trikos93 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Η κάρτα γραφικών μου πέρνει HDMI και VGA αναλογικό για την οθόνη. Η ερώτηση μου είναι η εξής πήγα να πάρω τον κατάλληλο ανταπτορα για την οθόνη που είναι VGA 24+1 σε DVI πάω στο κατάστημα μένω Γερμανία στο μεταξύ και του ζητάω το VGA 24+1 και μου λέει δεν βγάζουν και του λέω πως γίνετε αυτό δηλαδή ενώ η κάρτα γραφικών είναι κανουργιο μοντέλο να έχει πίσω το 24+1 και όχι το 24+5 που μπορείς να τα βρεις με το κιλό στην αγορά και κάτι μου εξήγησε αλλά δεν το κατάλαβα καλά για αυτό γράφω εδώ μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει γιατί πχ τώρα εγώ αν θέλω να συνδέσω δεύτερη οθόνη δεν πουλάνε σε κανένα κατάστημα μόνο από Amazon και πιστεύω είναι κινεζικά γιατί δεν έχει μια γνωστή μάρκα πχ Hama
isay Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Εδω μπέρδευτηκα εγω οπως τα έγραψες, φαντάζομαι τι έπαθε ο γερμανος. Εχεις μια οθόνη που εχει είσοδο μονο DVI; Αν ναι ποιο DVI απο τα δυο; Η κάρτα γραφικών σου βγάζει έξοδους hdmι και vga, σωστά; Εσυ θες να συνδεσεις απο την εξοδο vga, μεσα μετατροπέα vga->dvi την οθόνη;
trikos93 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Χαχα Λοιπον η οθόνη μέσα είχε καλώδιο VGA σε VGA ενώ η κάρτα γραφικών έχει HDMI και DVI για να την συνδέσεις . Πήγα στο κατάστημα και ζήτησα τον ανταπτορα από VGA σε DVI υπάρχουν διαφορετικοί με διαφορετικές τρύπες εγώ ήθελα αυτόν που έχει 24+1 και μου είπαν πως δεν βγάζουν πλέον τέτοιους
panoc Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Βασικά εάν η κάρτα γραφικών είναι της τελευταίας 4ετιας δε βγάζει καν αναλογικό σήμα από οποιαδήποτε θύρα. Οπότε κανένας μετατροπέας dvi to vga δε θα δουλέψει, εκτός από τους ενεργούς. Ποια κάρτα γραφικών είναι;
trikos93 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Nvidia 1050 2gb , ναι αλλά από πίσω έχει θύρα. Δηλαδή εμένα που μου έχει από πίσω DVI HDMI έχω τώρα το HDMI αλλά αν θελήσω να βάλω 2η οθόνη σε ποια θύρα θα την βάλω αφού πλέον δεν βγάζουν τον ανταπτορα που θέλω .
panoc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Η 1050 δε βγαζει αναλογικο σημα, καθολου. Τι εννοεις απο πισω εχει θυρα ; Η vga θυρα εχει καταργηθει εδω και χρονια. Εαν θες να βαλεις δευτερη οθονη θα πρεπει να φροντισεις να εχεις καποια με dvi/hdmi/dp.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 5 hours ago, panoc said: Η 1050 δε βγαζει αναλογικο σημα, καθολου. Τι εννοεις απο πισω εχει θυρα ; Η vga θυρα εχει καταργηθει εδω και χρονια. Εαν θες να βαλεις δευτερη οθονη θα πρεπει να φροντισεις να εχεις καποια με dvi/hdmi/dp. Σωστά, αλλά μπορεί να συνδέσει VGA οθόνη με κάποιον ενεργό αντάπτορα DP --> VGA ή HDMI --> VGA, οι οποίοι φυσικά δεν κοστίζουν 2-3€ αλλά καμιά 15-20 και το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο για τους no-name κινέζικους.
panoc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε Σωστά, αλλά μπορεί να συνδέσει VGA οθόνη με κάποιον ενεργό αντάπτορα DP --> VGA ή HDMI --> VGA, οι οποίοι φυσικά δεν κοστίζουν 2-3€ αλλά καμιά 15-20 και το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο για τους no-name κινέζικους. Tου το ανεφερα και πριν για ενεργο ανταπτορα αλλα το προσπερασε...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Just now, panoc said: Tου το ανεφερα και πριν για ενεργο ανταπτορα αλλα το προσπερασε... Έχεις δίκιο, κι εγώ το προσπέρασα 😛
trikos93 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι έχω ανταπτορα με HDMI αλλά η ερώτηση μου ήταν για το DVI-D ανέβασα δυο φωτογραφίες εμένα έχει το πρώτο. Στο κατάστημα που πήγα ζήτησα για το πρώτο και νου είπαν πως δεν βγάζουν για αυτό το έχω απορία πως γίνετε μια καινούργια σχετικά κάρτα γραφικών να έχει τέτοιο DVI και να μην πουλάνε και για αυτό πήρα κινέζικο με 5 ευρώ γιατί δεν μπορούσα να βρω με 20 που έχει η δεύτερη εικόνα
panoc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η πρωτη εικονα εχει DVI-D dual link και εχει μονο ψηφιακο σημα, μπορεις να κανεις μετατροπη με αυτον σε hdmi/dp. H δευτερη εικονα ειναι DVI-I dual link και χρησιμοποιειται για οταν η καρτα γραφικων εχει και αναλογικο σημα, και χρειαζεσαι τετοιο εαν θες να μετατροπεα απο dvi σε vga. Η 1050 δε βγαζει αναλογικο σημα οποτε δεν εχει νοημα να χρησιμοποιησεις το δευτερο. Μπορει η συνδεση πανω στη καρτα να εχει ή οχι τις αναλογες τρυπουλες αλλα δεν υπαρχει καμια εσωτερικη συνδεση καθως δεν υπαρχει ramdac και τα σχετικα κυκλωματα για αναλογικο σημα, οποτε δε κανει δουλεια κανενας μετατροπεας DVI-I to VGA, πλην οπως αναφερθηκε από ενεργους με αμφιβολλα αποτελεσματα. Με λιγα λογια για να συνδεσης οποιαδηποτε οθονη με vga στη καρτα σου πρεπει να αγορασεις ενεργο μετατροπεα, τιποτε αλλο, το αν αξιζει και εαν δουλεψει ετσι οπως πρεπει ειναι αλλη συζητηση. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από panoc
trikos93 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 ναι αλλά ο πολίτης γιατί μου είπε πως δεν υπάρχουν αντάπτορες για VGA σε DVI -D ? Αυτό δεν κατάλαβα
panoc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μα δε διαβασες τι σου λεω? 9 λεπτά πριν, panoc είπε Η πρωτη εικονα εχει DVI-D dual link και εχει μονο ψηφιακο σημα, μπορεις να κανεις μετατροπη με αυτον σε hdmi/dp. ΔΕΝ υπηρχαν ποτε ανταπτορες απο dvi-d σε vga, πολυ απλα γιατι το dvi-d δεν ειχε ποτε αναλογικο σημα ωστε να το περασει ο ανταπτορας στο vga ! Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από panoc
trikos93 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 ααααα τώρα το κατάλαβα το όλο θέμα σορρυ αν σας ζάλισα 😕 όποτε τζάμπα αγόρασα το κινέζικο στην ουσία θα παω και θα πάρω ένα καλώδιο HDMI για την οθόνη και να βγαίνει σε DVI-D στο πισι αν θέλω να συνδέσω αυτή την τρύπα
panoc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Η καρτα γραφικων σου αναφερες ηδη οτι εχει ενα dvi και ενα hdmi, h οθονη σου ή οι οθονες σου τι εισοδους εχουν ; Εαν εχεις πολλαπλες οθονες, τη κυρια πως την εχεις συνδεσει ; Σε ρωταω απλα για να παρουμε τα πραγματα με τη σειρα και να μη κανεις λαθος αγορες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα