Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει πεσει νερομπογια καταλαθος σε μια φορμα εκστρατειας και εχει ποτισει για τα καλα. Την ετριψα με σαπουνι πιατων, tide, οινοπνευμα, την εβαλα στο πλυντηριο, αλλα δεν εφυγε. Υπαρχει καποιος τροπος να την σωσω; Δε θα με ενοιαζε αν ηταν η απλη του στρατου που δινουν, αλλα αγορασα δικια μου που ηταν ακριβη.

Με οινοπνευμα και τριψιμο με το νυχι, φευγει η σκληρη κρουστα, αλλα παλι αφηνει σημαδι. Να παρω καποιο ειδικο υγρο που εχει στον βασιλοπουλο; Μηπως ο τσαγκαρης να ξερει καποιο τιπ με καποιο μιξ βενζινης;

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Γέμισε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και πρόσθεσε vanish! κάνει θαύματα πραγματικά! πρέπει να υπάρχει και ειδική έκδοση για τέτοιους λεκέδες. Αλλιώς δοκίμασε και το dr. beckman. Αφού το μουλιάσεις στο vanish για ένα βράδυ βάλτο για πλύσιμο. Λογικά θα φύγουν τα πάντα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασα dr beckman πριν λιγο, αλλα τιποτα. Μετα εβαλα βενζινη για ρουχα/υποδηματα και το ετριξα με σφουγγαρι. Το χοντρο στρωμα εφυγε, αλλα εμεινε παλι λεκες. Τωρα το εχω παλι στ πλυντηριο.. Ευτυχως το υφασμα ειναι αρκετα καλο και δεν εχει φθαρει μεχρι στιγμης απο το τοσο τριψιμο.

Επισης δεν μπορω να το βγαλω απο τα αρβυλα μου. Δεν εχουν δερμα, αλλα υφασμα/καουτσουκ.. Ειναι τα haix gtx athletic 2.1.

Ειδικα εκει που ειναι το υφασμα δεν φευγει με τιποτα. Θα δοκιμασω να τα βαψω κιολας..

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Εάν η μπογιά είναι σαν το πλαστικό χρώμα τοίχου δυστυχώς δεν πρόκειται με τίποτε να εξαφανιστεί.Ενδεχομένως να φύγουν τα πολλά αλλά λεκές θα  μείνει.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τις αρβυλες εχει φυγει τωρα, δε φαινεται σχεδον καθολου αφου το εβαψα και με το camel.. Τωρα απο το πατελονι εχει μεινει αρκετο.. Δεν φευγει με τιποτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Εχει πεσει νερομπογια καταλαθος σε μια φορμα εκστρατειας και εχει ποτισει για τα καλα. Την ετριψα με σαπουνι πιατων, tide, οινοπνευμα, την εβαλα στο πλυντηριο, αλλα δεν εφυγε. Υπαρχει καποιος τροπος να την σωσω; Δε θα με ενοιαζε αν ηταν η απλη του στρατου που δινουν, αλλα αγορασα δικια μου που ηταν ακριβη.

Με οινοπνευμα και τριψιμο με το νυχι, φευγει η σκληρη κρουστα, αλλα παλι αφηνει σημαδι. Να παρω καποιο ειδικο υγρο που εχει στον βασιλοπουλο; Μηπως ο τσαγκαρης να ξερει καποιο τιπ με καποιο μιξ βενζινης;

Κάτσε μισό.  Η νερομπογιά είναι υδατοδιάλυτη με βάση το νερό.  Αν δεν πλένεται η συγκεκριμένη μπογία τότε δεν ήταν νερομπογιά. Οπότε θα πρέπει να βρεις τον διαλύτη της, που πιθανόν θα ξεβάψει και την παραλαγή. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Πόσο ακριβή ήταν αυτή η φόρμα; Έτσι απο περιέργεια ρωταω; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Apoll είπε

Κάτσε μισό.  Η νερομπογιά είναι υδατοδιάλυτη με βάση το νερό.  Αν δεν πλένεται η συγκεκριμένη μπογία τότε δεν ήταν νερομπογιά. Οπότε θα πρέπει να βρεις τον διαλύτη της, που πιθανόν θα ξεβάψει και την παραλαγή. 

Υπαρχουν νεροχρωματα που διαλυονται κανονικα με νερο αλλα μολις στεγνωσουν καλα σφραγιζουν και πλεον το νερο δεν μπορει να τα διαλυσει. Δοκιμασε ακρυλικα χρωματα (ζωγραφικης) και πες μου :)

Τι παραλλαγη ειναι; Φαινεται μεγαλη σταμπα;

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, orck είπε

Υπαρχουν νεροχρωματα που διαλυονται κανονικα με νερο αλλα μολις στεγνωσουν καλα σφραγιζουν και πλεον το νερο δεν μπορει να τα διαλυσει. Δοκιμασε ακρυλικα χρωματα (ζωγραφικης) και πες μου :)

Τι παραλλαγη ειναι; Φαινεται μεγαλη σταμπα;

Χρησιμοποιώ waterbased ακρυλικά χρώματα γιατί βάφω μινιατούρες και μοντέλα.  Και ξεπλένουν με χλιαρό νερο και απορρυπαντικό πιάτων

Αυτά που δεν ξεπλένουν είναι τα ακριλικά με βάση το νέφτι και δεν είναι νεροχρωματα.... 

τύπος ανέφερε νερομπογιά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ξερω, τα πρωτα ειναι τα vallejo/mig/ak και τα δευτερα τα gunze/tamiya. Αυτα να πω την αληθεια δεν τα εχω δοκιμασει ποτε εαν και με τι καθαριζουν.
Αναφερομουν σε απλα ακρυλικα χρωματα ζωγραφικης, μολις στεγνωσουν δεν καθαριζουν με τιποτα.
136093.jpg
Στο υφασμα οτι και να επεσε δυσκολα να βγει, εγω θα το επαιζα μαχιμος με την ταλαιπωρημενη φορμα.

Επεξ/σία από orck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...