Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση 4 συσκευών της Huawei από το 3D Mark εξαιτίας cheating και η απάντηση της εταιρείας


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις αρχές της εβδομάδας η ιστοσελίδα Anandtech δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι μετά από διεξοδικές δοκιμές, ανακάλυψε ότι συγκεκριμένα smartphones της Huawei, προχωρούσαν σε ανεπιθύμητους τρόπους βελτιστοποίησης των επιδόσεών τους όπως αυτές εμφανίζονται σε δημοφιλή σχετικά προγράμματα.

Ένα από αυτά, το 3D Mark, αποφάσισε σήμερα την αφαίρεση τεσσάρων smartphone της κινεζικής εταιρείας από τα αποτελέσματά του πριν η Huawei προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις όπως δήλωσαν στελέχη της στην ιστοσελίδα Anandtech αλλά και στην εταιρεία UL που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του 3D Mark. Τα smartphones είναι τα Huawei P20 Pro, Huawei nova 3, Huawei Honor Play, και Huawei P20. Η UL προχώρησε σε δικές της δοκιμές στις τρεις πρώτες συσκευές, με τη δωρεάν έκδοση του 3D Mark που ο καθένας μπορεί να κατεβάσει από το Play Store, αλλά και με μια ιδιωτική έκδοση η οποία δεν είναι διαθέσιμη στους κατασκευαστές. Τα ευρήματα από τις δοκιμές της δημόσιας έκδοσης του 3D Mark έδειξαν επιδόσεις κατά 40% μεγαλύτερες σε σύγκριση με αυτά της «μυστικής» έκδοσης που χρησιμοποιεί εσωτερικά η UL ενώ το ίδιο ίσχυσε και για το P20.

Όπως και κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013 σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τα Galaxy Note και HTC One, ο κατασκευαστής προσθέτει στο λογισμικό του smartphone μια ειδική λειτουργία κατά την οποία όταν υπάρξει εκτέλεση εφαρμογών μέτρησης επιδόσεων, ενεργοποιείται αυτόματα μια λειτουργία (Perfomance Mode) η οποία δεν είναι διαθέσιμη στους χρήστες και η οποία δίνει στο smartphone την εντολή για "φουλ επιδόσεις". 

bench.jpg.94991b1dc94fd9f5d1aab7b60305f61f.jpg

Σύμφωνα με τον Dr. Wang Chenglu της Huawei, η εταιρεία προχώρησε στην αλλαγή αυτή επειδή «οι δοκιμές των σχετικών εφαρμογών απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα και τη χρήση που πραγματοποιεί ένας μέσος χρήστης με τη συσκευή του» προσθέτοντας ότι «οι δοκιμές αυτές δεν αντιπροσωπεύουν την πλήρη εμπειρία ενός χρήστη». Αν και οι δύο πλευρές έχουν συνεργάτες στην benchmark κοινότητα και συνεργάζονται στενά με σημαντικά πρόσωπα της βιομηχανίας, ο Wang δηλώνει ότι «και άλλοι πραγματοποιούν τις ίδιες δοκιμές με κορυφαία νούμερα, και η Huawei δε μπορεί να μείνει σιωπηλή».

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Dr. Wang στην ιστοσελίδα Anandtech, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος κοινά αποδεκτός τρόπος μέτρησης επιδόσεων ενός smartphone που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντό στη χρήση που πραγματοποιεί ένας μέσος χρήσης, μια κίνηση που η Huawei θα στήριζε σίγουρα. Σύντομα πάντως όπως υπόσχεται θα πρέπει να περιμένουμε τη διάθεση της λειτουργίας Perfomance Mode για όλους τους χρήστες οι οποίοι θα μπορούν να την ενεργοποιούν «όταν κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο».

Anandtech
GSMArena

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βασικά, το cheating δεν είναι στο σκορ αυτό καθεαυτό, αλλά στο ότι αυτήν την απόδοση δεν την δίνει ως επιλογή στον user (είτε επειδή η συσκευή ζεσταίνεται, είτε γιατί επιδρά πολύ αρνητικά στην μπαταρία, είτε για άλλους λόγους).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και να ταν μονο η Huawei!!!Οπως το είπε ο Wang «και άλλοι πραγματοποιούν τις ίδιες δοκιμές με κορυφαία νούμερα, και η Huawei δε μπορεί να μείνει σιωπηλή». Να το βλέπουν κάποιοι που κοιτάνε τα νούμερα στα Geekbench και στις υπόλοιπες εφαρμογές μέτρησης

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντηση της εταιρείας έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να πουν μια δικαιολογία και όχι "το κάνουν κι αλλοι, άρα το κάνουμε και εμείς". Αν ξέρει, με στοιχεία , ότι το κάνουν κι αλλοι να βγει να πει ποιοι είναι και αν ισχυει, τότε το προβλημα το έχει η UL και πρέπει να βρει τρόπους να το λύσει. Αν όχι τότε καλύτερα να μην πετάει λάσπη στους άλλους για να γλιτώσει...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος περνάει μπροστά από την apple σε πωλήσεις κινητών τον τρώει το μαύρο φίδι.Το μαύρο 3D mark.Τυχαιο?Η μήπως δεν ξέρουν και τους άλλους που κάνουν το ιδιο??Μόνο την Huawei ανακάλυψε το ειδικό app της 3D Mark?οι υπόλοιποι είναι αθώες  περιστερες?Στημένη δουλεια γιατί άρχισε να ξεφεύγει πολύ.Μου θυμιζει Ολυμπιαδα 2004 που όλοι ήταν ντομπαρισμενοι και πιάσαν την Θανου με τον Κεντέρη.Ο άλλος πήρε 20 μετάλλια πίνοντας Hemo

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
  • Thanks 3
  • Confused 3
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοσα χρονια τρωμε στις τηλεορασεις και στις οθονες τιμες contrast και ρυθμους ανανεωσης εκτος πραγματικοτητας, στα κινητα εφευρεθηκε το interpolation για να γινουν τα 4....8. Μας βαζουν τρυπες στο πλαστικο που απο μεσα δεν εχουν δευτερο ηχειο...Παντα οι εταιριες θα σκεφτονται το συμφερον τους και ποτε το συμφερον του πελατη. Αυτο ειναι αξιωμα. Παντα θα υπαρχει cheating οπου χρειαζεται. Το καθε προιον πρεπει να πουληθει και η εταιρια θα κανει τα παντα στο promotion για να κρυψει τα μειονεκτηματα του κυριως  απο τον υποψηφιο αδαη αγοραστη οπου στοχευει εξ αρχης. 

Επεξ/σία από SpirtouLisS
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...