ταραμάς να γουστάρουμε.

Ταραμάς, ντομάτα και νερό και ζεις για πάντα :P:P

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/8/2018 στις 9:03 ΜΜ, bill999r είπε

ώρα η διαφορά για λεπτά του ευρώ ή 1-2 ευρώ τη θεωρώ μικρή

Ναι γιατί ζεις για το σήμερα και ξεχνάς το αύριο και το σε 30 χρόνια...  ότι θα βγεις στην σύνταξη (θα βγείς; ) και ότι κάποιος πρέπει να σε προσέχει μάλλον μετά τα 70 (θα μπορείς να τον πληρώνεις; ) 

ένα απλό παράδειγμα (απο επώνυμο σούπερ μπορείτε να πάτε στην σελίδα του δεν έχουμε και πολλά για να ψάξετε) 

Μακαρόνια barilla No5 500γρ 1,02

Μακαρόνια 365 Νο5 500γρ 0,41

Η διαφορά είναι 61 λεπτά τίποτα.... 

Έστω ότι τρώς μακαρόνια 3 φορές την εβδομάδα. 3*61= 1,83 ευρώ

4*1,83 = 7,32 ευρώ (τα fees της πιστωτικής ή κάποιου μηνιαίου λογαριασμού)

7,32*12= 87,84 ευρώ (ετήσιος λογαριασμός ΕΥΔΑΠ, ετήσια συνδρομή στο Netflix) 

35*87,84 = 3074,4 (μισθός μια βοηθητικής νοσοκόμας για ένα χρόνο ) 

Αν έβαζες 87,84 σε έναν κλειστό λογαριασμό ευρωπαϊκής τράπεζας κάθε μήνα σε 35 χρόνια θα είχες ~4.000ευρώ... 

όλα αυτά απο τα μακαρόνια 

Αν βάλεις χαρτί υγείας, σκόνη πλυντηρίου σάλτσες κτλ κτλ κτλ κτλ μαζεύεις άνετα και λεφτά μέσα σε 18 χρόνια για να στείλεις το παιδί σου σε ένα αμερικάνικο καλό πανεπιστήμιο. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Bigi444444 said:

Εμένα τελικά θα μου πει κανείς πώς καταλαβαίνει από τη γεύση ποιά μπανάνα είναι καλύτερη όταν την τρώει; 

Παγκοσμιος οι πιο κοινες μπανανες ειναι της ποικιλιας Cavendish. Οι μεγαλες κιτρινες που θα βρεις να πουλανε και ως "τυπου Τσικιτα". Δεν θεωρειται νοστιμη ποικιλια, το αντιθετο μαλιστα. Η γευση εχει και υποκειμενικοτητα στη προτιμηση, αλλα απο τις νοστιμοτερες θεωρουνται οι nam wah και blue java. Απο τις δικες μας πεντανοστιμες ειναι η Αρβης.

3 hours ago, Stamer said:

Επίσης, όπως ισχύει και για όλα τα φρούτα, όσο λιγότερο γινομένα, τόσο το καλύτερο γιατί έχουν λιγότερη ζάχαρη.

Ισχυει το ακριβως αντιθετο. Υπαρχει συγκεκριμενο σταδιο συγκομιδης για το καθε φρουτο και καρπο, και γινεται με γνωμονα του να εχει τα ζακχαρα του, το αρωμα, καθως και ολες τις βιταμινες και λοιπα θρεπτικα στοιχεια. Απαγορευεται να πουλας φρουτα, λαχανικα κτλ πριν απο καποιο συγκεκριμενο σταδιο. Οι μπανανες ομως παρα πολλες φορες ειναι εξαιρεση, προκειμενου να ταξιδεψουν ολα αυτα τα χιλιαδες χιλιομετρα, συγκομιζονται πολυ νωριτερα. Γιαυτο αν φας Cavendish μεγαλωμενη στο τσαμπι σε σχεση με την αγορασεις, εχει πολυ μεγαλες διαφορες σε γευση και σε αρωμα.

1 hour ago, Lezantas26 said:

δεν το παω καν τοσο μακρυα. εγω σου λεω εστω οτι οσοι πουλανε βιολογικα προιοντα δε χρησιμοποιουν φυτοφαρμακα κλπ, ειναι δυνατον κανεις να πιστευει οτι αμα τα γυρω χωραφια εχουν φυτοφαρμακο τοτε μεσω του αερα, των εντομων και των υπογειων υδατων δε τιγκαρουν και τα βιολογικα στα φαρμακα?

μονο οσα φτιαχνονται με υδροπονια/αεροπονια/κλπ θα αποκαλουσα ισως βιολογικα. και παλι ο αερας απ οσο ξερω δεν φιλτραρεται, αλλα νομιζω αμα καποιος παραγωγος εχει τα λεφτα μπορει να το κανει. ειχα πετυχει σε βιντεο αεροπονια με εντελως κλειστο τολ οπου και ο αερας φιλτραριζοταν και ακομα και για φως χρησιμοποιουσαν ειδικες λαμπες οπου ρυθμιζαν τις ωρες κλπ... δεν θυμαμαι πολλες λεπτομεριες

Υπαρχουν συγκεκριμενα ποσοστα επιμολυνσης οπου ειναι ανεκτικα, προκειμενου να πιστοποιηθει κατι ως βιολογικο. Εξυπακουεται πως δεν ειναι 0%. Εχουμε μολυνει ολο το πλανητη, μεχρι και στο Εβερεστ και στον Αμαζονιο θα βρεις ανθρωπογενη μολυνση απο ρυπους κτλ. Ξεκαθαριζω στο οτι το πιστοποιημενο βιολογικα δεν σημαινει πως ειναι και το κλινικα αποστειρωμενο.
Για τα χωραφια τωρα, αν υπαρχει γειτονικο κτημα που κανει συμβατικη, υπαρχουν τροποι οπως με δικτυα να αποτρεχεις την μολυνση σε βιολογικο κτημα. Δηλαδη τα ποσοστα των υπολειμμάτων να ειναι κατω απο τα ορια που ισχυουν στην Ελλαδα, οπου οπως ειπαμε πουθενα στο πλανητη δεν ειναι στο 0. Τωρα, αν τα ποσοστα υπερβαινουν καποιες συγκεκριμενες μοναδες, ειτε το εξαγαγεις καπου που αυτα τα ποσοστα ειναι αποδεκτα, ειτε το πουλας συμβατικα η κατι αντιστοιχο. Δεν σε πιστοποιει ο αντιστοιχος οργανισμος αν δεν τηρεις συγκεκριμενες προδιαγραφες, και ελεγχοι πραγματοποιουνται σε βαση.
Για τα υπολοιπα που θετεις σε προηγουμενες και επομενες σελιδες νομιζω εχουν καλυφθει.

Δεν υπαρχει τελος (ακομα) πλαισιο για οικολογικη υδροπονια στην Ευρωπη. Ειναι κατι που θα γινει απο οτι φαινεται στο αμεσο μελλον, αλλα ακομα τιποτα. Μονο οικολογικα θερμοκηπια υφιστανται προς το παρων.

40 minutes ago, pontez2 said:

O AB, επειδη γνωριζω, έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιησεις. Δε θα μπορουσε να ειναι και διαφορετικά.

Οπου παρεπιπτοντως, εχει απο τα αυστηροτερα, αν οχι τα αυστηροτερα κριτηρια στις μετρησεις και τα ποσοστα που αποδεχεται σε φυτοφαρμακα. Εξυπακουεται μονο Ορθης Γεωργικης Πρακτικης και οικολογικα/βιολογικα. το lidl ως γνωστον, εχει απο τα πιο.. ελευθερα ας πουμε. Εξου και οι ποσες αποσυρσεις που εχουν κανει και κανουν.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, pontez2 είπε

χαχα. Το χαβιάρι πάντως ειναι θρεπτικότατο. Αλλά δε πειράζει. Υπάρχει και ο ταραμάς να γουστάρουμε.

Ταραμάς, ντομάτα και νερό και ζεις για πάντα :P:P

χωρις τζατζικι δεν πας πουθενα 🤣

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ισχυει το ακριβως αντιθετο. Υπαρχει συγκεκριμενο σταδιο συγκομιδης για το καθε φρουτο και καρπο, και γινεται με γνωμονα του να εχει τα ζακχαρα του, το αρωμα, καθως και ολες τις βιταμινες και λοιπα θρεπτικα στοιχεια. Απαγορευεται να πουλας φρουτα, λαχανικα κτλ πριν απο καποιο συγκεκριμενο σταδιο. Οι μπανανες ομως παρα πολλες φορες ειναι εξαιρεση, προκειμενου να ταξιδεψουν ολα αυτα τα χιλιαδες χιλιομετρα, συγκομιζονται πολυ νωριτερα. Γιαυτο αν φας Cavendish μεγαλωμενη στο τσαμπι σε σχεση με την αγορασεις, εχει πολυ μεγαλες διαφορες σε γευση και σε αρωμα.

Ποιό είναι το αντίθετο? Οτι ας πούμε μια μπανάνα που είναι πράσινη ακόμα έχει περισσότερη ζάχαρη απο αυτή που είναι σχεδόν λιώμα?? Όσο αφορά την κατανάλωση, καλό είναι να υπάρχει μέτρο στο πόσο γινομένο είναι το κάθε τι. Εκτός κι αν κάνεις συγκεκριμένη διατροφή. Όταν για παράδειγμα αποφεύγω την ζάχαρη και θέλω μπανάνα, θα φάω πράσινη μπανάνα, end of story.

Όσο αφορά τα στάδια συγκομιδής μακάρι να ίσχυε και στην πράξη αυτό που λες... το πιο τρανό παράδειγμα είναι οι ντομάτες που οι περισσότερες είναι μπετός και καταπράσινες (και φυσικά δεν τρώγονται)! Αλλά βέβαια... μην τυχόν και καθυστερήσουν να μαζέψουν και πάρουν λεφτά κανά μήνα αργότερα. Ακόμα και φρούτα από το εξωτερικό φέρνουν που θέλουν 1 μήνα ακόμα για να γινοθούν (βλέπε μάνγκο) και βέβαια δε γίνεται το ίδιο με το να ήταν ακόμα στο δέντρο του.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Ναι γιατί ζεις για το σήμερα και ξεχνάς το αύριο και το σε 30 χρόνια...  ότι θα βγεις στην σύνταξη (θα βγείς; ) και ότι κάποιος πρέπει να σε προσέχει μάλλον μετά τα 70 (θα μπορείς να τον πληρώνεις; ) 

ένα απλό παράδειγμα (απο επώνυμο σούπερ μπορείτε να πάτε στην σελίδα του δεν έχουμε και πολλά για να ψάξετε) 

Μακαρόνια barilla No5 500γρ 1,02

Μακαρόνια 365 Νο5 500γρ 0,41

Η διαφορά είναι 61 λεπτά τίποτα.... 

Έστω ότι τρώς μακαρόνια 3 φορές την εβδομάδα. 3*61= 1,83 ευρώ

4*1,83 = 7,32 ευρώ (τα fees της πιστωτικής ή κάποιου μηνιαίου λογαριασμού)

7,32*12= 87,84 ευρώ (ετήσιος λογαριασμός ΕΥΔΑΠ, ετήσια συνδρομή στο Netflix) 

35*87,84 = 3074,4 (μισθός μια βοηθητικής νοσοκόμας για ένα χρόνο ) 

Αν έβαζες 87,84 σε έναν κλειστό λογαριασμό ευρωπαϊκής τράπεζας κάθε μήνα σε 35 χρόνια θα είχες ~4.000ευρώ... 

όλα αυτά απο τα μακαρόνια 

Αν βάλεις χαρτί υγείας, σκόνη πλυντηρίου σάλτσες κτλ κτλ κτλ κτλ μαζεύεις άνετα και λεφτά μέσα σε 18 χρόνια για να στείλεις το παιδί σου σε ένα αμερικάνικο καλό πανεπιστήμιο. 

Αν δε κάπνιζες, αν δεν έπινες καφέ, αν, αν, αν, αν, αν ....

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Stamer said:

Ποιό είναι το αντίθετο? Οτι ας πούμε μια μπανάνα που είναι πράσινη ακόμα έχει περισσότερη ζάχαρη απο αυτή που είναι σχεδόν λιώμα?? Όσο αφορά την κατανάλωση, καλό είναι να υπάρχει μέτρο στο πόσο γινομένο είναι το κάθε τι. Εκτός κι αν κάνεις συγκεκριμένη διατροφή. Όταν για παράδειγμα αποφεύγω την ζάχαρη και θέλω μπανάνα, θα φάω πράσινη μπανάνα, end of story.

Όσο αφορά τα στάδια συγκομιδής μακάρι να ίσχυε και στην πράξη αυτό που λες... το πιο τρανό παράδειγμα είναι οι ντομάτες που οι περισσότερες είναι μπετός και καταπράσινες (και φυσικά δεν τρώγονται)! Αλλά βέβαια... μην τυχόν και καθυστερήσουν να μαζέψουν και πάρουν λεφτά κανά μήνα αργότερα. Ακόμα και φρούτα από το εξωτερικό φέρνουν που θέλουν 1 μήνα ακόμα για να γινοθούν (βλέπε μάνγκο) και βέβαια δε γίνεται το ίδιο με το να ήταν ακόμα στο δέντρο του.

Εσυ το πας στο αλλο ακρο τωρα με τις υπερωριμες. Απο ενα σταδιο και μετα αποκτουν ενα ικανοποιητικο ποσοστο ζακχαρων, και μπορουν να συγκομιστουν, για πρακτικους λογους που ειπα. Συγκεκριμενα τωρα οι μπανανες οι μπανανες εχουν πολυ καλη μεθωριμανση, αλλα δεν συγκρινεται η διαδικασια οταν συμβαινει με φυσικο τροπο πανω στο ιδιο το τσαμπι, ουτε σε γευση ουτε σε αρωμα.

Αυτο με τις ντοματες θα το δεις πρωτιστως σε συμβατικες λαικες, λογικο στη παραλογια του οτι ο ελεγχος ειναι πρακτικα ανυπαρκτος. Δεν συμβαινει το ιδιο σε πιστοποιημενους παραγωγους ΟΓΠ η οικολογικες λαικες. 
Με τα εισαγωμενα τροπικα και υποτροπικα, τις περισσοτερες φορες υπαρχει πολυ μεγαλυτερη ελαστικοτητα. Γιαυτο και συνηθως δεν αξιζουν και τα χρηματα τους.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αν δε κάπνιζες, αν δεν έπινες καφέ, αν, αν, αν, αν, αν ....

Δεν του είπα να κόψει κάτι του είπα να αγοράζει έξυπνα και να εξοικονομεί..

Εσύ δηλαδή αν σου βάλω μια μακαρονάδα με μπαρίλα και μια άλλη θα βρεις ποια ειναι η μπαρίλα; 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Δεν του είπα να κόψει κάτι του είπα να αγοράζει έξυπνα και να εξοικονομεί..

Εσύ δηλαδή αν σου βάλω μια μακαρονάδα με μπαρίλα και μια άλλη θα βρεις ποια ειναι η μπαρίλα; 

To έχουμε ξεχειλώσει νομίζω το θέμα με τα μακαρόνια 

Το πιθανότερο όχι, έτσι όπως συνήθως τρώω μακαρόνια (δηλαδή με σάλτσες κλπ) δύσκολα θα καταλάβω

Τορτελίνια πάντως που είχα πάρει μια φορά noname για να δοκιμάσω, τα έφαγα με το ζόρι για να μη τα πετάξω 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Το πιθανότερο όχι, έτσι όπως συνήθως τρώω μακαρόνια (δηλαδή με σάλτσες κλπ) δύσκολα θα καταλάβω

Τορτελίνια πάντως που είχα πάρει μια φορά noname για να δοκιμάσω, τα έφαγα με το ζόρι για να μη τα πετάξω 

ε δοκίμασε νοναμε2 επειδή δεν σου αρέσει το ένα δεν πα να πει ότι δεν θα σου αρέσει και το άλλο (αν και είσαι σίγουρος ότι φταίγανε τα τορτελίνια; μήπως κάτι πήγα στραβά στην παρασκευή ;ή μήπως ήταν χαλασμένα τα συγκεκριμένα; ) 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

ετήσια συνδρομή στο Netflix)

Σοβαρά τώρα;;; 

Συγκρίνεις το τι βάζεις στον οργανισμό σου με το Netflix... 

Ωραία μαν μου, εγώ προτιμώ να κατεβάζω από torrent και όσα γλυτώνω να τα δίνω στη barilla... 

Ρε φίλε δεν δουλεύω για να επιβιώσω αλλά για να έχω κ μια ποιότητα ζωής εγώ κ τα παιδιά μου. 

Κ όχι αν δεν μου φτάνουν δεν θα φάω 3 φορές τη βδομάδα μακαρόνια... Θα φάω 1 φορά αντί να φάω τη σαπίλα του 365. 

Κ τα κουμάντα του ο καθένας τα κάνει κ για τα γεράματα του κ για όλα τα υπόλοιπα. 

Ναι το ξανατονιζω, δεν θα υπολογίσω λεπτά του ευρώ για το τι θα βάλω στον οργανισμό μου... 

Οπως θα πάρω επώνυμο σαμπουάν για το δέρμα μου, όπως θα πάρω επώνυμο αναψυκτικό - χυμό κτλ 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Παράδειγμα το φέρνουμε.Το ίδιο συμβαίνει με πολλά άλλα προιόντα.

Είχα με κάποιο γνωστό διαφωνία για τις μαρμελάδες ο οποίος μου έλεγε ότι αγοράζει μόνο bonne και μπορεί να καταλάβει τη γεύση τους με κλειστά μάτια και εγώ διαφωνούσα.Πήραμε μία bonne και μία maribel του lidl ροδάκινο του βάλαμε σε φτυγανιά με βούτυρο και δεν μπορούσε να ξεχωρίσει λέγοντας bonne πότε τη μία πότε την άλλη.Στο τέλος και αυτός παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τη γεύση.

Άσε φίλε όλα στο υποσυνείδητο μας τα περνάνε μέσω διαφημίσεων και άλλων μηνυμάτων

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bill999r είπε

Σοβαρά τώρα;;; 

Συγκρίνεις το τι βάζεις στον οργανισμό σου με το Netflix... 

Αν κατάλαβες αυτό απο το μήνυμά μου τότε δεν ειμαι κατάλληλα εκπαιδευμένος για να σε βοηθήσω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...