Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω ολους τους συμφορουμητες!

Ευτυχως η δυστυχως βγηκα και εγω στην αγορα εργασιας σαν πτυχιουχος ηλεκτρολογος μηχανικος απο πολυτεχνικο τμημα του Π.Πατρων. Δυστυχως απ οτι φαινεται το πτυχιο δεν εχει και ιδιαιτερη απηχηση στην αγορα εργασιας μιας και τα ακυρα πανε συννεφο...δυστυχως το μονο που μπορω να σκεφτω σαν λυση ειναι ενα μεταπτυχιακο το οποιο θα δωσει καποια παραπανω εφοδια στο βιογραφικο που απ οτι φαινεται η αγορα εργασιας τοσο πολυ αναζηταει.

Το προβλημα με τα μεταπτυχιακα ειναι το εξης, μαλλον εγω ειμαι το προβλημα νομιζω γι αυτα. Δεδομενου οτι ενα μεταπτυχιακο πρεπει να εχει και μια αλφα αξια, πρεπει να προερχεται και απο ενα πανεπιστημιο της προκοπης, και ας μην ειναι αυτο το ΜΙΤ...Κοιταζοντας σε διαφορα πανεπιστημια του εξωτερικου (πχ εδιμβουργο, delft κλπ) βλεπω ενα ελαχιστο προαπαιτουμενο βαθμου το 7.

Αυτο τι σημαινει, οτι ειναι απαραιτητη προυποθεση για να προχωρησει η αιτηση? Δυστυχως ο βαθμος του πτυχιου μου ειναι 6.4 και απεχει καπως απο το οριο που θετουν τα πανεπιστημια. Αλλο ενα προβλημα ειναι πως οι σπουδες μαζι με δουλεια, πρακτικη και στρατο εφτασαν τα 10 χρονακια...

Γενικα σαν φοιτητης δεν ημουν σκραπας και μου αρεσε η σχολη, ο τομεας που πηρα και η διπλωματικη μου, απλα το θεμα της δουλειας για τα προς το ζην με κρατουσε πισω. Υπαρχει περιπτωση να καταφερω να εχω προσβαση σε καποιο μεταπτυχιακο της προκοπης που δε θα καταληξει να ειναι σπαταλη χρηματων με αυτα τα χαρακτηριστικα που εχω η χαμενος κοπος? Ειναι ο βαθμος πτυχιου απαραιτητη προυποθεση η συζητιεται στα πλαισια που μιλαω εγω?

Αν υπαρχει καποιος με παρομοιο backround θα χαιρομουν πολυ να μου εδινε μερικες πληροφοριες, γιατι κριμα να μας φαει το ντελιβερι....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, solid990 είπε

Χαιρετω ολους τους συμφορουμητες!

Ευτυχως η δυστυχως βγηκα και εγω στην αγορα εργασιας σαν πτυχιουχος ηλεκτρολογος μηχανικος απο πολυτεχνικο τμημα του Π.Πατρων. Δυστυχως απ οτι φαινεται το πτυχιο δεν εχει και ιδιαιτερη απηχηση στην αγορα εργασιας μιας και τα ακυρα πανε συννεφο...δυστυχως το μονο που μπορω να σκεφτω σαν λυση ειναι ενα μεταπτυχιακο το οποιο θα δωσει καποια παραπανω εφοδια στο βιογραφικο που απ οτι φαινεται η αγορα εργασιας τοσο πολυ αναζηταει.

Το προβλημα με τα μεταπτυχιακα ειναι το εξης, μαλλον εγω ειμαι το προβλημα νομιζω γι αυτα. Δεδομενου οτι ενα μεταπτυχιακο πρεπει να εχει και μια αλφα αξια, πρεπει να προερχεται και απο ενα πανεπιστημιο της προκοπης, και ας μην ειναι αυτο το ΜΙΤ...Κοιταζοντας σε διαφορα πανεπιστημια του εξωτερικου (πχ εδιμβουργο, delft κλπ) βλεπω ενα ελαχιστο προαπαιτουμενο βαθμου το 7.

Αυτο τι σημαινει, οτι ειναι απαραιτητη προυποθεση για να προχωρησει η αιτηση? Δυστυχως ο βαθμος του πτυχιου μου ειναι 6.4 και απεχει καπως απο το οριο που θετουν τα πανεπιστημια. Αλλο ενα προβλημα ειναι πως οι σπουδες μαζι με δουλεια, πρακτικη και στρατο εφτασαν τα 10 χρονακια...

Γενικα σαν φοιτητης δεν ημουν σκραπας και μου αρεσε η σχολη, ο τομεας που πηρα και η διπλωματικη μου, απλα το θεμα της δουλειας για τα προς το ζην με κρατουσε πισω. Υπαρχει περιπτωση να καταφερω να εχω προσβαση σε καποιο μεταπτυχιακο της προκοπης που δε θα καταληξει να ειναι σπαταλη χρηματων με αυτα τα χαρακτηριστικα που εχω η χαμενος κοπος? Ειναι ο βαθμος πτυχιου απαραιτητη προυποθεση η συζητιεται στα πλαισια που μιλαω εγω?

Αν υπαρχει καποιος με παρομοιο backround θα χαιρομουν πολυ να μου εδινε μερικες πληροφοριες, γιατι κριμα να μας φαει το ντελιβερι....

Ο βαθμός δεν είναι προαπαιτούμενο σε πολλά καλά πανεπιστήμια. Π.χ. Σκανδιναβία και κάποια της Γερμανίας εάν δεν απατώμαι. 

Πρέπει να ψάξεις και εκεί.

Επίσης τα 10 χρόνια μπορεί να είναι πρόβλημα, ή να μην είναι. Ανάλογα με την επιτροπή. Είναι και πως θα το θέσεις εάν σε ρωτήσουν σε συνέντευξη.

Το μεταπτυχιακό είναι πολύ μπελαλίδικο θέμα. Η αξία του βασίζεται στο άτομο, τα πλάνα του και το αντικείμενο των σπουδών. 

Σε πολύ γενικές γραμμές, δεν είναι πανάκεια, αλλά σε πολλούς έχει δώσει εφόδια. Στην περίπτωση σου ίσως είναι η πόρτα που οδηγεί σε μια καλή έρευνα-πρακτική που θα οδηγήσει σε εργασία. 

Αλλά πρέπει να το πάρεις πολύ σοβαρά και από την αρχή να ψαχτείς για networking, φοιτητικές δουλειές στο επάγγελμα σου και πτυχιακή με εταιρεία (όχι στο πανεπιστήμιο).

Από την άλλη, εάν το δεις χαλαρά και δουλέψεις σε άσχετα κατά την διάρκεια των σπουδών, ίσως είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων. 

Τέλος υπάρχουν και graduate θέσεις στο εξωτερικό, που προσφέρουν 1-2 έτη "πρακτικής" και μόνιμο συμβόλαιο έπειτα. Αλλά με τον χαμηλό βαθμό σου, μάλλον δεν έχεις πολλές ελπίδες.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα μαγκες. για μεταπτυχιακο σε ιδιωτικο κολλεγιο τυπου metropolitan η mediterranean ενω εχεις τελειωσει πολυτεχνειο ποια ειναι η γνωμη σας?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tipotenios είπε

καλησπερα μαγκες. για μεταπτυχιακο σε ιδιωτικο κολλεγιο τυπου metropolitan η mediterranean ενω εχεις τελειωσει πολυτεχνειο ποια ειναι η γνωμη σας?

Σιριουσλι; Αϊ μιν,ρίλι; 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, tipotenios είπε

Το mediterranean ξέχνα το, πεταμένα λεφτά. 

• Thanks 1
Δημοσ.

φιλε κοιτα ολλανδια καποια προγραμματα pdeng οπως στο ΤU delft, eindhoven.πληρωνεσαι καλα και ειναι σαν μεταπτυχιακο.

Δημοσ.

Δες τι υπάρχει που μπορεί να σου δώσει δουλειά και skills, ώστε εκτός του "τίτλου" να έχεις αποκτήσει και εφόδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Οικονομικά της Ενέργειας, αυτοματισμοί (σε κτίρια ή γενικότερα), προσομοιώσεις κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...