kostasbm Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 οκ εγω θα εβγαζα τα παντα απο τον ρουτερ και θα μετραγα τι ταχυτητες παιρνω λαν και wifi....μια γραμμη 24αρα ειναι αν καταλαβα καλα κοιταζω τι ταχυτητες παιρνω.......
doctorized Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 25 λεπτά πριν, kostasbm είπε οκ εγω θα εβγαζα τα παντα απο τον ρουτερ και θα μετραγα τι ταχυτητες παιρνω λαν και wifi....μια γραμμη 24αρα ειναι αν καταλαβα καλα κοιταζω τι ταχυτητες παιρνω....... Ναι 24αρα είναι. Θα το δοκιμάσω κι αυτό αλλά δε νομίζω να αλλάξει κάτι. Αν βρω χρόνο θα πάρω τηλ τον ΟΤΕ να μου πει τι παίζει.
doctorized Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Να σας τρελάνω λίγο; Είστε έτοιμοι; Άλλαξα κανάλι και δεν βοήθησε. Οπότε πήρα τηλέφωνο τον ΟΤΕ. Εξηγώ στην κοπέλα το πρόβλημά μου. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή έχει 2 mbps ίντερνετ!!! Ζητάω να μου φέρουν το λογιαρισμό, τον οποίο ουδέποτε είχα δει μέχρι τώρα καθώς δεν είμαι υπεύθυνος για την πληρωμή του, και βλέπω να γράφει 2mbps. Ρωτάω την κοπέλα πώς γίνεται με καλώδιο να πιάνω 14,5 mpbs και δεν μπορούσε να καταλάβει τι γίνεται. Οπότε το αφήσαμε όπως είναι. Τι τρέλα κι αυτή; Πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει πια πιθανότητα λάθους καθώς υπάρχει μόνο αυτός ο ρούτερ που δέχεται το καλώδιο τηλεφώνου που έρχεται απ' έξω.
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 58 minutes ago, doctorized said: Να σας τρελάνω λίγο; Είστε έτοιμοι; Άλλαξα κανάλι και δεν βοήθησε. Οπότε πήρα τηλέφωνο τον ΟΤΕ. Εξηγώ στην κοπέλα το πρόβλημά μου. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή έχει 2 mbps ίντερνετ!!! Ζητάω να μου φέρουν το λογιαρισμό, τον οποίο ουδέποτε είχα δει μέχρι τώρα καθώς δεν είμαι υπεύθυνος για την πληρωμή του, και βλέπω να γράφει 2mbps. Ρωτάω την κοπέλα πώς γίνεται με καλώδιο να πιάνω 14,5 mpbs και δεν μπορούσε να καταλάβει τι γίνεται. Οπότε το αφήσαμε όπως είναι. Τι τρέλα κι αυτή; Πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει πια πιθανότητα λάθους καθώς υπάρχει μόνο αυτός ο ρούτερ που δέχεται το καλώδιο τηλεφώνου που έρχεται απ' έξω. δεν γινεται.τοσο απλα.εκτος αν το ρουτερ συγχρονιζει στα 14 και οχι στα 2 ασχετα που βλεπετε δυο οποτε ξαναγυρναμε στο αρχικο θεμα/προβλημα
doctorized Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν γινεται.τοσο απλα.εκτος αν το ρουτερ συγχρονιζει στα 14 και οχι στα 2 ασχετα που βλεπετε δυο οποτε ξαναγυρναμε στο αρχικο θεμα/προβλημα Η κοπέλα στο τηλέφωνο μου είπε ότι συγχρονίζει στα 2 mbps download και 0.5 upload. Αυτό είδε, αυτό είπε. Τόσο λέει κι ο λογαριασμός. Εγώ όμως αυτό το βλέπω μόνο στο wifi. Και η ίδια με ρώτησε το όνομα του ρούτερ που συνδέομαι ασύρματα και είδε ότι όντως σε αυτόν συνδέομαι.
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 6 hours ago, doctorized said: Η κοπέλα στο τηλέφωνο μου είπε ότι συγχρονίζει στα 2 mbps download και 0.5 upload. Αυτό είδε, αυτό είπε. Τόσο λέει κι ο λογαριασμός. Εγώ όμως αυτό το βλέπω μόνο στο wifi. Και η ίδια με ρώτησε το όνομα του ρούτερ που συνδέομαι ασύρματα και είδε ότι όντως σε αυτόν συνδέομαι. τοτε καπου αλλου μπαινεις με καλωδιο η κατι αλλο εχετε κανει στο δικτυο σας.θα πρεπει να δεις gateway στο pc σου και να δεις αν ειναι αυτο το ασυρματο router
doctorized Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, poulinos είπε τοτε καπου αλλου μπαινεις με καλωδιο η κατι αλλο εχετε κανει στο δικτυο σας.θα πρεπει να δεις gateway στο pc σου και να δεις αν ειναι αυτο το ασυρματο router Βάζω καλώδιο απευθείας πάνω στο ρούτερ για να κάνω μετρήσεις. Πήρα καινούριο λάπτοπ και κοίταξα το αυτοκόλλητο πάνω στο ρούτερ για να δω το ssid και το password. Πώς είναι δυνατόν να έχει άλλο gateway για ethernet και άλλο για wifi;
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 On 03/11/2018 at 13:41, doctorized said: Βάζω καλώδιο απευθείας πάνω στο ρούτερ για να κάνω μετρήσεις. Πήρα καινούριο λάπτοπ και κοίταξα το αυτοκόλλητο πάνω στο ρούτερ για να δω το ssid και το password. Πώς είναι δυνατόν να έχει άλλο gateway για ethernet και άλλο για wifi; μπες στο ρουτερ και δες συγχρονισμο εσυ.δεν εννοω το ρουτερ να εχει αλλο gateway αλλα οταν συνδεεσαι με καλωδιο για καποιο λογο να παιρνεις αλλο gateway οποτε να βλεπεις και αλλο router
doctorized Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Ο ρούτερ όντως συγχρονίζει στα 2 mbps. Ανεβάζω εικόνα με την εντολή ipconfig για να δείτε τους DNS. Έτρεξα και την tracert για να δω αν υπάρχει κάποιος άλλος κόμβος που παρεμβάλλεται αλλά δεν εντόπισα κάτι. Αν κάποιος βγάζει άκρη ας βοηθήσει.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 On 06/11/2018 at 02:21, doctorized said: Ο ρούτερ όντως συγχρονίζει στα 2 mbps. Ανεβάζω εικόνα με την εντολή ipconfig για να δείτε τους DNS. Έτρεξα και την tracert για να δω αν υπάρχει κάποιος άλλος κόμβος που παρεμβάλλεται αλλά δεν εντόπισα κάτι. Αν κάποιος βγάζει άκρη ας βοηθήσει. αν και περασε αρκετος καιρος με ενδιαφερει να μαθω τι εγινε.ο router συγχρονιζει στα 2 και με ασυρματο κατεβαζεις με δυο.πως γινεται με καλωδιο να εχεις 14? και ασυρματα και με καλωδιο παιρνεις gateway 192.168.1.1 που ειναι το speedport?και ασυρματα και με καλωδιο οταν μπαινεις στο 192.168.1.1 βλεπεις το ιδιο router?αν ναι δεν μπορω να φανταστω τι εχουν κανει και κατεβαζεις με 14. οταν μπεις με καλωδιο βγαλε ολα τα υπολοιπα ethernet απο πανω για να εισαι σιγουρος οτι δεν γινεται κατι απο το υπολοιπο δικτυο
doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μετά από λίγο καιρό μας άλλαξαν το ρούτερ και στην αλλη γραμμή, την κάνανε ευρυζωνική, τους είπα το θέμα, δεν ξέρω τι έκαναν αλλά τώρα πια δίνει 14 και στο ασύρματο.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 2 minutes ago, doctorized said: Μετά από λίγο καιρό μας άλλαξαν το ρούτερ και στην αλλη γραμμή, την κάνανε ευρυζωνική, τους είπα το θέμα, δεν ξέρω τι έκαναν αλλά τώρα πια δίνει 14 και στο ασύρματο. ελπιζω το 14 να το βλεπεις στην γραμμη που εκανες τεστ και πριν και οχι στην καινουρια:P. πλακα κανω.απλα το ολο θεμα ηταν πολυ περιεργο και δεν μαθαμε τι εγινε κιολας. η γραμμη που τεσταρες πλεον μεσα γραφει οτι συγχρονιζει στα 14? λεω για την γραμμη που συγχρονιζε στα 2 και οχι αυτην που σου φτιαξαν τωρα που λες.
doctorized Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 59 λεπτά πριν, poulinos είπε ελπιζω το 14 να το βλεπεις στην γραμμη που εκανες τεστ και πριν και οχι στην καινουρια:P. πλακα κανω.απλα το ολο θεμα ηταν πολυ περιεργο και δεν μαθαμε τι εγινε κιολας. η γραμμη που τεσταρες πλεον μεσα γραφει οτι συγχρονιζει στα 14? λεω για την γραμμη που συγχρονιζε στα 2 και οχι αυτην που σου φτιαξαν τωρα που λες. Λάθος στη διατύπωσή μου. Ο αρχικός ρούτερ στη μία γραμμή, επειδή η γραμμή είναι των 2 mbps δίνει πλέον 2 και ασύρματα. Ο νέος που μπήκε στην άλλη γραμμή δίνει 14 και ενσύρματα και ασύρματα. Έτσι, έπαψα να ασχολούμαι με τον παλιό και μπαίνω από τον καινούριο.
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Just now, doctorized said: Λάθος στη διατύπωσή μου. Ο αρχικός ρούτερ στη μία γραμμή, επειδή η γραμμή είναι των 2 mbps δίνει πλέον 2 και ασύρματα. Ο νέος που μπήκε στην άλλη γραμμή δίνει 14 και ενσύρματα και ασύρματα. Έτσι, έπαψα να ασχολούμαι με τον παλιό και μπαίνω από τον καινούριο. δεν θα μαθουμε τελικα ποτε τι εγινε.anyway.thanxs for answering.
doctorized Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν θα μαθουμε τελικα ποτε τι εγινε.anyway.thanxs for answering. Κάτι πάντως που με έβαλε σε σκέψεις ήταν το εξής. Όταν ήρθαν να κάνουν ευρυζωνική τη δευτερη γραμμή, κάποια στιγμή με φώναξαν και με ρώτησαν πού αλλού έχουμε ρούτερ. Τους λέω ότι έχουμε στην αίθουσα πληροφορικής. Πάνε τον αποσυνδέουν, κοιτάνε κάτι σε ένα τάμπλετ που είχαν και μου λένε ότι στο σύστημά τους φαίνεται ότι υπάρχει ρούτερ συνδεδεμένος που έχει ip. Τόσα χρόνια είμαι εδώ τους λέω δεν υπάρχει άλλος ρούτερ. Είχαν αποσυνδέσει τα πάντα και στις 2 γραμμές αλλά φαινόταν ρούτερ συνδεδεμένος. Παίρνουν ένα σωρό τηλέφωνα στα κεντρικά, ναι τον βλέπουμε τον ρούτερ τους λένε. Ζήτησαν από τα κεντρικά να φράξουν κάτι, δεν θυμάμαι τι, αλλά ο ρούτερ να φαίνεται ακόμη συνδεδεμένος. Πήγαν έξω από το κτήριο, ψάχνανε για καλώδια από πού ξεκινάνε και πού καταλήγουν μέσα. Δεν έβγαλαν άκρη. Αφού έφαγαν ένα 2ωρο φύγανε. Τώρα τι παίζει εδώ... άγνωστο. Μάλλον κάποια πατάτα έχουν κάνει με τη γραμμή σε κάποιο διπλανό κτήριο, δεν εξηγείται αλλιώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα