Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

Σημερα μου ηρθε ατομικη ειδοποιηση απο τη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ οτι χρωσταω 1100 ευρω(τελος επιτηδευματος +τοκοι) για το φορολογικο ετος 2013.

την ατομικη επιχηρηση την ειχα ανοιξει το 2004 και την εκλεισα το 11-12-2012.ειχα ξεκαθαρισει ολες τις οφειλες μου προς την εφορια κτλ αλλα

το προβλημα ειναι οτι δεν εχω λαβει τοσο χρονια καποια ειδοποιηση για αυτην την οφειλη μου,ειτε απο το λογιστη ειτε απο εγραφο της εφοριας.

μπορω να κανω κατι γιαυτο;το τελος επιτηδευματος ηταν 650 + 450 ευρω τοκους

ευχαριστω

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Mάικ ο ΦασουΛάκης είπε

καλησπερα

Σημερα μου ηρθε ατομικη ειδοποιηση απο τη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ οτι χρωσταω 1100 ευρω(τελος επιτηδευματος +τοκοι) για το φορολογικο ετος 2013.

την ατομικη επιχηρηση την ειχα ανοιξει το 2004 και την εκλεισα το 11-12-2012.ειχα ξεκαθαρισει ολες τις οφειλες μου προς την εφορια κτλ αλλα

το προβλημα ειναι οτι δεν εχω λαβει τοσο χρονια καποια ειδοποιηση για αυτην την οφειλη μου,ειτε απο το λογιστη ειτε απο εγραφο της εφοριας.

μπορω να κανω κατι γιαυτο;το τελος επιτηδευματος ηταν 650 + 450 ευρω τοκους

ευχαριστω

Καταρχήν εκ πρώτης όψεως λογικά είναι σωστή η οφειλή, το τέλος εκείνη τη χρονιά είχε μπει ξεχωριστά και αργότερα από τις δηλώσεις.

Αν από τότε δεν είχες μπει ποτέ να δεις τις οφειλές, ούτε είχε λόγο να κάνει έλεγχο ο λογιστής, δεν είναι περίεργο που το μαθαίνεις τώρα. Συνήθως στέλνουν ειδοποιήσεις μέσω mail, αν η διεύθυνση που έχεις στο taxisnet δεν είναι σωστή, δεν το μαθαίνεις ποτέ (μέχρι να αξιωθούν να σου στείλουν κανένα έντυπο, χρόνια μετά).

Απο κει και πέρα, κάνοντας πάγια ρύθμιση (μία έως 12 δόσεις) θα έχεις μια καλούτσικη έκπτωση στις προσαυξήσεις. Μπορείς να δεις και μόνος σου πόση ακριβώς αν μπεις στη σχετική εφαρμογή.

Υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται τώρα μια νέα ρύθμιση που θα κόβει 95% των προσαυξήσεων. Προς το παρόν έχει τις ίδιες πιθανότητες να νομοθετηθεί όσο και οι λοιπές εξαγγελίες ΔΕΘ, αλλά ίσως αξίζει να περιμένεις λίγο μήπως γλιτώσεις το μεγαλύτερο μέρος των 450.

• Thanks 1
Δημοσ.

εγω δεν εχω τους κωδικους του ταξις,τα διαχειριζεται ο λογιστης και απο τοτε που εκλεισε η επιχειρηση εχω τον ιδιο λογιστη.

οτι υποχρεωσεις ειχα με την εφορια της ξεκαθαρισα με το κλεισιμο της επιχειρησης.απο κει και επειτα ο λογιστης δεν ηταν υπευθυνος να με ενημερωση για τυχον εξτρα νταβατσιλικια?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mάικ ο ΦασουΛάκης είπε

οτι υποχρεωσεις ειχα με την εφορια της ξεκαθαρισα με το κλεισιμο της επιχειρησης.απο κει και επειτα ο λογιστης δεν ηταν υπευθυνος να με ενημερωση για τυχον εξτρα νταβατσιλικια?

Και ναι και οχι. Θα επρεπε να ειχες μπει και ο ιδιος στο συστημα. Εγω το κανω συχνα για τον πατερα μου που δεν γνωριζει απο pc κτλ...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκει ειναι το θεμα,οσες φορες εχω ζητησει τους κωδικους,μου εχει πει οτι δεν ειναι δικια μου δουλεια και παντα εβρισκε μια δικαιολογια για να μη μου τους δωσει και στο κατω κατω γιαυτο το λογο πληρωνεται

ηθελα να σιγουρευτω οτι η οφειλη φαινοταν τοσα χρονια στο taxis net,γιατι μου ειπε οτι δεν φαινοταν τιποτα ολον αυτο τον καιρο

ευχαριστω για την βοηθεια

Επεξ/σία από Mάικ ο ΦασουΛάκης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mάικ ο ΦασουΛάκης είπε

εκει ειναι το θεμα,οσες φορες εχω ζητησει τους κωδικους,μου εχει πει οτι δεν ειναι δικια μου δουλεια και παντα υπεκφευγε να μου τους δω

να τους απαιτησεις φιλε τους κωδικους ακου εκει "δεν ειναι δικη μου δουλεια",καλο ειναι να κανεις τον δικο σου ελεγχο συχνα-πυκνα,εγω παντως θα τον ειχα στειλει χθες τον λογιστη αν μου ελεγε κατι τετοιο και οχι με ευγενικο τροπο

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, greengr21 είπε

να τους απαιτησεις φιλε τους κωδικους ακου εκει "δεν ειναι δικη μου δουλεια",καλο ειναι να κανεις τον δικο σου ελεγχο συχνα-πυκνα,εγω παντως θα τον ειχα στειλει χθες τον λογιστη αν μου ελεγε κατι τετοιο και οχι με ευγενικο τροπο

Συμφωνώ, οι κωδικοί είναι δικοί σου και μάλιστα αυστηρά προσωπικοί, είναι απαράδεκτο να μην στους δίνει.

Μπορείς επίσης πολύ εύκολα να κάνεις νέα εγγραφή, να πάρεις καινούριους και άστον να κουρεύεται.

Όταν μπεις στις οφειλές, θα δεις ακριβώς ποια ημερομηνία εμφανίστηκε η οφειλή στο taxis. Θεωρώ εντελώς απίθανο να εμφανίστηκε τώρα. Το πιο λογικό είναι απλά να μην την είχε δει, αυτό απο μόνο του δεν είναι περίεργο, εκτός και αν έχει πολύ λίγους πελάτες (που πληρώνουν πολύ καλά δηλαδή) δε γίνεται να ελέγχει κάθε τόσο τις οφειλές ολονών και να ενημερώνει. Θα έπρεπε όμως να σου είχε πει τότε (το '12) ότι θα μπει κάποια στιγμή το τέλος για να έχεις το νου σου, αυτό ήταν γνωστό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ευχαριστω παιδια

θα παω σε λιγο να παρω τους κωδικους και να σιγουρευτω οτι φαινοταν απο το 2013 στο ταξις νετ.

απο οτι μου ειπε,μεχρι 8 δοσεις (135Ε) μπορω να το κανω αλλα αν οντως ειναι αμελια του,θα απαιτησω τους τοκους

Δημοσ.

Δεν εχει παντως καμια δουλεια να πληρωσει αυτος ποσο της οφειλης. Το πολυ πολυ να σε βγαλει απο πελατη του αν πας να απαιτησεις κατι.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, overpower είπε

Δεν εχει παντως καμια δουλεια να πληρωσει αυτος ποσο της οφειλης. Το πολυ πολυ να σε βγαλει απο πελατη του αν πας να απαιτησεις κατι.

την οφειλη,οχι. Αλλα αμα εχει φαει 70% τοκους και προσαυξησεις ... και ο λογιστης του δε του δινει ουτε καν κωδικους ταξις ...

• Like 2
Δημοσ.

Τόσα χρόνια δε σου χρειάστηκε φορολογική ενημερότητα?

Θα φαινόταν εκεί ότι είχες κάποιο ληξιπρόθεσμο χρέος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οικονομικό (όχι φορολογικό) έτος 2013 αφορά στη χρήση 2012, δηλαδή τη δική σου χρήση στην οποία είχαμε τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.

450€ τόκοι για 650€ κεφάλαιο είναι περίπου 70% προσαύξηση (χονδρικά 100 μήνες περίπου που έχει καταστεί το χρέος σου ληξιπρόθεσμο), δηλαδή 8 και χρόνια που μου φαίνονται πολλά, εκτός αν το επιτόκιο ήταν μεγαλύτερο το 2013 κλπ... τώρα είναι περίπου 0,7% ανά μήνα.

Τα περίεργα για εμένα είναι τα εξής:

1/ Τσεκάροντας το δικό μου εκκαθαριστικό, το Τ.Ε. εμφανίζεται κανονικά σε αυτό... (δεν ξέρω αν στον @mezger είχε κάτι διαφορετικό), επομένως καλό είναι να τσεκάρεις το εκκαθαριστικό σου του Οικ.Έτους 2013 (χρήση 2012) αν εμφανίζεται τίποτα εκεί. Ίσως λόγο της παύσης σου να μην το έχουν βάλει και να στο έστειλαν μετά. Θυμάμαι είχα πληρώσει Τ.Ε. ξεχωριστά αλλά για πολύ παλιότερο έτος, τότε που είχαν αρχίσει να μας χαρατσώνουν.

2/ Όταν έχεις ληξιπρόθεσμο προς την εφορία το taxis σου στέλνει συνεχώς mail. Μα συνεχώς... είχα 1 δόση ΦΠΑ που ξέχασα να την πληρώσω (μιλάμε για 100-200€) και λέω θα την πληρώσω στο τέλος του μήνα, αφού τόκους μου τους έβαλαν ούτως ή άλλως... μέσα στο μήνα έλαβα 2 mail για αυτό. Επομένως 2ο που πρέπει να τσεκάσεις είναι ποιο mail είναι δηλωμένο στο taxis. Το δικό σου ή του λογιστή ή κανενα παλιό;

3/ Όπως είπε ο @Weiss δε χρειάστηκες καμμιά ενημερότητα τα τελευταία χρόνια;

4/ Το μόνο ύποπτο είναι ότι ο λογιστής δε σου έδινε κωδικούς... μου φαίνεται εντελώς περίεργο αυτό! Υπάρχει περίπτωση 1/1000 να έχεις δώσει χρήματα στο λογιστη να εξοφλήσει τίποτα στην εφορία; Αν ναι καλό είναι να τσεκάρεις τι έγινε με αυτό! Δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που του έχουν κάνει περίεργα οι λογιστές.

Σημ. Στο μόνο εκκαθαριστικό που δεν βρήκα Τ.Ε. είναι γου Οικ.Έτους 2011 (χρήση 2010).

Επεξ/σία από gregdel
  • Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Mάικ ο ΦασουΛάκης είπε

εκει ειναι το θεμα,οσες φορες εχω ζητησει τους κωδικους,μου εχει πει οτι δεν ειναι δικια μου δουλεια και παντα εβρισκε μια δικαιολογια για να μη μου τους δωσει και στο κατω κατω γιαυτο το λογο πληρωνεται

Εφόσον δεν είναι δίκη του δουλειά και δε στους δίνει να πληρώσει αυτός από την τσέπη του τους τόκους 

• Like 2
Δημοσ.

Καλά, μην νομίζεις. Όποτε να'ναι τα βγάζουν. Σε εμάς τώρα εμφάνισαν να πληρώσουμε κάποια ποσά απο το 2014. Είναι τέρμα βλάκες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...