Προς το περιεχόμενο

Η SpaceX στέλνει στο Φεγγάρι τον πρώτο της ιδιώτη επιβάτη


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H ίδια η Nasa είχει ανακοινώσει ότι η SpaceX επιλέχθηκε για να στείλει αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό από το 2019, οπότε ενώ δεν είναι εγγυημένο ότι θα οργανώσουν τις αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη όπως υποσχέθηκε ο Musk που μάλιστα σκέφτεται και την αποίκηση του κόκκινου πλανήτη, στα σίγουρα θα στέλνουν ανθρώπους σε τροχιά πολύ σύντομα. Όπως επίσης σύντομα η SpaceX θα έχει έτοιμο και λειτουργικό τον ισχυρό πύραυλο που θα μπορεί θα αναλάβει επανδρωμένες αποστολές στη σελήνη και τον Αρη. 

Μία καλή κουβέντα είναι κατά πόσο η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να γίνει πλανητικό είδος.  Τεχνολογικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό σιγά σιγά αλλά πολιτιστικά είμαστε ακόμα τόσο νεαρό και πρωτόγονο είδος που είναι μάλλον καλό ότι η καταστροφική βλακεία μας ειναι εγκλωβισμένη στο βαρύτιμο πηγάδι της γης. Πάρε για παράδειγμα τα άσχετα σχόλια σε αυτό το νήμα: προφανώς δεν έχουμε κάτι χρήσιμο να γράψουμε γιατί δε γνωρίζουμε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα και λογικά θα έπρεπε να μη γράφαμε τίποτα, αλλά η λογοδιάρροιά μας εντελώς ανεξέλεγκτα πληκτρολογεί ανοησίες. Νομίζω ότι πριν μεταδώσουμε τα φώτα μας στο σύμπαν θα πρέπει να γίνουμε κύριοι των εαυτών μας, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστο, και αφού είμαστε σε αρμονία με τους εαυτούς μας και μεταξύ μας θα είμαστε ωφέλιμοι για το σύμπαν αντί είδος που ομοιάζει με ιό σε εξάπλωση 

Επεξ/σία από Skylined
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο εύκολο είναι να γίνει κατοικίσιμος ο Άρης το φεγγάρι και οι δισεκατομμύρια πλανήτες ή οι έρημοι και οι διάφορες ανεκμεταλλευτες περιοχές της γης που πατάμε? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ‎15‎/‎9‎/‎2018 στις 11:58 ΜΜ, ELMastas είπε

Κανονικά,αν πήγαιναν ολα με μια "λογική" πορεία απο το 1969 τουλάχιστον,που μας έδειξαν οτι περπάτησαν πάνω στο φεγγάρι,όπως ήταν γνωστό στίς τότε δεκαετίες σύμφωνα με τα τότε "σχέδια" τους,θα  έπρεπε να υπήρχε ήδη κάποιου είδους βάση στο διάστημα ως το 2000,έτσι υπολόγιζαν όλοι και οι επιστήμονες τότε αλλά ακόμα και ταινίες η τηλεοπτικές σειρές που έκαναν και αγαπημένες σειρές βλSpace1999 όμως έπεσε "μούγκα στήν στρούγκα" επί 45+ χρόνια με το θέμα φεγγάρι.... Καήκανε και ξαφνικά κάποια στιγμή το 90% του υλικού της ΝΑΣΑ (πολύ απρόσεκτοι για Εθνική υπηρεσία διαστήματος)Ξαφνικά τώρα μετά τόσα χρόνια λένε οτι βρήκανε ενα μικρό ποσοστό υλικού "κάπου" στα σκουπίδια ! είναι γύρω στίς 1500 φωτό απο αποστολές 1961-1972 !

Αυτά και άλλα πολλά παράξενα στοιχεία/συμπτώσεις/μαρτυρίες κλπ είναι το λιγότερο πολύ ύποπτα πράγματα και απλά το μεγάλο κόστος δεν νομίζω να ήταν ο βασικός παράγοντας όταν πέρασαν κάποιες δεκαετίες και μετά και όταν έχουν ξοδευτεί απίστευτα και αστρονομικά ποσά όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω,για εξοπλισμούς και για κάθε είδους άλλα πράγματα όπως υπόγειες βάσεις κλπ η τεχνολογία έχει προχωρήσει απίστευτα πολύ τα τελευταία 40 χρόνια και λογικά θα ήταν σαφώς μια πολύ πιο εύκολη σειρά αποστολών εκεί και για θα βοηθούσε και πολύ πρακτικά το να υπάρχει κάποιου είδους βάση εκεί στο μέλλον και σε επιστημονικά πειράματα.

Το Θέμα είναι πως τότε που έκαναν υπολογισμούς ακόμα με χαρτί και μολύβι σε περιπτώσεις (Πραγματικό γεγονός)πως στείλανε Τότε επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι ?  και μετά απο δεκαετίες τους είναι "δύσκολο"και ασύμφορο ? Για όσους δεν ξέρουν πληροφοριακά ένας υπολογιστής τότε (με γελοία για τα σημερινά δεδομένα ισχύ)ήταν όσο ένα δωμάτιο ! 

latest?cb=20160627152135

Flat Earth?

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/9/2018 στις 5:49 ΜΜ, Aprile είπε

Ακριβώς άλλο ένα διαφημιστικό τρικ από τα πολλά του συγκεκριμένου με σκοπό φυσικά να τραβήξει και άλλα κεφάλαια. 

Το προηγούμενο κόλπο ήταν το σκάφος διάσωσης για τα παιδιά στη σπηλιά που φυσικά ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση 

Καλά εκείνο ήταν.........

Οτι να ναι εντελώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...