Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν  όλα ξεκίνησαν το 3ο δεκαημερο του Ιουλίου (έλειπα για διακοπές) και μάλλον συνέπεσαν χρονικά με την μεγάλη φωτιά στο Ματι-έντονος αέρας στην περιοχη... Τοτε  έγινε διακοπή ρεύματος στην περιοχή μου  και μαζι με  αυτά από τότε χάλασε  η γραμμή VDSL/ISDN   σε Wind..  Από Σεπτεμβιο που γύρισα τοISDN  δεν λειτουργούσε έδινε σήμα και μετά απο λίγο ακούγονταν τρομερά παράσιτα. Αν προλάβαινες να πληκτρολογησεις νούμερο πριν τα παρασιτα..έβγαζε την κλήση... μετά όμως έκοβε την γραμμη.. Αν απλα το αφηνες ανοικτο  μετα το πρώτο παρασιτο.. ακουγόταν η φωνητική πύλη της Wind ..ότι ο  αριθμός που καλέσατε δεν υπάρχει... Εννοείται ούτε internet  δεν είχα σε μια ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΜΜΗ (10 μετρα απο καφαο Max attainable 114000/50000).

Ηρθε τεχνικός της Wind... πρώτα είδαν ότι δεν φταίει η δική μου καλωδίωση (τι να φταίει πρόσφατη ανακαίνιση.. φανταστείτε ότι κατεβάζω στο κουτί του ΟΤΕ στην πολυκατοικια CAT6 cable..... ενω άλλαξα και  το netmod..) Μετά ήρθε και τεχνικός του Οτε .. στο καφαο και κατι όπως μου είπαν βρήκε στην..βαθμονομηση (κάτι τέτοιο μου μετεφεραν απο την Wind..) ....και προχθές ήρθε άλλος τεχνικος της Wind  που μέτρησε παράσιτα  12V  spikes  στην γραμμη και τώρα κάλεσαν συνδιαστικό OTE@Wind...

ΤΟ ΘΕΜΑ  για το οποίο και γράφω είναι αλλού:

Στην αρχη δεν είχα ιντερνετ.. μετα τον πρώτο τεχνικό που κάτι έκανε σε συνεννόηση με τα κεντρικά μηδένισε τοISDN (δεν είχα τόνο..ούτε εξωτερική γραμμή) ΕΙΧΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΡΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤμε πολλά λάθη (αattainable 65000/34000)... Μετά τον 2ο τεχνικό του ΟΤΕ ήρθε σήμα ISDN.. και έχασα το ιντερνετ..... και εδώ ήμουν μέχρι σήμερα .....ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ.. ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ  ISDN SPLITTER  και να συνδέσω κατευθείαν την γραμμή στο  MODEM... και  ΝΑΙ ΕΧΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  FULL attainable 114000/50000...

Τελικά τι φταίει ? Φταιει το καλώδιο από το καφάο ..σε μενα? (έτσι μου άφησαν να εννοηθεί από την Wind..) Αλλά το καλώδιο στο VDSL φαίνεται οκ... Αν είχε παράσιτα  θα είχα πρόβλημα... Εχει το ISDN  μόνο? και πως γίνεται τα παρασιτα να ακούγονται μόνο στο ISDN  και να μην επηρεαζουν την VDSL? και γιατι λειτούργησε το ιντερνετ οταν έβγαλα το  splitter?

Δημοσ.

αν εφταιγε το καλωδιο απο το κατανεμητη μεχρι το kv του οτε τοτε δεν θα ειχες το attainable που ειχες παλια.

β.δοκιμασες με αλλο splitter?

α.δοκιμασε να βαλεις μονο το σπλιττερ χωρις το netmod για να δεις τι θα κανει το ιντερνετ ωστε να δουμε για αρχη αυτο.

αν παιξει οκ κουμπωσε και το Netmod να δουμε τι γινεται.το splitter να ειναι over isdn.αυτο που σκεφτομαι ειναι μην εχει γινει τιποτα στο kv και σε εχουν κουμπωσει σε γραμμη που προοριζοταν για pstn.επειδη ομως δεν ξερω τι παιζουν οι καρτες του οτε για αυτο ξεκινα με αυτες τις δοκιμες.

α.αλλο splitter.

β.δοκιμη χωρις netmod απλα μονο με splitter.και βλεπουμε καθε φορα το attainable.

Δημοσ.

τα κάνω και σε ενημερωνω.. αρχικά μέχρι τώρα

1. Ο τεχνικός  της Wind  σύνδεσε στό υπόγειο που είναι το κουτί  του οτε (αφού έκοψε την γραμμή που πάει στο διαμέρισμα..) το δικό του netmod χωρις  splitter και είχε την ίδια συμπεριφορα.... παρασιτα.... μετά σύνδεσε ΜΟΝΟ  ενα φορητο(?)  μηχανημα/μετρητη και μου ειπε ότι το  ιντερνετ είναι οκ (106000/50000) μονο του όμως χωρις  το netmod.....

SPLITTER ISDN/ADSL  ΚΑΝΕΙ?   ΓΙΑΤΙ  προχειρο αλλο isdn/vdsl...  δεν εχω....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν πάλι εδώ μετα από 15 μέρες....χωρίς να  έχει γίνει απολύτως τίποτα.....

Από την προηγούμενη  απαντησή μου έχουμε τα εξής:

1. Ευτυχώς έχω ίντερνετ  και αυτό  full atainable 110000/45000  ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΑΟ  ΕΩΣ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ!!!! (το καφάο είναι 10 μέτρα μακρυά μου..)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ..αν βάλω το isdn filer  και πάρω από την έξοδο του για το router...ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! ΕΧΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ μονο αν συνδέσω απευθείας την γραμμη που έρχεται από τον ΟΤΕ  ΣΤΟ  router.......

2. Ηρθε συνδιαστική επίσκεψη από τεχνικό της  cosmote (μεγάλος παπάρας...) για το καφάο.. και τεχνικο της wind...... όπου  καρφώνοντας ενα netmod  στο κουτί της πολυκατοικίας μου το isdn   έκανε το ίδιο πρόβλημα ..έβγαζε γραμμή και μετά έντονος στατικός θόρυβος.....ΕΠΕΜΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ NETMOD ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στο καφαο.. αλλα δεν το έκαναν.... Δεν είμαι βέβαια ειδικός αλλά μου είπαν ότι αφου έχω  full internet  το καλώδιο από το καφαο μέχρι εμένα είναι οκ.... και εαν είχε πρόβλημα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ISDN ..Θα είχε και στο ιντερνετ...

3. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... Στο ισόγειο... ένας  που κατα τύχει έχει πάλι  wind .. εδώ και καιρό ΚΑΤΙ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΦΑΟ....... ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ..ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ  κάποιος...χτυπάει σε άλλο σπίτι ...150 μ πιο κάτω... Προφανώς οι παπαριές των τεχνικων του οτε που έχουν πρόσβαση στα καφάο δεν έχουν τέλος και πιθανά κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε αρχές ιουλίου που ξεκίνησαν τα προβλήματα..

4. Προχθες με ενημέρωσαν απο την wind  ότι αλλάξανε το.. απερχομενο (΄ή κάπως έτσι ) από το κέντρο τους αφου πλέων η βλάβη ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ.......αλλά πάλι ήρθε ο τεχνικός και πάλι τα ίδια... στατικός θόρυβος σε τυχαίες χρονικές στιγμές στην γραμμή που καταστρέφει την isdn  τηλεφωνία..... ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ..

Οποιος έχει να προτείνει να συμβουλέψει κάτι..... ειναι ευπρόσδεκτος.... Στο μεταξύ έχω κλείσει 2 μήνες χωρις σταθερο.. σε μία γραμμή  που το καφάο είναι απέναντι από το σπίτι μου.... και βλέπουμε 

Δημοσ.
On 15/09/2018 at 10:35, heros said:

τα κάνω και σε ενημερωνω.. αρχικά μέχρι τώρα

1. Ο τεχνικός  της Wind  σύνδεσε στό υπόγειο που είναι το κουτί  του οτε (αφού έκοψε την γραμμή που πάει στο διαμέρισμα..) το δικό του netmod χωρις  splitter και είχε την ίδια συμπεριφορα.... παρασιτα.... μετά σύνδεσε ΜΟΝΟ  ενα φορητο(?)  μηχανημα/μετρητη και μου ειπε ότι το  ιντερνετ είναι οκ (106000/50000) μονο του όμως χωρις  το netmod.....

SPLITTER ISDN/ADSL  ΚΑΝΕΙ?   ΓΙΑΤΙ  προχειρο αλλο isdn/vdsl...  δεν εχω....

a.κανει και αυτο το splitter.β. κανε μια χαζη δοκιμη αν εχεις splitter adsl over pstn ή vdsl over pstn βαλτο πανω και πες μου αν μετα συγχρονιζει το internet κανονικα.μην βαλεις netmod

On 15/09/2018 at 10:38, divo said:

μετα τα παραπανω κανε και μια δοκιμη με το netmod πανω και μια συσκευη καθε φορα. 

Αν και πιστεύω οτι ειναι και μεταξυ spliter και netmod ή καποια ρυθμιση στη γραμμη που σου δινουν απο wind

η wind δινει μονο την τηλεφωνια και ο οτε το ιντερνετ.το σπλιταρισμα γινεται στο kv.μηπως εχει γινει εκει λαθος και το σπλιταρουν πανω σε spliter για vdsl over pots και οχι over isdn?για αυτο ειπανα δοκιμασει να βαλει adsl over pstn να δουμε αν θα συγχρονιζει κανονικα.βεβαια αν η wind στελνει isdn και το σπλιταρει με vdsl over pstn ο οτε στο kv τοτε σιγουρα θα παιξει θεμα μεχρι να φτασει σε αυτον.

On 30/09/2018 at 16:04, heros said:

Λοιπόν πάλι εδώ μετα από 15 μέρες....χωρίς να  έχει γίνει απολύτως τίποτα.....

Από την προηγούμενη  απαντησή μου έχουμε τα εξής:

1. Ευτυχώς έχω ίντερνετ  και αυτό  full atainable 110000/45000  ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΑΟ  ΕΩΣ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ!!!! (το καφάο είναι 10 μέτρα μακρυά μου..)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ..αν βάλω το isdn filer  και πάρω από την έξοδο του για το router...ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! ΕΧΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ μονο αν συνδέσω απευθείας την γραμμη που έρχεται από τον ΟΤΕ  ΣΤΟ  router.......

2. Ηρθε συνδιαστική επίσκεψη από τεχνικό της  cosmote (μεγάλος παπάρας...) για το καφάο.. και τεχνικο της wind...... όπου  καρφώνοντας ενα netmod  στο κουτί της πολυκατοικίας μου το isdn   έκανε το ίδιο πρόβλημα ..έβγαζε γραμμή και μετά έντονος στατικός θόρυβος.....ΕΠΕΜΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ NETMOD ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στο καφαο.. αλλα δεν το έκαναν.... Δεν είμαι βέβαια ειδικός αλλά μου είπαν ότι αφου έχω  full internet  το καλώδιο από το καφαο μέχρι εμένα είναι οκ.... και εαν είχε πρόβλημα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ISDN ..Θα είχε και στο ιντερνετ...

3. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... Στο ισόγειο... ένας  που κατα τύχει έχει πάλι  wind .. εδώ και καιρό ΚΑΤΙ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΦΑΟ....... ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ..ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ  κάποιος...χτυπάει σε άλλο σπίτι ...150 μ πιο κάτω... Προφανώς οι παπαριές των τεχνικων του οτε που έχουν πρόσβαση στα καφάο δεν έχουν τέλος και πιθανά κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε αρχές ιουλίου που ξεκίνησαν τα προβλήματα..

4. Προχθες με ενημέρωσαν απο την wind  ότι αλλάξανε το.. απερχομενο (΄ή κάπως έτσι ) από το κέντρο τους αφου πλέων η βλάβη ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ.......αλλά πάλι ήρθε ο τεχνικός και πάλι τα ίδια... στατικός θόρυβος σε τυχαίες χρονικές στιγμές στην γραμμή που καταστρέφει την isdn  τηλεφωνία..... ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ..

Οποιος έχει να προτείνει να συμβουλέψει κάτι..... ειναι ευπρόσδεκτος.... Στο μεταξύ έχω κλείσει 2 μήνες χωρις σταθερο.. σε μία γραμμή  που το καφάο είναι απέναντι από το σπίτι μου.... και βλέπουμε 

του αλλου σιγουρα του μπερδεψαν την γραμμη.ουτε πρωτη φορα ουτε τελευταια.για αυτο κανε λιγο την δοκιμη να δουμε.αλλα ο χαλκος δυσκολο να φταιει εως απιθανο με 110 mbit attainable.με ποιο router παιζεις ? και μπορεις να κανεις ενα print screen εκει που σου δειχνει οτι εχεις συγχρονισει και σου λεει τα πρωτοκολλα?

το κεντρικο μπορει να αλλαξαν απο το αστικο κεντρο μεχρι το kv .απο εκει περνανε την τηλεφωνια.

θεωρητικα ακομα και προβλημα να ειχε η καρτα στο αστικο κεντρο θα πρεπε απλα να μην εχεις τηλεφωνια και οχι να μην συγχρονιζει οταν βαζεις το splitter για αυτο λεω μηπως εχει γινει μπερδεμα στο kv με το εκει splitter.

Δημοσ.
3 minutes ago, heros said:

ευχαριστω..  αυριο δοκιμαζω με  splitter pstn over adsl/vdsl

δεν θα βαλεις netmod.απλα θελω να δω αν θα συγχρονισει.μπας και εχουμε κανα στοιχειο παραπανω ακομα.

Δημοσ.
4 hours ago, heros said:

ok....

vdsl3.jpg

δοκιμασε και με splitter adsl/vdsl over pstn να δουμε αν θα συγχρονισει αφου με adsl/vdsl over isdn δεν σου συγχρονιζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τρελλαθώ!!!!!

Εννοείται ακομη χωρις τηλεφωνο..

Σημερα  δοκιμασα αυτο που μου συνεστησε ο poulinos

Αρχικα να πω ότι πρόσεξα σε μια επιλογη του dsl ότι ειχα βαλει  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ  την επιλογή ANNEX a/i/j/l/m.... (εχω ISDN annex b)  οπότε θεωρησα ότι το ειχα λάθος το πήγα σε annex b  .. το modem  επανεκίνησε την γραμμή και συγχρονισε κανονικά με τους ιδιους  attainable χρονισμους 110000/45000 ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΡΦΩΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΧΩΡΙΣ  SPLITTER  ΧΩΡΙΣ NETMOD. Υποψιάζομαι ότι αυτό μάλλον έχει να κάνει με  adsl  γραμμη   και όχι  vdsl ..  γιατι  έτσι έπαιζε και πρίν.... 

META  εβαλα ενα splitter  που έγραφε adsl /pstn/isdn (  το αρχικό μου splitter έγραφε μονο  isdn/vdsl). To router  συγχρόνισε....ΑΛΛΑ ΣΑΝ ADSL!!!! ΝΟΜΊΖΩ ΚΆΠΟΥ 18000/1800!!! Μετά το βγάζω  το βάζω κατευθείαν στο  modem... και τίποτα ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕ.....   σαν κάτι να μπλόκαρε... μετά βάζω το δικό μου  splitter.. παλι no internet... αλλά ήρθε η γραμμή isdn με το χνωστό πρόβλημα με τα παρασιτα... ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΚΑΡΦΩΝΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ  την γραμμή στο modem.. και παλι οκ!! το ξαναγυρίζω σε annex a/i/j/l/m  και παλι συγχρονιζει full....

κανω και αλλες δοκιμες και ενημερωνω

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕΤΑ από αρκετα βαλε βγαλε... τα συμπερασματα

1.Με adsl/isdn/pstn splitter  το  router  συγχρονιζει ΜΟΝΟ  ΣΑΝ  ADSL KAI MONO AN TO ΒΑΛΩ ΣΕ ΑΝΝΕΧ Β. ΔΕΝ εχω ιντερνετ γιατι μαλλον στο  wan interface  επρεπε να το πάω και εκει σε  adsl... ή και ίσως οι κωδικοί εισόδου να ειναι διαφορετικοί για adsl....Anyway  δεν το έκανα γιατι δεν υπήρχε και λόγος ( ανεβαζω photo..)

2. Χωρις splitter  ειτε annex a  ειτε  b  συγχρονιζει σαν  vdsl full  και σε  ενα σημειο που γράφει  regional mode  ειναι παντα b  είτε annex b  ειτε  annex a/i/j/lm  το έχω..

πειραματισμοι.txt

Επεξ/σία από heros
Δημοσ.

Σημερα και αφου τους πηρα τηλεφωνο η  WIND  ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ VOIP .... ΚΑΙ ΝΑΠΕΤΑΞΩ ΤΟΝ ISDN   ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.. ΤΟ ΓΙΑΤΙ  ΕΠΑΙΖΕ ΜΕΧΡΙ  20 ΙΟΥΛΙΟΥ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΑ ΝΑ ΜΟΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.. ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ...

Δημοσ.
On 06/10/2018 at 02:40, heros said:

Θα τρελλαθώ!!!!!

Εννοείται ακομη χωρις τηλεφωνο..

Σημερα  δοκιμασα αυτο που μου συνεστησε ο poulinos

Αρχικα να πω ότι πρόσεξα σε μια επιλογη του dsl ότι ειχα βαλει  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ  την επιλογή ANNEX a/i/j/l/m.... (εχω ISDN annex b)  οπότε θεωρησα ότι το ειχα λάθος το πήγα σε annex b  .. το modem  επανεκίνησε την γραμμή και συγχρονισε κανονικά με τους ιδιους  attainable χρονισμους 110000/45000 ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΡΦΩΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΧΩΡΙΣ  SPLITTER  ΧΩΡΙΣ NETMOD. Υποψιάζομαι ότι αυτό μάλλον έχει να κάνει με  adsl  γραμμη   και όχι  vdsl ..  γιατι  έτσι έπαιζε και πρίν.... 

META  εβαλα ενα splitter  που έγραφε adsl /pstn/isdn (  το αρχικό μου splitter έγραφε μονο  isdn/vdsl). To router  συγχρόνισε....ΑΛΛΑ ΣΑΝ ADSL!!!! ΝΟΜΊΖΩ ΚΆΠΟΥ 18000/1800!!! Μετά το βγάζω  το βάζω κατευθείαν στο  modem... και τίποτα ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕ.....   σαν κάτι να μπλόκαρε... μετά βάζω το δικό μου  splitter.. παλι no internet... αλλά ήρθε η γραμμή isdn με το χνωστό πρόβλημα με τα παρασιτα... ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΚΑΡΦΩΝΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ  την γραμμή στο modem.. και παλι οκ!! το ξαναγυρίζω σε annex a/i/j/l/m  και παλι συγχρονιζει full....

κανω και αλλες δοκιμες και ενημερωνω

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕΤΑ από αρκετα βαλε βγαλε... τα συμπερασματα

1.Με adsl/isdn/pstn splitter  το  router  συγχρονιζει ΜΟΝΟ  ΣΑΝ  ADSL KAI MONO AN TO ΒΑΛΩ ΣΕ ΑΝΝΕΧ Β. ΔΕΝ εχω ιντερνετ γιατι μαλλον στο  wan interface  επρεπε να το πάω και εκει σε  adsl... ή και ίσως οι κωδικοί εισόδου να ειναι διαφορετικοί για adsl....Anyway  δεν το έκανα γιατι δεν υπήρχε και λόγος ( ανεβαζω photo..)

2. Χωρις splitter  ειτε annex a  ειτε  b  συγχρονιζει σαν  vdsl full  και σε  ενα σημειο που γράφει  regional mode  ειναι παντα b  είτε annex b  ειτε  annex a/i/j/lm  το έχω..

πειραματισμοι.txt

to annex a/b συνηθως ειναι για την adsl γραμμη οποτε οτι και να το βαλεις δεν θα σου αλλαξει κατι.
το ιδιο και μενα με το Fritz>οταν ξεκιναω το wizard ειτε βαλω annex a ειτε annex b το vdsl Θα συγχρονισει κανονικα.
υπαρχουν spliter adsl over isdn /adsl over pstn/ και splitter που ειναι θεωρητικα και για τα 2 μαζι.
αντιστοιχα τα περισσοτερα θα παιξουν και σε vdsl χωρις προβλημα.
αν συγχρονισεις σε adsl υπαρχει περιπτωση μετα να μην συγχρονισει απευθειας σε vdsl αλλα να συγχρονιζει να σε κλειδωνει σε adsl.εκει η πρεπει να περιμενεις ή θα απενεργοποιησεις τα adsl protocols οποτε να παει να μπει απευθειας vdsl.εχω δει και περιπτωση που ηθελε Reset απο οτε.οι κωδικοι πρεπει να ειναι ιδιοι και για adsl αλλα ναι μπορει να υπαρχει διαφορετικο Connection για adsl και διαφορετικο για vdsl.
Ολη η ευρωπη ανηκει σε band plan b.υπαρχει band plan a,b,c.
G.993.2 Annex A specifies the band plan for North America, G.993.2 Annex B for Europe, and G.993.2 Annex C for Japan. This is why G.993.2 Annexes are also called "band plan for region". However, these Annex types are not restricted only to the listed regions; they differ mainly in that they define different upstream/downstream bands and power spectra.

Δημοσ.
On 06/10/2018 at 12:17, heros said:

Σημερα και αφου τους πηρα τηλεφωνο η  WIND  ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ VOIP .... ΚΑΙ ΝΑΠΕΤΑΞΩ ΤΟΝ ISDN   ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.. ΤΟ ΓΙΑΤΙ  ΕΠΑΙΖΕ ΜΕΧΡΙ  20 ΙΟΥΛΙΟΥ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΑ ΝΑ ΜΟΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.. ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ...

κακο δεν ειναι.ειναι καιρος εν ετος 2018 να σταματησουν τα isdn που παιζουν με 96 volt Ταση πανω στο δικτυο .

αργα η γρηγορα ολα σε voip θα πανε.

Δημοσ.

to  θεμα ειναι ότι εχω στησει με ενα isdn 612 panasonic 8 εσωτερικά και έχω βάλει και 2  doorphone.. Ενταξει για ip   τηλεφωνικο κεντρο ειμαι ετοιμος γιατι και τα υπάρχοντα καλώδια τηλεφωνου...ειναι  cat6...  τα  doorphone  δεν ξέρω να  υπάρχουν σε ip  κέντρο.. και ποιος ξηλώνει το σύστημα για να βάλει τώρα άλλο..πριν 2 χρονια τα εβαλα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, poulinos είπε

κακο δεν ειναι.ειναι καιρος εν ετος 2018 να σταματησουν τα isdn που παιζουν με 96 volt Ταση πανω στο δικτυο .

αργα η γρηγορα ολα σε voip θα πανε.

Ενημερωτικά, ο ΟΤΕ άρχισε να γυρνάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πλέον κόσμο σε Voip. Μέχρι τώρα ήταν κοινή πολιτική σε οποιαδήποτε συναλλαγή με τον ΟΤΕ να σε γυρνάνε σε Voip (είτε ανανέωση είτε οτιδήποτε). Πλέον όμως άρχισαν να επικοινωνούν με πελάτες και να τους ανακοινώνουν ότι είτε τους αρέσει, είτε όχι θα πάνε σε Voip, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ! Αυτό έπαθα τον Αύγουστο από τον ΟΤΕ για το εξοχικό... Αφού μαλώσαμε και τους έβρισα γιατί παίζει συναγερμός και δεν θέλω αφημένο router αναμένο, μου είπαν ότι δεν υπάρχει επιλογή. Τον Σεπτέμβριο άρχισαν να γίνονται πολύ πιεστικοί... και όταν ρώτησα και Vodafone, μου επιβεβαίωσαν ότι πλεον δεν διατίθεται επιλογή POTS. 

Μήπως παίζει κανένα σενάριο να έχουν κάνει αλλαγές στο Α/Κ οπότε να έχεις πλεον θέματα με τον εξοπλισμό σου, και απλά να βαράνε χαρταετό και να μην έχουν ενημερώσει?! (το αναρωτιέμαι γιατί αντίστοιχα όταν άρχισε με το έτσι θέλω να κάνει αλλαγές πχ στα KV ο ΟΤΕ και να περνάει πρωτόκολο vectoring, όλοι ψαχνόμασταν και κανείς δεν ήξερε τίποτα μιας και δεν είχαν ενημερώσει κανέναν, ουτε καν το δικό τους δίκτυο!)

Επεξ/σία από yositosi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...