Guerriero4 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Σε ότι δεν τρώγεται δοκίμασε το φθηνότερο μήπως και βολευτείς. Στα υπόλοιπα για να έχεις το κεφάλι και το στομάχι σου ήσυχο, πήγαινε καλύτερα σε ποιοτικά προϊόντα. Και ρίχνε και μια ματιά που και που στις ανακλήσεις του ΕΦΕΤ για σιγουριά http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/news_per_category?par_newCatId=24
adi32 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Τα προιοντα που βγαζει πχ ο ΑΒ με τη δικη του ετικετα ειναι καποιας μαρκας που απλα εχουν το δικο του περιτυλιγμα Δεν εχει ο καθε βασιλοπουλος βιομηχανια να παραγει προιοντα πχ τονος Rio mare 6e , τονος ΑΒ 5e Ακριβως επειδη δεν εχει τη φιρμα τα πουλαει φθηνοτερα αλλα ειναι ακριβως ιδια ποιοτητα 3 1
margaritagr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, apostolispd είπε Δεν ισχύει πάντα. Πολλά προϊόντα με ετικέτα σ/μ είναι του ίδιου παραγωγού κι ακριβώς τα ίδια πέραν της ετικέτας με τα ακριβά αντίστοιχά τους. Κλασσικό παράδειγμα τα εμφιαλωμένα νερά. Ελομας εμφιαλωμενο νερο απο γεωτρηση ΑΘΛΙΑ γευση και αρωμα ηπια μια γουλια και το πεταξα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Καποια δικα μας προιοντα που εξαγονται, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι πωλουνται εδω ακριβοτερα απο οτι εξω, που σαφως εχουν ακριβοτερα μεταφορικα.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, pymarios είπε Καποια δικα μας προιοντα που εξαγονται, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι πωλουνται εδω ακριβοτερα απο οτι εξω, που σαφως εχουν ακριβοτερα μεταφορικα. Φοροι 2 1
NemeSis1990 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Φοροι οχι σε αυτο το θεμα ΔΕΝ φταινε οι φοροι. Τα ελληνικα σουπερ μαρκετ ειναι ΚΑΡΤΕΛ μεταξυ τους και μας πουλανε ολοι ακριβα γιατι ο ελληνας δεν εχει καταναλωτικη συνειδηση. Το ιδιο ηταν και πριν την κριση, μας @#*@$ κανονικα ειδικα στα εισαγωμενα. Αυτος ειναι και ο λογος που το lidl παει τοσο καλα στην ελλαδα, κραταει τιμες χαμηλοτερα απο ολους τους αλλους. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από NemeSis1990 1
papoys1 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, margaritagr είπε Ελομας εμφιαλωμενο νερο απο γεωτρηση ΑΘΛΙΑ γευση και αρωμα ηπια μια γουλια και το πεταξα. Δηλαδή το Ζαγόρι που κυρίως συνεργάζεται με το lidl στα νερά δεν τα γεμίζει εκεί που γεμίζει τα δικά του αλλά κατεβαίνει και φορτώνει από τη λίμνη Παμβώτιδα;;;; Όσο για το γεώτρηση δεν νομίζω πως έχει μεγάλη σημασία αν το νερό είναι ελεγμένο και καλής ποιότητας.Το φημισμένο νερό Κύμης (τώρα δεν υπάρχει έκλεισε λόγω χρεών) πάντα από γεώτρηση έβγαινε και από όσα έχω ακούσει το Λουτράκι κυρίως από γεωτρήσεις είναι όπως και πολλά άλλα. Επίσης το μεγάλο υπέρ είναι ότι πωλούνται πάντα φρέσκα και πολύ κοντά από την ημερομηνία εμφιάλωσης (μεγάλη κατανάλωση λόγω τιμής),ενώ νερά άλλων s/m μπορεί να είναι και βδομάδες σε αποθήκες ή και ακόμη μέσα στον ήλιο με ότι αυτό συνεπάγεται.Μπορεί με του ΕΛΟΜΑΣ που λες να συνέβη και κάτι τέτοιο αλλοιώνοντας τη γεύση του. Επίσης να πω για τις μαρμελάδες του lidl από 1,60 μέχρι 1,80 που συχνά τις βάζει προσφορά 1,10 - 1,40.Καταπληκτικές και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από επώνυμες και μη που πωλούνται από 2,5 έως 3,5 ευρώ. 1
Fotis13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, bill27 είπε Ναι τα εχω δοκιμασει αλλα στα ζυμαρικα ολα ιδια μου φαινονται,οποτε επιλεγω τα πιο φθηνα. Ειναι απλο και το κουραζεις χωρις λογο ,εχεις κατεστραμενους γευστικους καλυκες .Οποτε για την περιπτωση σου καλα κανεις και επιλεγεις τα πιο φτηνα παντου ,αφου δεν βλεπει καμμια διαφορα . 13 ώρες πριν, adi32 είπε Τα προιοντα που βγαζει πχ ο ΑΒ με τη δικη του ετικετα ειναι καποιας μαρκας που απλα εχουν το δικο του περιτυλιγμα Δεν εχει ο καθε βασιλοπουλος βιομηχανια να παραγει προιοντα πχ τονος Rio mare 6e , τονος ΑΒ 5e Ακριβως επειδη δεν εχει τη φιρμα τα πουλαει φθηνοτερα αλλα ειναι ακριβως ιδια ποιοτητα Καμμια απολυτως σχεση δεν εχει ο τονος Rio Mare me ton AΒ ειναι αλλης ποιοτητας κιτρινοπτερος η' ποικιλια και δεν τρωγεται .Επειδη καταναλωνω ενα container απο τονο καθε χρονο επετρεψε μου να εχω καλυτερη αποψη . Ο τονος ως ψαρι εχεις μεγαλες διακυμανσεις στην τιμη που καθοριζονται αναλογα το ειδος , την λιπαροτητα του ψαριου ,τις μεθοδους συντηρησης και την διαρκεια απο την συλλογη και μετα καθως και την επεξεργασια .Που θα μας πειτε πως ειναι και ολα τα ιδια . Απο τα παραπανω και μονο φαινεται το μεγεθος των ανακριβειων που γραφετε μερικοι . Γενικα ο κανονας ειναι πως τα ιδιωτικης ετικετας ειναι κατωτερης ποιοτητας .Για αυτο και ειναι κατα πολυ φτηνοτερα ,εχετε βρει μια καραμελα το marketing και την κολατε σε ολα . Αν βγαινουν απο το ιδιο εργοστασιο η ΄της ιδιας εταιρειας αλλα απο αλλο εργοστασιο η' γραμμη παραγωγης δεν σημαινει πως εχουν τις ιδιες προδιαγραφες -πρωτες υλες .Αυτο ειναι ξεκαθαρο στα τροφιμα και οχι μονο . Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα εξαιρεσεις του κανονα και συναρτηση των οικονομικων δυνατοτητων του καθενος η' διαθεσης να δαπανησει βλ. "καβουρια στις τσεπες " . Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από Fotis13 15 2
bill27 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Ειναι απλο και το κουραζεις χωρις λογο ,εχεις κατεστραμενους γευστικους καλυκες .Οποτε για την περιπτωση σου καλα κανεις και επιλεγεις τα πιο φτηνα παντου ,αφου δεν βλεπει καμμια διαφορα . Δεν επιλεγω τα πιο φθηνα παντου!!!αλλα στα μακαρονια ναι!Οπως ανεφερα και παραπανω πρεπει να ξερεις και να μαγειρευεις,και οπως ανεφεραν και αλλα παιδια τα πιο φθηνα ζυμαρικα ειναι ιδια η και καλυτερα απο καποια επωνυμα. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από bill27
adi32 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Ειναι απλο και το κουραζεις χωρις λογο ,εχεις κατεστραμενους γευστικους καλυκες .Οποτε για την περιπτωση σου καλα κανεις και επιλεγεις τα πιο φτηνα παντου ,αφου δεν βλεπει καμμια διαφορα . Καμμια απολυτως σχεση δεν εχει ο τονος Rio Mare me ton AΒ ειναι αλλης ποιοτητας κιτρινοπτερος η' ποικιλια και δεν τρωγεται .Επειδη καταναλωνω ενα container απο τονο καθε χρονο επετρεψε μου να εχω καλυτερη αποψη . Ο τονος ως ψαρι εχεις μεγαλες διακυμανσεις στην τιμη που καθοριζονται αναλογα το ειδος , την λιπαροτητα του ψαριου ,τις μεθοδους συντηρησης και την διαρκεια απο την συλλογη και μετα καθως και την επεξεργασια .Που θα μας πειτε πως ειναι και ολα τα ιδια . Απο τα παραπανω και μονο φαινεται το μεγεθος των ανακριβειων που γραφετε μερικοι . Γενικα ο κανονας ειναι πως τα ιδιωτικης ετικετας ειναι κατωτερης ποιοτητας .Για αυτο και ειναι κατα πολυ φτηνοτερα ,εχετε βρει μια καραμελα το marketing και την κολατε σε ολα . Αν βγαινουν απο το ιδιο εργοστασιο η ΄της ιδιας εταιρειας αλλα απο αλλο εργοστασιο η' γραμμη παραγωγης δεν σημαινει πως εχουν τις ιδιες προδιαγραφες -πρωτες υλες .Αυτο ειναι ξεκαθαρο στα τροφιμα και οχι μονο . Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα εξαιρεσεις του κανονα και οικονομικων δυνατοτητων του καθενος η' διαθεσης να δαπανησει βλ "καβουρια στις τσεπες " . Σαν τυχαίο παράδειγμα το είπα για τον τόνο. (ίσως ατυχές) Μπορει να είναι μάρκα τρατα πχ. Δεν έχω πάρει ποτέ άλλο από Rio mare. Γενικά είπα ότι είναι άλλες μάρκες χωρίς την ετικέτα και πωλούνται φθηνότερα. Αυτά μου τα είπε άνθρωπος που κάνει ελέγχους ποιότητας. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις ποια μάρκα είναι στην πραγματικότητα και μόνο με δοκιμή βλέπεις αν είναι καλό ή όχι Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από adi32
Silverage Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Κάτι τορτελίνια του γαλαξία που πήρα μια φορά ήταν σαν πέτρες όσο και να τα έβραζες. Και εγώ πάντως προτιμώ επώνυμες μάρκες, πιστεύω τις ελέγχουν καλύτερα και είναι καλύτερης ποιότητας γενικά.
tsiro7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Τώρα που είπες τορτελινια, πήρα μια φορά αβ και νόμιζα ότι έβραζα Φασόλια. Ζυμαρικά μόνο Barilla.
LongTom Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, GenesisX είπε Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν διαφορά στην ποιότητα σε άλλες όχι. Απλά δοκιμάζεις και επιλέγεις με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Ορισμένες φορές απλά μου αρέσει περισσότερο η γεύση ενός προιόντος και δεν το αλλάζω, σε άλλες περιπτώσεις δεν βλέπω διαφορές. Οπως ειπώθηκε μπορεί το επώνυμο να είναι ακριβό γιατί η εταιρεία έχει τεράστια λειτουργικά και διαφημιστικά έξοδα και όχι λόγω ποιότητας. Αυτό. Κάποιες φορές είναι ίδιας ή ανώτερης ποιότητας με τα επώνυμα (όχι premium-οργανικά), άλλες είναι ένα μάτσο χάλια. Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις από πριν. Επίσης κάποιες ιδιωτικές μπραντ είναι καλύτερες από άλλες. 1
Ola150 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Γνωρίζοντας για συγκεκριμένα προϊόντα. Είναι ολόιδια με τις μάρκες, ωστόσο η ποιότητα δεν είναι πάντα ίδια. Για κομπόστες πχ το lidl έχει τα freshona που είναι ίδιας ποιότητας με το "από τον τόπο μας" του Μασούτη, όμως έχει και ένα "no name" που δεν έχει την ίδια ποιότητα, είναι χειρότερο συγκριτικά με το freshona. Συνήθως τα εργοστάσια που φτιάχνουν το εκάστοτε προϊόν για μια εταιρία, φτιάχνει και για άλλες, η ετικέτα αλλάζει αλλά κάποιες φορές η ποιότητα αλλαζει, είναι και τι ζητάει η εταιρία. 2
bill999r Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 50 λεπτά πριν, Ola150 είπε Συνήθως τα εργοστάσια που φτιάχνουν το εκάστοτε προϊόν για μια εταιρία, φτιάχνει και για άλλες, η ετικέτα αλλάζει αλλά κάποιες φορές η ποιότητα αλλαζει, είναι και τι ζητάει η εταιρία. Έτσι ακριβώς... Δυστυχώς υποβαθμιζεται η ποιότητα ανάλογα με την τιμή. Το είχα ξαναγράψει παλαιότερα αλλά σας το ξαναπαραθετω. Η φέτα Γαλπο του κιλού, φτιαχνονταν παλαιότερα από την Όλυμπος στο εργοστάσιο της τελευταίας στα Τρίκαλα. Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια όπου φτιάχνονται πολλοί κωδικοί της Όλυμπος. Ωστόσο η συγκεκριμένη φέτα είχε ανακληθεί 1 ή 2 φορές νομίζω έως ότου η lidl άλλαξε προμηθευτή. (Μπράβο στη lidl για την αντίδραση της) Ωστόσο τα προϊόντα της Όλυμπος είναι από τα ποιοτικότερα κ δεν έχει ακουστεί το παραμικρό τόσα χρόνια και φυσικά δεν υπήρξε ανάκληση κάποιου προϊόντος της, απ όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Αυτό που θέλω να πω είναι πωςυναι μεν τα δύο προϊόντα έβγαιναν από την ίδια γραμμή παραγωγής αλλά ποιοτικά ήταν διαφορετικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα