opcorsa Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα κυκλωμα με καμερες για μια επιχειρηση που ασχολουμαι... απλως σκεφτομαι να παρω τις καμερες απο εξω και να πληρωσω καποιον εδω για την εγκατασταση γιατι απο τιμες δαγκωνουν γενικως... θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος κανενα site / εμπορο να προτεινει, ισως απο κινα/ebay και καποιο συγκεκριμενο μοντελο που θα αξιζει να κοιταξω... ενδιαφερομαι για 4 καμερες και με νυχτερινη λειτουργια και ενα απλο καταγραφικο , με ή χωρις τηλεόραση-αυτο ειναι το μονο ευκολο... αποτι βλεπω στο ebay βρισκω αυτο που ψαχνω με 100-150 ευρω απλα ηθελα να ρωτησω πρωτα..επισης η εγκατασταση φαινεται ευκολη δουλεια γιατι παρεχουν οδηγιες για καλωδιωσεις κλπ, εχει ασχοληθει κανεις? Να προσπαθησω να γλυτωσω και τα εργατικα (δεν δινω πανω απο 50-100 ουτως η αλλως) ή να το αναθεσω σε καποιον "ειδικο" ? τα εργαλεια και η ορεξη υπαρχουν. Καθε απαντηση δεκτη
raptorx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν χάνεις να δοκιμάσεις.Δεν είναι κάτι extreme(ούτε και τελείως γελείο) να τις περάσεις.Στο σπίτι μου τις εγκατέστησα μόνος μου.Απλά το παν είναι να βρεις ένα καλό σημείο για το DVR αλλά όχι στον κοινόχρηστο χώρο της επιχείρησης(να μην πέφτει μπαμ στα μάτια του κάθε άκυρου) 1
fredd0 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, raptorx είπε Δεν χάνεις να δοκιμάσεις.Δεν είναι κάτι extreme(ούτε και τελείως γελείο) να τις περάσεις.Στο σπίτι μου τις εγκατέστησα μόνος μου.Απλά το παν είναι να βρεις ένα καλό σημείο για το DVR αλλά όχι στον κοινόχρηστο χώρο της επιχείρησης(να μην πέφτει μπαμ στα μάτια του κάθε άκυρου) και να κανεις την εγκατασταση ετσι ωστε να ειναι δυσπροσιτες οι καμερες και τα καλωδια ... γιατι βλεπεις κατ εγκαταστασεις που χει βαλει ο αλλος x ευρω εξοπλισμο κι ο κλεφτης τραβαει ενα καλωδιο στο υψος του στηθους του και ακυρωνει ολο το συστημα 1
opcorsa Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 49 λεπτά πριν, fredd0 είπε και να κανεις την εγκατασταση ετσι ωστε να ειναι δυσπροσιτες οι καμερες και τα καλωδια ... γιατι βλεπεις κατ εγκαταστασεις που χει βαλει ο αλλος x ευρω εξοπλισμο κι ο κλεφτης τραβαει ενα καλωδιο στο υψος του στηθους του και ακυρωνει ολο το συστημα αυτο δεν το κανουν και λιγο "επιτηδες" σαν παγιδα για τους πονηρους ομως? εχω βρει ενα σετ με 4 ασυρματες,εχει κανεις εμπειρια? αν και παλι αποτι καταλαβα πρεπει να συνδεσω την καθε μια με παροχη ρευματος οπως και να εχει, σωστα? 1
raptorx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, opcorsa είπε αυτο δεν το κανουν και λιγο "επιτηδες" σαν παγιδα για τους πονηρους ομως? εχω βρει ενα σετ με 4 ασυρματες,εχει κανεις εμπειρια? αν και παλι αποτι καταλαβα πρεπει να συνδεσω την καθε μια με παροχη ρευματος οπως και να εχει, σωστα? Σωστά. Η κάθε κάμερα θέλει το δικό της ρεύμα. Στις ενσύρματες στο ίδιο καλώδιο περνάνε και καλώδια ρεύματος και εικόνας(στο δικό μου τουλάχιστον έτσι είναι)
opcorsa Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, raptorx είπε Σωστά. Η κάθε κάμερα θέλει το δικό της ρεύμα. Στις ενσύρματες στο ίδιο καλώδιο περνάνε και καλώδια ρεύματος και εικόνας(στο δικό μου τουλάχιστον έτσι είναι) αυτο που εμ προβληματιζει ειναι οτι στο dvr δεν εχει σκληρο δισκο, πρεπει κατι να προσεξω? κανει ενας παλιος 320 gb που εχω σε λαπτοπ ή πρεπει να ειναι ειδικος που να αδειαζει και να ξαναγεμιζει μονος? εχω βαλει συγκεκριμενα στο ματι αυτα.. https://www.ebay.co.uk/itm/4CH-WIFI-Wireless-1080P-NVR-1080P-720P-Camera-DVR-CCTV-Security-Camera-System/382517619491?hash=item590fd3ab23:m:mwl6yWnYO9dHJie21yBCvhw καμια ιδεα?
raptorx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, opcorsa είπε αυτο που εμ προβληματιζει ειναι οτι στο dvr δεν εχει σκληρο δισκο, πρεπει κατι να προσεξω? κανει ενας παλιος 320 gb που εχω σε λαπτοπ ή πρεπει να ειναι ειδικος που να αδειαζει και να ξαναγεμιζει μονος? εχω βαλει συγκεκριμενα στο ματι αυτα.. https://www.ebay.co.uk/itm/4CH-WIFI-Wireless-1080P-NVR-1080P-720P-Camera-DVR-CCTV-Security-Camera-System/382517619491?hash=item590fd3ab23:m:mwl6yWnYO9dHJie21yBCvhw καμια ιδεα? Είναι συμβατοί όλοι οι SATA σκληροί αν και θα σου πρότεινα την Μωβ(Purple) σειρά της WD που είναι ειδικά για DVR(αυτόν χρησιμοποιώ και δουλεύει απροβλημάτιστα στην εγγραφή και στην αναπαραγωγή των αποθηκευμένων βίντεο).Tο αυτόματο σβήσιμο το επιλέγεις μέσα από το DVR δεν είναι δυνατότητα του σκληρού. Το συστηματάκι του ebay καλούτσικο φαίνεται με μια μικρή ματιά.Σίγουρα πιο εύκολο από εγκατάσταση ενσύρματου συστήματος αν και προτιμάω εγκατάσταση με καλώδια.Φυσικά επέλεξε τις 1080p κάμερες Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από raptorx
opcorsa Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, raptorx είπε Είναι συμβατοί όλοι οι SATA σκληροί αν και θα σου πρότεινα την Μωβ(Purple) σειρά της WD που είναι ειδικά για DVR(αυτόν χρησιμοποιώ και δουλεύει απροβλημάτιστα στην εγγραφή και στην αναπαραγωγή των αποθηκευμένων βίντεο).Tο αυτόματο σβήσιμο το επιλέγεις μέσα από το DVR δεν είναι δυνατότητα του σκληρού. Το συστηματάκι του ebay καλούτσικο φαίνεται με μια μικρή ματιά.Σίγουρα πιο εύκολο από εγκατάσταση ενσύρματου συστήματος αν και προτιμάω καλώδια.Φυσικά επέλεξε τις 1080p κάμερες ευχαριστω... της μωβ σειρα την ξερω, σε αλλη επιχειρηση εχω την μπλε την απλη σειρα και δουλεευει απροβληματιστα 5 χρονια...απλα δεν θελω να "επενδυσω" πολλα.... οποια αλλη συμβουλη δεκτη!
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω πάρει hikvision και ip και coaxial και απ έξω και από δω. Μην ασχοληθείς απ έξω κυρίως λόγω τελωνείου / υποστήριξης / απαγόρευσης αναβαθμίσεων . Πάρε απο εδώ. Hikvision καταγραφικό με power over coaxial για να μην αγοράσεις επιπλέον τροφοδοτικό (100€) + κάμερες hikvision με 25€ την κάθε μία εσωτερικού χώρου + ένα δίσκο wd purple και έχεις καθαρίσει. Τις ίδιες τιμές μπορεί να σου δώσει απευθείας εταιρία που της πουλάει και να πληρώσεις μόνο την εγκατάσταση. Η εγκατάσταση είναι γελοία. Συνδέεις τις κάμερες με ομοαξονικο ή utp (με χρήση balun) και παίζει απευθείας. Χωρίς καμία εξωτερική τροφοδοσία κλπ. Μετά απλά θέλει να ψάξεις λίγο τις ρυθμίσεις του nvr https://www.skroutz.gr/s/13250960/Hikvision-DS-7204HQHI-K1-P.html?from=account_favorites Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από sphinxgr
sstratos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η γνώμη μου είναι (και την έχω πεί και αλλού σε παρόμοιο θέμα) οτι καλύτερα να βάλεις IP wireless κάμερες γιατί δεν προδίδουν τη θέση του καταγραφικού (μπορείς να το έχεις κρυμμένο στο πατάρι όπως εγώ) Δεν υπάρχει κίνδυνος να σου αρπάξουν το καταγραφικό που τους έχει γράψει τα πρόσωπα Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από sstratos
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, sstratos είπε Η γνώμη μου είναι (και την έχω πεί και αλλού σε παρόμοιο θέμα) οτι καλύτερα να βάλεις IP wireless κάμερες γιατί δεν προδίδουν τη θέση του καταγραφικού (μπορείς να το έχεις κρυμμένο στο πατάρι όπως εγώ) Δεν υπάρχει κίνδυνος να σου αρπάξουν το καταγραφικό που τους έχει γράψει τα πρόσωπα Μεταξύ μας, όλοι στο πατάρι βάζουν τις κεντρικές μονάδες συναγερμού, καταγραφικου, κοσμήματα, λεφτά κλπ!!! Μεταξύ μας όμως!!!
opcorsa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, sphinxgr είπε Έχω πάρει hikvision και ip και coaxial και απ έξω και από δω. Μην ασχοληθείς απ έξω κυρίως λόγω τελωνείου / υποστήριξης / απαγόρευσης αναβαθμίσεων . Πάρε απο εδώ. Hikvision καταγραφικό με power over coaxial για να μην αγοράσεις επιπλέον τροφοδοτικό (100€) + κάμερες hikvision με 25€ την κάθε μία εσωτερικού χώρου + ένα δίσκο wd purple και έχεις καθαρίσει. Τις ίδιες τιμές μπορεί να σου δώσει απευθείας εταιρία που της πουλάει και να πληρώσεις μόνο την εγκατάσταση. Η εγκατάσταση είναι γελοία. Συνδέεις τις κάμερες με ομοαξονικο ή utp (με χρήση balun) και παίζει απευθείας. Χωρίς καμία εξωτερική τροφοδοσία κλπ. Μετά απλά θέλει να ψάξεις λίγο τις ρυθμίσεις του nvr https://www.skroutz.gr/s/13250960/Hikvision-DS-7204HQHI-K1-P.html?from=account_favorites η αληθεια ειναι οτι μετα σκεφτηκα κι εγω τα τελωνια και αποφασισα να παρω απο ευρωπη.. καπου με αυτα που λες σε εχασα ομως..μπορεις να παραθεσεις κι αλλα λινκ για αυτα που προτεινεις? ευχαριστω
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το καταγραφικό που σου έβαλα δίνει τροφοδοσία στις κάμερες εφόσον είναι συμβατές μέσω ομοαξονικου καλωδίου (αυτό που έχουμε στις τηλεοράσεις) και παράλληλα μεταφέρει και την εικόνα της κάμερας. Ο μόνος χρόνος που πρέπει να φας είναι να σεταρεις το καταγραφικό. Φυσικά υπάρχει και εφαρμογή που βλέπεις live τις κάμερες από το κινητό κλπ κλπ Να μια συμβατή κάμερα που υποστηρίζει Power over coaxial την οποία και έχω και είναι μια χαρά. Για βράδυ βλέπεις μια χαρά μέχρι 6 μετρα, για μεγαλύτερη απόσταση πρέπει να πας σε κάμερα με exir υπέρυθρη. Έχε κατά νου πως κάμερα + καταγραφικό πρέπει να είναι της ίδιας εταιρίας για να λειτουργεί το poc. https://www.skroutz.gr/s/12908530/Hikvision-DS-2CE16D0T-IRE.html Αν για κάποιο λόγο δεν θες χρησιμοποιήσεις σύνδεση με ομοαξονικο, χρησιμοποιείς βύσματα που λέγονται balun (balancer ~ unbalancer) και κάνεις τη σύνδεση με utp καλώδιο. Coax CAT5 Camera CCTV Passive BNC Video Balun to UTP Transceiver Connector Twisted Cable (6Pairs 12pcs) http://s.aliexpress.com/6Jru2Eni Γενικά η τεχνολογία poc είναι σχετικά καινούργια και δεν την έχουν δουλέψει πολλοί. Υπάρχει και η εναλλακτική με power over ethernet σύστημα, αλλά οι ethernet κάμερες είναι αρκετά πιο ακριβές ~ γιατί έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες που για απλούς χρήστες είναι άχρηστες. Η hikvision αν δεν την ξέρεις είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη εταιρία σχετική με κάμερες παρακολουθησης κλπ κλπ και σε αυτές τις τιμές που παίζουν, ειλικρινά δεν αξίζει να ασχοληθείς ούτε ένα λεπτό με κάτι άλλο που θα χάσεις άπειρες ώρες σε ρυθμίσεις και προβλήματα μελλοντικά. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από sphinxgr Poc info 1
opcorsa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Το καταγραφικό που σου έβαλα δίνει τροφοδοσία στις κάμερες εφόσον είναι συμβατές μέσω ομοαξονικου καλωδίου (αυτό που έχουμε στις τηλεοράσεις) και παράλληλα μεταφέρει και την εικόνα της κάμερας. Ο μόνος χρόνος που πρέπει να φας είναι να σεταρεις το καταγραφικό. Φυσικά υπάρχει και εφαρμογή που βλέπεις live τις κάμερες από το κινητό κλπ κλπ Να μια συμβατή κάμερα που υποστηρίζει Power over coaxial την οποία και έχω και είναι μια χαρά. Για βράδυ βλέπεις μια χαρά μέχρι 6 μετρα, για μεγαλύτερη απόσταση πρέπει να πας σε κάμερα με exir υπέρυθρη. Έχε κατά νου πως κάμερα + καταγραφικό πρέπει να είναι της ίδιας εταιρίας για να λειτουργεί το poc. https://www.skroutz.gr/s/12908530/Hikvision-DS-2CE16D0T-IRE.html Αν για κάποιο λόγο δεν θες χρησιμοποιήσεις σύνδεση με ομοαξονικο, χρησιμοποιείς βύσματα που λέγονται balun (balancer ~ unbalancer) και κάνεις τη σύνδεση με utp καλώδιο. Coax CAT5 Camera CCTV Passive BNC Video Balun to UTP Transceiver Connector Twisted Cable (6Pairs 12pcs) http://s.aliexpress.com/6Jru2Eni Γενικά η τεχνολογία poc είναι σχετικά καινούργια και δεν την έχουν δουλέψει πολλοί. Υπάρχει και η εναλλακτική με power over ethernet σύστημα, αλλά οι ethernet κάμερες είναι αρκετά πιο ακριβές ~ γιατί έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες που για απλούς χρήστες είναι άχρηστες. Η hikvision αν δεν την ξέρεις είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη εταιρία σχετική με κάμερες παρακολουθησης κλπ κλπ και σε αυτές τις τιμές που παίζουν, ειλικρινά δεν αξίζει να ασχοληθείς ούτε ένα λεπτό με κάτι άλλο που θα χάσεις άπειρες ώρες σε ρυθμίσεις και προβλήματα μελλοντικά. ευχαριστω για τις πληροφοριες.. σκεφτομουν να βαλω ασυρματες που βρισκω απο αγγλια/εβαυ 4 μαζι με την καταγραφικο (χωρις σκληρο) γυρω στα 150... φανταζομαι μεσω wifi η συνδεση...εχουμε καμια εμπειρια? θελω να αποφυγω τα πολλα καλωδια, και βεβαιως ετσι που το βλεπω να τις βαλω μονος ωστε να γλυτωσω και τα περαστικα... σκεφτομουν για αυτο το σετ https://www.ebay.co.uk/itm/SANNCE-8CH-1080N-DVR-720P-CCTV-IR-Home-Surveillance-Security-Camera-System-Night/282857657824 ή το wireless Που παρεθεσα παραπανω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα