Dimirass Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω wind με 24ΑΡΑ σύνδεση και συγχρονιζω στα 8.5 mps, τα στατιστικά της γραμμής φαινονται παρακάτω. Είμαι μακριά απο το dslam (περιοχή Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ) με βάση το attenuation περίπου 2,4 χλμ αν ειναι σωστοί οι υπολογΙσμοί μου. Στην αναζήτηση μου για vdsl η wind μου δίνει 50αρα με 9 ευρώ επιπλέον (σύνολο 25 ευρώ) βεβαιώνοντας με οτι θα έχω σίγουρα 30mbps με σύνδεση σε καμπίνα του ΟΤΕ. O OTE δεν μου δίνει vdsl , ενώ με βάση τα στοιχεία του λέει οτι στην περιοχή μου ο συγχρονισμός με 24αρα σύνδεση φθάνει στα 13-14 mbps. Σε απόσταση 1000-1200 μέτρα με βάση το γνωστό χάρτη υπάρχει καμπίνα του ΟΤΕ (αριθμός 430). Τί να κάνω, αν προχωρήσω με την wind vdsl θα έχω κάποα ουσιαστική διαφορά, η να μείνω όπως είμαι (δυστυχώς)...Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 8509 kbps 1020 kbps Line Attenuation 33.0 db 19.7 db Noise Margin 9.3 db 14.4 db Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Dimirass
johnGo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε δεν κατέχω πάραπολυ το θέμα αλλά θα σου πω τα εξής και κρίνεις αν σε βοηθούν. Wind και εγώ απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ πέριπου 1χλμ πίανω σταθερά από 10-12mbs με υποτιθέμενο 24ρι όταν έιχε βγεί το vdsl το είχα δοκιμάσει μου είπαν για 30mbs αλλά έβλέπα σταθερά 18-19mbs 21 δεν είδα ποτέ πχ. Τελικά δεν το συνέχισα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από johnGo 1
Dimirass Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αρα μπορώ να υποθέσω οτι με το υποτιθέμενο 50αρι της WIND θα πέρνω τα 13-14 mbps του ΟΤΕ στο 24άρι, παπατζήδες..Είναι σωστη η σκέψη μου? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Dimirass
NikosKallithea Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχουμε πει, η wind και στην πιο ψηλή κορφή του Ολύμπου να την ρωτήσεις, θα σου πει οτι το λιγότερο που δείνει είναι 50αρι full χωρίς κανένα πρόβλημα Ψαχτο καλύτερα, δες αν υπάρχει vdsl καμπίνα διαθέσιμη για της γραμμή σου, αν δεν υπάρχει θα σου πρότεινα να μείνεις στο adsl Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από NikosKallithea 1
Dimirass Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν το να το ψαξω, σημαίνει να ρωτήσω τον ΟΤΕ που μονο αυτος εχει καμπίνες στην περιοχή, η απάντηση ειναι ΟΧΙ. Απο την άλλη, μπορώ να ξεφύγω απο την καταδίκη των 8,5 mbps έστω με 20 mbps η είναι ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ? Και τέλος πάντων μπορεί καποιος να προβλέψει ποσο παραπάνω μπορώ να φτασω? Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Dimirass
isay Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Απο τη στιγμή που ο οτε σου λεει δεν έχω vdsl, κανεις δεν εχει/μπορει να σου δώσει. Αν ο οτε σου ελεγε έχω vdsl, σχεδόν σιγουρο οτι θα μπορουσαν ολοι να σου δώσουν. 1
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, isay είπε Απο τη στιγμή που ο οτε σου λεει δεν έχω vdsl, κανεις δεν εχει/μπορει να σου δώσει. Αν ο οτε σου ελεγε έχω vdsl, σχεδόν σιγουρο οτι θα μπορουσαν ολοι να σου δώσουν. Δεν είναι πλέον πάντα έτσι, υπάρχουν και περιοχές που στις καμπίνες τις έχουν οι πάροχοι (εκτός ΟΤΕ) Οπότε τα πράγματα αντιστρέφονται. 1
isay Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν είναι πλέον πάντα έτσι, υπάρχουν και περιοχές που στις καμπίνες τις έχουν οι πάροχοι (εκτός ΟΤΕ) Οπότε τα πράγματα αντιστρέφονται. Νικο συμφωνώ μαζί σου γιατί οντως εχει μοιραστει η πίτα αν και πάλι ο οτε εχει το μεγαλυτερο κομματι. Απο την άλλη όμως όπως ο οτε ειναι υποχρεωμένος να δώσει vdsl απο δικές του καμπινες στους εναλλακτικους, ετσι και οι εναλλακτικοί ειναι υποχρεωμένοι να δώσουν vdsl στον οτε, αν τους ζητηθεί. Η αλήθεια ειναι οτι ολοι "κρατάνε" και μερικές θύρες για δικές τους αναγκες Βεβαια στην περιπτωση του ts, και δεδομένου της εμπλοκής της wind, κάτι δεν μου αρέσει στα λεγόμενα της wind, μου φαινεται υποπτο 1
heros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Κανε μια ερευνα στην γειτονια σου στην πολυκατοικια σου... αν εχει καποιος αλλος vdsl... αν ναι ρωτησε τον για τον χρονισμο.. Εαν εχουν αλλοι στην πολυκατοικια σου vdsl.. προχωρα γιατι ολοι συνδεεστε στο ιδιο καφαο... 1
Dimirass Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις. divo σου εστειλα μηνυμα. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από Dimirass
johnGo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, Dimirass είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αρα μπορώ να υποθέσω οτι με το υποτιθέμενο 50αρι της WIND θα πέρνω τα 13-14 mbps του ΟΤΕ στο 24άρι, παπατζήδες..Είναι σωστη η σκέψη μου? Κάπως έτσι για την δική μου περίπτωση δεν άξιζε ούτε 10 ευρω το μήνα για 5mbs extra
kyriakidis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, isay είπε Απο τη στιγμή που ο οτε σου λεει δεν έχω vdsl, κανεις δεν εχει/μπορει να σου δώσει. Αν ο οτε σου ελεγε έχω vdsl, σχεδόν σιγουρο οτι θα μπορουσαν ολοι να σου δώσουν. Μην το λες , μέχρι προχθές στην περιοχή μου καμπίνα vdsl 0 , και βλέπω χθες ότι έχουν τοποθετήσει σχεδόν σε κάθε τετράγωνο καμπίνα wind για vdsl
isay Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, kyriakidis είπε Μην το λες , μέχρι προχθές στην περιοχή μου καμπίνα vdsl 0 , και βλέπω χθες ότι έχουν τοποθετήσει σχεδόν σε κάθε τετράγωνο καμπίνα wind για vdsl https://www.insomnia.gr/forums/topic/686854-vdsl-h-wind-λέει-ναι-ο-cosmote-οχι-τι-ισχύει/?do=findComment&comment=56711256
Dimirass Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, divo είπε Αν σε διαβεβαιωνουν οτι θα εχεις σιγουρα 30 γιατι δε σου προσφερουν το 30αρι? Νομίζω δεν έχουν 30αρι πακέτο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα