ILiDAN Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Εχω το συστημα που βλεπετε στις φωτογραφιες. Παιζω παιχνιδια και βλεπω και τιποτε καμια φορα. Παντως το κυριο ειναι το gaming. Εχω οθονη UltraWide και γενικως εξοπλισμο Gaming (logitech hyperion mouse κτλ). Αν ηταν να κανω μια αναβαθμιση στο συστημα μικρη σχετικα, τι θα προτεινατε; Παρατηρησα οτι το Injustice 2 μου κολλαει ελαφρως σε full γραφικα οπως και τις απαιτησεις για το assassin's creed odyssey τις οποιες δεν πιανω. Ευχαριστω
ILiDAN Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Καποιον συγκεκριμενο να προτεινεις;
tanasen01 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Πόσα δίνεις για cpu-m/b-ram; Επίσης γράψε αναλυτικά από τι αποτελείται το pc σου και ποια οθόνη έχεις. Η R9 390 έχει ακόμα ψωμί για 1080p.
chrisde Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Τον επεξεργαστή τον έχεις κάνει oc στα 4,2 αν καταλαβαίνω καλά; Τι ψήκτρα έχεις; Έχεις δοκιμάσει να τον πας 4,5-4,6 λ.χ.; Στα παιχνίδια που παίζεις η gpu σου φτάνει 100% usage όταν ζορίζεται; Γενικά ο fx8350 ΔΕΝ τρώει μπουκάλι από την 390 και ειδικά σε ανάλυση 2560x1080 που έχει η ultrawide. Ναι μεν θα δεις διαφορές αν αλλάξεις cpu-mobo-ram αλλά όχι τραγικές... Από την άλλη αν αλλάξεις μόνο gpu και πας σε 1070 ή Vega θα φας μπουκάλι από cpu σε αυτήν την ανάλυση...
ILiDAN Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Ότι αφορά το πόσα λεφτά θα ξοδέψω δεν ξέρω. Προφανώς όχι 1000. Να πω ταβάνι τα 500; Κάπου εκεί. Τον επεξεργαστή τον έχω όπως ακριβώς τον αγόρασα. Πότε δεν έχω ασχοληθεί με oc. Οθόνη έχω την LG 34UC79G 34". Δεν ξέρω αν η κάρτα γραφικών φτάνει στο 100% αλλά ξέρω πως στο injustice 2 και στο Hellblade: Senua's Sacrifice υπάρχουν σημεία που παγώνει η εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει. Αν είναι στο max δλδ τα γραφικά. Όσο για την ψυκτρα, δεν είναι η εργοστασιακή αλλά δεν ήταν και καμιά πανάκριβη. Έχει υδροψυξη πάντως θυμάμαι. Θα προσπαθήσω να βρω την παραγγελία μου να δω ποια ψυκτρα είχα βάλει. Πιο συγκεκριμένα εχω αυτές τις ram: https://www.amazon.com/Kingston-HyperX-FURY-2x8GB-1866MHz/dp/B00J8E8Y5C Αυτό το τροφοδοτικό: http://www.coolermaster.com/powersupply/modular-gm-series/g750m/ Και αυτή την ψυκτρα: http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/seidon-120v-v2/
johnpopexi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ILiDAN είπε Ότι αφορά το πόσα λεφτά θα ξοδέψω δεν ξέρω. Προφανώς όχι 1000. Να πω ταβάνι τα 500; Κάπου εκεί. Τον επεξεργαστή τον έχω όπως ακριβώς τον αγόρασα. Πότε δεν έχω ασχοληθεί με oc. Οθόνη έχω την LG 34UC79G 34". Δεν ξέρω αν η κάρτα γραφικών φτάνει στο 100% αλλά ξέρω πως στο injustice 2 και στο Hellblade: Senua's Sacrifice υπάρχουν σημεία που παγώνει η εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει. Αν είναι στο max δλδ τα γραφικά. Όσο για την ψυκτρα, δεν είναι η εργοστασιακή αλλά δεν ήταν και καμιά πανάκριβη. Έχει υδροψυξη πάντως θυμάμαι. Θα προσπαθήσω να βρω την παραγγελία μου να δω ποια ψυκτρα είχα βάλει. Πιο συγκεκριμένα εχω αυτές τις ram: https://www.amazon.com/Kingston-HyperX-FURY-2x8GB-1866MHz/dp/B00J8E8Y5C Αυτό το τροφοδοτικό: http://www.coolermaster.com/powersupply/modular-gm-series/g750m/ Και αυτή την ψυκτρα: http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/seidon-120v-v2/ Με 8πυρηνο των 125w σε 4phase vrm , μπορεί και να έχεις throttling απο τη μητρική όταν πάει να του πάρει το 100%. Με ryzen/intel 8th gen θα δεις καλύτερα minimum framerates και smooth gameplay. Τη gpu σε δευτερο χρόνο αν δεν σε ικανοποιεί η r9 390 . Ιδέες για combo cpu/mobo/ram σε intel : i5 8400 / i5 8600k - B360M-D3H (μονο για τον 8400)/ msi Z370 A-Pro / Asrock-Z370-Extreme4 - g.skill 3200mhz 16cl / 16gb 2400mhz(με b360) και αν δεν επαρκει η seidon 120v2 Cryorig h7 =min420e max 600e σε amd: ryzen 5 2600x - b450 tomahawk /b450 A-Pro - G.skill 3200mhz 16cl = 475e Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από johnpopexi 1
leros2004 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, ILiDAN είπε .Δεν ξέρω αν η κάρτα γραφικών φτάνει στο 100% αλλά ξέρω πως στο injustice 2 και στο Hellblade: Senua's Sacrifice υπάρχουν σημεία που παγώνει η εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει. Βάλε το Msi afterburner Και παρακολούθησε Live τη συμπεριφορά κάρτας γραφικών και επεξεργαστή ... 2
chrisde Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, leros2004 είπε Βάλε το Msi afterburner Και παρακολούθησε Live τη συμπεριφορά κάρτας γραφικών και επεξεργαστή ... Συμφωνώ αν και δεν χρειάζεται πλέον το afterburner. Κάνει δουλειά και ο adrenaline driver. Απλά πάτα ctl+alt+o ενώ παίζεις. (Ή alt+R και το επιλέγεις από κει) Αν ασχοληθείς λίγο με oc θα βελτιώσεις πολύ τις επιδόσεις του επεξεργαστή σου. Οι fx κακά τα ψέματα θέλουν "πείραγμα". Προφανώς τώρα έχεις ενεργοποιημένο από default το turbo στα 4,2 με auto ρεύμα το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι κρίμα να έχεις καλή ψύξη και να μην εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες του επεξεργαστή σου. Γνώμη μου είναι ότι θα σε κάλυπτε και δεν θα χρειαζόταν να ξοδέψεις ευρώ για την ώρα... Αν πάλι βαριέσαι να ασχοληθείς και πας κατευθείαν σε καινούριο σύστημα, ξαναλέω ότι με την 390 συγκλονιστικές αλλαγές δεν θα δεις, εκτός από αυτό που ανέφερε το παλικάρι με την Tifa για τα minimum framerates. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από chrisde
ILiDAN Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, chrisde είπε Συμφωνώ αν και δεν χρειάζεται πλέον το afterburner. Κάνει δουλειά και ο adrenaline driver. Απλά πάτα ctl+alt+o ενώ παίζεις. (Ή alt+R και το επιλέγεις από κει) Αν ασχοληθείς λίγο με oc θα βελτιώσεις πολύ τις επιδόσεις του επεξεργαστή σου. Οι fx κακά τα ψέματα θέλουν "πείραγμα". Προφανώς τώρα έχεις ενεργοποιημένο από default το turbo στα 4,2 με auto ρεύμα το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι κρίμα να έχεις καλή ψύξη και να μην εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες του επεξεργαστή σου. Γνώμη μου είναι ότι θα σε κάλυπτε και δεν θα χρειαζόταν να ξοδέψεις ευρώ για την ώρα... Αν πάλι βαριέσαι να ασχοληθείς και πας κατευθείαν σε καινούριο σύστημα, ξαναλέω ότι με την 390 συγκλονιστικές αλλαγές δεν θα δεις, εκτός από αυτό που ανέφερε το παλικάρι με την Tifa για τα minimum framerates. Πως κανω OC τον επεξεργαστη με ασφαλη τροπο; Υπαρχει οδηγος;
chrisde Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φυσικά Ρίξε μια ματιά και εδώ να πάρεις μια ιδέα: Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από chrisde
ILiDAN Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, chrisde είπε Φυσικά Καταρχην σε ευχαριστω που ασχολεισαι. Κατα δευτερον διαβασα τα περισσοτερα απο το θεμα αλλα μου φαινεται πολυ περιπλοκο για εμενα ολο αυτο. Δεν καταλαβαινω καλα καλα τις ορολογιες Οποτε λεω να παρω ενα απο τα συστηματα που προτεινε πιο πανω ο @johnpopexi. Να ρωτησω ομως αν καποιος ξερει, μπορω θεωρητικα να πουλησω αυτα που εχω; Μητρικη, επεξεργαστη και ram; Αν ναι στα ποσα περιπου; Ξερει κανεις;
bebius Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Γύρω στα 130-150 ευρώ θα έλεγα. Παρεμπιπτώντως έχω τον 8320 με τη gigabyte 990xa, λόγω vrm throttling δε μπορώ να τον πάω πάνω από 4.3ghz. Με αυτή την ταχύτητα τρώω μπουκάλι χαλαρό στο pubg με κάρτα γραφικών την rx580 8gb (γραφικά low για 60hz με σπαστικά drops ανα διαστήματα) και σκοπέυω να αναβαθμιστώ γιαυτό το λόγο.
thetiesthatbind Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 14/9/2018 στις 12:06 ΠΜ, ILiDAN είπε Εχω το συστημα που βλεπετε στις φωτογραφιες. Παιζω παιχνιδια και βλεπω και τιποτε καμια φορα. Παντως το κυριο ειναι το gaming. Εχω οθονη UltraWide και γενικως εξοπλισμο Gaming (logitech hyperion mouse κτλ). Αν ηταν να κανω μια αναβαθμιση στο συστημα μικρη σχετικα, τι θα προτεινατε; Παρατηρησα οτι το Injustice 2 μου κολλαει ελαφρως σε full γραφικα οπως και τις απαιτησεις για το assassin's creed odyssey τις οποιες δεν πιανω. Ευχαριστω Δυστυχώς, πλέον, η πλατφόρμα FX είναι 8 ετών και με καινούργιες GPU θα υπάρχει μεγάλο μπουκάλι. Οι αναβαθμισείς που μπορείς να κάνεις είναι είτε σε RYZEN ειτε σε Intel και να βάλεις και μια κάρτα γραφικών. INTEL: INTEL I5-8400 ASUS ROG STRIX B360 G. SKILL RIPJAW 8-16 GB (DUAL DIMMS) 2666 MHZ AMD (Οικονομικά) RYZEN 5 1500X MSI B350 PC MATE G. SKILL FLAREX 16 GB 3200 MHZ @ 14 CAS AMD RYZEN 2600 MSI B450 TOMAHAWK Ίδιες RAM με το "οικονομικο AMD" αν δε μας περιορίζει το μπάτζετ ή RIPJAW 3200 MHZ @ 16 CAS Κάρτα γραφικών το bundle: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 GAMING + EVGA SuperNOVA 750 G3 Power Supply (EU Cable) + EVGA PowerLink ~ 520€ - https://eu.evga.com/products/featured-bundles.aspx Ή σε αυτό: EVGA GeForce GTX 1060 SSC GAMING + EVGA Z370 Classified K Motherboard ~480 + 8600Κ + Ripjaw 3200 MHz 8-16 GB
ILiDAN Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Απ'οτι καταλαβαινω για να κανω σοβαρη αναβαθμιση θα πρεπει να φτασω στο 1000€ σχεδον και θα πρεπει να τα αλλαξω ολα... Αλλιως ειναι σαν να μην κανω και τιποτε σπουδαιο αν ειναι να κινηθω κοντα στα 500€. Μαλιστα. Αρα θα καθυστερησω την αλλαγη προς το παρον και βλεπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα