Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Διπλα απο την γκαρσονιερα που μενω (περιπου 45 τμ) υπαρχει το σπιτι της θειας μου η οποια απεβιωσε πριν 2 χρονια.Το σπιτι αυτο (περιπου 60 τμ) ειναι  πλεον στην κατοχη της οικογενειας μου και σκεφτομασταν να ενωναμε τα 2 σπιτια σε ενα ετσι ωστε να ειναι κατοικησιμο απο μια οικογενεια. Σε τι ανθρωπο πρεπει να απευθυνθω για να μου πει ενα κοστος στο περιπου?

Πιστευετε αξιζει κατι τετοιο η το κοστος θα φτασει σαν να ειναι να φτιαχνεις ενα καινουργιο σπιτι απο την αρχη? Πχ ενα ποσο της ταξης των 20000 ευρω θα ειναι επαρκες η ειναι ψιχουλα για μια τετοια δουλεια?

Δημοσ.

Ανάλογα τι θες να κάνεις, και πως είναι τα σπίτια 

Πάντως θεωρώ ότι με 20κ αν δε θέλετε να κάνετε φουλ ανακαίνιση είναι εφικτό αυτό που λες 

Μη ξεχνάς όμως και τα έξοδα τακτοποίησης ε ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ειναι ανάλογα τι θέλεις να κάνεις φίλε μου

Εγώ που κάνω ανακαινίσεις και τέτοιες εργασίες,σου λέω ότι μπορεί να σου πάει από πχ 300€ μέχρι όσο θέλεις :)

@AristidisZ γραψαμε πάνω κάτω τα ίδια ταυτόχρονα 😁😁

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1: Μηχανικός για άδεια από πολεοδομία.

2: Νέα μελέτη θερμικών απωλειών και των λοιπών κοινόχρηστων δαπανών από μηχανολόγο.

3: Συμβολαιογράφος. Τροποποίηση σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας της οικοδομής.

4. Δήλωση στο κτηματολόγιο

5. Διόρθωση καταστατικού πολυκατοικίας και πίνακα κοινοχρήστων.

- Προφανώς το κόστος δε συγκρίνεται με την κατασκευή νέου σπιτιού αλλά όλα έχουν να κάνουν με το βαθμό αλλαγών - ανακαίνισης που θες. Για ένα σπίτι 100 τμ το κόστος ολοκληρωτικής ανακαίνισης (αφήνω μόνο τα ντουβάρια που λέμε) είναι της τάξης 40-50 χιλιάδων χοντρικά για υλικά καλής ποιότητας.

Επεξ/σία από kronos73
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πάλι καλό θα ήταν να μην δίνουμε πόσα και θα πάει τόσο κτλπ κτλπ

Έχω κάνει ανακαινίσεις σπιτιών με 3000€ για τα πολύ βασικά,και έχω κάνει και ανακαινίσεις με 30-40-50-60χιλιαδες €€€ που άφησαν μόνο τους τοίχους και έγιναν όλα από την αρχή.

Παίζει ρόλο τι θέλεις να βάλεις,και τι έχεις σκοπό να κάνεις 

Αν έχεις σκοπό να μπεις σε αυτο,ετοιμάσου για λίγο τρέξιμο αλλά μετά θα το ευχαριστηθεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει συμφωνώ επί της αρχής, εξάλλου και εγώ αυτό έγραψα, εξαρτάται τι θες να κάνεις. Ωστόσο αν κατάλαβα καλά ο άνθρωπος ζήτησε μία τάξη μεγέθους.

2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Έχω κάνει ανακαινίσεις σπιτιών με 3000€ για τα πολύ βασικά

Πόσο βασικά; Σόρυ δε θέλω να απλώσουμε το θέμα αλλά με 3,000 δεν κάνεις ανακάινιση, εκτός και μιλάμε για γκαρσονιέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kronos73 είπε

Εντάξει συμφωνώ επί της αρχής, εξάλλου και εγώ αυτό έγραψα, εξαρτάται τι θες να κάνεις. Ωστόσο αν κατάλαβα καλά ο άνθρωπος ζήτησε μία τάξη μεγέθους.

Πόσο βασικά; Σόρυ δε θέλω να απλώσουμε το θέμα αλλά με 3,000 δεν κάνεις ανακάινιση, εκτός και μιλάμε για γκαρσονιέρα.

Ήταν σπίτι 55τμ και έφτιαξε μια μικρή κουζίνα με 1000€ και ανακαίνιση μπάνιου με 900€ και με τα 1100 που έμειναν κάναμε βάψιμο,βάλαμε πόρτα ασφαλειας και μερικά ωραία σχέδια με γυψοσανίδες και σποτ και διάφορα άλλα :)

θεληση και καλός μάστορας να αναλάβει να υπάρχει και ολα γίνονται. :)

(Μην φανταστείτε πολυτέλεια απλά να γίνει ένα ωραίο σπιτάκι για ενοίκιαση,αλλά ο πρωτος που ήρθε το νοικιασε επιτοπου μου είπε ο ιδιοκτήτης)

• Like 1
Δημοσ.

Τα 20κ δεν φτανουν ουτε για τους καφέδες

Μόνο άδειες, μηχανικος, συμβολαογραφος, εφκα κλπ άστα να πάνε.

Να το κανεις στην ζουλα δεν παίζει θα σου στείλουν την πολεοδομία

εκτός αν βάλεις μια πόρτα και τέλος

• Like 1
Δημοσ.

Οι γείτονές μου αυτό έχουν κάνει πάντως, που λέει ο από πάνω. Μία πόρτα στον τοίχο που χώριζε τις 2 ιδιοκτησίες, κι όλα τα άλλα όπως είχαν.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ για ολες τις απαντησεις. 

Οι περισσότεροι τινουν προς το 40000 με 50000 απο οτι καταλαβα.

Πιστευω η λυση της μιας πορτας δεν κανει κατι γιατι εγω θελω να αυξησω το χωρο.Δλδ οι 2 κουζινες μια τα 2 μπανια ενα και να εχει ενα σαλονι με ενα ακομα δωματιο.

Αν παιζει ρολο τα σπιτια ειναι ισογια και τα 2 και απο πανω τους υπαρχει ενα σπιτι ενιαιο.

Δημοσ.

Για αρχη να ξερεις ότι πολλά μετρανε για το τελικο συνολικο κοστος. απο το αν θα το πατε νομιμα με τα καταλληλα χαρτια μεχρι το τί μαστορες θα βρεις κ τι υλικα θα βάλεις.. Για μενα, κινηθειτε νομιμα γτ μελλοντικα οταν "φυγουν" οι γονεις κ θα πρεπει να γραφτει το σπιτι, θα εχετε θεματα κ θα πληρωνετε κερατιατικα. χωρις να συνυπολογιζω πιθανα προστιματα απο πολεοδομιες, ΔΕΗ κλπ.

Δημοσ.

Απευθυνσου σε έναν μηχανικό για την ένωση των ιδιοκτησιών.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον νόμο περί αυθαίρετων ώστε η ένωση να σου βγει οικονομικά, δηλαδή ότι κ καλά η ένωση είχε γίνει πριν χρόνια απλά τώρα την τακτοποιειτε...

Εάν πας με το γράμμα του νόμου χρειάζεται οικοδομική άδεια ( κόστος γύρω στο 1000αρικο) συν ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή συμβολαιογραφικά, κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακείο.

Διαφορετικά στη ζούλα αλλά δεν πειράζεις τίποτα από όσα φαίνονται, δηλαδή εξωτερικές πόρτες ανοίγματα κτλ.

Πάντα βέβαια παίζει η πιθανότητα να σε καρφώσουν αλλά αν δεν έχεις πειράξει εξωτερικα στοιχεία δύσκολα να μπούνε στο χώρο σού για να βεβαιώσουν την παράβαση.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστευω οτι πχ στο θεμα κουζινας, μπορειτε να την μεγαλωσετε στο 1 σπιτι με τα ντουλαπια κτλ του αλλου. Το σαλονι θα παει στο "αλλο" σπιτι οπου θα αφαιρεθει η κουζινα. Για τον τοιχο πιστευω οτι και τον μισο να ριξετε, δεν θα ειναι και ασχημο (βεβαια δεν ξερουμε και πως ειναι τα σπιτια).

Περα απο τα απο πανω, θα χρειαστει να συνδεσεις και την θερμανση στα 2 σπιτια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...