Προς το περιεχόμενο

Αγορά : χύτρα ταχύτητας


calico

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολα χαλανε, δεν υπαρχει αφθαρτο.

Γενικα οι fissler είναι ποιοτικες και παντα βρισκεις ανταλλακτικά οσον ετων και να ειναι

Βασικες αρχες σε τετοιες αγορες ειναι, fissler για χυτρα, Miele για σκούπα.

Είναι μεγαλη υπόθεση να υπάρχουν ανταλλακτικά περαν της δεδομενης ποιοτητας.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 42
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Ο άνθρωπος παρέθεσε προϊόν των 55€ κι εσείς τον πάτε σε τετραψήφιο νούμερο.

Μήπως θέλει να έχεις και δίπλωμα πιλότου; Κάτι για συγκυβερνήτες διαβάζω στο site τους,  "συννενόηση ανάμεσα στο Audiotherm και το Navigenio.... Τελικά έχω χάσει επεισόδια.Την δυσκόλεψαν πολύ αυτ

Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά… Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου… Και αυτός ο σχεδιασμός γίνε

Στις 15/11/2019 στις 4:46 ΜΜ, mchrisober είπε

παιδια οταν η χυτρα σφυριζει χαμηλωνουμε και αφηνουμε ετσι ωστε να εχει μια ελαχιστη ροη αερα. Εαν την αφυσουμε να σφυριζει με φουλ φωτια θα γινει μπαμ.

 

Στις 15/11/2019 στις 7:24 ΜΜ, vasilllis είπε

 

Βασιζεται στο να εχει διαφορετικη πιεση απο την ατμοσφαιρικη (αρα διαφορετικη θερμοκρασια βρασμου του νερου).Αν εσυ ζεσταινεις το υλικο αυτο ανεβαζει θερμοκρασια και πιεση,οποτε καπου εκτονωνεται(στην βαλβιδα) αλλιως θα εκραγει.

Αυτα που περιγραφεις συμβαινουν και στην δικια μου χυτρα,αν μαγειρευω στο 9,στο 7 και ισα ισα σκαει καποιες φορες στο 5,5.Λογικο δεν σου ακουγεται?

Βασίλη και αυτά που λέει ο mchrisober κάπου στέκουν εν μέρει σχετικά με τη λειτουργία παλαιών χυτρών ταχύτητας και νέων

Έχω μία παλιά φίσλερ  μεγάλη 10λιτρη και μία νέου τύπου από ΙΚΕΑ.

Η παλιά έχει το κλασικό βαρύδι που όταν ανεβάσει θερμοκρασία ο ατμός το σπρώχνει όσο χρειάζεται και διαφεύγει για αυτοπροστασία της χύτρας.

Η καινούργια που πήρα πρόσφατα από το ΙΚΕΑ έχει ένα σύστημα διαφορετικό απελευθέρωσης ατμού.Ανασηκώνεται όσο ανεβάζει θερμοκρασία στην αρχή είναι πράσινο (θα το δεις στην τρίτη εικόνα) και όταν κοκκινίζει αρχίζει να αφήνει ατμό.Αυτή σε προειδοποιεί όταν δεις πράσινο  να  χαμηλώσεις τη θερμοκρασία στο μάτι για οικονομία ενώ στην παλιά θα καταλάβεις ότι ανέβασε μόλις δεις τον πρώτο ατμό να διαφεύγει από τη βαλβίδα.Επίσης έχει και μία δεύτερη βαλβίδα πιθανώς για λόγους ασφαλείας στο χερούλι.Λειτουργικά που αρέσει του ΙΚΕΑ και τη θεωρώ πιο σύγχρονη από την παλιά φισλερ (ασφαλώς και αυτή θα έχει καινούργια ανάλογα μοντέλα) αλλά είναι μικρή και σε πολλά φαγητά δε με καλύπτει οπότε χρησιμοποιώ τη μεγάλη.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Βασίλη και αυτά που λέει ο mchrisober κάπου στέκουν εν μέρει σχετικά με τη λειτουργία παλαιών χυτρών ταχύτητας και νέων

Έχω μία παλιά φίσλερ  μεγάλη 10λιτρη και μία νέου τύπου από ΙΚΕΑ.

Η παλιά έχει το κλασικό βαρύδι που όταν ανεβάσει θερμοκρασία ο ατμός το σπρώχνει όσο χρειάζεται και διαφεύγει για αυτοπροστασία της χύτρας.

Η καινούργια που πήρα πρόσφατα από το ΙΚΕΑ έχει ένα σύστημα διαφορετικό απελευθέρωσης ατμού.Ανασηκώνεται όσο ανεβάζει θερμοκρασία στην αρχή είναι πράσινο (θα το δεις στην τρίτη εικόνα) και όταν κοκκινίζει αρχίζει να αφήνει ατμό.Αυτή σε προειδοποιεί όταν δεις πράσινο  να  χαμηλώσεις τη θερμοκρασία στο μάτι για οικονομία ενώ στην παλιά θα καταλάβεις ότι ανέβασε μόλις δεις τον πρώτο ατμό να διαφεύγει από τη βαλβίδα.Επίσης έχει και μία δεύτερη βαλβίδα πιθανώς για λόγους ασφαλείας στο χερούλι.Λειτουργικά που αρέσει του ΙΚΕΑ και τη θεωρώ πιο σύγχρονη από την παλιά φισλερ (ασφαλώς και αυτή θα έχει καινούργια ανάλογα μοντέλα) αλλά είναι μικρή και σε πολλά φαγητά δε με καλύπτει οπότε χρησιμοποιώ τη μεγάλη.

α γεια σου, αυτο εννουσα. Παντως η μανα μου εχει μια ακριβη της EBS αν δεν κανω λαθος την μαρκα (νομιζω καπως ετσι) την οποια την εχει χρονια και αυτην παλι δεν βγαζει ατμο και εχει σαν προηδοποιητικο σημα οπως περιεγραψες (οχι ακριβως το ιδιο).

γεια μενα εαν μπορουσα να βρω μια τετοια, θα την επαιρνα. Κατ τα αλλα, εαν παρεις μια 50 ευρο και χαλασει μετα απο 4 χρονια και μια 250 ευρο και χαλασει μετα απο 20 πανω κατω στα ιδια λεφτα εισαι.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, mchrisober είπε

α γεια σου, αυτο εννουσα. Παντως η μανα μου εχει μια ακριβη της EBS αν δεν κανω λαθος την μαρκα (νομιζω καπως ετσι) την οποια την εχει χρονια και αυτην παλι δεν βγαζει ατμο και εχει σαν προηδοποιητικο σημα οπως περιεγραψες (οχι ακριβως το ιδιο).

γεια μενα εαν μπορουσα να βρω μια τετοια, θα την επαιρνα. Κατ τα αλλα, εαν παρεις μια 50 ευρο και χαλασει μετα απο 4 χρονια και μια 250 ευρο και χαλασει μετα απο 20 πανω κατω στα ιδια λεφτα εισαι.

SEB , έχει ενωθεί με την ΤEFAL νομίζω.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
20 λεπτά πριν, mchrisober είπε

α γεια σου, αυτο εννουσα. Παντως η μανα μου εχει μια ακριβη της EBS αν δεν κανω λαθος την μαρκα (νομιζω καπως ετσι) την οποια την εχει χρονια και αυτην παλι δεν βγαζει ατμο και εχει σαν προηδοποιητικο σημα οπως περιεγραψες (οχι ακριβως το ιδιο).

γεια μενα εαν μπορουσα να βρω μια τετοια, θα την επαιρνα. Κατ τα αλλα, εαν παρεις μια 50 ευρο και χαλασει μετα απο 4 χρονια και μια 250 ευρο και χαλασει μετα απο 20 πανω κατω στα ιδια λεφτα εισαι.

Και του ΙΚΕΑ πολύ τίμια για τα λεφτά της(59 ευρώ όσο μία καλή κατσαρόλα)  και όπως όλα τα παρόμοια σκεύη σε πολύ καλή ποιότητα.Προσωπικά την πέτυχα στο ισόγειο που βάζει τις προσφορέςκαι την πήρα στα 30 ευρώ.Παρόμοιες tefal , seb κ.λ.π. τις βλέπεις από 160 ευρώ και πάνω.Για ανταλλακτικά δεν γνωρίζω γιατί καινούργια είναι και δεν χρειάστηκα αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχουν γιατί το ΙΚΕΑ δύσκολα και πολύ αραιά αλλάζει  συσκευές..

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Βασίλη και αυτά που λέει ο mchrisober κάπου στέκουν εν μέρει σχετικά με τη λειτουργία παλαιών χυτρών ταχύτητας και νέων

Έχω μία παλιά φίσλερ  μεγάλη 10λιτρη και μία νέου τύπου από ΙΚΕΑ.

Η παλιά έχει το κλασικό βαρύδι που όταν ανεβάσει θερμοκρασία ο ατμός το σπρώχνει όσο χρειάζεται και διαφεύγει για αυτοπροστασία της χύτρας.

Η καινούργια που πήρα πρόσφατα από το ΙΚΕΑ έχει ένα σύστημα διαφορετικό απελευθέρωσης ατμού.Ανασηκώνεται όσο ανεβάζει θερμοκρασία στην αρχή είναι πράσινο (θα το δεις στην τρίτη εικόνα) και όταν κοκκινίζει αρχίζει να αφήνει ατμό.Αυτή σε προειδοποιεί όταν δεις πράσινο  να  χαμηλώσεις τη θερμοκρασία στο μάτι για οικονομία ενώ στην παλιά θα καταλάβεις ότι ανέβασε μόλις δεις τον πρώτο ατμό να διαφεύγει από τη βαλβίδα.Επίσης έχει και μία δεύτερη βαλβίδα πιθανώς για λόγους ασφαλείας στο χερούλι.Λειτουργικά που αρέσει του ΙΚΕΑ και τη θεωρώ πιο σύγχρονη από την παλιά φισλερ (ασφαλώς και αυτή θα έχει καινούργια ανάλογα μοντέλα) αλλά είναι μικρή και σε πολλά φαγητά δε με καλύπτει οπότε χρησιμοποιώ τη μεγάλη.

 

46 λεπτά πριν, mchrisober είπε

α γεια σου, αυτο εννουσα. Παντως η μανα μου εχει μια ακριβη της EBS αν δεν κανω λαθος την μαρκα (νομιζω καπως ετσι) την οποια την εχει χρονια και αυτην παλι δεν βγαζει ατμο και εχει σαν προηδοποιητικο σημα οπως περιεγραψες (οχι ακριβως το ιδιο).

γεια μενα εαν μπορουσα να βρω μια τετοια, θα την επαιρνα. Κατ τα αλλα, εαν παρεις μια 50 ευρο και χαλασει μετα απο 4 χρονια και μια 250 ευρο και χαλασει μετα απο 20 πανω κατω στα ιδια λεφτα εισαι.

Παππού η βαλβίδα ανασηκώνεται απο την πίεση που δημιουργείται.Απλα στο ένα μοντέλο που αναφέρεις έχει κάποιο ενδεικτικό ότι βρίσκεται σε πίεση μαγειρέματος.Τον ατμό τον απελευθερώνει για να διατηρήσει σταθερή την πίεση .Σίγουρα καποιες χύτρες θα έχουν καλύτερο σύστημα και δεν θα έχει μεγάλες αυξομειώσεις της πίεσης όταν θα ανοίγουν οι βαλβίδες ανακούφισης.

Αυτη που έχω εγώ έχει δύο σκάλες ρύθμισης (μικρη-μεγάλη) για διάφορα φαγητά

Η δεύτερη βαλβίδα ειναι για λόγους ασφαλείας να μην ανοιχτεί το καπάκι με πίεση(θα τιναχτεί στο ταβάνι.

ΥΓ Πλέον εχω αλλάξει την άποψη μου σχετικά με το ακριβο=καλό.Μου εχει συμβει το αντίθετο αρκετές φορες,ακομα και σε είδη σπιτιού.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα αγόρασα ένα instant pot και πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια, μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε και με ελάχιστη προσπάθεια. Σαν ηλεκτρικό, δε χρειάζεται και παρακολούθηση, βάζεις απλά το timer και όταν είναι έτοιμο, σταματάει το μαγείρεμα και απλά κρατάει το φαγητό ζεστό.

Κοίταξα λίγο στο Σκρουτζ και είδα ότι είναι πανάκριβο στην Ελλάδα. Είχε κάποιες εναλλακτικές αλλά όλες noname brands που δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν. Άμαζον έχει πολύ παραπάνω επιλογέςαν ενδιαφέρεται κάποιος.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 18/11/2019 στις 11:15 ΠΜ, doctor_667 είπε

Πρόσφατα αγόρασα ένα instant pot και πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια, μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε και με ελάχιστη προσπάθεια. Σαν ηλεκτρικό, δε χρειάζεται και παρακολούθηση, βάζεις απλά το timer και όταν είναι έτοιμο, σταματάει το μαγείρεμα και απλά κρατάει το φαγητό ζεστό.

Κοίταξα λίγο στο Σκρουτζ και είδα ότι είναι πανάκριβο στην Ελλάδα. Είχε κάποιες εναλλακτικές αλλά όλες noname brands που δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν. Άμαζον έχει πολύ παραπάνω επιλογέςαν ενδιαφέρεται κάποιος.

Από αμαζον αγόρασες; Πόσο;

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω γλιτώσει τόσο χρήμα και χρόνο από τις κατσαρόλες της amc , που πραγματικά δεν μπορώ να προτείνω τίποτα άλλο. Αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι δεκάρας.

Για να φανταστείτε, το μαύρο ρύζι είναι έτοιμο σε 9' , το μοσχάρι σε 20' κτλ.

Τα αυγά γίνονται με βρεγμένο χαρτί κουζίνας στον πάτο, το μπρόκολο με ένα φλιτζάνι νερό, τα φασολάκια χωρίς νερό κτλ.

Και μάλιστα έχοντας στην αρχή το μάτι δυνατά και μετά στο 1 ή άντε 1.5 από τα δικά μου μάτια που πάνε μέχρι 9.

Κλειστό κύκλωμα, δεν χάνεται τίποτα.

Αν δε, έχετε χρονοδιακόπτη στα μάτια, γυρνάτε σπίτι και το φαγητό είναι έτοιμο.

Μόνο όσοι έχουν μαγειρέψει με το σύστημά τους ξέρουν τι λέω.

 

 

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω γλιτώσει τόσο χρήμα και χρόνο από τις κατσαρόλες της amc , που πραγματικά δεν μπορώ να προτείνω τίποτα άλλο. Αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι δεκάρας.

Για να φανταστείτε, το μαύρο ρύζι είναι έτοιμο σε 9' , το μοσχάρι σε 20' κτλ.

Τα αυγά γίνονται με βρεγμένο χαρτί κουζίνας στον πάτο, το μπρόκολο με ένα φλιτζάνι νερό, τα φασολάκια χωρίς νερό κτλ.

Και μάλιστα έχοντας στην αρχή το μάτι δυνατά και μετά στο 1 ή άντε 1.5 από τα δικά μου μάτια που πάνε μέχρι 9.

Κλειστό κύκλωμα, δεν χάνεται τίποτα.

Αν δε, έχετε χρονοδιακόπτη στα μάτια, γυρνάτε σπίτι και το φαγητό είναι έτοιμο.

Μόνο όσοι έχουν μαγειρέψει με το σύστημά τους ξέρουν τι λέω.

Είναι σαν το instant pot αν κατάλαβα καλά; Πόσο το πήρες και από πού;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
16 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι σαν το instant pot αν κατάλαβα καλά; Πόσο το πήρες και από πού;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες.

Τις πήρα πριν από 10χρονια , ήταν σειρά, το γρήγορο καπάκι όπως το λένε ταιριάζει σε παραπάνω από ένα σκεύος, οπότε δεν θυμάμαι πόσο έκανε το σετ σκέτο.

Επίσης δεν αγοράζονται. Δουλεύουν με dealers στο σπίτι όπου σου κάνουν επίδειξη με ραντεβού.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 ώρες πριν, guzel είπε

Από αμαζον αγόρασες; Πόσο;

Ναι, Amazon.de. Ήταν prime days οπότε ήταν λιγότερο του κανονικού, νομίζω κοντά στα 100 (άσχετα αν δε πλήρωσα τίποτα τελικά, γιατί χάθηκε το δέμα και μου κάνανε refund μέχρι που εμφανίστηκε ξανά.)

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.