Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μιλάω αγγλικά σε επίπεδο Lower και σκέφτομαι να ξεκινήσω μια δεύτερη ξένη γλώσσα. Στο γυμνάσιο έκανα λίγα γερμανικά και θυμάμαι μόνο κάτι λέξεις / φράσεις και να μετράω. Να ξεκινήσω γερμανικά που ξέρω κάτι λίγα ή Ισπανικά που μου αρέσουν πολύ και είναι πιο εύκολα; Επίσης σε πόσα χρόνια θα φτάσω επίπεδο Lower αν κάνω μάθημα μια φορά την εβδομάδα; 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισπανικά στην Ευρώπη μιλάνε μόνο στην Ισπανία.Δηλαδή μόνο εκεί συνεννόεισαι.

Με γερμανικά βγάζεις άκρη στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη.Θα σου το επιβεβαιώσουν νταλικερηδες που πάνε εκεί.

Με μια φορά την εβδομάδα θα χρειαστείς αρκετά χρόνια. Εκτός αν κανείς 8αωρο μάθημα.

Αγγλικά φυσικά είναι τα πρώτα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 hour ago, cielbowrain said:

Να ξεκινήσω γερμανικά που ξέρω κάτι λίγα ή Ισπανικά που μου αρέσουν πολύ και είναι πιο εύκολα;

Μιας που δεν αναφέρεις καθόλου τα κριτήρια που είναι σημαντικά για σένα, εγώ λέω κορώνα γράμματα.

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα είναι για ποιον λόγο θες να μάθεις 2η ξενη γλώσσα; Αν είναι για επαγγελματικούς λόγους τότε Γερμανικά δαγκωτό, αν απλά θες να μάθεις μια γλώσσα έτσι για να την ξέρεις τότε φυσικά να διαλέξεις αυτήν που σου αρέσει περισσότερο (Ισπανικά δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση).

• Like 1
Δημοσ.

Τα ισπανικα θα σ χρειαστουν σε κανα ταξιδακι στην Βαρκελωνη αντε και σε καμια μεταφραση να καταλαβαινεις τι λενε στα γαματα τραγουδακια τους..
Γαλλικα-Γερμανικα-Ιταλικα αναλογως και το τι χρηση τα θες

Δημοσ.

Έχεις lower στα Αγγλικά, είσαι δηλαδή λειτουργικά αναλφάβητος/η - παρεκτός κι αν είσαι αποκλειστικά χειρώναξ με μειωμένο ενδιαφέρον για οτιδήποτε εκτός ελλάδας.

Για εμένα δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση, πρώτο και κύριο είναι να τα μάθεις σε επίπεδο τουλάχιστον c1 και με σοβαρό πτυχίο, όχι τις ανοησίες που έχουν κυκλοφορήσει τώρα τελευταία.

Και σε 1-2 χρόνια, το ξανασυζητάμε ποια γλώσσα είναι καλύτερη για μετά.

Φιλικά.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο βασικό.. πόσων χρονών είσαι;

Όπως και να χει, τελειωποιησε πρώτα τα αγγλικά σου, γιατί χωρίς αυτά δεν πας πουθενά, και μετά βλέπεις για 2η ξένη γλώσσα...

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kon1to είπε

Το πιο βασικό.. πόσων χρονών είσαι;

Όπως και να χει, τελειωποιησε πρώτα τα αγγλικά σου, γιατί χωρίς αυτά δεν πας πουθενά, και μετά βλέπεις για ξένη γλώσσα...

19

Δημοσ.

Εγώ ξέρω αγγλικά και μαθαίνω από φέτος ισπανικά.

Κάνω μαθήματα 2 φορές την βδομάδα από 3 ώρες (λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω παραπάνω) 

Την ξεκίνησα επειδή απλα μου αρέσει σαν γλώσσα και θεωρώ ότι είναι και εύκολη 

Εγώ σου προτείνω να ξεκινήσεις να μάθεις μια γλώσσα που σου αρέσει,γιατί αν δεν σου αρέσει θα το βλέπεις σαν αγγαρεία και αυτό δεν είναι καλό...

• Like 1
Δημοσ.

Ισπανικά είναι η δεύτερη γλώσσα (με πρώτη τα Αγγλικά) στην ανατολική ακτή (π.χ. Ν. Υόρκη) στις Η.Π.Α. Μαθαίνοντας Ισπανικά, όχι μόνο συνεννοείσαι με (σχεδόν) όλη την Λ. Αμερική αλλά και με τους νότιους Γάλλους (στα σύνορα) και με τους Ιταλούς. 

Με άλλα λόγια, εάν δεν θέλεις να πας σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, τότε Ισπανικά είναι η γλώσσα για να μάθεις. 

Υ.Γ. Όταν λέω δεύτερη γλώσσα, εννοώ ότι, π.χ., οι ανακοινώσεις στο αεροδρόμιο είναι σε αγγλικά και ισπανικά. Στα Starbucks παίζει σου μιλήσουν (φάση "τι θα θέλατε" ) στα ισπανικά και, εάν δουν ότι δεν καταλαβαίνεις, μετά στα αγγλικά. Επίσης, σε αλυσίδες εστίασης και καφέ (π.χ. Wendys, Starbucks) ακούς ισπανικά από το προσωπικό πίσω από τον πάγκο. 

• Like 1
Δημοσ.

Προτεινω γερμανικα, μιας και ξερω και εγω και ειναι πολυ χρησιμα. Αλλα αν κανεις μια φορα την εβδομαδα μαθημα θα εχεις κανει παιδια και θα πηγαινεις ακομα.

Δημοσ.
15 hours ago, qwertyuiop2 said:

Έχεις lower στα Αγγλικά, είσαι δηλαδή λειτουργικά αναλφάβητος/η

Κόψε κάτι γιατί το FCE είναι επιπέδου B2. Στο Β2 αν το μέτρο σύγκρισης είναι ο native speaker τότε ναι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα, αλλά αν το μέτρο είναι το λειτουργικά τότε ξέρεις αρκετά για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταστάσεων και επαγγελμάτων.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, cielbowrain είπε

19

Ακόμα δεν εχεις πει αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλεις να μάθεις μια δεύτερη γλώσσα,δηλαδή αν έχεις σκοπό να πας κάπου για κάποιο σκοπό ή απλά αν θέλεις να μάθεις μια ακόμα γλώσσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...