Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να στείλω μέσω ebay 500 "κομμάτια" σε κάποιον απο Αμερική. Το βάρος είναι περίπου 20 κιλά και το συνολικό δέμα κατατάσεται σύμφωνα με τον κατάλογο τον ΕΛΤΑ στα ογκώδη και η συνολική αξία του δέματος είναι 4000ε. Ξέρετε αν έχω κάποιο νομικό θέμα με το τελωνείο εδώ; Μήπως δηλαδή ανοίξουν το δέμα και με τρέχουν ότι κάνω εμπόριο ενώ δεν είμαι έμπορας.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

άρα εμπόριο θέλεις να κάνεις και μάλιστα παράνομο, μαύρο χρήμα..  χρειαζόμαστε μάλλον πολλά χρόνια ακόμα οικονομική και διοικητική επιτήρηση μήπως και γίνουν ευρωπαική χώρα. αλλά αλλάζει η νοοτροπία του έλληνα?

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

άρα εμπόριο θέλεις να κάνεις και μάλιστα παράνομο, μαύρο χρήμα..  χρειαζόμαστε μάλλον πολλά χρόνια ακόμα οικονομική και διοικητική επιτήρηση μήπως και γίνουν ευρωπαική χώρα. αλλά αλλάζει η νοοτροπία του έλληνα?

Δεν ειναι ακριβως παρανομια,τουλαχιστον οχι με στόχο την προσωπική μου κερδοφορία....το ατομο αυτο ειναι αμερικάνος τον γνωρισα το καλοκαιρι και μου ζητησε αυτη τη χάρη για να γλυτώσει ο ίδιος καποια ποσα απο εισαγωγές κλπ....γτ και ο ιδιος προφανως δε μπορουσε να παει ετσι σε αεροπλανο..το φαντάστηκα οτι θα υπάρχουν έλεγχοι...
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την απάντηση...

Δημοσ.

4000€ κοστολόγηση της αποστολής;;;; Ρε φίλε..... Πλάκα μας κάνεις;;;; Εδώ μου φορολόγησανε κάτι κουζινικά, τα 500 κομμάτια σου θα περάσουν;

Δεν υπάρχει καμία λογική στην ερώτηση σου.

Εννοείται πως θα περάσει έλεγχο, δασμούς, VAT, και λογικά θα το χαρούν και οι τελωνιακοί.

Αν ήταν έτσι θα είμασταν όλοι DONs

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, donblunts είπε

4000€ κοστολόγηση της αποστολής;;;; Ρε φίλε..... Πλάκα μας κάνεις;;;; Εδώ μου φορολόγησανε κάτι κουζινικά, τα 500 κομμάτια σου θα περάσουν;

Δεν υπάρχει καμία λογική στην ερώτηση σου.

Εννοείται πως θα περάσει έλεγχο, δασμούς, VAT, και λογικά θα το χαρούν και οι τελωνιακοί.

Αν ήταν έτσι θα είμασταν όλοι DONs

Μαλλον μπερδευτηκες...δεν ειναι εισαγωγη αλλα εξαγωγη, τα κουζινικα που λες μαλλον εισαγωγη δικια σου καταλαβαινω οτι ειναι.

Επειτα δε νομιζα οτι ειναι τοσο το κόστος αλλα το κομμάτια, πχ αν πουλησω ebay κάποιο κόσμημα αξίας 4000ε ή κάποια συσκευή, όπως πχ υπολογιστής δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα με την εξαγωγή εδώ....αν υπάρχει πρόβλημα θα είναι του εισαγωγέα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, judgevag είπε

Μαλλον μπερδευτηκες...δεν ειναι εισαγωγη αλλα εξαγωγη, τα κουζινικα που λες μαλλον εισαγωγη δικια σου καταλαβαινω οτι ειναι.

Επειτα δε νομιζα οτι ειναι τοσο το κόστος αλλα το κομμάτια, πχ αν πουλησω ebay κάποιο κόσμημα αξίας 4000ε ή κάποια συσκευή, όπως πχ υπολογιστής δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα με την εξαγωγή εδώ....αν υπάρχει πρόβλημα θα είναι του εισαγωγέα.

Ωπουδήποτε θα εχεις θεμα με την εισαγωγη.

Αυτο σου λεω

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εαν ειναι να πληρωσεις 4000 ευρω σε ελτα για 20 κιλα. Καντο καλυτερα 4 δεματα των 5 κιλων ή 5 δεματα των 4κιλων λιγοτερα θα σου ερθουν. Επισης πρεπει να δηλωσεις τη στελνεις γτ θα το τσεκαρουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...