Προς το περιεχόμενο

Έρευνα: Το 47% των χρηστών Android αλλάζει σε iPhone για «καλύτερη εμπειρία χρήσης»


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το PC Magazine (pcmag.com) πραγματοποίησε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα έρευνα ζητώντας από όσους συμμετείχαν να απαντήσουν στην παρακάτω ερώτηση: Γιατί αλλάξατε πλατφόρμα (μεταξύ iOS και Android);

Σε ιστοσελίδες, blogs και fora θα βρείτε αμέτρητες συζητήσεις χρηστών να διαφωνούν και να υπερασπίζονται με πάθος την μία πλατφόρμα έναντι της άλλης και ενώ μερικές φορές μαθαίνουμε ή ακούμε και για εκείνους που αλλάζουν «στρατόπεδο» δίχως να κοιτάξουν ξανά πίσω τους, η συγκεκριμένη έρευνα μας δίνει μια εικόνα για τους λόγους που οδήγησαν στη μετάβαση των χρηστών από την μία στην άλλη πλατφόρμα.

Η έρευνα του PC Magazine καλύπτει 2500 συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών μέσω της υπηρεσίας Google Surveys. Από την έρευνα προέκυψε ότι το 18% των συμμετεχόντων άλλαξε από το Android στο iOS, ενώ το 11% των χρηστών άλλαξε από iOS σε Android. Τα παραπάνω ποσοστά μειώνουν σημαντικά το δείγμα των ερωτηθέντων που απάντησαν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την μετάβαση μεταξύ των πλατφορμών, και επομένως πρέπει να ληφθεί υπόψη για την σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων. Εν τω μεταξύ, το 71% των ερωτηθέντων δεν θέλει να αλλάξει πλατφόρμα ή δεν έχει αλλάξει. Ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 54% από όσους συμμετείχαν χρησιμοποιεί iPhone ενώ το 27% smartphone της Samsung.

Ο βασικός λόγος που αλλάζουν οι χρήστες Android σε iOS –σε ποσοστό 47%- είναι για να έχουν "καλύτερη εμπειρία χρήσης" ενώ το ανάποδο, αν και σε ποσοστό 30%, συμβαίνει και με τους χρήστες του iOS. Το ίδιο ποσοστό, 24-25%, αλλάζει πλατφόρμα για λόγους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (κάμερα, ντιζάιν) όμως ένα 29% των χρηστών του iOS αλλάζει σε Android εξαιτίας των καλύτερων τιμών. Για τον τελευταίο λόγο άλλαξαν σε iPhone μόλις το 11% των χρηστών του Android.

604332-why-axis-why-people-switch-mobile-oses.png.ff3db19f59dc336470157a7a64348180.png

GSMArena


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ωραιο το iPhone, υπεροχο λειτουργικο, αλλα αλλαξα σε Android.

1) Υπαρχουν android με χαμηλες τιμες, iPhone οχι.

2) Λιγο περισσοτερο lag στην συσκευη αλλα μια διαφορα ταξης 400+ ευρω.

  • Like 14
  • Thanks 1
  • Sad 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Janoss είπε

Λογικό. Πήξαμε σε αυτούς που βρίζουν το ios χωρίς να το χουν δοκιμάσει.

ΥΓ και γω τέτοιος ήμουν. 🙄

Με τετοιες τιμες ποιος ο λογος? 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xiaomi με miu10 και 90% αντιγραφη του Ios ειναι μια σωστη λυση στα 170€ . Μαλλον βαρεθηκαν τα Samsung με τα 700€ τα οποια ειναι πατατα μπροστα στο Ios και αλλαζουν τις συσκευες τους.  Apple/Ios > Xiaomi/mui10 > Samsung/crapware 

  • Sad 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλάζουν μόνο και μόνο για να παίξουν fortnite. Πάντως έχω να πω ότι αν και οι εταιρείες Android υποστήριζαν συσκευές 5ετιας βλέπε 5s όπως κάνει η Apple θα είχαν περισσότερο κύρος. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...