steliosdim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, ανοιγω καινουριο θεμα διοτι εχω χατζημπερδευτει λιγακι οσο αναφορα τι μνημη να αγορασω. Εχω ενα Lenovo Y580 και εχει πανω του 4gb οπως φαινεται στην φωτογραφια. Το προβλημα μου ειναι οτι στο cpuz δειχνει frequency 800mhz και εγω ψαχνω να βρω μια ακριβως την ιδια μαρκα και χωρητικοτητα να προσθεσω ωστε να αποκλεισω το ενδεχομενο ασυμβατοτητας. Η ερωτηση μου ειναι αυτη εδω: https://www.ebay.com/itm/4GB-DDR3L-1600-PC3L-12800-1600Mhz-RAMAXEL-RMT3170EF68F9W-1600-LAPTOP-MEMORY-RAM/232385201484?hash=item361b3cc54c:g:Ra0AAOSwAO9ZToNP μπορει να δουλεψει σωστα?η θελει καποια αλλη και πια? Ευχαριστω. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από steliosdim
mphxths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Αχ το χα καποτε αυτο το φορητο..ωραιες εποχες. Λοιπον pc3-12800 σημαινει 1600MHz αλλα στο λινκ βαζεις μνημη low voltage δηλ αν δεν κανω λαθος στα 1.35v .Απο ο,τι βλεπεις ομως στο σκρινσοτ το φορητο παιρνει μνημες στα 1.50v. Aρα συμπερασμα , θες μνημες sodimm ddr3 / 1600MHz. Οχι low voltage , αλλα κανονικες. Επισης αν θυμαμαι καλα , απο οταν το ειχα το φορητο , αναφεροταν λαθος το μαξιμουμ της μνημης που παιρνει. Νομιζω οτι παιρνει στανταρ μεχρι 16gb (2x8gb). ΥΓ1 : στο λινκ λεει οτι ειναι συμβατη η μνημη και με 1.50v. Μπορει να ισχυει . Εγω δεν θα το διακινδυνευα , ειδικα απο αγορα ebay ...περιμενε να ερθει , περιμενε να γυρισει κλπ...H αποφαση δικη σου. ΥΓ2 : οταν θελησεις να περασεις ξεκλειδωτο bios , ριξε μου μηνυμα.Γιατι αν βρεις το unlocked bios πουθενα στο ιντερνετ ελα να μου το πεις.Εχω ριξει πολλη μαχη για αυτο το θεμα
steliosdim Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταλαβαινω τι λες για το low voltage ομως εκει που μπερδευτηκα και γιαυτο κατεληξα στη μνημη του link που παρεθεσα ειναι οτι εμενα η μνημη πανω στο laptop εχει μονη σειρα με τσιπακια (οπως φαινεται στη φωτογραφια) ενω ολες αυτες που βλεπω στο ebay τις πουλανε με διπλα και σκεφτομαι αν θα δουλεψει σωστα ή οχι. Δεν εχει διαφορα η δικια μου με την διαταξη πχ αυτης: ? https://www.ebay.com/itm/For-4GB-RAMAXEL-2RX8-DDR3-1600mhz-PC3-12800S-SO-DIMM-Memory-204pin-Laptop-HP0/263888973302?hash=item3d71022df6:g:Tc8AAOSwlCBbdTTQ Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από steliosdim
mphxths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Λοιπον η ραμ που εχεις τωρα ειναι ακριβως αυτη. Αν πας στην 2η σελιδα που αναλυει τον σειριακο καταλαβαινουμε δυο βασικα πραγματα: 1.οτι ειναι 1.35v & 1.50v (γραμμα F). 2.Oτι εχει dram density 512M*8g (θελω να πιστευω οτι εδω αναφερεται στα τσιπακια).Η ραμ του ebay εχει 256Μ*8g.Διαφερουν . Δεν ξερω ομως αν αυτο σημαινει οτι ειναι ασυμβατες ή απλα ψειριζουμε την μαιμου. Για να μαστε λοιπον οσο το δυνατον πιο σιγουροι το πιο κοντινο που βρηκα στο ebay και να στελνει ελλαδα ειναι αυτο.Υπαρχουν και αλλοι με ακριβως την ιδια ραμ αλλα δεν στελνουν ελλαδα ,ακομα και απο Ευρωπη.Δεν ξερω ισως με κανα πρηξιμο να το κανουν. Στο συγκεκριμενο λινκ , ο τυπος ειναι Καναδα , στελνει ελλαδα , δεν αναφερει μεταφορικα , του στελνεις μηνυμα και βλεπεις τι σου λεει και αν συμφερει. Απο κει και περα δες εδω στο ινσομνια αν πουλαει κανεις τετοιες μνημες οπου θα μπορεις να τις δοκιμασεις επιτοπου πριν τις παρεις ή ισως απο καποιο ελληνικο μαγαζι (αν και ειναι πανακριβες οι ρημαδες ακομα...για sodimm ddr3)... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα