Κόκολόκο Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μιας και βγαίνω πλεον στην αγορά εργασίας, προσπαθώ να πληροφορηθώ όσο καλύτερα μπορώ για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως. Μπορεί, από τα πολλά που έχω διαβάσει να φαίνεται οτι απλοποιώ πολύ ή να φαίνεται οτι δε κάνω καλές ερωτήσεις, γι' αυτό ευχαριστώ προκαταβολικά για την υπομονή σας και τις απαντήσεις που θα λάβω. Λοιπόν Έστω οτι με έχουν προσλάβει ως ΔΕ, καθώς έχω ήδη πάρει πτυχίο και πλεον θεωρούμαι ΤΕ. Σε μελλοντική προκήρυξη που ζητάνε ΤΕ (σε άλλο ή ίδιο φορέα/εταιρία, αν έχει σημασία αυτό) θα μπορώ να συμμετέχω ενώ είμαι ήδη διορισμένος και αν ναι, αν διοριστώ σε αυτή τη νέα αποχωρώ απλά από την θέση που ήμουν για να ξεκινήσω στη καινούρια θέση ; Είναι απλή διαδικασία; Επίσης αφού έχω πάρει το πτυχίο πριν προσληφθώ στη ΔΕ θέση, θα χρειάζονται τα 8 χρόνια προϋπηρεσία για να πληρώνομαι στη ΤΕ θέση (τη μελλοντική θέση) τον ανάλογο μισθό, δηλαδή θα διοριστώ σε ΤΕ θέση που αναλογεί το πτυχίο μου και θα πληρώνομαι σα ΔΕ μέχρι 8 χρόνια; Εάν είναι πολύ ειδικό το θέμα που θα πρέπει να απευθυνθώ;
NikosKallithea Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δηλαδή θα μπεις όπως και να εχει στο δημόσιο Πως τέτοια σιγουρια και μάλιστα και για δεύτερη φορά αν δεν σου αρεσει η πρωτη; 1
Κόκολόκο Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δηλαδή θα μπεις όπως και να εχει στο δημόσιο Πως τέτοια σιγουρια και μάλιστα και για δεύτερη φορά αν δεν σου αρεσει η πρωτη; Προσπαθώ να πληροφορηθώ σε ένα ζήτημα για το οποίο δεν έχω σαφή εικόνα. Δεν έχω τίποτα σίγουρο και δεν είναι το θέμα τι μου αρέσει, αλλά τι ισχύει
gbouros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, Κόκολόκο είπε Λοιπόν Έστω οτι με έχουν προσλάβει ως ΔΕ, καθώς έχω ήδη πάρει πτυχίο και πλεον θεωρούμαι ΤΕ. Σε μελλοντική προκήρυξη που ζητάνε ΤΕ (σε άλλο ή ίδιο φορέα/εταιρία, αν έχει σημασία αυτό) θα μπορώ να συμμετέχω ενώ είμαι ήδη διορισμένος Μπορείς και αν ναι, αν διοριστώ σε αυτή τη νέα αποχωρώ απλά από την θέση που ήμουν για να ξεκινήσω στη καινούρια θέση ; Ακριβώς Είναι απλή διαδικασία; Πολύ απλή Επίσης αφού έχω πάρει το πτυχίο πριν προσληφθώ στη ΔΕ θέση, θα χρειάζονται τα 8 χρόνια προϋπηρεσία για να πληρώνομαι στη ΤΕ θέση (τη μελλοντική θέση) τον ανάλογο μισθό, δηλαδή θα διοριστώ σε ΤΕ θέση που αναλογεί το πτυχίο μου και θα πληρώνομαι σα ΔΕ μέχρι 8 χρόνια; Πρέπει να περιμένεις κάποια χρόνια (νομίζω ότι τα κάναν 4 αλλά δεν είμαι σίγουρος). Στη συνέχεια κάνεις αίτηση μετάταξης και ΑΝ υπάρχει κενή οργανική θέση και ΑΝ θέλει η διοίκηση τότε μετατάσσεσαι στον κλάδο ΤΕ.
paylidis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Εφόσον κατέχεις ήδη θέση στο δημόσιο δε μπορείς να συμμετέχεις εκ νέου σε προκήρυξη. Αν ανοίξεις μια προκυρηξη και διαβάσεις τα ψιλά γράμματα θα το δεις. Αλλαγή από δε σε ΤΕ γίνεται αλλά υπό προϋποθέσεις (δεν είναι βέβαιο αν θα στην κάνουν τη σημερον ημέρα)...
Miracle Worker Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Νομιζω οτι μπορεις να συμμετασχεις σε αλλο διαγωνισμο, αλλα μετα απο 5 χρονια. Στους γραπτους διαγωνισμους για την ΕΣΔΔ και την 1Γ για εφοριακους συμμετειχαν και δημοσιοι υπαλληλοι.
Κόκολόκο Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, paylidis είπε Εφόσον κατέχεις ήδη θέση στο δημόσιο δε μπορείς να συμμετέχεις εκ νέου σε προκήρυξη. Αν ανοίξεις μια προκυρηξη και διαβάσεις τα ψιλά γράμματα θα το δεις. Αλλαγή από δε σε ΤΕ γίνεται αλλά υπό προϋποθέσεις (δεν είναι βέβαιο αν θα στην κάνουν τη σημερον ημέρα)... Πράγματι, νομίζω είναι αυτό που λέμε, κώλυμα οκταμήνου, που λέει οτι, για διορισμό δεν υπάρχει κώλυμα αν ο εργαζόμενος δεν έχει εργαστεί σε άλλη θέση ή φορέα μέσα σε 12 μήνες τους 8 μήνες. Μετράμε για να το δούμε αυτό, από το πέρας της νέας προκηρυσσόμενης θέσης και προς τα πίσω. Αν το έχω καταλάβει καλά, στη περίπτωση που η νέα εργασία είναι 8 ή παραπάνω μήνες τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι 2 μήνες η σύμβαση και πριν διοριστώ με αυτή μέσα σε 12 μήνες, δούλευα 9 μήνες τότε το κώλυμα υφίσταται . Επίσης είχα διαβάσει στον νόμο της κινητικότητας οτι δεν επιτρέπεται μετάταξη αν δεν υπήρξε εργασία για δύο χρόνια.
Lakou Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Βάση δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ο νέο προσληφθείς υποχρεούται για την διάρκεια τις διετής δοκιμαστικής υπηρεσίας να παραμείνει στην υπηρεσία όπως και στην ειδικότητα στην οποία έχει προσληφθεί. Μετά την μονιμοποίηση παραμένει στην ίδια ειδικότητα υποχρεωτικά για 8 χρόνια ή για 6 αν η κτήση πτυχίου έγινε μετά την πρόσληψη. αιτηση για άλλο διορισμό απαγορεύεται βάση νόμου... και τώρα η αληθεια δεν πάει να είσαι σε δοκιμαστή περίοδο ή με λίγα χρόνια τι και αν έχεις πτυχίο ίσως να μην έχεις και καθολου αν μπορείς να μπεις στο δημόσιο όλα γίνονται τα έχουμε δει και τα ξαναβλέπουμε καθημερινά δεν θα ξάφνιαστουμε... όσο για την αίτηση για νέο διαγωνισμό απλά δηλώνεις ότι δεν κατέχεις κάποια θέση με , παλιότερα υπεύθυνη δήλωση πλέον απλά τσεκαρεισ Το κουτάκι στην αίτηση γενικα τα προβλήματα ξεκινούν όταν κάποιος στραφεί εναντίων σου εννοω συνάδελφος και καταγγείλει.... αυτα..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα