Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, ποιόν έχετε βρεί ως πιο αποτελεσματικό τρόπο εξόντωσης των κουνουπιών; Αυτές οι λάμπες που τα ψήνουν αξίζουν το κόπο, κάνουν δουλειά; Τώρα ειδικά με αυτά τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου νομίζω πως είναι σωτήρια μια τέτοια συσκευή!

Δημοσ.

Σήτες στο σπίτι και ψέκασμα με εντομοκτόνο είναι η μέθοδος που ακολουθώ.

Ρίξε μια ματιά και στίς οδηγίες προφύλαξεις, απο τα κουνούπια, που εχεί δώσει το κεελπνο: keelpno.gr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλεγα να έχω μια λάμπα για κουνούπια μέσα στο σπίτι, να την ανάβω όταν λείπω ώστε όταν επιστρέφω να έχει "ψήσει" ότι πετάει μέσα... τι λέτε;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, zoranb είπε

Παιδιά, ποιόν έχετε βρεί ως πιο αποτελεσματικό τρόπο εξόντωσης των κουνουπιών; Αυτές οι λάμπες που τα ψήνουν αξίζουν το κόπο, κάνουν δουλειά; Τώρα ειδικά με αυτά τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου νομίζω πως είναι σωτήρια μια τέτοια συσκευή!

Οι συσκευές με μπλε υπεριώδες φως έχουν μεγαλο αποτελεσμα σε διαφορα έντομα όπως πεταλουδες, σκώρους(και οχι ολους), μύγες, αλλά ελάχιστο αποτέλεσμα στα κουνουπια (*). Ομοιως πενιχρά ειναι τα αποτελεσματα με αρωματικά κερια με σιτρονέλα. 

Τα πιο αποτελεσματικά ειναι σίτες και ψέκασμα και απο εκει και περα κάτι απο τα παρακάτω (μεμονομενα ή συνδυαστικά):

• Ταμπλέτες εντομοαπωθητικου (ως αποτρεπτικό γιατί "αδρανοποιεί" τα κουνουπια)
  • Συσκευές που παράγουν co2 για προσελκυση των κουνουπιών και θανατωση τους με ανεμιστηρα ή ηλεκτροφόρο πλέγμα.
  • Συσκευές που παράγουν μια συγκεκριμένη χημική ουσία, που τώρα μου διαφευγει το ονομα και θανατωση τους με ανεμιστηρα ή ηλεκτροφόρο πλέγμα.
  • Άλλοι προληπτικοι τρόποι οπως αναφερονται στις οδηγίες του κεελπνο που αποσκοπούν στη μειωση του πλυθησμου.
  • Επισης πολύ αποτελεσματικος ως αποτρεπτικο ειναι ο ανεμιστηρας που μας φυσα συνεχεια, αλλα δεν ειναι ανεκτό για ολους τους ανθρωπους. 
  • Συγκεκριμένα φυτα, οπως πχ ο βασιλικος ειναι ισχυρα απωθητικά 

(*) Μειώνοντας τον "καλο" πληθυσμό, οπως πεταλουδες, μυγάκια, μειωνεται η τροφή σε θηρευτές όπως πουλια, νυχτεριδες, κλπ που ειναι οι φυσικοι εχθροι και των κουνουπιων. 

Edit : Αναλογα με το ειδος του κουνουπιου, κάποιες μεθοδοι ειναι πιο αποτελεσματικες και αλλες άχρηστες. Π.χ. κάποια ειδη όντως έλκονται λιγο απο το υπεριώδες φως, αλλα δε θυμάμαι αν ειναι σε αυτά που μεταφέρουν τον ιο. (και βαριεμαι να ψάχνω papers)

Επεξ/σία από isay
  • Like 5
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, isay είπε

Edit : Αναλογα με το ειδος του κουνουπιου, κάποιες μεθοδοι ειναι πιο αποτελεσματικες και αλλες άχρηστες. Π.χ. κάποια ειδη όντως έλκονται λιγο απο το υπεριώδες φως, αλλα δε θυμάμαι αν ειναι σε αυτά που μεταφέρουν τον ιο. (και βαριεμαι να ψάχνω papers)

Papers? Τί papers είναι αυτά φίλε, να τα ψάξω εγώ!

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zoranb είπε

Papers? Τί papers είναι αυτά φίλε, να τα ψάξω εγώ!

Περσι ασχολήθηκα για 1-2 ημέρες διαβάζοντας διαφορες πηγές, αλλες επισημες, αλλες ανεπισημες, αλλες επιστημονικες, άλλες οχι και τοσο. Ειχα βρει διαφορα papers τα οποια ειχαν διαφορα αποτελεσματα αλλα μην περιμενεις μετα απο 1 χρονο να θυμάμαι που τα ειχα βρει, ουτε να κατσω παλι να κάνω google search για να τα βρω. Google is your friend. 

Θυμάμαι μια αλλη περιπτωση που δυο papers που εξεταζανε ποιο χρώμα ελκει περισσοτερο τα κουνουπια (πχ ρουχα) ειχαν αντιδιαμετρικά αποτελέσματα επειδη εξέταζαν διαφορετικά ειδη κουνουπιών. 

• Like 1
Δημοσ.

μεσα στο σπιτι δεν εχω (σιτα).. αλλα με το που βγαινω μπαλκονι μου γινεται ντου ομαδικο γμστ

μουφερε η μανα μου αυτα τα κερια σιτρονελας .. οκ δε κανουν τπτ επιβεβαιωμενο, το ενα απο το σκατοκουνουπα το εβλεπα ειχε αραξει πανω στο κερι στην ακρη και χαζευε την φλογα..

• Like 2
Δημοσ.

Πέρα απο τα άλλα που αναφέρθηκαν, αν έχετε φυτά γλαστρες μπαλκόνια παρτε απο το φαρμακείο ενα σπρέι και ψεκάστε το χώμα και όπου υπάρχουν υποτιθέμενες εστίες, κάνει θαύματα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, isay είπε

Οι συσκευές με μπλε υπεριώδες φως έχουν μεγαλο αποτελεσμα σε διαφορα έντομα όπως πεταλουδες, σκώρους(και οχι ολους), μύγες, αλλά ελάχιστο αποτέλεσμα στα κουνουπια (*). Ομοιως πενιχρά ειναι τα αποτελεσματα με αρωματικά κερια με σιτρονέλα. 

Τα πιο αποτελεσματικά ειναι σίτες και ψέκασμα και απο εκει και περα κάτι απο τα παρακάτω (μεμονομενα ή συνδυαστικά):

• Συσκευές που παράγουν co2 για προσελκυση των κουνουπιών και θανατωση τους με ανεμιστηρα ή ηλεκτροφόρο πλέγμα.
  • Συσκευές που παράγουν μια συγκεκριμένη χημική ουσία, που τώρα μου διαφευγει το ονομα και θανατωση τους με ανεμιστηρα ή ηλεκτροφόρο πλέγμα.

Link για τέτοιες συσκευές στο εμπόριο? Άμα έχουν όντως καλό αποτέλεσμα με ενδιαφέρει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...