Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gregdel είπε

Το οικονομικό (όχι φορολογικό) έτος 2013 αφορά στη χρήση 2012, δηλαδή τη δική σου χρήση στην οποία είχαμε τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.

450€ τόκοι για 650€ κεφάλαιο είναι περίπου 70% προσαύξηση (χονδρικά 100 μήνες περίπου που έχει καταστεί το χρέος σου ληξιπρόθεσμο), δηλαδή 8 και χρόνια που μου φαίνονται πολλά, εκτός αν το επιτόκιο ήταν μεγαλύτερο το 2013 κλπ... τώρα είναι περίπου 0,7% ανά μήνα.

Τα περίεργα για εμένα είναι τα εξής:

1/ Τσεκάροντας το δικό μου εκκαθαριστικό, το Τ.Ε. εμφανίζεται κανονικά σε αυτό... (δεν ξέρω αν στον @mezger είχε κάτι διαφορετικό), επομένως καλό είναι να τσεκάρεις το εκκαθαριστικό σου του Οικ.Έτους 2013 (χρήση 2012) αν εμφανίζεται τίποτα εκεί. Ίσως λόγο της παύσης σου να μην το έχουν βάλει και να στο έστειλαν μετά. Θυμάμαι είχα πληρώσει Τ.Ε. ξεχωριστά αλλά για πολύ παλιότερο έτος, τότε που είχαν αρχίσει να μας χαρατσώνουν.

[...]

Σημ. Στο μόνο εκκαθαριστικό που δεν βρήκα Τ.Ε. είναι γου Οικ.Έτους 2011 (χρήση 2010).

Καλά τα λες, τα μπέρδεψα με τα νομικά πρόσωπα που μέχρι και το οικον. 2013 βεβαίωναν το τέλος αργότερα. Υποθέτω ότι ο ΟΡ (ή ο λογιστής) έμπλεξε λίγο το έτος βεβαίωσης με το έτος αναφοράς (ότι είναι το τέλος του οικ. 2011 που βεβαιώθηκε το 2013 δηλαδή)

Εκτός αν δε μιλάμε για το τέλος καθεαυτό αλλά για τη χρέωση από το εκκαθαριστικό του οικον. 2013, που θα είχε 650 τέλος. Μπορεί δηλαδή να έγινε το εξής σενάριο:

-Κάνει τη δήλωση του '13 στο λογιστή, ο οποίος πριν τη στείλει κάνει εκκαθάριση σε πρόγραμμα ξεχνώντας να υπολογίσει το τέλος(είχε προηγηθεί και η διακοπή) και του βγαίνει μηδενική.

-Υποβάλλει ο λογιστής τη δήλωση στο taxisnet, βγαίνει 650 € και δεν ενημερώνει (μεγάλο φαουλ αν έγινε έτσι)

-Ο ΟΡ δεν το μαθαίνει ποτέ γιατί δεν έτυχε να ζήτησει εκκαθαριστικό (θεωρώντας ότι είναι μηδενικό)

Δεδομένου επίσης ότι το τέλος πριν το οικ. 2013 δεν ήταν 650 ευρώ, μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

πηγα τελικα σε αλλο λογιστη οπου μου εδωσε το εκκαθαριστικο σημειωμα του 2013(εκδομενο 14/8/13) και φαινεται κανονικα το Τ.Ε 650Ε

και επισης μου ειπε οτι αυτο επρεπε να στο δωσει ο λογιστης,δεν θα ερχοταν καποιο εγγραφο στο σπιτι(οπως ειπατε και εσεις) και επισης το συστημα δεχοταν κανονικα και 12 δοσεις.

Πλεον ειμαι σιγουρος οτι το φταιξιμο ειναι του λογιστη.οι τοκοι με το διακανονισμο ειναι στο περιπου 150-200Ε δλδ εχει καποια εκπτωση.

και δε μου χρειαστηκε καπου ρε παιδια η φορολογικη ενημερωτητα και ετσι δεν ειχα ιδεα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Να το χειριστείς προσεκτικα παντως σε περιπτωση που οντως εμφανιστηκε τωρα και δεν φταιει πουθενα ο ανθρωπος...

δε μπορει να βεβαιωθει οφειλη τωρα και να σου φορεσουν τοκους/προσαυξησεις, μη λεμε οτι θελουμε. Υπαρχει χρονια εκει και βραζει για να χει φτασει 70% καπελο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...