Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αγαπητοί μου συμφορουμίτες και συμφορουμίτισες όταν έχουμε μία ποιοτική καλωδίωση χωρίς παραλληλίες, με σωστές ενώσεις με 3M UY2 Scotchlok στο κουτάκι του ΟΤΕ και χρήση σε ΚΑΘΕ σημείο της καλωδίωσης αποκλειστικά CAT.5E FTP. ;)

Υπόψην ότι η απόσταση είναι σχετικά οριακή για VDSL 50άρι (Nova από OTE KV).

Modem - Router το κλασσικα εικονογραφημένο πλέον ZTE H168N με VDSL 17a interleaved profile κι όλα τα capabilities ενεργοποιημένα να μας ξελασπώνουν κάθε φορά και να κρατούν τη γραμμή (πονηρούληδες 🙄😏) πάντα όρθια! (aka Bitswap, G.INP, SOS, SRA ε, και το Vectoring έτσι, για το χάζι).

Εκ της αγαπητής Ραφήνας σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλό χειμ... όχι δα! Φθινόπωρο ήθελα να πω! 😂😂😂

Screenshot_2018-09-15-18-16-31-295_com.android.chrome.png

Επεξ/σία από rafa1919
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, divo είπε

Με 49828 μεγιστα να κλειδώνεις  43071....κατι δεν παει καλα...

Το SNR και το attenuation φίλε μου. Τα θεωρητικά μέγιστα της γραμμής είναι με το SNR κοντά στο μηδέν, κάτι ουσιαστικά αδύνατον.

Επίσης επειδή στο παρελθόν υπήρχαν αποσυνδέσεις μπορεί να έπεσε "μάσκα" στην πόρτα του DSLAM για να μην είναι στα όρια η γραμμή.

Όπως και να έχει δεδομένων των αναλογιών και της απόστασης από την καμπίνα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, UsualSuspect__ είπε

Ωραία όλα αυτά, αλλά το ματάκι γιατί το κλείνεις συνέχεια; Έχεις κάποιο τικ ; 

Το πέτυχες αγαπητέ. 😉

1 ώρα πριν, divo είπε

Τα μεγιστα που γραφει στα στατιστικα ειναι τι μπορεις να παρεις στη γραμμη σου. Εγω παντως θα σου ελεγα να το ψαξεις με 8 ωρες λειτουργιας και αυτα ατα λαθη 

Και δεν ειναι θεωρητικά αλλα προκύπτουν απο μετρηση.

Το γνωρίζω αγαπητέ, υπό ιδανικές συνθήκες με ξεκλείδωτο προφίλ. Το προφίλ μέχρι τα 50/5 είναι "ξεκλείδωτο" (επισφαλής χρήση της ορολογίας), εξού και θαρρώ ότι υπάρχει κάποιος κόφτης στην πόρτα της κάρτας του DSLAM ελέω των παρελθόντων αποσυνδέσεων. Και δεν είναι 8 ώρες, είναι 84. ☺️

Δημοσ.

Το CAT.5E FTP  με τι μπριζακια το εχεις?  Και τι μπριζες rj45 εχεις βαλει?

Επισης που το εχεις γειωσει το FTP?

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AKAKIOS1 είπε

Το CAT.5E FTP  με τι μπριζακια το εχεις?  Και τι μπριζες rj45 εχεις βαλει?

Επισης που το εχεις γειωσει το FTP?

Δεν το έχω σε πριζάκι. Το έχω με ένα βύσμα RJ-11 όπως έρχεται από το κουτάκι του ΟΤΕ. Αυτό καταλήγει στην είσοδο του VDSL Splitter κι από εκεί φεύγει άλλο CAT.5E στο Modem. Τη γείωση δεν τη έχω χρησιμοποιήσει.

Στο σπίτι υπάρχει ένα smartphone κι ένα Laptop που συνδέονται με Wi-Fi απευθείας στο Modem κι ένα καταγραφικό όπου συνδέεται με ένα ακόμη CAT.5E τερματισμένο σε RJ-45. Δεν είναι δικό μου το σπίτι αλλά θείου μου και η γραμμή δική του. Εγώ απλώς βελτίωσα το χάλι που υπήρχε πριν.

Δημοσ.

Χωρις σωστη γειωση το FTP δεν εχει καμμια διαφορα με το απλο UTP.

Επισης στην σωστη εγκατασταση για την μεταφορα του τηλεφωνικου σηματος χρησιμοποιουμε κανονικο τηλεφωνικο καλωδίο διατομής 0.6mm

Οι φακες επισης εχουν το κακο οτι ΔΕΝ ξαναανοιγουν. Οποτε καθε φορα που κανουμε δοκιμες-αλλαγες δυστυχως κοβουμε και 1-2 cm καλωδιου.

Αυτο μακροπροθεσμα δημιουργει προβληματα. ειτε θα μπει "τσοντα" είτε θα αλλαχθει παλι το καλωδιο (επιπλεον κοστος).

Η σωστη εγκατασταση απαιτει οριολωριδα και τηλεφωνικο καλωδιο μεχρι το modem.

Και τα καλωδια εντος του οικηματος-καταστηματος τερματιζονται σε πριζες για να αποφευγεται η μηχανικη καταπονηση του καλωδιου.

Δημοσ.

αφου ειναι σε περιοχη που δεν εχει παρει vectoring ακομα και λογικα θα εχει και καποιο crosstalk, μια χαρα ειναι  αυτα τα νουμερα.

με vectoring το 16 atten πιανει 50αρι σε γενικες γραμμες

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ;) ωραια ;) ολα ;) αυτα ;) αλλα ;) για ;) δειξε ;) μας ;) και ;) ενα ping -t 35.156.63.252 ;)

Για καποιους δεν ειναι μονο το download... βαζω με 16Mbit να κατεβουν 3 1080p ταινιακια των 6Gb με remote οταν λειπω και μεχρι να σχολασω σπαρταρανε στον δισκο μου, ετοιμα για προβολη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...