Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, paylidis είπε

Συνταξιούχος αστυνομικός και δουλεύει;;; Δε θα χαρεί παρά πολύ το δημόσιο που του πληρώνει τη σύνταξη αν το μάθει.......

Δεν είναι συνταξιούχος, έφυγε μόνος του από την αστυνομία (ειναι 39 χρονών τώρα) απλά η νοοτροπία του δεν αλλάζει. Και δεν ξέρω και κάποιον τρόπο ώστε να ψαρωσει και να μου τα δώσει χωρίς να απευθυνθώ στην επιθεώρηση εργασίας

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να κάνεις την καταγγελία πριν τις 11 που κλείνεις έτος για να είσαι καλυμμένος αλλιώς θα στο παίξει ιστορία. Αν π.χ. πας και κάνεις καταγγελία 13/9 θα πει ότι τον ενημέρωσες 11 ή 12 οπότε χάνεις τα λεφτά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο που δούλευες έχεις δικαίωμα να λάβεις αποζημίωση για τη μη ληφθείσα άδεια και μέρος του δώρου Χριστουγέννων. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

Ανεξάρτητα από τον χρόνο που δούλευες έχεις δικαίωμα να λάβεις αποζημίωση για τη μη ληφθείσα άδεια και μέρος του δώρου Χριστουγέννων. 

Αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω όμως. Ναι μεν έκανα όλα τα τσεκ ιν της Airbnb το δεκαπενταύγουστο αλλά αυτά τα χρήματα είναι μαύρα και άντε να αποδείξεις μετά ότι εσύ έβαζες τους τουρίστες μέσα στα σπίτια. Για αυτό με απασχολεί μόνο ο μισθός

Δημοσ.

Άλλο πράγμα σου λέει, πέρα από το μισθό σου, δικαιούσαι σε χρήμα το υπόλοιπο της άδειας σου και το ανάλογο δώρο Χριστουγέννων.

Αν τώρα πήρες άδεια και 'συ την δούλεψες σε αυτόν είναι άλλο πράμα, απλά χάνεις τις μέρες που ξόδεψες και δεν θα τις πληρωθείς. Ότι έχει μείνει σημαίνει ρευστό για σένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις, είμαι 20 χρονών, πρώτη φορά που δουλεψα νόμιμα με ασφάλιση και δεν ήξερα τι να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις. Λέτε να είναι καλή ιδέα να του στείλω ένα μήνυμα πως γνωρίζω όλα αυτά και αν θέλει να τα βρούμε μόνοι μας χωρίς να μπλεχτούν άλλοι στην μέση;

Επεξ/σία από GeorgeKalogeras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, GeorgeKalogeras είπε

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις, είμαι 20 χρονών, πρώτη φορά που δουλεψα νόμιμα με ασφάλιση και δεν ήξερα τι να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις. Λέτε να είναι καλή ιδέα να του στείλω ένα μήνυμα πως γνωρίζω όλα αυτά και αν θέλει να τα βρούμε μόνοι μας χωρίς να μπλεχτούν άλλοι στην μέση;

μην πας μονος σου στο ραντεβου ομως, ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΝΤΑΗΛΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΑ αλλα να αποτρεψεις αυτον να ειναι νταης

ΔΕΝ ΤΡΟΛΑΡΩ

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GeorgeKalogeras είπε

Η επιθεώρηση λοιπόν το κυνηγάει εκείνη χωρίς δικηγόρους;

Η επιθεώρηση δεν κυνηγάει τίποτα που έχει να κάνει με τα λεφτά σου, αυτό το κανεις εσύ με αγωγή

Η επιθεώρηση ασχολείται με το ποινικό μέρος και άντε να βάλει κάνα πρόστιμο στο τσακιρ κέφι

Δημοσ.

Εάν τα παίρνει μαύρα, εάν κάνει όλα αυτά που λες και δεν πας στην αρμόδια υπηρεσία του κράτους για οποιοδήποτε λόγο μπορείς να πεις, δεν φταίει ο εργοδότης, φταις εσύ. 

Επρεπε να έχεις πάει εχθές. 

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fredd0 είπε

(δε δικαιουται να σου παρακρατησει 1 μηνιατικο παντως, εκτος αν εχεις υποχρεωση να ειδοποιησεις 1 μηνα πριν παραιτηθεις)

Αυτό το πράγμα δεν εφαρμόστηκε ποτέ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

Αυτό το πράγμα δεν εφαρμόστηκε ποτέ

εχει εφαρμοστει αρκετες φορες, απλα οχι σε χαμηλοβαθμους. Μεχρι και αρειο παγο εχει φτασει, και εχει επιδικαστει αποζημιωση 3 μηνων σε τραπεζα απο υπαλληλο (υποδιευθυντη υποκαταστηματος μη φανταστεις κανα CEO) που δε σεβαστηκε το τριμηνο notice (μπορεις να γκουγκλαρεις αποφ. Αρ. Παγου 1234 1.01.1988). Ειναι θεμα αν αξιζει τα λεφτα/αν τσαντιστει αρκετα ο εργοδοτης για να το κυνηγισει.

Και στο λεω με βεβαιοτητα γιατι ειναι ενα απο τα εργαλεια σε περιπτωσεις εργαζομενων με γνωσεις 'ευαισθητες' για την επιχειρηση και συμβασεις με μεγαλα notice

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GeorgeKalogeras είπε

Οπότε δύσκολο να τα πάρω; 🙄

Δεν χάνεις κάτι να πας στην επιθεώρηση αν και καμιά φορά χάνεις με αυτούς.. τεσπα το θέμα είναι ότι αν δε θέλει να πληρώσει και πει δεν πληρώνω στα @@ μου μόνο με αγωγή γίνεται φάση

Τώρα αν η επιθεώρηση τον στείλει πχ πλημμελειοδικείο και καταδικαστεί 6 μήνες με αναστολή εσύ χέστηκες

Δημοσ.

Το να πάρω κάτι συγγενείς 2 μέτρα 100 κιλά ο καθένας και να πάμε έξω από το σπίτι του μου φαντάζει μονόδρομος αν δεν βρω αλλιώς άκρη. Ίσως καταλάβει έτσι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

εχει εφαρμοστει αρκετες φορες, απλα οχι σε χαμηλοβαθμους. Μεχρι και αρειο παγο εχει φτασει, και εχει επιδικαστει αποζημιωση 3 μηνων σε τραπεζα απο υπαλληλο (υποδιευθυντη υποκαταστηματος μη φανταστεις κανα CEO) που δε σεβαστηκε το τριμηνο notice (μπορεις να γκουγκλαρεις αποφ. Αρ. Παγου 1234 1.01.1988). Ειναι θεμα αν αξιζει τα λεφτα/αν τσαντιστει αρκετα ο εργοδοτης για να το κυνηγισει.

Και στο λεω με βεβαιοτητα γιατι ειναι ενα απο τα εργαλεια σε περιπτωσεις εργαζομενων με γνωσεις 'ευαισθητες' για την επιχειρηση και συμβασεις με μεγαλα notice

αν υπάρχει σύμβαση και ο άλλος έχει όρεξη να τρέχει οκ προφανώς θα υπάρχει κάτι να εμφανιστεί και στο δικαστήριο, αλλά δεν είναι ότι γίνεται αυτόματα και εννοείται και ας υπάρχει ο νόμος που πρακτικά είναι ανενεργός

αλλά και πάλι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να καταθέσει αγωγή ο εργοδότης για να ζητήσει τα λεφτά του, δεν γίνεται να κρατάει με το έτσι θέλω δεδουλευμένα, πρώτα πληρώνει το αυτονόητο και μετά αν θέλει διεκδικεί**, δεν βάζει χέρι στα λεφτά του άλλου αυθαίρετα 

** με τη λογική δηλαδή, πρέπει να αποδείξει κάπου (στο δικαστήριο) ότι δεν είχε λάβει την προειδοποίηση για αυτό θέλει να αποζημιωθεί, ενώ ότι ο άλλος δούλεψε και δεν πληρώθηκε ειδικά από τη στιγμή που η μισθοδοσία γινόταν μέσω τράπεζας είναι φως φανάρι. οπότε το βρίσκω απαράδεκτο κάποιος να "αποζημιώνεται" μόνος του... ας μας πει και κάνας δικηγόρος δηλαδή.. αλλά δεν παίζει να κρατάς έτσι δεδουλευμένα με την καμία 

απλά ούτε τον έναν ούτε τον άλλον τον συμφέρει να πάει δικαστήριο για 400 ευρώ

5 λεπτά πριν, GeorgeKalogeras είπε

Το να πάρω κάτι συγγενείς 2 μέτρα 100 κιλά ο καθένας και να πάμε έξω από το σπίτι του μου φαντάζει μονόδρομος αν δεν βρω αλλιώς άκρη. Ίσως καταλάβει έτσι 

εκεί θα τα κάνεις σίγουρα πολύ χειρότερα τα πράγματα και αν ήταν όντως αστυνομικός θα σε τρέχει άσχημα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...