mastoras007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Εχω 2 Pc το ενα εχει i5 και το άλλο i3, 1150 σοκετ και τα 2..δεν νομίζω οτι χρειάζετε να αναφέρω ολο το συστημα. Ηθελα να αλλάξω επεξεργαστη απο το ένα στο άλλο τον i5 στο pc με τον i3 και το ανάποδο. Αλλάξω επεξεργαστες πάστες κτλ τα κουμπώνω πάνω ολα χωρίς να πειράξω τιποτα.. Το pc με τον i3 σταμάτησε να λειτουργει η 2η socket της ράμ..δοκίμασα τα πάντα, 5-6 διαφορετικές ράμ τιποτα κάνει μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ και δεν ανοίγει, δοκίμασα να βάλω 1 ραμ σε αυτο το σοκετ τιποτα δουλευει μονο αν βάλω οποιαδήποτε ράμ στο 1ο σοκετ μονο..δεν λειτουργει καθόλου δηλαδή οτι και να εκανα οποτε βάζω ραμ εκει κάνει τον χαρακτηριστικό ηχο με τα πολά μπίπ.. το pc με τον i5 Δεν ξανα δουλεψε σωστα απο τότε..κολλάει σε ανυποπτες στιγμές, σε games σε απλή πλοήγηση ακόμα και οταν ειναι απλά ανοιχτός χωρίς να κάνεις τίποτα..εχω τσεκάρει θερμοκρασίες και φαινοντε ολες κανονικά, οι ψήκτρες ειναι σωστα κουμπωμένες και δέν τιθετε θέμα θερμοκρασιών εκανα μετρήσεις παιζωντας διαφορα παιχνιδια, πχ battlegrounds παιζει κανονικά Lol fortnight θα κολλήσει πάλι αλλά οχι λόγο του παιχνιδιου..του άλλαξα κάρτα γραφικών και πάλι τα ίδια..τωρα αλλαξα τροφοδωτικο και περιμένω να δώ τι θα κάνει.. μολις ειδα τα προβλήματα ξανα άλλαξα επεξεργαστές και τα έβαλα οπος ηταν αρχικά τίποτα. εχω κάνει φορματ και τους 2...πάλι τα ιδια
vAg0s97 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δοκίμασες να τα ξηλώσεις όλα, να κάνεις cmos reset το bios και έπειτα καθαρή εγκατάσταση; Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχουν "πατήσει" σωστά τα πινάκια των επεξεργαστών στην υποδοχή, γιατί αυτό με την ram ήταν λίγο κουφό :/ Τέλος, δες στο cpu compability των μητρικών στα site των κατασκευαστών. Το ότι είναι και τα 2 socket 1150 δεν λέει κάτι, μπορεί κάποιο μοντέλο να μην υποστηρίζεται για χ,ψ,ω λόγους. Καλή Τύχη 1
mastoras007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 reset στο bios οχι δεν δοκίμασα θα το κάνω και αυτο. Αντε και δεν πάτησαν καλά τα πινάκια των επεξεργαστών θα εβγαζε καμια μπλέ οθόνη δεν θα δουλευε κανονικά μεχρι να κολλήσει, η τι σχέση εχει η ραμ?(η μηπως έχει?) τα cpu στα συγκεριμενα pc παλιότερα τα ειχα ανάποδα και δουλευε. ασε που οι μητρικές ειναι ακριβος ιδιες.. Με την αλλαγή τροφοδωτικου μέχρι στιγμής το pc με τον i5 που κράσαρε δέν ξανα κράσαρε ισος κάτι του ευταιγε..ελπίζω να στρώσει, το τροφοδοτικό πάντος θέμα δέν εχει γιατι το έχω βάλει σε άλλο pc ασχετο με αυτα τα 2 και δουλευει κομπλέ εδώ και 5 ώρες..Οκ μέχρι εδώ ας πουμε οτι το φτιάξαμε το i5, οτι κάποιο καλώδιο κουνησα και για δικους του λόγους δουλευε για κάμια ωρα και μετα θυμόταν οτι το καλώδιο δέν πάτησε καλά και κράσαρε...το άλλο με την ράμ με εχει σκαλώσει...πώς ειναι δυνατόν να χάλασε..
spyros007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φιλεμου τα πινακια του σοκετ εχουν αμεση σχεση με την ραμ ειδικά στο 1150 οπου ειναι συνηθισμένο προβλημα.Παθων και μαθων.Ελεγχος μήπως εχει πεσει μεσα τιποτα υπολειματα απο παστα η βρομιά και πολυ λεπτομερείς ελεγχος με φακο και καρφιτσα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από spyros007 1
mastoras007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, spyros007 είπε Φιλεμου τα πινακια του σοκετ εχουν αμεση σχεση με την ραμ ειδικά στο 1150 οπου ειναι συνηθισμένο προβλημα.Παθων και μαθων.Ελεγχος μήπως εχει πεσει μεσα τιποτα υπολειματα απο παστα η βρομιά και πολυ λεπτομερείς ελεγχος με φακο και καρφιτσα. Βρε λές??? Θα το βγάλω φώτο με μεγάλη ανάλυση και θα το τσεκάρω με ζουμ...
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Το πιο πιθανο ειναι αυτο.. Και μιας και ο memory controller ειναι στην cpu , γι αυτο κανει κι ο,τι να ναι με το δευτερο σλοτ μνημης..
Ultron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Είχε ίδιο πρόβλημα φίλος μου και οταν με ρωτησε μήπως είναι τα Pins του επεξεργαστή του είπα "μπα με τιποτα ρε συ δεν θα ανοιγε καν" . Έλα που άνοιγε όμως και το πρόβλημα ήταν στραβά πινάκια... Δοκίμασε μπας και...
mastoras007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Λοιπον αλάνια..στραβό πιν... Ανοιξα τον επεξεργαστή απο το pc με τον i5 που κρασάρει οχι αυτο με την ραμ, και οντος ειχε κάποια στραβα πινακια.. Κατεβασα εφαρμογη μεγεθυντικου φακου στο κινιτό και τα ισιοσα τωρα τι ισιομα εγινε θα δειξει, το pc παντος ανοιξε και θα δειξει αν θα δουλέψει, τωρα για το 2ο με την ραμ περιμενω να δω τι θα γινει με αυτο και θα το ανοιξω και αυτο .. δειτε στη φωτο πάνω αριστερα φαινετε ξεκαθαρα το ενα ηταν μέσα πατημενο εντελός
alkis13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Το θετικο της υποθεσης ειναι οτι υπαρχουν ακομα μητρικες 1150. Όπως και cpu. Βέβαια στη περίπτωση της Cpu αν αξίζει, νομίζω πως όχι. Στις 18/9/2018 στις 6:00 ΜΜ, mastoras007 είπε Ηθελα να αλλάξω επεξεργαστη απο το ένα στο άλλο τον i5 στο pc με τον i3 και το ανάποδο. Αλλάξω επεξεργαστες πάστες κτλ τα κουμπώνω πάνω ολα χωρίς να πειράξω τιποτα
kormos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Συμπέρασμα... αν δε γνωρίζουμε απευθυνόμαστε σε κάποιο κατάστημα για να μας κανουν σωστή «επισκευή» και δεν προσπαθούμε με διαφορά βίντεο από Youtube να κάνουμε το «μάστορα».
LambisElef Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δε χρειάζεσαι γνώσεις για να βγάλεις ένα cpu από μια μητρική και να το βάλεις σε άλλη, απλά υπομονή, προσοχή και απαλό χεράκι. Επίσης υπάρχουν οδηγίες στα manual των μητρικών αν τα διάβαζε ποτέ κανείς.
mastoras007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kormos είπε Συμπέρασμα... αν δε γνωρίζουμε απευθυνόμαστε σε κάποιο κατάστημα για να μας κανουν σωστή «επισκευή» και δεν προσπαθούμε με διαφορά βίντεο από Youtube να κάνουμε το «μάστορα». Απο που το εβγαλες αυτο το συμπέρασμα? A και να πώ οτι το ευτιαξα δουλευει ρολόι, και δεν εχω σπουδασει τεχνικός υπολογιστών. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν το πήγαινα σε κάποιον μάστορα θα μου ελεγε 99% οτι θέλω καινουρια μητρική.
kormos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Απο που το εβγαλες αυτο το συμπέρασμα? A και να πώ οτι το ευτιαξα δουλευει ρολόι, και δεν εχω σπουδασει τεχνικός υπολογιστών. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν το πήγαινα σε κάποιον μάστορα θα μου ελεγε 99% οτι θέλω καινουρια μητρική. 99% δε θα σου έλεγε αυτό αλλά ούτε θα στραβωνε τα pinακια Χαιρομαι που τελικά λειτουργεί . 1
mastoras007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, kormos είπε 99% δε θα σου έλεγε αυτό αλλά ούτε θα στραβωνε τα pinακια Χαιρομαι που τελικά λειτουργεί . Οχι λέω αν το πήγαινα εφόσον ειχα στραβόσει το πινάκι, αλλά μιλάμε για μια μητρική που την πήρα πρίν 3-4 χρόνια στα 50 ευρό αν δεν ευτιαχνε θα την άλλαζα δεν νομίζω οτι θα αξιζε να πάει σε τεχνικό για επισκευη,και αντε την επικευαζε ποσα να πάρει, 20€?πάλι δεν αξίζει ειναι παλιά,θα πρώτεινε και ο ιδιος αλλαγη κατευθείαν. Πρωσοπικα δέν πιτευα οτι ειναι τόσο ευεσθητα εχω στησει πολλά pc εχω αλλάξει πολλές φορές επεξεργαστες δεν ετυχε ποτέ τίποτα τωρα πώς τα καταφερα 2 στα 2 δέν ξέρω.οντοσ στο 1 μου επεσε ο επεξεργαστης οταν τον σήκωνα στο άλλο δεν θυμάμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα