Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! 
Εξαετίας μιας ασθένειας που πέρασα, καλούμαι να υποβάλω το μηχανογραφικό μου από τώρα. Το θέμα είναι, κατάγομαι από επαρχία, και πιο συγκεκριμένα Ηγουμενίτσα, εφόσον θέλω να μπω ΕΚΠΑ, αναρωτιέμαι αν η ζωή στην Αθήνα θα μου κοστίσει πολύ. Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι γι'αυτό ότι οικονομική βοήθεια θα χρειαστώ θα έρχεται από έναν μισθό. Σκοπεύω να βρω μια δουλειά παράλληλα με τις σπουδές ώστε να μπορώ να βγάλω τα απαραίτητα χρήματα για ενοίκια λογαριασμούς κτλ. Μια οικονομική λύση θα ήταν να περάσω σε άλλη πόλη και να μείνω σε εστία αλλά θα προτιμούσα κατά πολύ την Αθήνα, ανεξαρτήτως τις δυσκολίες.. Τι λέτε?  

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τρως στη λέσχη έχεις το γεύμα σου τσάμπα, το ενοίκιο υπολόγισε το από 250€ μέχρι 350€, ανάλογα που θες να μένεις και πόσο χώρο να χεις, κανά 50-αρικο λογαριασμοί-κινητό, 15€ κάρτα για ΜΜΜ.

Ε μετά τι θα τρως μέσα στην μέρα, αν καπνίζεις και πόσους καφέδες πίνεις. Αν είσαι μόνος σου με κανά 500 και θα είσαι άρχοντας, με 400 ζορίζεσαι αλλά πάλι τη βγάζεις. Με συγκάτοικο ακόμα καλύτερα.

Στα παραπάνω εννοείται βραδυνή έξοδο για μπύρες, μεζέδες κι όχι τίποτα grande φάσεις με ποτάρες και ξύδια σε ορθάδικο μέχρι το πρωί.

Επεξ/σία από Hazuki
Δημοσ.

Γύρισα Αθήνα από επαρχία μετά από τρία χρόνια. Δεν είμαι φοιτήτρια αλλά εργάζομαι. Λοιπόν, τα ενοίκια έχουν πάει στα ύψη και σπίτι θα δυσκολευτείς να βρεις. Εκτός αν βρεις με συγκάτοικο. Αλλα και πάλι οι λογαριασμοί είναι παγίδα. Μου έχει σκάσει λογαριασμος ΔΕΗ 400€ εκεί που δε το περίμενα. Πάντως με θέληση και υπομονή μπορείς να βρεις ένα απλό σπίτι (τρύπα) στα 150€ το μήνα αλλά θα είσαι μακριά από μετρο. 

Γενικα η Αθήνα είναι ακριβή. Θα ξοδευτείς για τη διασκέδαση σου -ανάλογα πως διασκεδάζεις. Φαγητό από τη σχολή φαντάζομαι αλλιώς μπορείς να τη βγάλεις οικονομικά σε προσφορές των σουπερμάρκετ. Ας πούμε πάνω κάτω ένα 500αρικο το μήνα θα το χρειαστείς εφόσον βρεις σπίτι στα 150 συν τα έξοδα. 

Επειδη όμως η φοιτητική ζωή στην Αθήνα είναι ωραία , έχει πολλές επιλογές, θα σου συνιστούσα να τη δοκιμάσεις :-) 

Δημοσ.

Χαχα δεν είχα υπολογίσει ότι θα ερχόταν 400€...... και λίγα λέω.. σε άλλους έσκασαν και χιλιάρικα Περισυ που είχαν φουσκωμένους λογαριασμούς 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hazuki είπε

Αν τρως στη λέσχη έχεις το γεύμα σου τσάμπα, το ενοίκιο υπολόγισε το από 250€ μέχρι 350€, ανάλογα που θες να μένεις και πόσο χώρο να χεις, κανά 50-αρικο λογαριασμοί-κινητό, 15€ κάρτα για ΜΜΜ.

Ε μετά τι θα τρως μέσα στην μέρα, αν καπνίζεις και πόσους καφέδες πίνεις. Αν είσαι μόνος σου με κανά 500 και θα είσαι άρχοντας, με 400 ζορίζεσαι αλλά πάλι τη βγάζεις. Με συγκάτοικο ακόμα καλύτερα.

Στα παραπάνω εννοείται βραδυνή έξοδο για μπύρες, μεζέδες κι όχι τίποτα grande φάσεις με ποτάρες και ξύδια σε ορθάδικο μέχρι το πρωί.

Κάπου εκεί πιστεύω πως θα είναι, 400-500€. Αφαιρούμε καφέδες και τσιγάρα οπότε μένουν ενοίκια και βόλτες.. Για τις βόλτες εντάξει, το κλασικό, καμιά μπύρα και τίποτα παραπάνω. Μπορεί να έχω συγκάτοικο αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα. 

6 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Γύρισα Αθήνα από επαρχία μετά από τρία χρόνια. Δεν είμαι φοιτήτρια αλλά εργάζομαι. Λοιπόν, τα ενοίκια έχουν πάει στα ύψη και σπίτι θα δυσκολευτείς να βρεις. Εκτός αν βρεις με συγκάτοικο. Αλλα και πάλι οι λογαριασμοί είναι παγίδα. Μου έχει σκάσει λογαριασμος ΔΕΗ 400€ εκεί που δε το περίμενα. Πάντως με θέληση και υπομονή μπορείς να βρεις ένα απλό σπίτι (τρύπα) στα 150€ το μήνα αλλά θα είσαι μακριά από μετρο. 

Γενικα η Αθήνα είναι ακριβή. Θα ξοδευτείς για τη διασκέδαση σου -ανάλογα πως διασκεδάζεις. Φαγητό από τη σχολή φαντάζομαι αλλιώς μπορείς να τη βγάλεις οικονομικά σε προσφορές των σουπερμάρκετ. Ας πούμε πάνω κάτω ένα 500αρικο το μήνα θα το χρειαστείς εφόσον βρεις σπίτι στα 150 συν τα έξοδα. 

Επειδη όμως η φοιτητική ζωή στην Αθήνα είναι ωραία , έχει πολλές επιλογές, θα σου συνιστούσα να τη δοκιμάσεις :-) 

Χαχα δεν με πειράζει και να είμαι σε τρύπα αρκεί να βγαίνω οικονομικά. Σε σχέση με τον λογαριασμό.. Τι παίχτηκε και ήρθε τόσο? 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις παιδιά ❤️ Με βοήθησαν αρκετά, άλλοι μου έλεγαν πως χρειάζομαι τουλάχιστον ένα 700αρι τον μήνα και έμεινα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα νοίκια έχουν ανέβει σε κάποιες περιοχές που παίζει πολύ το airbnb π.χ. Νέος Κόσμος. Γενικά αν θες τσέκαρε τιμές Αμπελόκηπους/Γκύζη/Γουδί (χαμηλά γύρω από τα νοσοκομεία παίδων, περιοχή Αγ. Θωμά)/Ιλίσσια/Ζωγράφου.

Στο Ζωγράφου θα χει υψηλές τιμές στα περισσότερα λόγο ότι είναι κοντά οι σχολές απλά είναι μεγάλη περιοχή με πολλές πολυκατοικίες που γενικά όλο και θα βρεις κάτι.

Καλά για Αμπελόκηπους δεν το συζητώ, μεγάλη περιοχή, full πολυκατοικίες, πολλές είναι παλιές κι άρα φτηνές.

Επεξ/σία από Hazuki
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Hazuki είπε

Τα νοίκια έχουν ανέβει σε κάποιες περιοχές που παίζει πολύ το airbnb π.χ. Νέος Κόσμος. Γενικά αν θες τσέκαρε τιμές Αμπελόκηπους/Γκύζη/Γουδί (χαμηλά γύρω από τα νοσοκομεία παίδων, περιοχή Αγ. Θωμά)/Ιλίσσια/Ζωγράφου.

Στο Ζωγράφου θα χει υψηλές τιμές στα περισσότερα λόγο ότι είναι κοντά οι σχολές απλά είναι μεγάλη περιοχή με πολλές πολυκατοικίες που γενικά όλο και θα βρεις κάτι.

Καλά για Αμπελόκηπους δεν το συζητώ, μεγάλη περιοχή, full πολυκατοικίες, πολλές είναι παλιές κι άρα φτηνές.

Για εκεί σκοπεύω, κοντά στα νοσοκομεία και γενικά σε εκείνη την περιοχή. Για δουλειά λέει τίποτα ή θα δυσκολευτώ αρκετά? 

Δημοσ.

Τώρα σε αυτό το τομέα, ανάλογα τι ψάχνεις, έχουμε πήξει στους φούρνους, τα τυροπιτάδικα και τα σουβλατζίδικα, αν αντέχεις την ορθοστασία κάτι θα βρεις.

Αν θες κάποια δουλειά γραφείου και να είναι σε φάση part time τότε τηλεφωνάς σε τηλεφωνικό κέντρο. Αν σε ενδιαφέρει πάνε στην evalue, γενικά minimum μισθός αλλά από ότι ακούω τηρεί τα συμφωνημένα και επίσης άκουσα ότι μάλλον έχει κάποιο deal με το fortnite και παρέχει support στους παίχτες κοινώς ασχολείσαι με το fortnite και μιλάς με παίχτες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Imaginary_Vayne είπε

ότι οικονομική βοήθεια θα χρειαστώ θα έρχεται από έναν μισθό.

Εφοσον μιλαμε μονο για το οικονομικο, να πω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να συντηρηθεις πληρως απο ενα μισθο εφοσον αυτος δεν υπερβαινει τις 1.500

Θεωρω οτι καποιος χρειαζεται τουλαχιστον 700Ε το μηνα εως και 1000,αυτο δεν φαινεται αρχικα οταν βαζεις κατω τα νουμερα γιατι δεν υπολογιζεις εκτακτα εξοδα,οδοντιατρο,εισιτηρια,τον νεο υπολογιστη κτλ κτλ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sp3cial είπε

Χαχα δεν είχα υπολογίσει ότι θα ερχόταν 400€...... και λίγα λέω.. σε άλλους έσκασαν και χιλιάρικα Περισυ που είχαν φουσκωμένους λογαριασμούς 

Για να μην παραπληροφορούμε, 400 ευρώ ΔΕΗ δεν υπάρχει, εκτός κι αν άφησε οφειλές ο προηγούμενος ενοικιαστής και γενικά υπάρχουν χρωστούμενα. Για ΔΕΗ το κόστος ανα τετράμηνο είναι περίπου 100 με 150 ευρώ.

38 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εφοσον μιλαμε μονο για το οικονομικο, να πω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να συντηρηθεις πληρως απο ενα μισθο εφοσον αυτος δεν υπερβαινει τις 1.500

Θεωρω οτι καποιος χρειαζεται τουλαχιστον 700Ε το μηνα εως και 1000,αυτο δεν φαινεται αρχικα οταν βαζεις κατω τα νουμερα γιατι δεν υπολογιζεις εκτακτα εξοδα,οδοντιατρο,εισιτηρια,τον νεο υπολογιστη κτλ κτλ

Σωστά, μέσα πρέπει να ληφθούν υπόψη και αυτά, υπολογιστής οπωσδήποτε.

• Sad 1
Δημοσ.

Μου δίνεται και η ευκαιρία να πάω στα Γιάννενα που δεν θα έχω καθόλου έξοδα αλλά.. Δεν ξέρω, προσωπικά θα γούσταρα Αθήνα διότι η σχολή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν είμαι σίγουρος.. Τι θα λέγατε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/9/2018 στις 4:18 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Σωστά, μέσα πρέπει να ληφθούν υπόψη και αυτά, υπολογιστής οπωσδήποτε.

Όχι απλά υπολογιστής, αλλά ο τελευταίος υπερτούμπανος Μακ της Απλ. 

Χωρίς υπολογιστή, πώς θα είναι δυνατόν να επικοινωνονούμε μέσω ινσόμνια και να ανταλλάσσουμε συμβουλές; 😂

Επεξ/σία από kogba

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...