Panikos192837465 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 καλησπερα φιλοι μου .. σαν ασχετος που ειμαι στα θεματα αυτα θα φτιαξω ενα καινουργιο thread με σκοπο να καταλαβω τι καλωδιο ethernet να αγορασω ... πριν ξεκινησω να ενημερωσω οτι δεν εχω ιδεα οποτε οτι πω και φανει περιεργο σε αυτα που λεω μαλλον ειναι λαθος ... προσφατα με την βοηθεια ενος μελους του forum καταφερα να φτιαξω εναν gaming υπολογιστη και πολυ συντομα θα προχωρησω στην παραγγελια .. το προβλημα μου ομως ειναι οτι το modem ( νομιζω modem δεν ξερω την διαφορα αναμεσα σε αυτο και στο router ) θα ειναι σε διαφορετικο δωματιο με μεγιστη αποσταση περιπου 10-12μ γυρω γυρω αλλιως 3-5μ αν τρυπησω τοιχο το προβλημα ειναι δεν ξερω τι καλωδιο πρεπει να αγορασω . . ενημερωθηκα λιγο για τις κατηγοριες τους cat5,cat5e,cat6,cat6a,cat7 κλπ και πιστευω οτι με το cat5e ή cat6 να ειμαι οκ αλλα οταν παω σε μια σελιδα ενος καταστηματος που με βολευει και σε τιμες αλλα και σε αποσταση εχει χαρακτηριστικα τα οποια δεν καταλαβαινω οπως : upt ftp stp futp patch cord shielded twisted κλπ κλπ .. που πραγματικα οσο και να διαβαζω στο ιντερνετ δεν καταλαβαινω τοσο πολυ τις διαφορες αλλα ουτε και πιο απο αυτα ειναι το πιο καταλληλο για την δικη μου περιπτωση ή αν απλα θα πρεπει να παρω καινουργιο μηχανημα δικτυου :/ .. το μηχανημα modem ή router (οτι ειναι αυτο) ειναι αρκετα παλιο 7-10 χρονια μπορει και περισσοτερο δεν ειμαι σιγουρος εννοειται πως ολες οι προτασεις ειναι ευπροσδεκτες Ευχαριστω εκ τον προτερων
dpolal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 cat6 πάρε καλύτερα και utp ή unshielded, όπως το βρείς. Τα υπόλοιπα δεν σε ενδιαφέρουν για οικιακή χρήση και δεν έχουν και κανένα απολύτως πλεονέκτημα. Απλά υπολόγισε καλά το μήκος που θα τρέξει και βάλε τουλάχιστον 2 μέτρα επιπλέον σε ότι πάρεις.
Salvation81 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχην εγω θα σου ελεγα να το αγορασεις απο Αμαζον ειτε Γερμανιας ειτε Αγγλιας, οι διαφορες με Ελλαδα στα 15-20 μετρα ειναι τραγικες. Περα απο αυτο οτι βρεις σε καλυτερη τιμη, CAT6, CAT6E, CAT7, ολα αυτα σου κανουν. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από Salvation81
Silverage Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Σε αυτά τα μέτρα σου κάνουν όλα οπότε δεν έχει σημασία. Αν πάρεις απο amazon έχει φθηνά cat7. Εγώ τσίμπησα ενα 10m, ένα 5m και δύο 0,5m μαζί με κάτι άλλο που ήθελα αφού ήταν ευκαιρία και εδώ δεν βρίσκεις.
Panikos192837465 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 ειναι ολα ομως συμβατα με το modem που εχω το οποιο ειναι παλιο ? και στο σαιτ που μαλλον θα τα αγορασω καλες μου φαινονται οι τιμες του https://www.pc1.gr/showlist.php?SearchCat=210&SearchSubCat=ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ .. το ebay δεν το εχω ξαναχρησιμοποιησει και δεν το εμπιστευομαι και τοσο
Salvation81 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Τα καλωδια ειναι ΠΑΝΤΑ Backwards Compatible οποτε ναι θα κανουν. Απο εκει και περα κανεις δεν ειπε για Ebay.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα