mary Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μ'αρεσει που περιφανευεστε μερικοι οτι αγοραζετε μονο επωνυμα, λες και κανετε κατι ξεχωριστο. Βγείτε μια βόλτα σε σουπερ μαρκετ σε UK να δειτε οτι το καθενα εχει μόνο τη δική του μάρκα σε τρόφιμα και ενα 10% είναι επωνυμες μαρκες, και αυτό σε απορρυπαντικά. Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλά επειδή δεν έχουν την ματαιοδοξία του ψωνίζω επώνυμα. 5
margaritagr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 41 λεπτά πριν, mary είπε Μ'αρεσει που περιφανευεστε μερικοι οτι αγοραζετε μονο επωνυμα, λες και κανετε κατι ξεχωριστο. Βγείτε μια βόλτα σε σουπερ μαρκετ σε UK να δειτε οτι το καθενα εχει μόνο τη δική του μάρκα σε τρόφιμα και ενα 10% είναι επωνυμες μαρκες, και αυτό σε απορρυπαντικά. Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλά επειδή δεν έχουν την ματαιοδοξία του ψωνίζω επώνυμα. Εσυ απο τη μια λες οτι κάποιοι περηφανεύονται οτι παίρνουν επώνυμα και μετά εσυ η ίδια «περηφανεύεσαι» για τα ιδιωτικης ετικέτας χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους υπόλοιπους. Nice που λέτε εκει στο uk. 3 1
Stamer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μία τόσο απλή ερώτηση έκανε ο TS και έχω φρίξει με αυτά που διαβάζω πρωί πρωί εδω πέρα... 12 ώρες πριν, kaliakman είπε Νομίζω ότι μερικά φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα ιδιωτικα. Ε και? Έλεος ρε παιδιά με την καραμέλα του "φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο"! Ναι μπορεί να φτιάχνονται στο ίδιο μπορεί και σε άλλο. Όμως έχουν άλλες προδιαγραφές και άλλη πρώτη ύλη. Κάποιες φορές μπορεί και να είναι ίδια, ok αλλά σε συντριπτική μειοψηφία. Είναι στ'αλήθεια τόσο δύσκολο να το κατανοήσετε αυτό? 12 ώρες πριν, bill27 είπε Οπως ανεφερα παραπανω φιλε μου,εγω δεν βλεπω καμια απολυτως διαφορα στα ζυμαρικα ειτε ειναι barilla ειτε ειναι Misko ειτε ειναι Alta.Ολα ιδια ειναι στην γευση (για μενα) αρκει να ξερεις να μαγειρευεις,παιζει και αυτο ρολο.Οπως επισης και στα οσπρια,αν μαγειρευτουν σωστα ειναι το ιδιο νοστιμα με τα επωνυμα.Νομιζετε δλδ οτι εξω που τρωτε ολα τα προιοντα που σας φαινονται νοστιμα και ωραια ειναι επωνυμα??Απλα ειναι καλα μαγυρεμενα. Το μαγείρεμα φυσικά και παίζει ρόλο. Όμως αν μαγειρέψεις διαφορετικά ζυμαρικά, όσπρια κ.λ.π. υπό τις ίδιες συνθήκες (βρασιμο, σάλτσες κλπ) και εξακολουθούν να σου φαίνονται ίδια, τότε μάλλον έχεις κάποιο θέμα φίλε μου. Ειδικά τα όσπρια τα καταλαβαίνεις ήδη από το βράσιμο τι μέρος του λόγου είναι! Επίσης, όταν τρώω έξω, όχι, δεν μου αρέσουν όλα το ίδιο. Όταν η πρώτη ύλη είναι καλή, τότε είναι μακράν καλύτερα. Στα πολύ καλά μαγαζιά αυτό υποτίθεται οτι πληρώνεις (κάποιοι δεν είναι σωστοί βέβαια και έτσι τσάμπα τους πληρώνεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). 24 λεπτά πριν, mary είπε Μ'αρεσει που περιφανευεστε μερικοι οτι αγοραζετε μονο επωνυμα, λες και κανετε κατι ξεχωριστο. Βγείτε μια βόλτα σε σουπερ μαρκετ σε UK να δειτε οτι το καθενα εχει μόνο τη δική του μάρκα σε τρόφιμα και ενα 10% είναι επωνυμες μαρκες, και αυτό σε απορρυπαντικά. Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλά επειδή δεν έχουν την ματαιοδοξία του ψωνίζω επώνυμα. Ποιός περιφανεύεται? Τουλάχιστον εμένα από όλα τα post κανείς δεν μου έδωσε αυτή την αίσθηση. Επίσης... Βόλτα σε μαρκετ στο UK? Ε και? Γιατί το λες αυτό? Είναι καλύτεροι ή εξυπνότεροι καταναλωτές από εμάς? Και για ποιό λόγο βάζεις και με bold γράμματα το "μόνο τη δική του μάρκα"? Τι τραγική ανακρίβια! Άσε που θα είχαν κλείσει τα μεγάλα brands αν ήταν έτσι. Εγώ προσωπικά που τα λέω όλα αυτά, ψωνίζω και Ι.Ε. και επώνυμα, αναλόγως την κρίση μου. Πάντως σε νορμαλ καταστάσεις, π.χ. μακαρόνια, παρόλο που φυσικά και έχουν διαφορά τα barilla με κάποια Ι.Ε., μπορεί να πάρω εν τέλη τα φθηνότερα. Γιατί? Γιατί έτσι κι αλλιώς κανένα από τα δύο δεν θα με ικανοπιήσει πραγματικά, στην πραγματικότητα και τα δύο τραγικά είναι! Θα πρέπει να πάρεις φρέσκα ζυμαρικά για να καταλάβεις πραγματικά διαφορά (και πείτε μου εσείς μετά οτι είναι θέμα μαγειρέματος). Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου για τα μακαρόνια και τα συναφή. Αν μιλάμε για κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με την υγεία μου (π.χ. ένα αλλαντικό) τότε θα προτιμήσω το επώνυμο φυσικά. 1
Fotis13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 46 λεπτά πριν, mary είπε Μ'αρεσει που περιφανευεστε μερικοι οτι αγοραζετε μονο επωνυμα, λες και κανετε κατι ξεχωριστο. Βγείτε μια βόλτα σε σουπερ μαρκετ σε UK να δειτε οτι το καθενα εχει μόνο τη δική του μάρκα σε τρόφιμα και ενα 10% είναι επωνυμες μαρκες, και αυτό σε απορρυπαντικά. Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλά επειδή δεν έχουν την ματαιοδοξία του ψωνίζω επώνυμα. Ειναι ρατσιστικο το σχολιο σου . Δεν μπορω να τοποθετηθω σοβαρα πανω σε αυτο γιατι μπαζει απο παντου ,μνημειο ανορθολογισμου.Ολοι μας ξυπναμε στραβα καποιες μερες δεν ειναι αναγκη να ποσταρουμε και στο insomnia .Ας πιουμε ενα καφε πρωτα . 7
n4sleep Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Υπάρχουν 3 απλοί κανόνες: 1) Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλύτερα τρόφιμα από την δυτική Ευρώπη γιατί έχουμε κουλτούρα φαγητού καλύτερη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε χασάπικα, κοπή τυριών, αλλαντικών κλπ στα σουπερ μαρκετ. Στη δύση ο κόσμος τρώει πολύ προκάτ και συσκευασμένα. ΟΜΩΣ έξω για τους ψαγμένους υπάρχουν τα ντελικατεσσεν όπου θα βρεις εξωτικά τυριά, σιτεμένα κρέατα κλπ που εδώ λόγω Budget θα τα βρεις πιο δύσκολα. Ωστόσο το παράδειγμα της Αγγλίας πιο πάνω είναι άκυρο. 2) Οι καλές επώνυμες ετικέτες είναι πολύ καλύτερες από τις φτηνές επωνυμες και από τις μάρκες σουπερ μαρκετ στις περισσότερες φορές. Αν δεν βρίσκει κανέις διαφορά στα ζυμαρικά πχ, ή στη νουτέλα από την νουμπέλα, ή στον τόνο Αλονήσου από τον τόνο Φουκουσίμα με νερό, που είναι μέσα όλο ρετάλια ψαριού, τότε είναι τυχερός που δεν έχει γευστικούς κάλυκες και τη βγάζει τσάμπα. Σαν αυτούς που προτιμούν το χύμα κρασί από το χωριό αντί το καλό εμφιαλωμένο με βραβεία. Τους χαίρομαι που δεν πληρώνουν 10-20ευρώ κάθε φορά που θέλουν λίγο κρασάκι. Εγώ περιμένω το μισθό για να πιω 2 κρασιά το μήνα και ο άλλος πίνει κάθε μέρα με το φαγητό. 3) Υπάρχουν σε σούπερ μάρκετ ευκαιρίες (όπως το παράδειγμα με το ταχίνι που ανέφερε κάποιος παραπάνω) που το ίδιο προϊόν, το πουλάει ο Χ με την ετικέτα του 5 ευρώ, και το πουλάει επίσης με την ετικένα ΑΒ 3 ευρώ. Άμα τις ανακαλύψεις και είναι όντως το ίδιο είσαι πρώτος. Στο 90% των περιπτώσεων όμως δεν είναι το ΑΑ προϊόν. Τώρα σε κάτι καθαριστικά, είδη υγιεινής κλπ δοκιμάζεις και δεν χάνεις κάτι. Πχ κάτι μωρομάντιλα από Lidl νομίζω είναι πολύ καλά σε σχέση με τα babycare κλπ και εφόσον είναι ελεγμένα δερματολογικά και κάνουν την δουλεία τους, γιατί να μην τα προτιμήσω. 5 1
thomasG4 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει δίκιο εν μέρη η Μαίρη ( ) Στην Ελλάδα έχουμε αυτή τη ψωροπερηφάνια ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους και δεν ψωνίζουμε τις μάρκες των super. Ας μην ξεχάσουμε το κλασσικό αστείο με τα Lidl, όταν η Lidl ήταν από τις πρώτες εταιρίες που έφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό δικά τους προιόντα σε σχέση με τα υπόλοιπα super market. Τα Lidl έχουν και ποιοτικά προϊόντα, αλλά και κάποια που δεν είναι τόσο ποιοτικά. Απλά οι περισσότεροι ψωροπερήφανοι τα βάζουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχει βέβαια και το θέμα με τη ποιότητα σε μερικά από αυτά τα προϊόντα, γιατί για να έχουν χαμηλό κόστος αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν και μεγάλη κατανάλωση έτσι ώστε να υπάρχει κέρδος σε βάθος χρόνου και να συμφέρει η παραγωγή τους. Άμα δεν έχουν τόσο μεγάλη κατανάλωση μπορεί να αλλάξει εργοστάσιο και εταιρία παραγωγής το super market για να μειώσει το κόστος και έτσι πέφτει και η ποιότητα. Σίγουρα υπάρχουν και ποιοτικά προϊόντα ετικέτας sm που δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα με τα γνωστά προϊόντα, γιατί γίνονται στο ίδιο εργοστάσιο με την ίδια ακριβώς διαδικασία, αλλά στην Ελλάδα λόγω της μικρής σχετικά κατανάλωσης αυτών των προιόντων έχουμε και χειρότερη ποιότητα σε σχέση με το εξωτερικό. Δεν αμφιβάλλω ότι στην Αγγλία τα προίοντα των sm είναι πιο καλά από τα αντίστοιχα των ελληνικών sm (και των ίδιων των Lidl σε πολλές περιπτώσεις). Εκεί υπάρχει και η διαφορά στο μέγεθος του πληθυσμού και λογικό είναι να συμφέρει στα sm να πουλάνε σχεδόν αποκλειστικά δικής τους ετικέτας. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από thomasG4 3 1
fredd0 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, mary είπε Μ'αρεσει που περιφανευεστε μερικοι οτι αγοραζετε μονο επωνυμα, λες και κανετε κατι ξεχωριστο. Βγείτε μια βόλτα σε σουπερ μαρκετ σε UK να δειτε οτι το καθενα εχει μόνο τη δική του μάρκα σε τρόφιμα και ενα 10% είναι επωνυμες μαρκες, και αυτό σε απορρυπαντικά. Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλά επειδή δεν έχουν την ματαιοδοξία του ψωνίζω επώνυμα. μονο τη δικη τους μαρκα εχουν τα aldi ολα τ'αλλα, tesco κλπ ειναι ακριβως οπως Ελλαδα. Σε πολλα προιοντα εχουν δικη τους μαρκα, παραλληλα με επωνυμες. Μη τρελλαθουμε κι ολας οτι δε πουλαει τιποτα η Kellog η η Cadburry η οτι ολοι οι Αγγλοι αγοραζουν μονο προιοντα τεσκο και asda και η unilever εχει 0 πωλησεις. Στο γαλα παιζει πολυ ιδιωτικη ετικετα, οπως αλλωστε τεινει να γινει και Ελλαδα (οπου τις γαλακτοβιομηχανιες τις 'σωζει' το γιουρτι κλπ) Η μονη διαφορα ειναι σε τυρια/ζαμπον κλπ γιατι κατα κανονα δεν εχουν 'delicatessen' μεσα οποτε ολα ειναι συσκευασμενα, με τη φιρμα του sm. Και κρεατα που κατα κανονα οι αγγλοι δε πανε χασαπη, παιρνουν το διαφανο πλαστικο κουτι μισοκιλο κιμα απο το sm η κουτι 2 μπριζολες.
bill999r Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, mary είπε Μ'αρεσει που περιφανευεστε μερικοι οτι αγοραζετε μονο επωνυμα, λες και κανετε κατι ξεχωριστο. Βγείτε μια βόλτα σε σουπερ μαρκετ σε UK να δειτε οτι το καθενα εχει μόνο τη δική του μάρκα σε τρόφιμα και ενα 10% είναι επωνυμες μαρκες, και αυτό σε απορρυπαντικά. Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλά επειδή δεν έχουν την ματαιοδοξία του ψωνίζω επώνυμα. Κανένας δεν υπερηφανευεται επειδή αγοράζει επώνυμα προϊόντα κ αν το κάνει κάποιος είναι απλά αστείο. Δυστυχως σε κανέναν δεν περισσεύουν τα χρήματα αυτή την εποχή κ είναι σεβαστή η επιλογή του καθενός κ φυσικά κανένας δεν κατακρίνει. Εδώ μιλάμε καθαρά για ποιότητα των επωνύμων προϊόντων κ φαντάζομαι όλοι αντιλαμβάνονται πως ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Τώρα για το UK φυσικά κ έχουν ιδιωτικές ετικέτες αφού το κέρδος του supermarket είναι τεράστιο σε σχέση με τα επώνυμα. Στο UK μάλιστα το ίδιο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας μπορεί την μια χρονιά να το φτιάχνει ένα εργοστάσιο στη Λάρισα κ την επόμενη χρονιά ένα εργοστάσιο στην Καλαμάτα. Για ποια ακριβώς ποιότητα μας λες;;; Τα πράγματα είναι πολύ απλά κ νομίζω ότι τα υπεραναλυουμε χωρίς λόγο. 2 ώρες πριν, mary είπε Και οχι επειδη ειναι σφιχτά οικονομικά τα νοικοκυριά εδώ, αλλ Δεν είναι σφιχτά τα νοικοκυριά στο UK...;;;;; Ορίστε μάθαμε κ κάτι καινούριο σήμερα.... 1
mary Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, margaritagr είπε Εσυ απο τη μια λες οτι κάποιοι περηφανεύονται οτι παίρνουν επώνυμα και μετά εσυ η ίδια «περηφανεύεσαι» για τα ιδιωτικης ετικέτας χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους υπόλοιπους. Nice που λέτε εκει στο uk. Δεν περιφανευομαι. Μου έκανε τρομερή εντύπωση που το 80% είναι ιδιωτικής ετικέτας σε κράτος που δεν έχει σε καμία περίπτωση τόση ανεργία όση η Ελλάδα, ούτε οικονομικό πρόβλημα. Οπότε άρχισα να αναρωτιέμαι. Ή αυτοί είναι βλακες ή εμάς μας αρέσει να νομιζουμε ότι τα ιδιωτικής ετικέτες είναι για τους κακομοιρους και τα επώνυμα είναι μόνο για τους οικονομικά ευκαταστατους. Ανέφερα "εδώ" παρορμητικά, μιας και δεν βρίσκομαι Ελλάδα. Συγνώμη αν σε ενόχλησε 30 λεπτά πριν, fredd0 είπε μονο τη δικη τους μαρκα εχουν τα aldi ολα τ'αλλα, tesco κλπ ειναι ακριβως οπως Ελλαδα. Σε πολλα προιοντα εχουν δικη τους μαρκα, παραλληλα με επωνυμες. Μη τρελλαθουμε κι ολας οτι δε πουλαει τιποτα η Kellog η η Cadburry η οτι ολοι οι Αγγλοι αγοραζουν μονο προιοντα τεσκο και asda και η unilever εχει 0 πωλησεις. Στο γαλα παιζει πολυ ιδιωτικη ετικετα, οπως αλλωστε τεινει να γινει και Ελλαδα (οπου τις γαλακτοβιομηχανιες τις 'σωζει' το γιουρτι κλπ) Η μονη διαφορα ειναι σε τυρια/ζαμπον κλπ γιατι κατα κανονα δεν εχουν 'delicatessen' μεσα οποτε ολα ειναι συσκευασμενα, με τη φιρμα του sm. Και κρεατα που κατα κανονα οι αγγλοι δε πανε χασαπη, παιρνουν το διαφανο πλαστικο κουτι μισοκιλο κιμα απο το sm η κουτι 2 μπριζολες. Θες να σου τραβήξω βίντεο για να πειστείς; Το 80% είναι ιδιωτικής ετικέτας. Έχει kellogs αλλά σε ένα ράφι που όλα τα υπόλοιπα είναι μάρκα Τεσκο. ειδικά τα Τεσκο, είναι αυτά που ξέρω πιο καλά γιατί από αυτά ψωνίζω Κατά βάση. 23 λεπτά πριν, bill999r είπε Κανένας δεν υπερηφανευεται επειδή αγοράζει επώνυμα προϊόντα κ αν το κάνει κάποιος είναι απλά αστείο. Δυστυχως σε κανέναν δεν περισσεύουν τα χρήματα αυτή την εποχή κ είναι σεβαστή η επιλογή του καθενός κ φυσικά κανένας δεν κατακρίνει. Εδώ μιλάμε καθαρά για ποιότητα των επωνύμων προϊόντων κ φαντάζομαι όλοι αντιλαμβάνονται πως ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Τώρα για το UK φυσικά κ έχουν ιδιωτικές ετικέτες αφού το κέρδος του supermarket είναι τεράστιο σε σχέση με τα επώνυμα. Στο UK μάλιστα το ίδιο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας μπορεί την μια χρονιά να το φτιάχνει ένα εργοστάσιο στη Λάρισα κ την επόμενη χρονιά ένα εργοστάσιο στην Καλαμάτα. Για ποια ακριβώς ποιότητα μας λες;;; Τα πράγματα είναι πολύ απλά κ νομίζω ότι τα υπεραναλυουμε χωρίς λόγο. Δεν είναι σφιχτά τα νοικοκυριά στο UK...;;;;; Ορίστε μάθαμε κ κάτι καινούριο σήμερα.... Δεν μίλησα για ποιότητα. Ναι είναι πολύ σφικτά. Με επιδόματα ζουν αρκετοί ντόπιοι και σε πληροφορώ μια χαρά την βγάζουν 3
fredd0 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, mary είπε Θες να σου τραβήξω βίντεο για να πειστείς; Το 80% είναι ιδιωτικής ετικέτας. Έχει kellogs αλλά σε ένα ράφι που όλα τα υπόλοιπα είναι μάρκα Τεσκο. ειδικά τα Τεσκο, είναι αυτά που ξέρω πιο καλά γιατί από αυτά ψωνίζω Κατά βάση. δε χρειαζεται, 3-4ς μηνες το χρονο τα βλεπω με τα ματια μου, Waitrose, Sainsburys και Tesco Express εχω σε ακτινα περπατηματος απο το σπιτι μου
ask Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) να παραθεσω εν ολιγοισ και τη δικη μου εμπειρια, οταν δουλευα στο "Δια". θα μιλησω για λευκα τυρια και γιαουρτια. η πρωτη υλη ειναι ιδια για ολα τα προϊοντα είτε ειναι της εταιρειας ειτε ιδιωτικη ετικετα. εξαλλου κυριως το εργοστασιο δουλευε με ιδιωτικη ετικετα. μικροτερο μερος της παραγωγης ηταν για τη μαρκα του "Δια". επισης, το γαλα ερχοτανε απο παντου (ελλαδα, βελγιο,ρουμανια, γερμανια, γαλλια, ολλανδια). αρα οι ετικετες 100% ελληνικο..ουτε καν να προσθεσω οτι επισης οτι προσωπικα μαγειρευα νουμερα να φαινεται οτι χρησιμοποιουσαμε βιολογικο γαλα αλλα..ουτε καν. στα τυρια αυτο που διαχωριζε την ιδιωτικη ετικετα με την μαρκα "διασ"η καλλιεργεια, οπου οκ δινει αλλη γευση στο τελος αλλα κυριως ειναι η συσκευασια (και η καλλιεργεια ηταν διαφορετικη γτ σε κπ σημειο εκανε αντιδραση με την πλαστικη συσκευασια). οσο για τα γιαουρτια οσο πιο μακρυα πηγαινε τοσο πιο πολλα συντηρητικα βαζανε για να αντεξει στη διαδρομη! Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από ask 5 2
margaritagr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 29 λεπτά πριν, ask είπε να παραθεσω εν ολιγοισ και τη δικη μου εμπειρια, οταν δουλευα στον ολυμπο. θα μιλησω για λευκα τυρια και γιαουρτια. η πρωτη υλη ειναι ιδια για ολα τα προϊοντα είτε ειναι ολυμπος ειτε ιδιωτικη ετικετα. εξαλλου κυριως το εργοστασιο δουλευε με ιδιωτικη ετικετα. μικροτερο μερος της παραγωγης ηταν για τη μαρκα ολυμπος. επισης, το γαλα ερχοτανε απο παντου (ελλαδα, βελγιο,ρουμανια, γερμανια, γαλλια, ολλανδια). αρα οι ετικετες 100% ελληνικο..ουτε καν να προσθεσω οτι επισης οτι προσωπικα μαγειρευα νουμερα να φαινεται οτι χρησιμοποιουσαμε βιολογικο γαλα αλλα..ουτε καν. στα τυρια αυτο που διαχωριζε την ιδιωτικη ετικετα με την μαρκα ολυμπος ηταν η καλλιεργεια, οπου οκ δινει αλλη γευση στο τελος αλλα κυριως ειναι η συσκευασια (και η καλλιεργεια ηταν διαφορετικη γτ σε κπ σημειο εκανε αντιδραση με την πλαστικη συσκευασια). οσο για τα γιαουρτια οσο πιο μακρυα πηγαινε τοσο πιο πολλα συντηρητικα βαζανε για να αντεξει στη διαδρομη! Το ξερεις βεβαια οτι αυτο το ποστ ειναι η χαρα του δικηγορου και σηκωνει μηνυσαρες. Επςιδη εχω δουλεψει και εγω σε ελληνικη γαλακτοβιομηχανια και εχω και δικο μου ανθρωπο διευθυντη εκει σαφεστατα οι πρωτες υλες διαχωριζονταν αναλογα με το πως θα χρησιμοποιηθουν και σαφεστατα επισης το γαλα ηταν 100% ελληνικο. 1
Stamer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 36 λεπτά πριν, ask είπε να παραθεσω εν ολιγοισ και τη δικη μου εμπειρια, οταν δουλευα στον ολυμπο. θα μιλησω για λευκα τυρια και γιαουρτια. η πρωτη υλη ειναι ιδια για ολα τα προϊοντα είτε ειναι ολυμπος ειτε ιδιωτικη ετικετα. εξαλλου κυριως το εργοστασιο δουλευε με ιδιωτικη ετικετα. μικροτερο μερος της παραγωγης ηταν για τη μαρκα ολυμπος. επισης, το γαλα ερχοτανε απο παντου (ελλαδα, βελγιο,ρουμανια, γερμανια, γαλλια, ολλανδια). αρα οι ετικετες 100% ελληνικο..ουτε καν να προσθεσω οτι επισης οτι προσωπικα μαγειρευα νουμερα να φαινεται οτι χρησιμοποιουσαμε βιολογικο γαλα αλλα..ουτε καν. στα τυρια αυτο που διαχωριζε την ιδιωτικη ετικετα με την μαρκα ολυμπος ηταν η καλλιεργεια, οπου οκ δινει αλλη γευση στο τελος αλλα κυριως ειναι η συσκευασια (και η καλλιεργεια ηταν διαφορετικη γτ σε κπ σημειο εκανε αντιδραση με την πλαστικη συσκευασια). οσο για τα γιαουρτια οσο πιο μακρυα πηγαινε τοσο πιο πολλα συντηρητικα βαζανε για να αντεξει στη διαδρομη! Πίκρα μεγάλη ε... Πάντως όπως είπε και η Μαργαρίτα καλό θα ήταν να προσέχουμε τι και για ποιόν ακριβώς γράφουμε. Κατά τα λοιπά αν νομίζετε κάποιοι οτι κανείς δεν ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, πλανάστε πλάνην οικτρά.
Bspus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μια ακομα διαφοροποιηση με τα sm στο UK ειναι οτι εχουν διαβαθμισεις και στα προιοντα των δικων τους ετικετων σε πολλες περιπτωσεις. Υπαρχει δηλαδη η κανονικη ή "ποιοτικη" σειρα (αναλογα με το marketing) και η value. Πολλες φορες οι διαφορες στην τιμη ειναι χαωδεις αλλα και στην ποιοτητα. Ενα παραδειγμα που θυμαμαι, επειδη μου αρεσαν τα baked beans, μπορει να εβρισκα τα heinz σε μια τιμη πχ 40p (δεν θυμαμαι, εχει περασει πολυς καιρος), η αντιστοιχη sainsburys μπορει να ηταν 34p και η sainsburys value... 9p! Προφανως τη διαφορα την καταλαβαινες με το που ανοιγες το καπακι, αλλα μεταξυ των πρωτων δυο, πολυ πιο δυσκολα. Δεν ξερω καν αν θα μπορουσα να τα ξεχωρισω σε blindfold test. Στα ελληνικα sm το εχω δει μονο στο AB που εχει και τη σειρα 365 ως value, αλλα οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες ουτε σε ποιοτητα ουτε σε τιμη 2
adi32 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 16 λεπτά πριν, Bspus είπε Στα ελληνικα sm το εχω δει μονο στο AB που εχει και τη σειρα 365 ως value, αλλα οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες ουτε σε ποιοτητα ουτε σε τιμη Σε φοβερη τιμη και εμενα μου αρεσει αρκετα σα γευση (τι ρολο παιζει δεν ξερω) https://www.ab.gr/Katepsygmena-trofima/Pagota/PAGOTO-BANILIA-PYRAYLOI-8X120M/p/7082328
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα