poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 2 minutes ago, doctorized said: Κάτι πάντως που με έβαλε σε σκέψεις ήταν το εξής. Όταν ήρθαν να κάνουν ευρυζωνική τη δευτερη γραμμή, κάποια στιγμή με φώναξαν και με ρώτησαν πού αλλού έχουμε ρούτερ. Τους λέω ότι έχουμε στην αίθουσα πληροφορικής. Πάνε τον αποσυνδέουν, κοιτάνε κάτι σε ένα τάμπλετ που είχαν και μου λένε ότι στο σύστημά τους φαίνεται ότι υπάρχει ρούτερ συνδεδεμένος που έχει ip. Τόσα χρόνια είμαι εδώ τους λέω δεν υπάρχει άλλος ρούτερ. Είχαν αποσυνδέσει τα πάντα και στις 2 γραμμές αλλά φαινόταν ρούτερ συνδεδεμένος. Παίρνουν ένα σωρό τηλέφωνα στα κεντρικά, ναι τον βλέπουμε τον ρούτερ τους λένε. Ζήτησαν από τα κεντρικά να φράξουν κάτι, δεν θυμάμαι τι, αλλά ο ρούτερ να φαίνεται ακόμη συνδεδεμένος. Πήγαν έξω από το κτήριο, ψάχνανε για καλώδια από πού ξεκινάνε και πού καταλήγουν μέσα. Δεν έβγαλαν άκρη. Αφού έφαγαν ένα 2ωρο φύγανε. Τώρα τι παίζει εδώ... άγνωστο. Μάλλον κάποια πατάτα έχουν κάνει με τη γραμμή σε κάποιο διπλανό κτήριο, δεν εξηγείται αλλιώς. υπαρχει περιπτωση να εχουν μπερδεψει τα ορια.αλλα αυτο δεν επρεπε να σου κανει προβλημα διοτι δεν γινεται να συγχρονισουν 2 router πανω στην ιδια γραμμη. το προβλημα που θα μπορουσε να παρουσιαστει θα ηταν ενω εσυ πχ συγχρονιζες στα 14mbit/1mbit η αλλη στο τηλεφωνο να βλεπει λαθος router και να σου λεει οτι πχ εγω βλεπω την γραμμη σας να παιζει 2048/512 ή την βλεπω να παιζει 20mbit/1mbit. αυτο διοτι μπορει να μην μπηκε στο router σου με το username για να δει μεσα απο το interface ποσο συγχρονιζεις αλλα να το ειδε απο την πορτα του dslam που για καποιο λογο μπορει να εχει γινει μπερδεμα με αλλη πορτα και να βλεπει το router καποιου αλλου. αλλα ακομα και με το username να μπαινει αν το router τραβαει αυτοματα το Username/password με βαση την πορτα οπως κανει η forthnet τοτε ο ενας παιζει να ειχε στο router του το username του αλλου. στην ουσια ζητησαν στον γενικο κατανεμητη του οτε να φραξει το οριο για να δουν αν θα πεσει το δικο σου adsl.αρα εφοσον δεν επαιξε σημαινει οτι αντι να εισαι πχ στο οριο 5 της καρτας 2 να ησουν στο οριο 6 της καρτας 1. μετα για να δεις τι εχει γινει λαθος πρεπει να το παρεις κομματι κομματι.ξεκινας απο γενικο κατανεμητη και φτανεις καφαο και κατανεμητη/χωνευτη πελατη. και βλεπεις που εχει γινει το λαθος.στον οτε νομιζω βεβαια χωρις να ειμαι σιγουρος οτι το Username και η τηλεφωνια δεν πανε με βαση το port αλλα με βαση το serial number του router οποτε οπου και να το βαλεις θα παρει τα σωστα.δεν το ξερω αυτο.anyway τελος καλα ολα καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα