Προς το περιεχόμενο

Adsl modem-router ως extender σε vdsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες ενεργοποιήθηκε η γραμμή vdsl με περίπου 46/4,6 down και up.

Για την κάλυψη των χώρων στο σπίτι είχα πάρει και ένα wifi extender της tp-link, το οποίο στη vdsl δυστυχώς έχει μεγάλη μείωση σε απόδοση (40% περίπου) αλλά και διακοπές συνδέσεων. Σκέφτηκα μήπως μπορώ να αντικαταστήσω αυτό, με ένα παλιό ρούτερ adsl που έχω. Γίνεται;

Επίσης ένα καλό οδηγό για να κάνω τη σύνδεση θέλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης για να μην ανοίγω νέο θέμα : Υπάρχει περίπτωση να βελτιώσω τον extender (ως προς τις αποσυνδέσεις), δίνοντάς του σταθερή ip, απενεργοποιώντας το dhcp κλπ, διαδικασίες δηλαδή που γίνονται στη σύνδεση router-router; Έχει τέτοιες ρυθμίσεις.

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ.
On 21/09/2018 at 12:50, Lanike71 said:

Πριν λίγες μέρες ενεργοποιήθηκε η γραμμή vdsl με περίπου 46/4,6 down και up.

Για την κάλυψη των χώρων στο σπίτι είχα πάρει και ένα wifi extender της tp-link, το οποίο στη vdsl δυστυχώς έχει μεγάλη μείωση σε απόδοση (40% περίπου) αλλά και διακοπές συνδέσεων. Σκέφτηκα μήπως μπορώ να αντικαταστήσω αυτό, με ένα παλιό ρούτερ adsl που έχω. Γίνεται;

Επίσης ένα καλό οδηγό για να κάνω τη σύνδεση θέλω.

to adsl router  στο 99 τις 100 των περιπτωσεων μπορει να παιξει μονο σαν access point δηλαδη θα συνδεθει με καλωδιο ethernet μεχρι το vdsl modem router.βεβαια μπορει και το repeater σου να μπορει να παιξει σαν access point αναλογως το μοντελο

On 21/09/2018 at 14:35, Lanike71 said:

Επίσης για να μην ανοίγω νέο θέμα : Υπάρχει περίπτωση να βελτιώσω τον extender (ως προς τις αποσυνδέσεις), δίνοντάς του σταθερή ip, απενεργοποιώντας το dhcp κλπ, διαδικασίες δηλαδή που γίνονται στη σύνδεση router-router; Έχει τέτοιες ρυθμίσεις.

τελευταιο firmware και αλλο καναλι στο adsl vdsl modem router.επισης δοκιμη στο repeater, το channel width  στο 20 αν ειναι στο 40 και το αναποδο αν εχει τετοια επιλογη

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

to adsl router  στο 99 τις 100 των περιπτωσεων μπορει να παιξει μονο σαν access point δηλαδη θα συνδεθει με καλωδιο ethernet μεχρι το vdsl modem router.βεβαια μπορει και το repeater σου να μπορει να παιξει σαν access point αναλογως το μοντελο

Να πάρει ασύρματα δεν υπάρχει δυνατότητα;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.
55 minutes ago, Lanike71 said:

Να πάρει ασύρματα δεν υπάρχει δυνατότητα;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

οχι το 99 τις 100 των adsl/vdsl modem router δεν παιζουν σαν repeater.καποια που μπορουν να το κανουν αυτο παιζουν με την χρηση wds το οποιο τεινει προς καταργηση αφου εχει πολλα θεματα,εχει πολλους περιορισμους και συνηθως πρεπει και οι δυο συσκευες να υποστηριζουν wds.στην πραξη μια φορα εχω δει να παιζει μονο με wep κλειδι.κοινως η απαντηση ειναι οχι δεν μπορει να παρει ασυρματα και να δωσει ασυρματα ή τουλαχιστον δεν εχω δει μοντελο ως τωρα που να μπορει να το κανει με εξαιρεση καποια fritz.

οποτε οι λυσεις ειναι οι παρακατω:

παιζεις με το repeater και χανεις σε ταχυτητα εκτος αν πας σε dual band adsl modem router και σε dual band repeater οπου εκει δεν θα εχεις μεγαλες απωλειες.

β.ριχνεις καλωδιο και κανεις το Repeater να παιζει σε access point ή ενα παλιο adsl modem να παιξει σαν access point.

γ.παιρνεις powerlines με η χωρις wifi και μεταφερεις ετσι το σημα.πολλες φορες ειναι καλυτερο απο wireless αλλα εξαρτατε και αυτο απο διαφορα για το ποσο καλα θα παιξει.αμα ειναι wifi οκ.αμα δεν ειναι βαζεις ενα access point ή ενα παλιο adsl modem router σαν access point πανω στο Powerline για να δινει και ασυρματα αν το θες.εχω καποια review απο powerlines και απο repeater που εξηγω καποια πραγματα γενικοτερα.

https://www.insomnia.gr/review/hardware/powerlines/fritz-powerline-1240e-wlan-set-r978/

https://www.insomnia.gr/review/hardware/powerlines/fritz-powerline-1260e-wlan-set-review-r986/

https://www.insomnia.gr/articles/various/insomnia-review/fritzwlan-repeater-1750e-review/

https://www.insomnia.gr/review/hardware/powerlines/devolo-dlan-1200-wifi-ac-starter-kit-review-r972/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...