Προς το περιεχόμενο

The NSO (Nintendo Switch Online) Family Plan Initiative: Insomnia Edition


Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγο έκανε launch το NSO και είναι ακριβώς αυτό που φανταζόμασταν ότι θα ήταν: μία εντελώς basic υπηρεσία με games 25ετίας και η οποία θα έπρεπε να διατίθεται εντέλως δωρεάν στον πραγματικό κόσμο. Χωρίς αυτόνομο voice-chat, με επιλεκτικά cloud saves και με σημεία τόσο obscure που είναι να απορείς τι ακριβώς προετοίμαζαν ενάμιση χρόνο τώρα και ποιό είναι το critical σημείο πέρα από το οποίο πρέπει να αρχίσουν να χρεώνουν αυτό που μέχρι σήμερα ήταν free πέραν από την απληστία τους. Όμως ως γνωστόν, εκεί στην Nintendo δεν ζουν στον πραγματικό κόσμο, όπου και υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες πολύ σοβαρότερες στον ανταγωνισμό, αλλά ζουν σε ένα ροζ συννεφάκι πάνω στο οποίο θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να χρεώνουν €19,99 ετησίως για αυτό το έκτρωμα.

Το πρόβλημα με το NSO είναι ότι δεσμεύει εκβιαστικά το online των games που ήδη έχουμε ή που θα αποκτήσουμε στο κοντινό μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε για ένα τερατούργημα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι δωρεάν, προκειμένου να μην δεσμεύεται ένα σημαντικό κομμάτι των games τα οποία πωλούνται €60 για πολύ καιρό μετά το launch τους (αφού όπως όλοι ξέρουμε τα 1st και 2nd-party της Nintendo δεν ρίχνουν ποτέ τιμές).

Προφανώς δεν μπορούμε να αποκτήσουμε το NSO δωρεάν, μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο: να το αποκτήσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά γίνεται για την τσέπη μας. Μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα family pack και να το μοιραστεί με 7 άτομα ακόμα που θα τα δηλώσει ως family υπό τον λογαριασμό του. Αυτή τη στιγμή το πιο φθηνό family pack που έχω βρει είναι στο eshop της Νότιας Αφρικής (αν έχετε εντοπίσει κάποιο φθηνότερο, πείτε μου), όπου κοστίζει 459 rand ή €26,42, πράγμα που σημαίνει ότι αν μοιραστεί το ποσό σε 8 άτομα, βγαίνει τελική τιμή €3,30 το άτομο ετησίως. Νομίζω ότι ένας καφές το χρόνο είναι μία σχεδόν δίκαιη ανταλλαγή για το έκτρωμα.

Ξεκινάω αυτό το topic για να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον να μαζευτούμε τουλάχιστον μια 8άδα για αρχή και μετά βλέπουμε τα διαδικαστικά.

 

UPDATE 1:

Έχουμε και λέμε, οι πρώτοι οχτώ είμαστε οι εξής:

  1. Malthador
  2. mansa2k
  3. Desmond Kind
  4. nomes
  5. Edel
  6. aris4me
  7. GeorgeMan
  8. jon_pallis

 

Επιλαχόντες :P οι παρακάτω, σε περίπτωση που κάποιος από την αρχική οκτάδα το ξανασκεφτεί:

      a) nimrodel22

      b) Κάβουρας

 

Γενικά είναι ένα πράγμα που θέλει πάρα πολύ ψάξιμο, δεν θα κάνουμε βιαστικές κινήσεις, ούτως ή άλλως όποιος θέλει μπορεί να ενεργοποιήσει το trial και να είναι καλυμένος για τις πρώτες μέρες, αν θέλει να παίζει online. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι τι γίνεται αν φάει ban κάποιος μέσα στο Family Group, είτε λόγω χακ, είτε λόγω in-game συμπεριφοράς κλπ. Θα επηρεάζει άραγε κάτι τέτοιο τους υπόλοιπους στο group;

Ξεκινάμε διάβασμα από εδώ και θα στείλω τις επόμενες ημέρες e-mail στη NoE να ρωτήσω μερικά πράγματα:

https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/28818

https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/19616

https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/22444

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένας admin και 7 general μέλη.

Στο reddit δεν συνιστούν να γίνει Family Pack μεταξύ αγνώστων, αλλά δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει κάτι τέτοιο από την Ν. Να ρίξει ban το βρίσκω χλωμό, υπάρχει περίπτωση να κόβει τη συνδρομή όμως.

UPDATE 2:

Απ' ότι αντιλαμβάνομαι σχετικά με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, το Family Plan δεν αφορά «οικογένειες» per se, αλλά μπορεί να γίνει και μεταξύ «φίλων», με τις ευλογίες της Ν μάλιστα. Δεν βρήκα πουθενά γραμμένο ότι τα μέλη πρέπει να είναι blood related, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει ban τέτοιο λόγο. Επίσης, τα διαφορετικά regions δεν επηρεάζουν το Family Plan, μπορούμε να αλλάζουμε region κατά περίπτωση, όπως κάναμε και πριν το NSO.

Εδώ ένα guide από το ign που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο στήνεται το Family Plan:

 

Εάν θέλετε μπορώ να γίνω admin και θα προσκαλέσω τα 7 άτομα της λίστας στο Family Group μου. Εάν δεν θέλετε και προτιμάτε κάποιον άλλον, δεν έχω πρόβλημα, ας πάρει άλλος σειρά. Η διαδικασία όπως θα την έκανα εγώ έχει ως εξής:

  1. Αγορά Family Plan από τον admin
  2. Αποστολή της e-mail διεύθυνσης του μέλους της λίστας με ΠΜ εδώ
  3. Αποστολή πρόσκλησης από τον admin στο e-mail που θα δοθεί
  4. Μόλις το άτομο μπει στο Family Group στέλνει €3,30 στον admin (κατά προτίμηση paypal)

Εάν γίνω admin, όλα τα υπόλοιπα μέλη θα πρέπει να είστε πάνω από 12 ετών (θεωρώ ότι είστε) και όλοι θα γίνετε General μέλη, οπότε αν το Switch σας το χρησιμοποιούν ανήλικοι, σετάρετε ανάλογα τα parental controls, εφόσον το επιθυμείτε.

Καλό -αν και αυτονόητο- είναι να ξεκαθαριστεί ότι ο admin δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τις μεμονωμένες πράξεις που μπορεί να κάνει κάποιο μέλος του Family Group. Δεν γνωρίζω τι επίπτωση μπορεί να υπάρξει στο Family Group στην περίπτωση που κάποιο μέλος φάει ban από την Ν είτε λόγω χακ, είτε λόγω απρεπούς συμπεριφοράς στα online games, έχω αποστείλει σχετικό e-mail στην ΝοΕ και περιμένω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου απαντήσουν σύντομα. Σε ότι με αφορά, δεν έχω σκοπό να χακάρω την κονσόλα μου και δεν χρησιμοποιώ voice chat, οπότε δεν θεωρώ πιθανό να φάω ban για άλλο λόγο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι υπεύθυνος από μόνος του και κατανοεί ότι είναι μια «σύμβαση» μεταξύ αγνώστων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε περίπτωση που κάποιος αποκλειστεί από το online της Ν και εφόσον είμαι admin, λεφτά ΔΕΝ επιστρέφονται, παρά μόνο στην περίπτωση που το αποκλεισμένο μέλος βρει αντικαταστάτη για το Family Group και θέλει να πληρώσει για τον υπολοιπόμενο χρόνο.

UPDATE 3:

Το mail που έχω αποστείλει είναι το παρακάτω:

«Dear Sir or Madame,

I am a long time supporter of your company and a constant buyer of Nintendo's product line. Three days ago NSO (Nintendo Switch Online) launched and one of the subscription plans offered is the Family Plan. I have some questions related to Family Plan I need answered, if you may:

1) Does Family Plan apply only to blood-tied family members? Once I buy it am I obliged to add only relatives or can I add friends as well under my "umbrella"?

2) Does Family plan apply only to groups of people living in the same household? Am I allowed to add my brother who lives in another country?

3) If a member included in Family Plan gets banned for a reason (e.g. improper behavior in an online game), would that have an effect on the other members of the Family Plan?

Thanks in advance for your quick answer.

Looking forward to hearing from you»

 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 426
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Count me in! Έχει κάποιον περιορισμό το ότι  θα είμαστε σε family ? Τύπου primary console σε ps? Θα πρέπει να αλλάξω το store από το ελληνικό που έχω τώρα και αυτό θα έχει κάποια επίπτωση;

Επεξ/σία από aris4me
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ μέσα. Ένας καφές το χρόνο και να πάει στην ευχή...

Επεξ/σία από GeorgeMan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως οργανωνομαστε; Από αυτά που διάβασα πρέπει να έχουμε έναν admin που του στελνουμε τις πληροφορίες μας (και τα λεφτα προφανως) και μας βαζει στο προγραμμα.

Επεξ/σία από nomes
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Έκανα update το αρχικό topic.

 

5 hours ago, nomes said:

+1

Ερωτηση. Αν πάρουμε από το ένα eshop το online πάμε σε άλλο eshop η έχουμε θέμα με το nso?Ξέρω ότι είναι region free αλλα το online μηπως έχει θέματα;

Είναι από τις ερωτήσεις που θέλω να κάνω στην ΝοΕ.

16 minutes ago, james9tito said:

Πρεπει να εχουν ολοι το ιδιο region στο store ή κανω λαθος?

Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο, αλλά αυτό αλλάζει εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...