wilde Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάτοχος της msi gtx 1060 Gaming X 3gb και θα ήθελα την βοήθεια του forum για τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να λειτουργεί στα games σωστά. 1) Να την έχω στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και να ρυθμίσω τα παιχνίδια ξεχωριστά? 2) Όταν έχω ελευθέρα τα fps τα παιχνίδια κρασαρουν (και βλέπω την κάρτα να χτυπάει volts limits ) 3) Τα 60 fps σταθερά είναι αρκετά? 4) Κατά την εκκίνηση και πριν φορτωθούν τα windows η οθόνη φαίνεται σαν να μην έχει κάρτα (μεγάλα γράμματα ) και φτιάχνει μόλις εμφανιστεί το σήμα των Windows ενώ πριν με την rx 560 δεν είχα αυτό το φαινόμενο. Είναι λογικό? Η οθόνη μου είναι 1080 60hz και έχω περάσει στην κάρτα μου τους τελευταίους drivers . Ευχαριστώ Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από wilde
mcrae13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα Οπότε στο ίδιο σύστημα άλλαξες κάρτα,σωστά? Έκανες σωστή διαδικασία απεγκατάστασης και νέας εγκατάστασης των drivers.Το καλύτερο είναι να γίνει με το DDU ειδικά μετά από αλλαγή εταιρείας Διάβασε εδώ αν δεν το έκανες ήδη Στα υπόλοιπα 1) Αναλόγως τις απαιτήσεις στο κάθε παιχνίδι θα ρυθμίσεις .Το ιδανικό είναι να έχεις minimum 60fps και να βάζεις vsync. Δεν ξέρω βέβαια και τι παιχνίδια παίζεις 2) Όταν λες κρασάρουν,εννοείς τα games ή μήπως κρασάρουν οι drivers? Και τι εννοείς volts limits ? Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα έπρεπε να κρασάρει από gpu το game 3) Σου απάντησα στο 1 4)Δεν ξέρω αν ειναι φυσιολογικό,πάντως είναι περίεργο να άλλαξε συμπεριφορά απο την 560 στην 1060 1
wilde Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο ίδιο σύστημα έκανα format με την καινούρια κάρτα. Πέρασα τους drivers που κατέβασα από το site της msi και μετά έκανα αναβάθμιση τους τελευταίους drivers από nvidia με καθαρή εγκατάσταση. Volt limit το καταγράφει στις μετρήσεις του msi afterburner ( δεν έχω ιδέα τι είναι ). Μου έκλεισαν τα παιχνίδια ξαφνικά - αυτό λέω ότι μάλλον κρασαραν. Edit : Άλλαξα τις ρυθμίσεις του 3d σε "Η Εφαρμογή να αποφασίσει" και παίζω fifa 18 motogp 18 ultra και τα fps 60 και πάει μια χαρά για την ώρα (ενώ με τις ρυθμίσεις από την gpu "προηγμένες ρυθμίσεις" το fifa 18 μετά από λίγο έκλεινε και μπορούσα να το παίξω μόνο στο auto και τα fps 60 αλλά και το Resindent Evil με unlimited fps σταματούσε και με πέταγε στο menu - μόλις έβαλα 60 fps έπαιξε κανονικά. -Αργότερα με τις καινούργιες πλέον ρυθμίσεις θα δοκιμάσω και με τα fps unlimited. -Κατά την εκκίνηση συνεχίζεται το "πρόβλημα ". Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από wilde
mcrae13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραία. Οι drivers από την msi δεν χρειάζονται εφόσον βάζεις από nvidia. Καλού κακού θα έκανα την διαδικασία με το ddu. Με συγχωρείς αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι εννοείς με το volt limit.Αν και χρησιμοποιώ και ο ιδιος το msiab,βάλε αν μπορείς ένα screenshot για να καταλάβω τι λες (τα παιχνίδια είναι γνησια ή από τον θείο? ) Άσχετο- επειδή γράφεις για το motogp,έχεις παίξει το TT Isle Of Man ??
wilde Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Οπότε προτείνεις να κάνω πάλι την εγκατάσταση από ddu? Μόλις πάω σπίτι θα ανεβάσω screen shot. Έχει διαφορά? Το ένα είναι γνήσιο το άλλο όχι. Όχι δεν το έχω παίξει το ΤΤ. Στην εγκατάσταση δεν έβαλα το experience. Τα υπόλοιπα χρειάζονται?
mcrae13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι προτείνω να το κάνεις. Εφόσον υπάρχει πρόβλημα πρέπει να έχουμε μια "βάση" να ξεκινήσουμε. Δώσε και άλλες πληροφορίες όπως: 1.την gpu την πήρες καινούρια? για να αποκλείσουμε και ενδεχόμενο χαλασμένης κάρτας θα πρέπει εκτος των άλλων να τρέξεις και κάποιο stress test-benchmark για gpu όπως για παράδειγμα unigine heaven και να έχεις και monitoring μέσα από το msi ab ,κάποια stats όπως θερμοκρασίες κλπ 2.έχεις κάνει overclock σε cpu/ram? Αν ναι,καλό θα είναι όσο κάνεις troubleshooting για την κάρτα να τα γυρίσεις όλα σε default,ακόμα και το xmp των ram. 3.Τι θερμοκρασίες έχεις σε cpu-gpu όταν παίζεις κλπ Όσο για τα παιχνίδια,ναι έχει διαφορά γιατί συνήθως κρασάρουν οι κόπιες ,οπότε για να αποκλείσουμε και αυτό να δοκιμάζεις με γνήσια games Λογικά σου χρειάζεται μόνο ο driver -προσωπικά τα περνάω όλα,ακόμα και το experience 1
wilde Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Έκανα ένα benchmark όπου ήταν μια χαρά θερμοκρασία κλπ και το score ήταν παρόμοια με αντίστοιχες κάρτες. Και ένα stress test για κανα πεντάλεπτο όπου πάλι ήταν όλα καλά. Μάλλον θα έφταιγαν οι ρυθμίσεις. Θα κάνω πάντως πάλι εγκατάσταση Και στα παιχνίδια από 40 εως 60 η θερμοκρασία
wilde Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μόλις άφησα τα fps ελεύθερα στο fifa 18 έκλεισε μετά από λίγο. Στην αρχή είναι με ελεύθερα τα fps και χαμηλότερη ανάλυση όπου μου έκλεισε Από την μέση και μετά είναι με τα fps 60 και υψηλότερη ανάλυση οπού δούλεψε χωρίς πρόβλημα ???????? Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από wilde
mcrae13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν βλέπω κάτι το περίεργο στο γράφημα. Όλα δείχνουν φυσιολογικά. Μήπως τελικά το παιχνίδι είναι το πρόβλημα αφού βγάζεις και benchmarks όπως είπες? Θα πρέπει να δοκιμάσεις και άλλα games να δεις αν έχει ίδια συμπεριφορά. Όντως το κάνει και σε άλλο game ή μονο στο fifa?
wilde Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μάλλον το παιχνίδι θα φταίει. Έπαιξα χθες το Resindent Evil όλα full με Vsyc και ελεύθερα τα fps (κολλημένα 60 fps) και ήταν μια χαρά (θερμοκρασίες- load κλπ) Θα δοκιμάσω το motogp σήμερα στα ultra και fps ελευθέρα για να σιγουρευτώ. Στην εκκίνηση συνεχίζεται το θέμα (δεν ενοχλεί ούτε επηρεάζει την απόδοση πιστεύω) αλλά έτσι από περιέργεια.
mcrae13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Για να είσαι 100% σίγουρος ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει,δοκίμαζε games χωρίς vsync ,έτσι ώστε να δίνει η κάρτα και το υπόλοιπο σύστημα το μέγιστο που μπορούν,να ζορίζονται περισσότερο δηλαδή Αν είναι οκ μετά βάλε τις ρυθμισεις που ιες για να ευχαριστηθεις 1
wilde Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν κλείνουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια και σε αυτό το σενάριο ? Τι θα φταίει? Tα volt της κάρτας είναι στο auto μήπως να το κάνω custom από το bios της μητρικής? Edit: είδα εδώ ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2018 από wilde
wilde Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάλι τα ίδια έπαιξα motogp στα ultra και 120 fps κλειστό το vsyc και κρασαρε το δεύτερο γράφημα είναι με το vsyc ενεργό( από την μέση και μετά είναι ) Καμία διαφορά πιστεύω.?????? Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2018 από wilde
wilde Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Έπαιξα και το fortnite στα very high και epic με ελεύθερα τα fps και μετά από λίγο κρασαρε?????? Κάποια βοήθεια!!!!!
wilde Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Σηκώνω το χέρι και λέω έκανα μ@%^@ιες 🙈 Τώρα είδα το χτεσινό σου post. Είχα overclock τις Ram. Τις επανέφερα και παίζει τα πάντα ultra και unlimited fps!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα