Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ίδιο έχω κάνει εγώ στο δικό μου σπίτι.

2χ75 ενωμένα σε 150μ2.

Ισχύουν τα εξής:

Αν θες να είσαι 100% νόμιμος πρέπει να κάνεις τροποποίηση οικ.αδείας, σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας κλπ το οποίο δεν το προτείνω.

Μειονεκτήματα: Θα έχεις πρόβλημα στη μεταβίβαση αν χρειαστεί να κάνεις. Θα έχεις 2 παροχές ΔΕΗ.

Πλεονεκτήματα: Μπορείς να το ξαναχωρίσεις όποτε θες χωρίς χαρτούρα.

Δεν χρειάζεται αλλαγή ποσοστών στην οικοδομή καθώς θα πληρώνεις για 2 σπίτια περίπου αυτά που θα πλήρωνες για 1 σπίτι, εκτός αν έχετε κάποιον άλλο τρόπο υπολογισμού κοινοχρήστων (πχ κοινόχρηστα ανά διαμέρισμά και όχι ανά μ2).

Ανακαίνιση κανονική (πατώματα, κουφώματα, πορτες, ριξιμο τοιχων, WC, κουζίνα κλπ) πιστεύω στην καλύτερη περίπτωση 200€/μ2 μέχρι 300-350€/μ2

Με θέρμανση τι θα κάνεις; Υπάρχει κεντρική ή θα βάλεις αέριο. Αν βάλεις αέριο θα βάλεις μόνο για το 1 σπίτι και θα δώσεις και στο 2ο.

Ο καλύτερος τρόπος είναι όλες οι εγκαταστάσεις να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί πάλι να χωριστεί αν θες. Είτε αφορά ύδρευση, είτε ηλεκτρολογικά, είτε θέρμανση.

πχ εγώ για θέρμανση τράβηξα κεντρική γραμμή από το 1 σπίτι στο άλλο, έκανα συλλέκτη και όποτε θέλω βάλω λέβητα και στο 2ο και τα χωρίζω. Ύδρευση το ίδιο και ΖΝΧ που στην παρούσα φάση παίρνουν απο τον 1 λέβητα αερίου που έχω. Ηλεκτρολογικά επίσης άφησα τις 2 παροχές.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, bill999r είπε

χρειάζεται οικοδομική άδεια ( κόστος γύρω στο 1000αρικο)

Φίλε μου στείλε μου ένα τηλέφωνο σου αν βγάζεις άδειες δόμησης με ένα χιλιάρικο να σου στέλνω ότι άδεια μου κάθεται.... Ρε τι ακούμε (διαβάζουμε καλύτερα) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kakofonixx είπε

Φίλε μου στείλε μου ένα τηλέφωνο σου αν βγάζεις άδειες δόμησης με ένα χιλιάρικο να σου στέλνω ότι άδεια μου κάθεται.... Ρε τι ακούμε (διαβάζουμε καλύτερα) 

Δηλαδή εσύ τι θα χρεωνες σε αντίστοιχη περίπτωση;  

Ελεύθερο επάγγελμα είναι κ ο καθένας χρεώνει όσο τον συμφέρει.

Έχω ακούσει για άδεια μικρής κλίμακας άλλος να ζητάει 500, άλλος 300 κ τελικά εγώ την έβγαλα με 150 ευρώ.

Δεν τα λέω απ' το μυαλό μου φίλε...

Όταν έψαχνα για δική μου περίπτωση,κ πρόσφατα μάλιστα, πριν ένα χρόνο περίπου μέχρι κ με 900 ευρώ μου ζητούσαν για οικοδομική άδεια συνένωσης διαμερισμάτων. 

Αν  (σε  συμφέρει) κ θες το τηλέφωνο της μηχανικου εδώ είμαστε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...