LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, filipN είπε Μήπως μπορούμε να ακούσουμε ποια είναι αυτά; Είναι οικογενιακοί λόγοι. Απλά για να μην παρεξηγηθώ δεν ψάχνω να βρω δουλειά γράφειου 5ημερο να πέρνω 1000ε.Απλά πίστευα οτι μια νορμαλ 6ημερη δουλειά με δωρα ενσυμα κτλ και ενα αξιοπρεπη για την εποχη μισθό(τύπου 700ε) θα έβρισκα.Ισως φταιει που τοσα χρονια στον χωρο της εστιασης πληρωνομουν με τετραψηφιο νουμερο και τα ειχα αλλιως τα πραγματα στο μυαλο μου. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από LabrakisG1992
zio10 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Ή κοίτα να βελτιωθείς - μάθεις πράγματα στον τομέα της πληροφορικής. Γιατί τώρα έχεις σχέση με δύο αντικείμενα που έχουν και τα δύο ζήτηση και προοπτική αλλά δεν θέλεις να ασχοληθείς με κανένα από τα δύο!
LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Ή κοίτα να βελτιωθείς - μάθεις πράγματα στον τομέα της πληροφορικής. Γιατί τώρα έχεις σχέση με δύο αντικείμενα που έχουν και τα δύο ζήτηση και προοπτική αλλά δεν θέλεις να ασχοληθείς με κανένα από τα δύο! Δεν είπα κάτι τέτειο.Ισα ίσα που είπα οτι με ενδιαφέρει ο τομεάς της πληροφορικής. 1
~mxls~ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 40 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε ...Έχω φίλο μάγειρα Ελβετία.Ναι οκ πολύ καλα λεφτά(4.500) πολυ καλά όλα αλλα και εκεί 6ημερο 10ωρο δουλέυει,Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιές κτλ.... Και εγώ γνωστούς που εργάζονται ίδια φάση, και στην καλύτερη να παίρνουν το 1/6. Κάτσε και σκέψου το για λίγο. Και πάντα με τις γνωστές καθυστερήσεις πληρωμών στο ελλαδιστάν. Αυτά πάντως που περιγράφεις στο αρχικό σου άρθρο είναι η εργασιακή φρίκη που έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι στη χώρα μας. Σου έρχεται εμετός. Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξεις στη ζωή σου.
LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, ~mxls~ είπε Και εγώ γνωστούς που εργάζονται ίδια φάση, και στην καλύτερη να παίρνουν το 1/6. Κάτσε και σκέψου το για λίγο. Και πάντα με τις γνωστές καθυστερήσεις πληρωμών στο ελλαδιστάν. Αυτά πάντως που περιγράφεις στο αρχικό σου άρθρο είναι η εργασιακή φρίκη που έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι στη χώρα μας. Σου έρχεται εμετός. Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξεις στη ζωή σου. Ευχαριστώ πολύ...
merkon Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Αναμενόμενα όλα αυτά που περιγράφετε στο θέμα για την Ελλάδα του 2018 δυστυχώς. Καμία σοβαρή δουλειά, καμία προοπτική, μόνο δουλειές του ποδαριού χωρίς κανένα μέλλον, δουλειές που πληρώνουν ελάχιστα και μηδέν αναγνώριση των προσόντων του υπαλλήλου... Για αυτό και τόσα παιδιά αποφασίζουν να δοκιμάσουν τις τύχες τους στο εξωτερικό. Βρίσκομαι Αγγλία εδώ και 2 μήνες (όχι Λονδίνο) και πραγματικά το εργασιακό περιβάλλον και γενικά η ποιότητα ζωής είναι σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα από την Ελλάδα. Υπάρχει αναγνώριση των προσόντων σου και των δυνατοτήτων σου, σεβασμός στο πρόσωπο του εργαζόμενου, ανθρώπινα ωράρια και καλοί μισθοί (ανάλογα και το επάγγελμα κιόλας). Εφόσον έχεις πατέρα στον Κανάδα έχεις ήδη φύγει, όχι χθες αλλά προχθές! 2 1
Parapas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Αυτό που κανένας, που προσπαθεί να βρει δουλειά στην εργασιακή (και όχι μόνο άλλα άλλη κουβέντα αυτή) ζούγκλα της Ελλάδας, δεν καταλαβαίνει είναι ότι όσοι παροτρύνουν ανθρώπους να φύγουν έξω δεν είναι γιατί έξω θα βρουν τον παράδεισο ούτε για τα παραπάνω (αρκετά συνήθως ανάλογα και το επάγγελμα βέβαια) χρήματα που θα κερδίζουν. Έχω φύγει 3 χρόνια τώρα σχεδόν και η ψυχική ηρεμία που έχω βρει είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος (μεγαλύτερο και από τον καλύτερο μισθό). Σίγουρα ένας σταθερός μισθός είναι πολύ σημαντικό πράγμα αλλά το να δουλεύεις τις ώρες που πρέπει (ή να πληρώνεσαι σωστά και όχι με κουπόνια ή χάρες τις έξτρα ώρες λες και είμαστε στην κατοχή), να έχεις πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον (τουλάχιστον στις μέχρι τώρα 2 εταιρείες που βρέθηκα), με ανθρώπους που σε σέβονται και αναγνωρίζουν αυτό που κάνεις, που σε σπρώχνουν με διάφορους τρόπους να γίνεις καλύτερος (όχι γιατί νοιάζονται απαραίτητα για σένα αλλά γιατί έτσι θα προχωρήσει καλύτερα και η επιχείρηση από την οποία τρώνε και αυτοί) είναι πράγματα που στην Ελλάδα της αρπαχτής και τους εύκολου και γρήγορου κέρδους δε τα βρίσκεις πλέον. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι άνθρωποι με πτυχία θα φεύγουν (και με τον καιρό θα γίνεται όλο και εντονότερο αυτό το φαινόμενο νομίζω) αλλά για μένα και άνθρωποι που για οποιοδήποτε λόγο έχουν απλώς ένα απολυτήριο λυκείου (και δεν είναι κάτι μεμπτό αυτό) αλλά άκρες έξω έχουν ήδη αργήσει να φύγουν. Καταλαβαίνω τους όποιους προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους που μπορεί να κρατάνε κάποιους πίσω αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι δε θέλουν να χάσουν τη "βόλεψη" τους (καφεδάκι με τα παιδιά, χαρτζιλίκι από τη σύνταξη παππού/γιαγιάς/μητέρας/πατέρα, επίδομα όσο διαρκεί και άγιος ο Θεός). Όσο για το φίλο με άκρες στον Καναδά επειδή το πάλεψα για εκεί χωρίς άκρες με πολύ από τον προσωπικό μου χρόνο και χρήμα θέλω να συμβουλέψω να φύγει ΧΤΕΣ. Το Καναδικό σύστημα είναι μίλια καλύτερο ακόμη και από ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες και αν εξαιρέσει κανείς το χαμό με τα ενοίκια (που υπάρχει σε κάθε μεγάλη πόλη όμως, ο defacer στο Βερολίνο μπορεί να μοιραστεί τον πόνο του μαζί μου όποτε θέλει ως κάτοικος της ίδιας πόλης) δεν μπορώ να βρω ένα τόσο σημαντικό λόγο που δεν έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί εκεί και να καταλάβει πως είναι να ζεις και όχι να φυτοζωείς. My 2 cents και ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου. 7 4
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Όταν σπουδαζες για ΣΕΦ τι νομιζες?οτι δουλευουν 8ωρο και τα χριστουγεννα τρωνε σπιτι του?Αν ισχυει αυτό παει να πει ότι εισαι αποτυχημένος μαγειρας...Το χαρτι από το τεχνικο λυκειο δεν πιανεται καθολου... Αρα παλι καλα που βρηκες και ότι βρηκες.Αυτη είναι η αληθεια του 2018.Γνωμη μου?Ψαξε Delivery. Θα δουλευεις 10ωρο-12ωρο αν εισαι καλος και θα βγαζεις πολλα λεφτα. Το θεμα είναι αν αντεχεις βεβαια.Αυτα για να κατσεις ελλαδα. Αλλα θεωρω εφόσον εχεις εξω τον πατερα σου ΤΡΕΧΑ ΤΩΡΑ.Οι οικογενειακοι λογοι που αναφέρεις είναι σημερα...αυριο θα είναι η ζωη σου και θα εχει αλλαξει με βαση τις επιλογες που κανεις ΧΘΕΣ! Δεν ξερω ποσο σοβαροι είναι αυτοι οι λογοι αλλα πρεπει να το σκεφτεις σοβαρα να φυγεις. Βεβαια και εκει για Μαγειρας πας. Δεν ξερω αν βρεις κατι άλλο...
sphinxgr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Κάποιος γράφει για την Ελβετία και μετά γίνονται συγκρίσεις με την Ελλάδα και τους μισθούς. Τα έχω γράψει ξανά και έπεσαν να με φάνε. Σε μισθούς χορών, δεν συγκρίνουμε απόλυτο νούμερο. Συγκρίνουμε αγοραστική δύναμη σε συνάρτηση με το πόσο είναι το μέσο εισόδημα της χώρας και παράλληλα πως είναι πληθυσμιακά η κατανομή των μισθών. Δηλαδή: Αν όλοι παίρνουν 10.000 € στη χώρα και εσύ 5000€, μάλλον θα είσαι άστεγος ή σε hostel Αν όλοι παίρνουν 200€ και εσύ 1000€, θεωρείσαι απίστευτα προνομιούχος και λεφτάς. Αν υπάρχει κατα κεφαλήν εισόδημα 1000€, εσύ παίρνεις 1500€, αλλά υπάρχουν άπειροι που βγάζουν 100.000€ και για αυτό ανεβαίνει ο Μ.Ο. πάλι πεινάς. Για την Ελβετία συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κατώτατος μισθός - καθορίζεται απο την αγορά, ο ελάχιστος μισθός είναι 3500 και υπάρχουν 12 μισθοί. Αυτός που παίρνει 4500 στην Ελβετία, είναι όπως αυτός που παίρνει 650€ στην Ελλάδα. Μάλιστα ο τύπος στην Ελλάδα με τα 650€ ίσως να έχει και καλύτερη ποιότητα ζωής Μην κάνετε απόλυτη σύγκριση σε αριθμούς. Οι αριθμοί είναι σχετικοί. Συγκρίνετε την ποιότητα ζωής σε συνδυασμό με το εισόδημα. Τι να τα κάνεις τα 4500€ στην Ελβετια αν δουλευεις συνέχεια και μένεις σε σπίτι 15m2 με άλλους 2 (ακραίο παράδειγμα για να πάρετε μια ιδέα)? Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από sphinxgr 5 1
Lanike71 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Έχω τον πατέρα μου στον Καναδά και το έχει σκεφτεί άπειρες φορές πιστεψε με.Απλά υπάρχουν πολλά πράγματα που με κρατάνε εδώ. Μην αλλάξεις δουλειά. Άλλαξε μυαλά. 2
zio10 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Δεν είπα κάτι τέτειο.Ισα ίσα που είπα οτι με ενδιαφέρει ο τομεάς της πληροφορικής. Εννοώ να το αναπτύξεις κι άλλο ώστε να μπορείς να κυνηγήσεις κι άλλες θέσεις πέρα από δουλειά σε αλυσίδες τεχνολογίας.
Arkoudelos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Σκέψου το έτσι. Έχοντας το σημαντικότερο resource από όλα στη διάθεση σου δλδ το χρόνο εκμεταλεύσου το. Το να κάτσεις σε μια χώρα που μέχρι το 2060 και είδωμεν θα είναι σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης 26 + 42 = 68. Καληνύχτα δηλαδή υπερ πίστεως και πατρίδος. Επίσης όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολο θα βρίσκεις δουλειές. Γιατί να πάρει κάποιον 40+ ο άλλος τη στιγμή που μπορεί να πάρει τον 25άρη και να του πιει το αίμα; Τα ίδια (λίγα) λεφτά θα δώσει. Φύγε εξωτερικό όπου μπορείς και στη τελική εαν δε σου αρέσει η Ελλάδα στο ίδιο μέρος θα παραμείνει. 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Για να απαντήσω σε κάποια πράγματα επειδή μάλλον παρεξηγήθηκα. Το αν εγώ έχω κάποιον δικό μου άρρωστο εδώ και δεν μπορώ να φύγω γιατί πρέπει να γραφεται άλλαξε μυαλά και φύγε χθες?είπα έχω προσωπικούς λόγους που με κρατάνε εδώ. Δεύτερον για τον φίλο που το γράφει αν τα είχα σκεφτεί αυτά η απάντηση είναι όχι. Δεν τα είχα σκεφτεί. 3
ikaruga24 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε Κάποιος γράφει για την Ελβετία και μετά γίνονται συγκρίσεις με την Ελλάδα και τους μισθούς. Τα έχω γράψει ξανά και έπεσαν να με φάνε. Σε μισθούς χορών, δεν συγκρίνουμε απόλυτο νούμερο. Συγκρίνουμε αγοραστική δύναμη σε συνάρτηση με το πόσο είναι το μέσο εισόδημα της χώρας και παράλληλα πως είναι πληθυσμιακά η κατανομή των μισθών. Δηλαδή: Αν όλοι παίρνουν 10.000 € στη χώρα και εσύ 5000€, μάλλον θα είσαι άστεγος ή σε hostel Αν όλοι παίρνουν 200€ και εσύ 1000€, θεωρείσαι απίστευτα προνομιούχος και λεφτάς. Αν υπάρχει κατα κεφαλήν εισόδημα 1000€, εσύ παίρνεις 1500€, αλλά υπάρχουν άπειροι που βγάζουν 100.000€ και για αυτό ανεβαίνει ο Μ.Ο. πάλι πεινάς. Για την Ελβετία συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κατώτατος μισθός - καθορίζεται απο την αγορά, ο ελάχιστος μισθός είναι 3500 και υπάρχουν 12 μισθοί. Αυτός που παίρνει 4500 στην Ελβετία, είναι όπως αυτός που παίρνει 650€ στην Ελλάδα. Μάλιστα ο τύπος στην Ελλάδα με τα 650€ ίσως να έχει και καλύτερη ποιότητα ζωής Μην κάνετε απόλυτη σύγκριση σε αριθμούς. Οι αριθμοί είναι σχετικοί. Συγκρίνετε την ποιότητα ζωής σε συνδυασμό με το εισόδημα. Τι να τα κάνεις τα 4500€ στην Ελβετια αν δουλευεις συνέχεια και μένεις σε σπίτι 15m2 με άλλους 2 (ακραίο παράδειγμα για να πάρετε μια ιδέα)? Το σκεπτικό είναι σωστό, το πρακτικό όμως όχι. Με 650 στην Ελλάδα αν είσαι στο ενοίκιο είσαι κυριολεκτικά σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι με πλήρης αδυναμία να κάνεις το οτιδήποτε και μη σε μέλει και σε βρει καμιά αναποδιά. Δεν μιλάω καν για το γεγονός ότι ο μισθός όσο πάει και μειώνεται και όσο φεύγουν και περισσότεροι έξω και μένουν οι "άλλοι" και οι "επιχειρηματίες" δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Και στην Γερμανία που πέρασα και στην Κύπρο παρά το γεγονός ότι έπαιρνα κάτι παραπάνω από τον κατώτατο δεν ήμουν ποτέ σε δυσμενή θέση. Εύκολα; Σίγουρα όχι. Ανθρώπινα όμως; Σίγουρα ναι. Εδώ πλέον ανά πάσα ώρα και στιγμή και για τον πιο ηλίθιο λόγο είσαι ξεκρέμαστος, κανείς δεν αξιολογεί τους κόπους σου, ο όρος επαγγελματικής ανέλιξης ή αύξησης μισθού είναι άγνωστος και όλοι αισθάνονται ότι τους χρωστάς κιόλας. Σε όλα αυτά βάλε και την απίστευτη εχθρικότητα, αναποτελεσματικότητα και ανευθυνότητα του κράτους και έρχεται και δένει το γλυκό. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πάει σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες ακόμα και ως wage-slave και θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Γενικά να είναι δύσκολα ναι, σαφέστατα, να αρχίσει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όμως σίγουρα όχι. Εδώ σε εμάς το σοβαρό πρόβλημα είναι ο κανόνας. 4 1
Lanike71 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Βύσμα για δημόσιο έχεις; Και μη γκρινιάζεις, στην Ελλάδα είσαι. Ανειδίκευτος κιόλας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις