Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, mmmpii είπε

Καλησπέρα, έχει κανείς άποψη για τα μεταπτυχιακά σε Marine Engineering στο Southampton ή/και το Strathclyde?

Το Soton είναι, θαρρώ, πιο γνωστό για το ναυτικό δίκαιο και όχι για τους μηχανικούς. 

Έχει δυνατούς μηχανικούς, σε optics, electrical, acoustics αλλά δεν το ξέρω για marine. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mmmpii είπε

Καλησπέρα, έχει κανείς άποψη για τα μεταπτυχιακά σε Marine Engineering στο Southampton ή/και το Strathclyde?

ποιο είναι το βασικό σου πτυχίο; 

και τι σε ενδιαφέρει; το όνομα του πανεπιστημίου (για να πουλάει στην αγορά εργασίας πχ) ή σε ενδιαφέρει και η ουσία του πράγματος (γιατί πχ θες να προχωρήσεις ακαδημαϊκά μετά σε phd; ) 

επίσης κοιτάς μόνο Βρετανία ή γενικά Ευρώπη; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, christos4 είπε

ποιο είναι το βασικό σου πτυχίο; 

και τι σε ενδιαφέρει; το όνομα του πανεπιστημίου (για να πουλάει στην αγορά εργασίας πχ) ή σε ενδιαφέρει και η ουσία του πράγματος (γιατί πχ θες να προχωρήσεις ακαδημαϊκά μετά σε phd; ) 

επίσης κοιτάς μόνο Βρετανία ή γενικά Ευρώπη; 

HMMΥ ΕΜΠ είναι. Κοιτάω μόνο Βρετανία γιατί έχω απορρίψει πανεπιστήμια με 2 έτη σπουδών ( Delft, Nordic Master ). Και έχω απορρίψει το Newcastle καθώς δε μου άρεσε ο οδηγός σπουδών. Μιλάω συγκεκριμένα για το Marine Engineering Msc, όχι τα παρεμφερή ( Offshore, Naval κλπ )

Δημοσ.

Αν υπαρξει συνενοηση τραπεζικου και απατεωνα μπορουν να βγαλουν πιστωτικες με δικα τους κωδικα κανα δανειακι στο ονομα σου η κανα αμαξακι για βολτες με το προσωπο. Ακυρωσε τα αμεσα ισως ειναι ηδη αργα...ισως και να εισαι φυλακη και να μην το ξερεις, βιασουυυυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 ώρες πριν, ELTASSOS είπε

Αν υπαρξει συνενοηση τραπεζικου και απατεωνα μπορουν να βγαλουν πιστωτικες με δικα τους κωδικα κανα δανειακι στο ονομα σου η κανα αμαξακι για βολτες με το προσωπο. Ακυρωσε τα αμεσα ισως ειναι ηδη αργα...ισως και να εισαι φυλακη και να μην το ξερεις, βιασουυυυ

?

Επεξ/σία από mmmpii
Δημοσ.

ts καταρχήν έχεις τσεκαρει αν πλήρης τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις?? γιατι το πτυχίο σου ειναι άσχετο με το μεταπτυχιακό.

Οσο για το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ειναι πολύ καλο κ μαζι με το Edinburgh uni τα καλύτερα στην Σκωτία.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bilya είπε

ts καταρχήν έχεις τσεκαρει αν πλήρης τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις?? γιατι το πτυχίο σου ειναι άσχετο με το μεταπτυχιακό.

Οσο για το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ειναι πολύ καλο κ μαζι με το Edinburgh uni τα καλύτερα στην Σκωτία.

Έχεις κάποια άποψη για το πρόγραμμα συγκεκριμένα και όχι το πανεπιστήμιο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mmmpii είπε

Έχεις κάποια άποψη για το πρόγραμμα συγκεκριμένα και όχι το πανεπιστήμιο?

οχι.

αλλα λιγο που το ειδα θεωρώ πως θα φας άκυρο λογο έλλειψης σχετικού προπτυχιακού. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bilya είπε

οχι.

αλλα λιγο που το ειδα θεωρώ πως θα φας άκυρο λογο έλλειψης σχετικού προπτυχιακού. 

Το προπτυχιακό είναι ένα μόνο κομμάτι της αίτησης. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως, το ξέρω οτι σαν πανεπιστήμιο είναι σε γενικές γραμμές καλό

Δημοσ.

Αν μπορείς να πας σαουθαμπτον , είναι μονοδρομος, θα πας σαουθαμπτον.

Αλλά προσωπικά δε θα πήγαινα στο marine engineering, είναι πολύ γενικό. Αν θέλεις να μείνεις Ευρώπη το coastal engineering είναι καλύτερη επιλογή. Κατανοώ πως με δίπλωμα από ηλεκτρολόγους θα έχεις σχετικά βατές σπουδές, πχ συστήματά ελέγχου κλπ, αλλά αν δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι πολύ ειδικό πχ υποβρύχια ρομποτική, το πρόγραμμμα σπουδών είναι γενικό. 

Ξέρω ότι είπες πως ενδιαφέρεσαι για μονοετή μεταπτυχιακά, αλλά στη θέση σου θα επικεντρωνόμουν περισσότερο στο αντικείμενο παρά στη διάρκεια. 

Τι θες να κάνεις; (Είμαι ψιλό σχετικός με το αντικείμενο)

Δημοσ.

Φαινεται οντως λιγο γενικο σαν οδηγος σπουδων, αλλα νομιζω ειναι προσανατολισμενο στις τεχνολογιες που  ερχονται περισσοτερο γιαυτο φαινεται ετσι.

Το τι θελω να κανω ειναι λιγο σχετικο ακομη, αλλα σε γενικες γραμμες πανω σε αυτονομα πλοια η σε γιαρδες θα με ενδιεφερε να δουλεψω. Επομενως το Coastal που λες το εχω δει αλλα καθως δε με ενδιαφερει μονο η Ευρώπη, το κοιταω και λιγο διαφορετικα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mmmpii είπε

HMMΥ ΕΜΠ είναι. Κοιτάω μόνο Βρετανία γιατί έχω απορρίψει πανεπιστήμια με 2 έτη σπουδών ( Delft, Nordic Master ). Και έχω απορρίψει το Newcastle καθώς δε μου άρεσε ο οδηγός σπουδών. Μιλάω συγκεκριμένα για το Marine Engineering Msc, όχι τα παρεμφερή ( Offshore, Naval κλπ )

Τι εννοείς όχι τα παρεμφερή? Το Offshore, Naval κλπ π λες συμπεριλαμβάνονται στο Marine Engineering. Απλά εσύ όταν μπαίνεις στα πανεπιστήμια και βλέπεις τα μεταπτυχιακά, βλέπεις Marine Engineering MSc και Offshore Engineering MSc κλπ κλπ και νομίζεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε αυτά τα μεταπτυχιακά υπάρχουν εξειδικεύσεις. Eσύ θέλεις απλά Marine Engineering MSc με εξειδίκευση στο Marine Engineering (που τελικά και αυτό αποτελεί εξειδίκευση αλλά είναι γενικότερη).

Aπ όσο κοίταξα τον οδηγό σπουδών του Southampton, το πρόγραμμα της εξειδίκευσης στο Marine Engineering είναι ένα μίξ Μηχανολογικών αλλά και Ηλεκτρολογικών μαθημάτων, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην σε δεχτούν σαν Ηλεκτρολόγο Μηχανικό. Ίσως λίγα μαθήματα Μηχανολογικά να σε ζορίσουν λόγω γνώσεων, αλλά το ίδιο θα ίσχυε και για έναν Μηχανολόγο αντίστοιχα για τα ηλεκτρολογικά.

Προσωπικά θα έλεγα να μην προσπαθείς να ψάχνεις άμα είναι καλό το πρόγραμμα συγκεκριμένα γιατί οι γνώσεις είναι γνώσεις και (σχεδόν) όλοι οι καθηγητές στα πανεπιστήμια είναι καταρτισμένοι. Αυτό που θα έπρεπε να βλέπεις είναι το reputation του κάθε πανεπιστημίου. Το Southampton είναι μέσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια μέσα στον κόσμο, οπότε πιστεύω θα είσαι καλά.

Το ότι ψάχνεις για μεταπτυχιακό ενός χρόνου σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο και γενικά καταλαβαίνεις ότι το να συνεχίσεις να δίνεις χρόνια για ένα χαρτί είναι λίγο BS. Στην τελική η πρακτική εμπειρία πάντα μετράει πρώτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, alekoskaiyao είπε

Τι εννοείς όχι τα παρεμφερή? Το Offshore, Naval κλπ π λες συμπεριλαμβάνονται στο Marine Engineering. Απλά εσύ όταν μπαίνεις στα πανεπιστήμια και βλέπεις τα μεταπτυχιακά, βλέπεις Marine Engineering MSc και Offshore Engineering MSc κλπ κλπ και νομίζεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε αυτά τα μεταπτυχιακά υπάρχουν εξειδικεύσεις. Eσύ θέλεις απλά Marine Engineering MSc με εξειδίκευση στο Marine Engineering (που τελικά και αυτό αποτελεί εξειδίκευση αλλά είναι γενικότερη).

Aπ όσο κοίταξα τον οδηγό σπουδών του Southampton, το πρόγραμμα της εξειδίκευσης στο Marine Engineering είναι ένα μίξ Μηχανολογικών αλλά και Ηλεκτρολογικών μαθημάτων, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην σε δεχτούν σαν Ηλεκτρολόγο Μηχανικό. Ίσως λίγα μαθήματα Μηχανολογικά να σε ζορίσουν λόγω γνώσεων, αλλά το ίδιο θα ίσχυε και για έναν Μηχανολόγο αντίστοιχα για τα ηλεκτρολογικά.

Προσωπικά θα έλεγα να μην προσπαθείς να ψάχνεις άμα είναι καλό το πρόγραμμα συγκεκριμένα γιατί οι γνώσεις είναι γνώσεις και (σχεδόν) όλοι οι καθηγητές στα πανεπιστήμια είναι καταρτισμένοι. Αυτό που θα έπρεπε να βλέπεις είναι το reputation του κάθε πανεπιστημίου. Το Southampton είναι μέσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια μέσα στον κόσμο, οπότε πιστεύω θα είσαι καλά.

Το ότι ψάχνεις για μεταπτυχιακό ενός χρόνου σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο και γενικά καταλαβαίνεις ότι το να συνεχίσεις να δίνεις χρόνια για ένα χαρτί είναι λίγο BS. Στην τελική η πρακτική εμπειρία πάντα μετράει πρώτα.

Στο Southampton λέγεται Maritime Science Msc, με εξειδίκευση στο Marine Engineering, Offshore κλπ κλπ. Μη μπλεκουμε με terminology παντως, καταλαβαινω τι θελεις να πεις. Γενικα το Marine Engineering εχει να κανει με τα συστηματα που χρησιμοποιουνται ( πολλες φορες αναφερεται αυτολεξει machinery & hull ) σε αυτο το περιβαλλον. Δε με απασχολει το αν θα γινω δεκτος λογω πτυχιου, καθως το εχω στρεψει προς αυτη την κατευθυνση ( διπλωματικη, projects, πρακτικη ). Εχω ψαξει πολυ αναλυτικα ολους τους οδηγους σπουδων σε ολο το ευρυ πλαισιο που εσυ λες Marine Engineering, το Southampton Maritime Science και ο αλλος καπως διαφορετικα και σε γενικες γραμμες εχω μια καλη εικονα τι παιζει. Η ερωτηση μου ηταν αν καποιος ειχε πιο πολλες πληροφοριες περα απο τις γενικου σκοπου που βρισκονται στο ιντερνετ για μια συγκριση μεταξυ Southampton και Strathclyde.

Επεξ/σία από mmmpii

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...