Προς το περιεχόμενο

[mini-ITX] Asrock J5005 (amazon.de) -30%

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, radiohead είπε

Καταρχήν να χαλαρωσουμε. Αν μας φταιει ένα προϊόν δεν ακυρώνουμε όλη την εταιρία νομίζω είναι λογικό. Δεύτερον αν και δε το έχω ψάξει καθολου, παίζει να έχει κανένα rev. ή ξέρω 'γω version δίπλα στον κωδικό της μνήμης; Το έχω παρατηρήσει σε αρκετές δλδ ίδιος κωδικός  με διαφορετική ας πούμε παρτίδα με ασυμβατότητα, αλλά σε παλιότερα sockets.

Να χαλαρώσεις εσύ φίλτατε, εμένα άσε με στην ησυχία μου. Αφού έκανα θέμα στην asrock για τις μνήμες τις συγκεκριμένες, έψαξαν τις μνήμες μου, μίλησαν με corsair,  έβαλαν μετά στο qlv τους ένα rev 5 νομίζω δίπλα στον κωδικό της μνήμης ο οποίος όμως δεν φαίνεται πουθενά επάνω στο προινόν ή στο κουτί της corsair, τώρα πως θα ξέρει κάποιος αγοραστής ότι πήρε τις κατάλληλες, μόνο ο θεός.... Έχω κρατημένη όλη την αλληλογραφία μου με το support τους, screenshot από το qlv τους πριν το θέμα που άνοιξα με άλλο μετά που φαίνεται η διαφορά κλπ. Γνωρίζω πολύ καλά τι λέω ούτε πιτσιρικάς είμαι ούτε τίποτα. Εσύ αν κατάλαβες ότι ακύρωσα την εταιρεία γιατί μου φταίει ένα προϊόν τους, δικό σου θέμα, εγώ είπα ότι δεν με ικανοποίησε η στάση τους ως support, οπότε φυσικά και τους ακυρώνω σαν εταιρεία για επόμενες αγορές μου. Τώρα τα να χαλαρώσουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κουβεντιάζουμε...από μένα asrock no go. Στο κάτω κάτω δικαίωμά μου και όταν μου ζητάνε την γνώμη μου για ένα προϊόν τους οφείλω να δώσω την συνολική εμπειρία που είχα. Χρόνια πολλά με υγεία.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Να χαλαρώσεις εσύ φίλτατε, εμένα άσε με στην ησυχία μου. Αφού έκανα θέμα στην asrock για τις μνήμες τις συγκεκριμένες, έψαξαν τις μνήμες μου, μίλησαν με corsair,  έβαλαν μετά στο qlv τους ένα rev 5 νομίζω δίπλα στον κωδικό της μνήμης ο οποίος όμως δεν φαίνεται πουθενά επάνω στο προινόν ή στο κουτί της corsair, τώρα πως θα ξέρει κάποιος αγοραστής ότι πήρε τις κατάλληλες, μόνο ο θεός.... Έχω κρατημένη όλη την αλληλογραφία μου με το support τους, screenshot από το qlv τους πριν το θέμα που άνοιξα με άλλο μετά που φαίνεται η διαφορά κλπ. Γνωρίζω πολύ καλά τι λέω ούτε πιτσιρικάς είμαι ούτε τίποτα. Εσύ αν κατάλαβες ότι ακύρωσα την εταιρεία γιατί μου φταίει ένα προϊόν τους, δικό σου θέμα, εγώ είπα ότι δεν με ικανοποίησε η στάση τους ως support, οπότε φυσικά και τους ακυρώνω σαν εταιρεία για επόμενες αγορές μου. Τώρα τα να χαλαρώσουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κουβεντιάζουμε...από μένα asrock no go. Στο κάτω κάτω δικαίωμά μου και όταν μου ζητάνε την γνώμη μου για ένα προϊόν τους οφείλω να δώσω την συνολική εμπειρία που είχα. Χρόνια πολλά με υγεία.

Μήν είσαι προκατειλλημένος ρε 'συ δε στο είπα για να σου τη σπάσω το αντίθετο μάλιστα.  Το εννοώ να χαλαρώσεις γιατί δεν έχω άδικο σε αυτό που σου λέω για το rev δυστυχώς και είναι και θέμα κατασκευαστών ram όχι μόνο της μιάς πλευράς. Anyway καλό ξεμπέρδεμα εντελώς φιλικά ;)

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, radiohead είπε

Μήν είσαι προκατειλλημένος ρε 'συ δε στο είπα για να σου τη σπάσω το αντίθετο μάλιστα.  Το εννοώ να χαλαρώσεις γιατί δεν έχω άδικο σε αυτό που σου λέω για το rev δυστυχώς και είναι και θέμα κατασκευαστών ram όχι μόνο της μιάς πλευράς. Anyway καλό ξεμπέρδεμα εντελώς φιλικά ;)

Στο ξαναλέω δεν φαίνεται πουθενά επάνω στο κουτί των μνημών ποιο rev είναι, επίσης πριν κάνω το θέμα με την asrock, στο qlv τους δεν είχαν rev των συγκεκριμένων μνημών, απλά τον κωδικό τους ο οποίος δεν έχει αλλάξει... Εγώ δηλαδή πως να ξέρω κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχει πουθενά; Τεσπά υγεία σε όλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Για αναπαραγωγή 4k, browsing κλπ. Δεν έχει κανένα απολύτως θέμα, είναι σαν να έχεις q6600 σε ισχύ, με 10 φορές χαμηλότερη κατανάλωση και εντελώς αθόρυβο. Θεωρώ ότι καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών που δεν παίζουν παιχνίδια ακόμη και σαν κύριος υπολογιστής για πλάκα. Εγώ έχω το antec isk110 που έχει τροφοδοτικό δικό του... Οπότε όλα είναι χωρίς ανεμιστήρα στο κουτάκι και είναι εντελώς αθόρυβο... Αν δεν είχα το θέμα με τις μνήμες και δεν έδινα τζάμπα 80 ευρώ για να μου ξεμείνουν και να τρέχω τώρα σε συνήγορο καταναλωτή κλπ για να τις πάρει πίσω το κατάστημα θα έλεγα ότι είναι σούπερ αγορά...ε τώρα εγώ πλήρωσα χρήματα που αν τα έδινα από την αρχή θα έπαιρνα 2200g...ε ξενέρωσα με την φάση λιγάκι... Και με την asrock φυσικά γιατί μετά από επικοινωνία μαζί τους με το support βρήκανε άκρη ότι όταν βάλανε αυτοί τις μνήμες της Corsair που δεν έπαιξαν σε μένα η Corsair είχε αλλά τσιπακια επάνω... Στις δικές μου Corsair άλλαξε τα τσιπακια χωρίς να αλλάξει κάτι στον κωδικό των μνημών και τον ήπια... Φυσικά για αλλαγή, κάτι, κάποια βοήθεια στο θέμα τίποτα...η απάντηση ήταν δεν φταίμε εμείς πούλα τες... Έλα asrock είσαι όχι μαγαζάκι της γειτονιάς... Δεν φταίει η asrock, δεν φταίει η Corsair, δεν φταίει το κατάστημα που τις πήρα, δεν φταίει η intel με την γελοία συμβατότητα των gemini lake με μνήμες... Εγώ φταίω και τον τρώω... Αστεία πράγματα...Οπότε από μένα η μητρική σούπερ με τον επεξεργαστή, προσοχή στις μνήμες, αλλά εγώ asrock ξανά όχι... Παρότι και στον 1600 μου έχω asrock itx ab350... Εμένα με έχασε. Α και τώρα μου ήρθε το εξής: στην θέση σου θα έπαιρνα πρώτα μια 4άρα από αυτές που έχω και εγώ να την δοκιμάσω πρώτα ότι παίζει, γιατί μπορεί και η gskill να έχει κάνει το ίδιο με τα τσιπακια χωρίς να αλλάξει κωδικό στην μνήμη... Αν παίξει κανονικά τότε τσιμπάς και ένα ακόμη και είσαι κομπλέ...

Πραγματικά το μηχανάκι πρέπει να φυσάει για χρήση εκτός gaming σε πολύ καλή τιμή Δήμο. Σκέφτομαι να πάρω την πλακέτα με τον quad core celeron αφού έχει πολύ μικρή διαφορά οπότε έχουμε και λέμε isk110 90€,πλακέτα 90€,μνήμες gskill 70€,samsung 860 evo 52€. Χοντρικά το σύστημα ανέρχεται στα 300 ευρά. Μια χαρά.

Λογικό που σου την έδωσε με το qlv και που πέταξες λεφτά τσάμπα.Ωστόσο για να λέμε και του στραβού το δίκιο το θέμα με τις ram(όντως πολύ τραβηγμένο) θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν δεν έχει συμβεί αυτό έχουν συμβεί άλλα. Πχ σε μια asus premium με τσιπάκι x58 που έχω το sata6 ειναι τελείως ασταθές έως άχρηστο και η εταιρεία δεν το διορθωσε ποτέ. έμεινες με ταχύτητες sata3.Είναι πως θα σου κάτσει και ευτυχώς που υπάρχουν τα forums αν είχα κάνει έρευνα πριν την πάρω οπως τώρα δεν θα ειχα θέμα. Αυτήν την φορά έκανα όμως και έπεσα στο πολύ χρήσιμο το post σου :)

Επεξ/σία από sparrow2a
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sparrow2a είπε

Πραγματικά το μηχανάκι πρέπει να φυσάει για χρήση εκτός gaming σε πολύ καλή τιμή Δήμο. Σκέφτομαι να πάρω την πλακέτα με τον quad core celeron αφού έχει πολύ μικρή διαφορά οπότε έχουμε και λέμε isk110 90€,πλακέτα 90€,μνήμες gskill 70€,samsung 860 evo 52€. Χοντρικά το σύστημα ανέρχεται στα 300 ευρά. Μια χαρά.

Λογικό που σου την έδωσε με το qlv και που πέταξες λεφτά τσάμπα.Ωστόσο για να λέμε και του στραβού το δίκιο το θέμα με τις ram(όντως πολύ τραβηγμένο) θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν δεν έχει συμβεί αυτό έχουν συμβεί άλλα. Πχ σε μια asus premium με τσιπάκι x58 που έχω το sata6 ειναι τελείως ασταθές έως άχρηστο και η εταιρεία δεν το διορθωσε ποτέ. έμεινες με ταχύτητες sata3.Είναι πως θα σου κάτσει και ευτυχώς που υπάρχουν τα forums αν είχα κάνει έρευνα πριν την πάρω οπως τώρα δεν θα ειχα θέμα. Αυτήν την φορά έκανα όμως και έπεσα στο πολύ χρήσιμο το post σου :)

Εγώ evo 860 δεν έχω να σου πω, έχω έναν 120άρι από το 2013 που μου είχε ξεμείνει και πάλι πάει σούπερ. Θεωρώ ότι θα χαραμίσεις τον evo, πάρε έναν πιο φθηνό... Επίσης αφου θα βάλεις linux θες 240gb; Εγώ με windows 10 σαν htpc που το έχω με 120gb έχω ακόμη πάνω από 80 ελεύθερα... Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται ιδιαίτερο χώρο σε δίσκο ένα htpc... Τέλος για το θέμα με τις εταιρείες ξαναλέω δεν με ενόχλησε ότι έγινε πατάτα. Με ενόχλησε το στυλ δεν φταίμε πούλα τες... Πελάτης είμαι της εταιρείας τους, για κάτι που ξεκάθαρα δεν φταίω εγώ θα μπορούσαν είτε να κάνουν κάτι είτε να απαντήσουν αλλιώς. Εγώ αυτό περιμένω από εταιρείες μεγάλες... Και όποιος δεν ικανοποιεί αυτή την προσδοκία μου δεν επανέρχομαι ξανά. Ας το αφήσουμε όμως το θέμα αυτό γιατί βγαίνουμε off topic. Το μηχανάκι πάει εξαιρετικά για το μέγεθος, την κατανάλωση και τον θόρυβο που κάνει (καθόλου θόρυβο ε) και είναι ιδανικό για htpc. Ναι με παρόμοια χρήματα μπορεί κάποιος να στήσει πιο γρήγορο μηχάνημα, αλλά με θόρυβο, μεγαλύτερο σε όγκο, με περισσότερη κατανάλωση... αυτά.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.

Θα έλεγα ότι θεωρώ το αντίθετο όσο αφορά τον 860. Μιλάμε για 30€ διαφορά από δίσκους των 20€... Τα 30€ παραπάνω του samsung στα βγάζει σε ποιότητα,αξιοπιστία.Αν εβγαζαν μικρότερη χωρητικότητα θα τον έπαιρνα αλλά ο πιο μικρός που βγάζουν είναι 250gb και πάλι 4-5 ταινίες να βάλεις γέμισε.. Σε έναν δίσκο OCZ vertex 3 που είχα κάηκε ο controller λόγω κατασκευαστικού λάθους έπειτα από αρκετό καιρό.οπότε Samsung και ξερό ψωμί όσο αφορά τους ssd. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, sparrow2a είπε

Θα έλεγα ότι θεωρώ το αντίθετο όσο αφορά τον 860. Μιλάμε για 30€ διαφορά από δίσκους των 20€... Τα 30€ παραπάνω του samsung στα βγάζει σε ποιότητα,αξιοπιστία.Αν εβγαζαν μικρότερη χωρητικότητα θα τον έπαιρνα αλλά ο πιο μικρός που βγάζουν είναι 250gb και πάλι 4-5 ταινίες να βάλεις γέμισε.. Σε έναν δίσκο OCZ vertex 3 που είχα κάηκε ο controller λόγω κατασκευαστικού λάθους έπειτα από αρκετό καιρό.οπότε Samsung και ξερό ψωμί όσο αφορά τους ssd. :)

Φιλτατε ταινίες στον ssd θα βάλεις; Έναν εξωτερικό χρησιμοποίησε ή στήσε ένα nas σε ένα παλιό μηχανάκι και ριξτες εκεί... Εγώ έναν q6600 που απέσυρα τον έχω και εκτελεί καθήκοντα nas xpenology, υποθέτω μέχρι να χτυπήσω το επόμενο μικρό μητρική-επεξεργαστης πακέτο (όχι asrock και από την επόμενη γενιά μικρών επεξεργαστών της intel που λογικά Γενάρη Φλεβάρη θα βγει), να μπει στο σαλόνι εκείνο και το υπάρχον να γίνει nas...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.

Ταινίες τρόπος του λέγειν..250 για μένα είναι το κατώτερο όριο που μπορείς να πας χωρητικότητα. Θες να έχεις και λίγο ελεύθερο χώρο.πόσο μάλλον όταν μιλαμε για τόσο ελάχιστη διαφορά. Τα 120 ήταν όταν είχαν πρωτοβγεί οι ssd για αυτό και η samsung τα κατάργησε και βγάζει 250 τον πιο μικρό. Συμφωνώ με το NAS που είπες για αυτό όπως σου είπα και πιο πάνω σκοπεύω να στήσω ενα NAS με open media vault με την asrock j5005 που έχεις εσύ ή με τον τετραπύρηνο celeron. Ο q6600 καίει πολύ για NAS.. Μην σου πω κάντα τράμπα βάλε τον Q6600 στο htpc και τον j5005 στο NAS  :P

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sparrow2a είπε

Λογικό που σου την έδωσε με το qlv και που πέταξες λεφτά τσάμπα.Ωστόσο για να λέμε και του στραβού το δίκιο το θέμα με τις ram(όντως πολύ τραβηγμένο) θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν δεν έχει συμβεί αυτό έχουν συμβεί άλλα.

Δεν ειναι παντου + παντοτε ομως ετσι... Αν για παραδειγμα, ηταν Intel η σε Intel Nuc, τοτε θα ειχαν χτυπησει τον κωλο
τους κατω -> κατι να κανουν για το προβλημα! Εστω για να μειωθει, θα ειχαν βγαλει 20 bios updates, διχως υπερβολη!
Δηλαδη ok υπαρχει / εντοπιζεται ενα θεμα, αλλα μετα τι γινεται?? Ειναι απολυτως ανυπαρκτη, πρακτικα, η αντιδραση..
😞

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...