Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Bspus είπε

Μια ακομα διαφοροποιηση με τα sm στο UK ειναι οτι εχουν διαβαθμισεις και στα προιοντα των δικων τους ετικετων σε πολλες περιπτωσεις.

Υπαρχει δηλαδη η κανονικη ή "ποιοτικη" σειρα (αναλογα με το marketing) και η value. Πολλες φορες οι διαφορες στην τιμη ειναι χαωδεις αλλα και στην ποιοτητα.

Ενα παραδειγμα που θυμαμαι, επειδη μου αρεσαν τα baked beans, μπορει να εβρισκα τα heinz σε μια τιμη πχ 40p (δεν θυμαμαι, εχει περασει πολυς καιρος), η αντιστοιχη sainsburys μπορει να ηταν 34p και η sainsburys value... 9p!

Προφανως τη διαφορα την καταλαβαινες με το που ανοιγες το καπακι, αλλα μεταξυ των πρωτων δυο, πολυ πιο δυσκολα. Δεν ξερω καν αν θα μπορουσα να τα ξεχωρισω σε blindfold test.

Στα ελληνικα sm το εχω δει μονο στο AB που εχει και τη σειρα 365 ως value, αλλα οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες ουτε σε ποιοτητα ουτε σε τιμη

Πολύ σωστή τοποθέτηση, μου φέρνει ακριβώς στο μυαλό μια περίπτωση που είχα κατά νου

Π.χ. τζατζίκι που καμιά φορά βαριέμαι να φτιάξω παίρνω του ΑΒ, το οποίο είναι αξιοπρεπές 

Το 365 (που είναι αρκετά πιο φτηνό) είναι εντελώς μούφα 

Του Υφαντή πάλι είναι νομίζω ελάχιστα καλύτερο από το ΑΒ, και σε πολύ μικρή διαφορά τιμής (απλά είναι μεγαλύτερη συσκευασία και κάποιες φορές δε βολεύει), αν είναι και σε καμιά προσφορά, βγαίνει και φτηνότερα

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mary είπε

Ναι είναι πολύ σφικτά. Με επιδόματα ζουν αρκετοί ντόπιοι και σε πληροφορώ μια χαρά την βγάζουν

Με επιδόματα στο uk κ την βγάζουν μια χαρά... 

Μιλάμε για το uk οπου άνθρωποι που εργάζονται σε επιχειρήσεις με καλούς μισθούς μένουν δέκα-δεκα σε 20τμ;;;; 

Στο uk που φίλοι μου γιατροί ψάχνουν συγκατοίκους γτ δεν τα βγάζουν πέρα κ καθε σκ νοικιάζουν αμάξι επειδή δεν μπορούν να το συντηρησουν.... 

Στο uk έτσι;;;;; 

2 ώρες πριν, ask είπε

να προσθεσω οτι επισης οτι προσωπικα μαγειρευα νουμερα να φαινεται οτι χρησιμοποιουσαμε

Έβαλε εσένα ο Σαράντης να μαγειρεύεις τα νούμερα;;; 

Εσένα;;;; Σοβαρά τώρα; 

2 ώρες πριν, ask είπε

επισης, το γαλα ερχοτανε απο παντου (ελλαδα, βελγιο,ρουμανια, γερμανια, γαλλια, ολλανδια). 

Τα συγκεκριμένα γαλατα τα χρησιμοποιεί για τα λευκά τυριά του. 

Σε όσα λέει από 100% ελληνικο βάζει ελληνικό. 

2 ώρες πριν, ask είπε

οσο για τα γιαουρτια οσο πιο μακρυα πηγαινε τοσο πιο πολλα συντηρητικα βαζανε για να αντεξει στη διαδρομη

Μπορείς να μας το εξηγήσεις επιστημονικά αυτό;;;; 

Δεν έχει ο Όλυμπος φορτηγά ψυγεία για μεταφορα; 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Το ξερεις βεβαια οτι αυτο το ποστ ειναι η χαρα του δικηγορου και σηκωνει μηνυσαρες.

Επςιδη εχω δουλεψει και εγω σε ελληνικη γαλακτοβιομηχανια και εχω και δικο μου ανθρωπο διευθυντη εκει σαφεστατα οι πρωτες υλες διαχωριζονταν αναλογα με το πως θα χρησιμοποιηθουν και σαφεστατα επισης το γαλα ηταν 100% ελληνικο.

Μπορεί να μη δουλεύατε στην ίδια :P

2 ώρες πριν, ask είπε

Ask, όντως καλύτερα να σβήσεις το όνομα της εταιρείας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, bill999r είπε

Με επιδόματα στο uk κ την βγάζουν μια χαρά... 

Μιλάμε για το uk οπου άνθρωποι που εργάζονται σε επιχειρήσεις με καλούς μισθούς μένουν δέκα-δεκα σε 20τμ;;;; 

Στο uk που φίλοι μου γιατροί ψάχνουν συγκατοίκους γτ δεν τα βγάζουν πέρα κ καθε σκ νοικιάζουν αμάξι επειδή δεν μπορούν να το συντηρησουν.... 

Στο uk έτσι;;;;; 

[...]

Σορυ αλλά αν είναι με τον βασικό στο Λονδίνο ναι δεν την βγάζουν. Αν έχουν μυαλό και τους κόβει, πες τους να κοιτάξουν σε άλλες πόλεις. Αφού είναι γιατροί με πτυχία κλπ δεν θα χαθούν. Αν είναι "carers" και όχι γιατροί είναι διαφορετικά.

Το "καλός" μισθός το ορίζει ο καθένας όπως θέλει. Για Ελλάδα ακούγονται πολλά τα £1200,για uk είναι τίποτα.

Και για να τα ξεκαθαρίζω, είπα οι ντόπιοι με επιδόματα την βγάζουν μια χαρά.

Επεξ/σία από mary
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mary είπε

είπα οι ντόπιοι με επιδόματα την βγάζουν μια χαρά.

Νομιζω οτι κάνεις λάθος.... 

Τεσπα ο καθένας τη γνώμη του κ τις εμπειρίες του. 

Ωστόσο δεν μπορείς να λες ότι όταν κάποιος παίρνει επιδόματα είναι κ οικονομικά άνετος. 

Για να τα βγάλει πέρα σίγουρα θα προτιμήσει το οικονομικοτερο από το επώνυμο. 

Κ δυστυχώς, κ το τονίζω το δυστυχώς, όχι από επιλογή αλλά λόγω εισοδήματος. 

• Thanks 1
Δημοσ.

11 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Ειναι απλο και το κουραζεις χωρις λογο ,εχεις κατεστραμενους γευστικους καλυκες .Οποτε για την περιπτωση σου καλα κανεις και επιλεγεις τα πιο φτηνα παντου ,αφου  δεν βλεπει  καμμια διαφορα .

Καμμια απολυτως σχεση δεν εχει ο τονος Rio Mare me ton AΒ ειναι αλλης ποιοτητας κιτρινοπτερος  η' ποικιλια και δεν τρωγεται .Επειδη καταναλωνω   ενα container  απο τονο καθε χρονο  επετρεψε μου να εχω καλυτερη αποψη .

Ο τονος ως ψαρι εχεις μεγαλες διακυμανσεις  στην τιμη που καθοριζονται αναλογα  το ειδος  , την λιπαροτητα του  ψαριου ,τις μεθοδους συντηρησης και την διαρκεια  απο την συλλογη και μετα  καθως και την επεξεργασια .Που θα μας πειτε πως ειναι και ολα τα ιδια .

Απο  τα παραπανω και μονο φαινεται το μεγεθος των ανακριβειων που γραφετε μερικοι .

Γενικα ο κανονας ειναι πως τα ιδιωτικης ετικετας ειναι κατωτερης ποιοτητας  .Για αυτο και ειναι κατα πολυ φτηνοτερα  ,εχετε βρει μια καραμελα το marketing    και την κολατε σε ολα .

Αν βγαινουν απο το ιδιο εργοστασιο η ΄της ιδιας εταιρειας αλλα απο αλλο εργοστασιο η' γραμμη παραγωγης δεν σημαινει πως εχουν τις ιδιες προδιαγραφες -πρωτες υλες .Αυτο ειναι ξεκαθαρο  στα τροφιμα  και οχι μονο .

Ολα τα υπολοιπα  ειναι απλα  εξαιρεσεις   του κανονα και  συναρτηση των οικονομικων δυνατοτητων  του καθενος  η' διαθεσης να δαπανησει  βλ. "καβουρια στις τσεπες " .

Σωστός. 

Εάν δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί την διαφορά της τιμής, δεν υπάρχει και λόγος να πληρώνει το ακριβότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο πιο απλό θα πρέπει να είναι. 

Διαφωνώ ότι πρόκειται για καταστροφή. Οι περισσότερες γεύσεις θαρρώ ότι θέλουν εξοικείωση για να μπορεί κανείς να αρχίσει να εκτιμά τις διακυμάνσεις τους. 

Δημοσ.

Ειδικά για τα μακαρόνια πάντως, επειδή είναι πολύ απλό τρόφιμο και ποτέ δεν θα τα φας σκέτα δεν πιστεύω κι εγώ ότι υπάρχουν τρομερές διαφορές.

Δηλαδή, ίδια - σωστά βρασμένα μακαρόνια με την ίδια σάλτσα - γαρνιτούρα σίγουρα δεν είναι τρεις φορές καλύτερα τα barilla από τα ιε, οι περισσότεροι δεν θα καταλάβαιναν καν διάφορα.

Το ίδιο συμβαίνει με αρκετά προϊόντα, πχ σόδα αναψυκτικό. Δεν βρίσκω διαφορές σε επώνυμο ή ετικέτας. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ειδικά για τα μακαρόνια πάντως, επειδή είναι πολύ απλό τρόφιμο και ποτέ δεν θα τα φας σκέτα δεν πιστεύω κι εγώ ότι υπάρχουν τρομερές διαφορές.

Δηλαδή, ίδια - σωστά βρασμένα μακαρόνια με την ίδια σάλτσα - γαρνιτούρα σίγουρα δεν είναι τρεις φορές καλύτερα τα barilla από τα ιε, οι περισσότεροι δεν θα καταλάβαιναν καν διάφορα.

Το ίδιο συμβαίνει με αρκετά προϊόντα, πχ σόδα αναψυκτικό. Δεν βρίσκω διαφορές σε επώνυμο ή ετικέτας. 

λολ δε βρισκεις διαφορα κοκα κολα με πεψι με τρεχα γυρευε; εχεις προβλημα μαλλον και σιγουρα καπνιστης

• Like 1
Δημοσ.

Εχει δουλεψει κανεις σας σε καποιο εργοστασιο τροφιμων, απορρυπαντικων κλπ?? Μαλλον οχι.. Αρκετα προιοντα ΑΒ, alta, χλωρινες κλπ ειναι ΙΔΙΑ με καποια επωνυμα προϊόντα.. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Το ξερεις βεβαια οτι αυτο το ποστ ειναι η χαρα του δικηγορου και σηκωνει μηνυσαρες.

Επςιδη εχω δουλεψει και εγω σε ελληνικη γαλακτοβιομηχανια και εχω και δικο μου ανθρωπο διευθυντη εκει σαφεστατα οι πρωτες υλες διαχωριζονταν αναλογα με το πως θα χρησιμοποιηθουν και σαφεστατα επισης το γαλα ηταν 100% ελληνικο.

Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.

Φυσικά δεν έχω δική μου άποψη αλλά έχω ακούσει τόσα για γαλακτοβιομηχανίες για αλαντοβιομηχανίες , σοκολατοβιομηχανίες και πολλές άλλες από ανθρώπους που εργάζονταν σε αυτές μέχρι του σημείου ο άλλος να λέει δεν ξανατρώω σοκολατούχο γάλα και γιαούρτι ή σαλάμι λουκάνικο πάριζα ή σοκοφρέτα και πολλά άλλα.

Και μη μας πεις margaritagr  ότι οι γαλακτοβιομηχανίες τις επιστροφές ληγμένων γαλάτων π.χ. τις κάνουν ζωοτροφές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αγορά αγαθών από το σούπερ μάρκετ είναι και θέμα προσωπικού γούστου. 

Υπάρχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικετας που τα γουστάρω τρελά και για τα δικά μου γούστα είναι τα καλύτερα και υπάρχουν και προϊόντα επώνυμα που δεν τα αλλάζω. 

Ο καθένας δοκιμάζει και κρίνει για το δικό του καλάθι και σπιτικό. 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ελομας εμφιαλωμενο νερο απο γεωτρηση ΑΘΛΙΑ γευση και αρωμα ηπια μια γουλια και το πεταξα.

Επειδή έχω δουλέψει στον τομέα, το "από γεώτρηση" δε λέει τίποτα.Το αν είναι καλό έχει να κάνει με το νερό αυτό καθαυτό κυρίως σε 1η φάση, και μετά με τις συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης. Έχω πιει νερά από παντού στην Ελλάδα, εμφιαλωμένα και βρύσης, όλα ΟΚ με μικροδιαφορές, αλλά κάτι νερά τοπικών μικροεταιρειών στην Πελοπόννησο δεν πινόταν ούτε με σφαίρες. Εκεί είναι πρόβλημα νερού, ασχέτως της ετικέτας, και ίσως δικό μου, οι ντόπιοι μπορεί να το έχουν συνηθίσει και να τους φαίνομαι περίεργος.

Κάποια στιγμή σε σχετική συζήτηση, μου λέει μια θεία μου: "Ωραίο το Α νερό (το επώνυμο της εταιρείας που δούλευα), το Β (ετικέτας σ/μ) δεν πίνεται με τίποτα". Ε, το Β, όπως και νερά άλλων σ/μ, εμφιαλωνόταν στο εργοστάσιο του Α μετά από συμφωνία σ/μ-βιομηχανίας, και το μόνο που άλλαζε στην διαδικασία ήταν η ετικέτα και το καλούπι του μπουκαλιού. Καθαρά στο μυαλό είναι αυτά...

Για να μην παρεξηγούμαστε, τα ανωτέρω δεν είναι ο γενικός κανόνας για όλα τα προϊόντα ετικέτας σ/μ.

Δημοσ.

Εγω παντως που ηξερα ενα τυπο που ειχε μεσαιο market express σε χωρα δυτικης ευρωπης, μου ειχε εκμυστηρευτει οτι το βασικο κερδος ερχοταν απο την ιδιωτικη ετικετα της εταιρειας στην οποια ανηκε και το περιθωριο κερδους στα επωνυμα ηταν κατα πολυ μικροτερο. Για αυτο και σχεδον σε καθε ειδος ειχαν και προιον με δικια τους ετικετα.

Τωρα για να εχουν μεγαλυτερο περιθωριο κερδους στην ιδιωτικη ετικετα περα απο τα εξοδα του marketing πρεπει να επαιζαν και με την ποιοτητα δεν εξηγειται αλλιως τοση διαφορα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Μπορεί να μη δουλεύατε στην ίδια :P

Ask, όντως καλύτερα να σβήσεις το όνομα της εταιρείας...

done. αν και εχω κρατησει ολα τα αρχεια μου απο τοτε, για να ειμαι σιγουρος. αλλα γτ να επιφερει μυνησεις και οχι ερευνα απο τον εφετ η ποιος ειναι αρμοδιος φορεας;

μαργαριτα αν η εταιρεια που δουλευες ηταν μικρη τοτε σε πιστευω αν ομως ηταν μια απο τις 3 μεγαλες, γτ 3 οικογενειες ειναι στην ελλαδα τοτε αμφιβαλλω.γτ το γαλα της ελλαδος δε φτανει κιολας για τις αναγκες, αρα απο την αλλη αναγκαστικα εισαγουν. απλα το λαθος ειναι να διαφημιζουν την ποσοστοση ως 100%.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Capt.staros είπε

Εγω παντως που ηξερα ενα τυπο που ειχε μεσαιο market express σε χωρα δυτικης ευρωπης, μου ειχε εκμυστηρευτει οτι το βασικο κερδος ερχοταν απο την ιδιωτικη ετικετα της εταιρειας στην οποια ανηκε και το περιθωριο κερδους στα επωνυμα ηταν κατα πολυ μικροτερο. Για αυτο και σχεδον σε καθε ειδος ειχαν και προιον με δικια τους ετικετα.

Τωρα για να εχουν μεγαλυτερο περιθωριο κερδους στην ιδιωτικη ετικετα περα απο τα εξοδα του marketing πρεπει να επαιζαν και με την ποιοτητα δεν εξηγειται αλλιως τοση διαφορα.

Στο παράδειγμα με τα νερά, ο λόγος που το εμφιαλωμένο του σ/μ είναι φτηνότερο από το επώνυμο της εταιρείας που παράγει και τα 2 είναι ότι το 1ο φεύγει φτηνότερα από το εργοστάσιο λόγω της συμφωνίας τους. Συμφέρει και το σ/μ, συμφέρει και τη βιομηχανία. Άλλο να πουλάς 100 παλέτες σε κάποιον, άλλο να σου κλείνει συμφωνία για 10.000 παλέτες μίνιμουμ το χρόνο (τυχαία νούμερα) και να αναλαμβάνει και τις διανομές κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...