Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω καλύτερο και πιο αξιόπιστο Πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό ή και γενικά ποιο από τα δύο Πανεπιστήμια είναι?

ΕΚΠΑ ή ΑΠΘ?

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billiboo είπε

τώρα τι απάντηση περιμένεις να πάρεις εαν δεν αναφέρεις καν το τμήμα που σε ενδιαφέρει?

Δημοσιογραφία ας πούμε. Αλλά το σκέφτομαι από του χρόνου. Ή να δώσω κατατακτήριες ή να κάνω κάποιο μάστερ. Ποιο θεωρείται καλύτερο στη Δημοσιογραφία?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δημοσιογραφία ας πούμε. Αλλά το σκέφτομαι από του χρόνου. Ή να δώσω κατατακτήριες ή να κάνω κάποιο μάστερ. Ποιο θεωρείται καλύτερο στη Δημοσιογραφία?

Οι δημοσιογράφοι είναι άνεργοι και μπαίνουν ακόμα και από ΙΕΚ και βασικά παίζει μέσο γιατί να κάνεις μάστερ ή να δω΄σεις κατατακτήριες; Ποιο είναι το πρώτο σου πτυχίο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kolumvitis είπε

Οι δημοσιογράφοι είναι άνεργοι και μπαίνουν ακόμα και από ΙΕΚ και βασικά παίζει μέσο γιατί να κάνεις μάστερ ή να δω΄σεις κατατακτήριες; Ποιο είναι το πρώτο σου πτυχίο;

Λογιστικά από ΤΕΙ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Λογιστικά από ΤΕΙ.

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στην πόλη που μένω. Πχ αν έμενα αθήνα θα πήγαινα ΕΚΠΑ. Από εκεί και πέρα ελπίζω να ξέρεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στη δημοσιογραφία και ότι ένα πτυχίο δημοσιογραφίας δε λέει και πολλά κάποιοι μπαίνουν από ΙΕΚ ενώ κάποιοι δεν έχουν κάν πτυχίο δημοσιογραφίας (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό τους κάνει αναγκαστικά κακούς δημοσιογράφους). Αν σου αρέσει η λογιστική και τα οικονομικά καλύτερα να επικεντρωθείς εκει με κατατακτήριες ή με μαστερ. Τώρα αν επιμένεις ποιο είναι το καλύτερο για δημοσιογραφία έχω φίλο που τέλειωσε στο ΕΚΠΑ δεν έμεινε φουλ ευχαριστημένος αλλά για το ΑΠΘ μου έλεγε ότι είναι ακόμα χειρότερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kolumvitis είπε

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στην πόλη που μένω. Πχ αν έμενα αθήνα θα πήγαινα ΕΚΠΑ. Από εκεί και πέρα ελπίζω να ξέρεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στη δημοσιογραφία και ότι ένα πτυχίο δημοσιογραφίας δε λέει και πολλά κάποιοι μπαίνουν από ΙΕΚ ενώ κάποιοι δεν έχουν κάν πτυχίο δημοσιογραφίας (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό τους κάνει αναγκαστικά κακούς δημοσιογράφους). Αν σου αρέσει η λογιστική και τα οικονομικά καλύτερα να επικεντρωθείς εκει με κατατακτήριες ή με μαστερ. Τώρα αν επιμένεις ποιο είναι το καλύτερο για δημοσιογραφία έχω φίλο που τέλειωσε στο ΕΚΠΑ δεν έμεινε φουλ ευχαριστημένος αλλά για το ΑΠΘ μου έλεγε ότι είναι ακόμα χειρότερα.

H ξαδέρφη μου τελείωσε ένα στο ΕΚΠΑ που ονομάζεται Δημοσιογραφία και νέα μέσα αλλά μου είπε ότι παίρνεις ένα ευρύ φάσμα γνώσεων από εκεί( δεν βγαίνεις μόνο δημοσιογράφος. Μπορείς και επικοινωνιολόγος και κλπ). Στη Θεσσαλονίκη εξειδικεύονται φουλ στη Δημοσιογραφία, γι αυτό και αν θα δεις τα προγράμματα των μαστερ τους είναι φουλ δημοσιογραφία.

1 λεπτό πριν, mylo είπε

Αν ντε και καλά θες δημοαιογραφια άσε τα μάστερ και πάνε σε μια σχολή πχ του αντ1. 

πολλά τα χρήματα για αυτές τις σχολές. τουλάχιστον στα μαστερ θα δώσεις τα μισά , θα μάθεις και κάτι. Απλά σε αυτές τις σχολές αντ1 και λοιπά, έχεις άμεση προσβασιμότητα με την αγορά εργασίας

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

πολλά τα χρήματα για αυτές τις σχολές. τουλάχιστον στα μαστερ θα δώσεις τα μισά , θα μάθεις και κάτι. Απλά σε αυτές τις σχολές αντ1 και λοιπά, έχεις άμεση προσβασιμότητα με την αγορά εργασίας

Μα αυτή δεν είναι η ουσία; να μπεις κατευθείαν στην αγορά εργασίας; εκτός αν το κάνεις απλά για τις γνώσεις και όχι για επαγγελματική αποκατάσταση. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mylo είπε

Μα αυτή δεν είναι η ουσία; να μπεις κατευθείαν στην αγορά εργασίας; εκτός αν το κάνεις απλά για τις γνώσεις και όχι για επαγγελματική αποκατάσταση. 

Πάντα είμαι υπερ των πανεπιστημιακών σπουδών. Οτιδήποτε προέρχεται από ΙΕΚ, και ιδιωτικό χαρτί δεν έχει αξία στη χώρα και το ξέρεις πολύ καλά αυτό

Όσο για το βίσμα που λέτε, δυστυχώς αυτό έχει καταντήσει και υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα

Δημοσ.

Δημοσιογραφία οποιοδήποτε πτυχίο στην Ελλάδα είναι άχρηστο. Επάγγελμα 100% δημόσιων σχέσεων και γνωριμιών. Καλά αυτές οι σχολές ΑΝΤ1 και Μαλέλη κτλπ ο ορισμός της κλεψιάς.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Backpacker είπε

Δημοσιογραφία οποιοδήποτε πτυχίο στην Ελλάδα είναι άχρηστο. Επάγγελμα 100% δημόσιων σχέσεων και γνωριμιών. Καλά αυτές οι σχολές ΑΝΤ1 και Μαλέλη κτλπ ο ορισμός της κλεψιάς.

Δεν διαφωνώ. Αλλά σκέψου στο Εξωτερικό... είναι τελείως διαφορετικό. Εδώ το επάγγελμα το έχουν αφήσει απροστατευτο

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν διαφωνώ. Αλλά σκέψου στο Εξωτερικό... είναι τελείως διαφορετικό. Εδώ το επάγγελμα το έχουν αφήσει απροστατευτο

γτ εξω τι νομιζεις οτι γινετε?δεν βλεπεις τι γινετε με τα fake news κτλπ? το επαγγελμα αυτο ειναι οπως ειπε καποιος παραπανω πιο πολυ δημοσιες σχεσεις παρα το χαρτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου πω...αν θες εξωτερικο πας να σπουδασεις εξωτερικο κατευθειαν ωστε και να μαθεις τελεια την γλωσσα (οτι πιο βασικο δλδ στο συγκεκριμενο επαγγελμα) και για να εισαι κατευθειαν μετα εκει στην αγορα εργασιας τους. Χώρια οτι θα εχεις δικο τους πτυχιο. Ποιος στο εξωτερικο θα παρει ελληνα δημοσιογραφο χωρις προυπηρεσια απο ελληνικο πανεπιστημιο? 

4 λεπτά πριν, billiboo είπε

γτ εξω τι νομιζεις οτι γινετε?δεν βλεπεις τι γινετε με τα fake news κτλπ? το επαγγελμα αυτο ειναι οπως ειπε καποιος παραπανω πιο πολυ δημοσιες σχεσεις παρα το χαρτι.

Εντάξει στις ΗΠΑ μετράει πολύ από ποιο πανεπιστημιο τελείωσες γιατί εκεί κατά την διάρκεια και του λυκείου και του πανεπιστημιου εχεις ηδη προυπηρεσια .
Τα πανεπιστημιακά ιδρυματα και τα κολλέγια στις ΗΠΑ εχουν εφημεριδες,ραδιόφωνα και sites και εχεις ηδη πάρα πολύ υλικο της δουλειας σου να τους δειξεις με το που αποφοιτήσεις. Σε εντοπίζουν και οι ίδιοι αν καταφέρεις να μπεις στα ραντάρ τους με κάποια καλά ρεπορτάζ. 

Επεξ/σία από Backpacker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...