Προς το περιεχόμενο

Τιμες τρανσαμινασών


nikos11233

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,πηρα σημερα τα αποτελεσματα απο εξετασεις αιματος στις οποιες περιλαμβανοταν και οι 3 τρανσαμινασες για το συκωτι.

Διπλα απο τα αποτλεσματα έλεγε για την καθεμία τιμες αναφοράς:

sgot 14-35

sgpt 10-33

γgpt 7-32

σε σελιδες που εψαξα ομως,ολες λενε διαφορετικες φυσιολογικες τιμες με αυτες του εργαστηριου.

Ξέρει κανείς τι ισχύει?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε εργαστήριο έχει τις δικές του φυσιολογικές τιμές (που δεν διαφέρουν πολύ από το γενικό). Επίσης δες αν οι μονάδες μέτρησης είναι ίδιες στα αποτελέσματα του εργαστηρίου σε σχέση με αυτά που κοιτάς στο internet.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, nikos11233 είπε

 Ξέρει κανείς τι ισχύει?

θα σου πει ο γιατρός τι ισχύει, οι τιμές των εργαστηρίων είναι καθαρά ενδεικτικές και πολλές φορές είναι πολύ "χαλαρές" , μπορεί δηλαδή να υπάρχει κάποιο θέμα και να είσαι στις φυσιολογικές του εργαστηρίου

 

ο γιατρός πρέπει να το αξιολογήσει 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

θα σου πει ο γιατρός τι ισχύει, οι τιμές των εργαστηρίων είναι καθαρά ενδεικτικές και πολλές φορές είναι πολύ "χαλαρές" , μπορεί δηλαδή να υπάρχει κάποιο θέμα και να είσαι στις φυσιολογικές του εργαστηρίου

ο γιατρός πρέπει να το αξιολογήσει 

Ετσι ακριβως ειδικα αν εχουν μεγαλες διαφορες από τις θεωρούμενες "φυσιολογικες"

Είναι σοβαροι δεικτες αιματος .

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ετσι ακριβως ειδικα αν εχουν μεγαλες διαφορες από τις θεωρούμενες "φυσιολογικες"

Είναι σοβαροι δεικτες αιματος .

αυτές που λέει ο ts έχω να κάνω καιρό αλλά θυρεοειδή πχ που έκανα πρόσφατα και μίλησα με γιατρό λέει το εργαστήριο για την tsh 0.5 αν θυμάμαι καλά έως 5.5 

το θέμα είναι ότι ιδανικά πρέπει να είσαι κάτω από 3 αν είσαι στο 5 ας πούμε κάτι παίζει, το κοιτάς κι άλλο.. ο ενδοκρινολόγος θα θελήσει να δει και t3/4 και αντισώματα και υπέρηχο (και b12 και βιταμίνη d και και και.. ) 

 

και ας είσαι στο "φυσιολογικό" 

 

μπορεί να μην χρειαστείς αγωγή, αλλά δεν είναι όλα μέλι γάλα, μπορεί βέβαια και να είσαι κάτω από 3 και να έχεις θέμα με τα υπόλοιπα, αλλά αν δει κανείς μόνο αυτό χωρίς να ψάχνει συγκεκριμένα πράγματα να πει είναι οκ δεν κοιτάω άλλα, αλλά να έχεις πχ αντισώματα ή  χαμηλές t και να προχωρήσει μια κατάσταση που ίσως τη διαπιστώσεις αργότερα από συμπτώματα υποθυρεοειδισμού 

 

με λίγα λόγια και οι γιατροί ακόμα πρέπει να δούν ένα σωρό πράγματα για να κρίνουν, εμείς κοιτώντας τις τιμές αναφοράς όντας ασχετίδηδες ο,τι και να λέμε δεν έχει αξία, εκτός αν κάποιος πχ έχει μεγάλη εμπειρία σαν ασθενής σε κάποια πράγματα αλλά και πάλι δεν είναι ειδικός.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι τιμές των εργαστηρίων δεν είναι αυθαίρετες (εκτός βέβαια αν το εργαστήριο είναι ...). Η διαφορά οφείλεται κυρίως στα διαφορετικά μηχανήματα/ αντιδραστήρια/ καλιμπράρισμα που έχουν κάνει.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω μια τιμή ("φυσιολογική" ή μη) από μόνη της συνήθως δεν λέει τίποτα. Πρέπει να γίνει αξιολόγηση με βάση και άλλους παράγοντες όπως την κλινική εικόνα, το ιστορικό, άλλες εργαστηριακές τιμές καθώς και την εξέλιξή τους στο χρόνο (αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που προτείνεται οι επαναλαμβανόμενες εξετάσεις να γίνονται στο ίδιο εργαστήριο).

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.