Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, deesnider είπε

Έχει περάσει πια η μόδα του, πολύ συνηθισμένο...

...η τάση τής εποχής στα γλυκά κουταλιού, για όσους θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα, είναι πλέον το ραπανάκι, το σκόρδο, το χωριάτικο λουκάνικο και το χταπόδι...

...κολοκύθι γλυκό, ρε κανίβαλοι; Τρομερή έμπνευση! Παίρνεις οτιδήποτε, το βράζεις μαζί μ' ένα τενεκέ ζάχαρη και τελείωσες...

Δεν έχω φάει γλυκό κολοκύθι, αλλά η γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι κορυφή!

Στα Γρεβενά έφαγα και μανιτάρι γλυκό κουταλιού, οκ ήταν.

Papoy ωραίος με το βύσσινο, όπως έγραψα είναι το αγαπημένο μου!

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμία σχέση τα τυποποιημένα με τα σπιτικά. Για μένα, δεν υπάρχει περίπτωση τα τυποποιημένα να μην έχουν κάποια συντηρητικά. Τα σπιτικά ζαχαρώνουν αν είναι πολύ αραιό το ζουμί τους. Είναι πανεύκολο, ειλικρινά, να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού, με οτιδήποτε. Πρόσφατα έφαγα καρότο και ντομάτα και έπαθα πλάκα.Καταπληκτικό το κυδώνι και το σταφύλι. Επειδή απεχθάνομαι τη σοκολάτα (εκτός από την ΙΟΝ αμυγδάλου), είναι τα μοναδικά γλυκά που τρώω, μαζί με τα καταΐφια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πως το ξέχασα το κυδώνι! Από τα πιο ωραία, τρώω στάνταρ κάθε χρόνο κάμποσο!

Υπάρχουν έτοιμα που στα συστατικά γράφουν μόνο φρούτο, ζάχαρη, λεμόνι πάντως.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω στην κορυφη βαζω το μελιτζανακι παντως.Οταν το εφιαχνε η γιαγια αδειαζα τα βαζα οποτε του εμποριου δεν εχω δοκιμασει ποτε.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Υπάρχουν έτοιμα που στα συστατικά γράφουν μόνο φρούτο, ζάχαρη, λεμόνι πάντως.

Αφήστε ένα του εμπορίου για μερικούς μήνες, χωρίς να το φάτε. Δεν ζαχαρώνει με τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Καμία σχέση τα τυποποιημένα με τα σπιτικά. Για μένα, δεν υπάρχει περίπτωση τα τυποποιημένα να μην έχουν κάποια συντηρητικά. Τα σπιτικά ζαχαρώνουν αν είναι πολύ αραιό το ζουμί τους. Είναι πανεύκολο, ειλικρινά, να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού, με οτιδήποτε. Πρόσφατα έφαγα καρότο και ντομάτα και έπαθα πλάκα.Καταπληκτικό το κυδώνι και το σταφύλι. Επειδή απεχθάνομαι τη σοκολάτα (εκτός από την ΙΟΝ αμυγδάλου), είναι τα μοναδικά γλυκά που τρώω, μαζί με τα καταΐφια.

Δεν θα το ελεγα οτι ειναι ευκολο να φτιαξεις γλυκο του κουταλιου σπιτι. Η θα λιωσει η θα ειναι αραιο παντος κατι θα εχει λαθος. Εκτος φυσικα κσι μιλαμε για τις γιαγιαδες μας στο χωριο που ηξεραν. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Αφήστε ένα του εμπορίου για μερικούς μήνες, χωρίς να το φάτε. Δεν ζαχαρώνει με τίποτα. 

Δεν το έχω δοκιμάσει είναι αλήθεια...αν και δεν παίρνω σχεδόν ποτέ, πάντα υπάρχουν σπιτικά! :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mp123 είπε

Δεν θα το ελεγα οτι ειναι ευκολο να φτιαξεις γλυκο του κουταλιου σπιτι. Η θα λιωσει η θα ειναι αραιο παντος κατι θα εχει λαθος. Εκτος φυσικα κσι μιλαμε για τις γιαγιαδες μας στο χωριο που ηξεραν. 

Κι όμως, άντε να το χάσεις την πρώτη φορά. Μετά είναι εύκολο, με τόσες συνταγές στο internet και βιντεάκια.

Δημοσ.

Μήλο, βύσσινο και κάστανο στην κορυφή! αλλά γενικά άμα είναι τυποποιημένα άντε γεια 😋 κάτι Σαράντης που δοκίμασα εντελώς άγευστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θυμάμαι την συνχωρεμένη την γιαγιά μου,οτι είχε πάντα σπίτι (όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο πόστ) γλυκό κουταλιού για να φιλέψει, αν έρχονταν επισκέψεις ! τι ωραία και αγνά αυτά τα γλυκά και αυτή η "παράδοση" ,πραγματικά καμμία σχέση με τα τυποποιημένα του σούπερ μάρκετ,μακάρι να έφτιαχναν και τώρα όλο και περισσότερες νοικοκυρές να μην χαθεί αυτή η γλυκιά παράδοση,Υπάρχουν και απο κάποιους συνεταιρισμούς κάποια που είναι ωραία καμμία σχέση με αυτά του σούπερ μάρκετ αλλά θέλει λίγο ψάξιμο να βρείς.

Αγαπημένες γεύσεις Σύκο,βύσσινο,σταφύλι, περγαμόντο, κυδώνι,και μικρός είχα δοκιμάσει και το μελιτζανάκι καθώς και το υποβρύχιο κάποιες φορές ✌️

Το καλοκαίρι όταν είμουν μικρότερος τάραζα το παγωτό με βύσσινα και κεράσια με σιρόπι,όπου τα έβρισκα,θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω και καρπούζι και καρύδι γλυκά κουταλιού.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...