lightsout Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, bilya είπε παρε δυο κάρτες μαζί κ προσπάθησε να περασεις ανέπαφη αν γίνει ελα πες το μας κ δω. Οσοι φοβαστε βαλτε ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο μέσα στο πορτοφόλι. ΥΓ Δεν αναφέρω καν οτι ανετα κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής σε κάτι τέτοιο κτλπ κτλπ Δεν ξέρω αν γίνεται, ούτε φοβάμαι κι όλας. Προσωπικά, βρίσκω την ανέπαφη πολύ χρήσιμη και με έχει βολέψει. Προφανώς, όμως, ο τυπάς στην Αγγλία χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ ως pool και ό,τι κάτσει.
bilya Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, lightsout είπε Δεν ξέρω αν γίνεται, ούτε φοβάμαι κι όλας. Προσωπικά, βρίσκω την ανέπαφη πολύ χρήσιμη και με έχει βολέψει. Προφανώς, όμως, ο τυπάς στην Αγγλία χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ ως pool και ό,τι κάτσει. σορρυ αλλα ο τυπάς είναι ηλίθιος κ επειδή γίνεται στο ΗΒ δεν παει να πει οτι ειναι κ έξυπνο. Έστω οτι τύχει κ βρει άτομα που έχουν μονο μια κάρτα (πράγμα σπανιο) τι κερδισε ακριβώς? Θα την κανει κλώνο ? Θα πανε καπου £30? τι? εσυ σαν χρήστης κανεις αμφισβήτηση συναλλαγής κ τελείωσε το θέμα. Ειναι δουλειά της τράπεζας μετά να βρει τον κλέφτη. Κ στην Ελλάδα ενας έξυπνος έκλεβε καινούριες κάρτες απο τα γραμματοκιβωτια. Σε 2 μερες αν θυμάμαι καλα τον ειχαν βρει.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, lightsout είπε βρίσκω την ανέπαφη πολύ χρήσιμη και με έχει βολέψει Σε τι ακριβώς σε εχει βολεψει; Γιατι εγω δεν βλέπω καμιά απολύτως χρησιμότητα της συγκεκριμένης ευκολίας. 1
kon1to Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Σε τι ακριβώς σε εχει βολεψει; Γιατι εγω δεν βλέπω καμιά απολύτως χρησιμότητα της συγκεκριμένης ευκολίας. Καμία απολύτως; Για συναλλαγές κάτω από 25€ η κάρτα δεν φευγει καν απ τα χέρια σου, κανεις ενα tap και η πληρωμη εχει γινει σε δευτερόλεπτα, πιο γρηγορα και απο το να εδινες μετρητα. Για συναλλαγές άνω των 25€ η κάρτα πάλι δεν φεύγει απ τα χέρι σου, πληκτρολογεις το pin σου και τελειώνεις πάλι σε δευτερόλεπτα. Τα μειονεκτήματα της ποια είναι; Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει.. Λόγοι ασφαλείας; Πιθανώς να επιδέχεται κάποιας βελτίωσης αυτος ο τομέας, αλλά τι ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβεί; Να σε χρεωσει καποιος επιτήδειος που θα σταθει κοντα σου 25€; Και αυτα τα λεφτα θα πανε που; Ποσο γρηγορα θα τον τσιμπησουν; Ασε που αν κουβαλας παραπανω απο μια καρτες (το πιο συνηθες) οπως ηδη αναφέρθηκε το pos δεν μπορει να διαβασει καμια καρτα. 2 ώρες πριν, lightsout είπε Όπως πάντα το πρωτοπόρο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει τον δρόμο https://www.telegraph.co.uk/technology/2016/02/17/if-you-have-a-contactless-card-watch-out-for-this-scam/ 2 ώρες πριν, lightsout είπε Δεν ξέρω αν γίνεται, ούτε φοβάμαι κι όλας. Προσωπικά, βρίσκω την ανέπαφη πολύ χρήσιμη και με έχει βολέψει. Προφανώς, όμως, ο τυπάς στην Αγγλία χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ ως pool και ό,τι κάτσει. το άρθρο φαίνεται οτι τελικά είναι hoax. Αυτός που ανέβασε τη σχετική φώτο ως δική του, την είχε πάρει απο αλλου και στην πορεια διέγραψε το ποστάρισμα του.. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από kon1to
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, kon1to είπε Καμία απολύτως; Για συναλλαγές κάτω από 25€ η κάρτα δεν φευγει καν απ τα χέρια σου, κανεις ενα tap και η πληρωμη εχει γινει σε δευτερόλεπτα, πιο γρηγορα και απο το να εδινες μετρητα. Για συναλλαγές άνω των 25€ η κάρτα πάλι δεν φεύγει απ τα χέρι σου, πληκτρολογεις το pin σου και τελειώνεις πάλι σε δευτερόλεπτα. Τα μειονεκτήματα της ποια είναι; Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει.. Λόγοι ασφαλείας; Πιθανώς να επιδέχεται κάποιας βελτίωσης αυτος ο τομέας, αλλά τι ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβεί; Να σε χρεωσει καποιος επιτήδειος που θα σταθει κοντα σου 25€; Και αυτα τα λεφτα θα πανε που; Ποσο γρηγορα θα τον τσιμπησουν; Ασε που αν κουβαλας παραπανω απο μια καρτες (το πιο συνηθες) οπως ηδη αναφέρθηκε το pos δεν μπορει να διαβασει καμια καρτα. το άρθρο φαίνεται οτι τελικά είναι hoax. Αυτός που ανέβασε τη σχετική φώτο ως δική του, την είχε πάρει απο αλλου και στην πορεια διέγραψε το ποστάρισμα του.. Ναι αυτα τα ξερω Η χρησιμότητα δηλαδη ειναι τα 2-3" σε σχέση μα την κανονική μέθοδο 10-20" οκ, εγω έχω πολυ χρονο διαθεσιμο και δεν το είχα και πολύ σε εκτίμηση Ανέπαφα βρίσκω την τεχνολογία αυτη χρήσιμη μονο όσο αφορά συναλλαγές με το κινητό και οχι με κάρτες Πεσπα δεν θα αλλάξω εγώ την πορεία του πλανήτη
kon1to Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ειναι μια ευκολία, σιγουρα δεν θα αλλάξει και τη ζωη μας, αλλά αφου κερδιζεις κατι και δεν χανεις τιποτα δεν το βρισκω κακο... Φυσικα καλο ειναι να εχει ο καθενας δυνατοτητα να επιλεξει τι τον βολευει... εχει περισσοτερη λογικη σε μικροσυναλλαγες, αν πχ πας να παρεις κατι που κανει 8-9€ ειναι πιο μπερδεμα να πρεπει να βαζεις την καρτα στο pos, να βαζεις pin κτλ... Παραδειγμα περι χρησιμοτητας: μεθαυριο παω Λονδινο για λιγες μερες, και χωρις να περασω απο ταμειο ή εκδοτηριο, μπορω με την ανεπαφη πιστωτικη/χρεωστικη μου καρτα να χρησιμοποιω τα ολα τα μεσα μαζικης μεταφ. χωρις να χρειαστει να αγορασω εισιτηριο. Και απ οτι διαβαζω ενδεχεται να εφαρμοστει και στο μετρο της Αθηνας μεσα στο '19 Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από kon1to π.χ
ObeyWario! Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, bilya είπε Κ στην Ελλάδα ενας έξυπνος έκλεβε καινούριες κάρτες απο τα γραμματοκιβωτια. Σε 2 μερες αν θυμάμαι καλα τον ειχαν βρει. Αφού δεν είναι ενεργοποιημένες τι τις έκανε;
bilya Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε Αφού δεν είναι ενεργοποιημένες τι τις έκανε; θα σε γελάσω αν θυμάμαι καλα αυτό είχε γίνει οταν πρωτοξεκινησαν τα cc κ έστελναν οι τράπεζες καινούριες καρτες. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από bilya
defacer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 3 hours ago, lightsout said: Όπως πάντα το πρωτοπόρο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει τον δρόμο https://www.telegraph.co.uk/technology/2016/02/17/if-you-have-a-contactless-card-watch-out-for-this-scam/ Πέρα του ότι αυτό ακόμα κι αν γίνει, που δεν παίζει απλά -- πού το έχεις το πορτοφόλι, στην κωλότσεπη; αν ναι, και η ανησυχία σου είναι μήπως μέσα στο λεωφορείο σε χρεώσουν με contactless, κάτι δε λειτουργεί σωστά -- απλά θα κάνεις αμφισβήτηση της συναλλαγής... Προσωπικά το κόβω για τελείως ουρμπανια. Ποια είναι η απόδειξη, ότι κάποιος πόσταρε στο Facebook κάτι που μπορείς πανεύκολα να κάνεις fake? 1 hour ago, NikosKallithea said: Σε τι ακριβώς σε εχει βολεψει; Γιατι εγω δεν βλέπω καμιά απολύτως χρησιμότητα της συγκεκριμένης ευκολίας. Βλέπεις καμία χρησιμότητα στο να ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο χωρίς να βάλεις το κλειδί στην κλειδαριά; Αν ναι, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 50 λεπτά πριν, defacer είπε Πέρα του ότι αυτό ακόμα κι αν γίνει, που δεν παίζει απλά -- πού το έχεις το πορτοφόλι, στην κωλότσεπη; αν ναι, και η ανησυχία σου είναι μήπως μέσα στο λεωφορείο σε χρεώσουν με contactless, κάτι δε λειτουργεί σωστά -- απλά θα κάνεις αμφισβήτηση της συναλλαγής... Προσωπικά το κόβω για τελείως ουρμπανια. Ποια είναι η απόδειξη, ότι κάποιος πόσταρε στο Facebook κάτι που μπορείς πανεύκολα να κάνεις fake? Βλέπεις καμία χρησιμότητα στο να ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο χωρίς να βάλεις το κλειδί στην κλειδαριά; Αν ναι, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Άσχετο
isay Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αφού το βλέπω στην εφαρμογή στο κινητό μου, δουλεύει ακριβώς οπως η ρεβο ΤΟ ΚΑΝΕΙ Niko πήρα τηλέφωνο στο support της τράπεζας και ειπα οτι εχω ανεπαφες κάρτες τις οποιες θελω να απενεργοποιήσετε ηλεκτρονικά την υπηρεσία ανεπαφων συναλλαγών. Έπεσε άκυρο. Μετά απο 5-6 ώρες πήρα πάλι (για να πεσω σε αλλο υπάλληλο) και πάλι επεσε ακυρο, οσο κι αν ήμουν πιεστικός για να ανιχνευσω διαρροές πληροφοριων. ΔΕΝ εχω την εφαρμογή της τράπεζας αλλά μήπως η ρυθμιση που βλέπεις ειναι για ανεπαφες μέσω nfc του κινητου σου και οχι για απενεργοποιηση γενικότερα των ανεπαφων της κάρτας σου; Ειναι διαφορετικά πραγματα. Επισης μήπως η ρυθμιση που βλέπεις δεν εχει καμια χρησιμοτητα, απλά ειναι ξεχασμένο. Μπορεις βεβαια και να το δοκιμάσεις, απενεργοποιώντας απο το app τις ανεπαφες συναλλαγες και δοκιμάζοντας μετά να κάνεις κάποια αγορα με ανεπαφη (πχ αν πας στο σουπερ μαρκετ) 10 ώρες πριν, kostastnt είπε Ακριβώς! Και έχουν δίκιο.. Με το nexus 5, κινητό 5ετίας μπορούσα για πλάκα σε μια βόλτα σε κεντρικό δρόμο να μαθαίνω τα ονόματα όσων πέρναγαν δίπλα μου. Έπρεπε να είσαι κολλητά, αλλά υπάρχουν και πατέντες για ενίσχυση της κεραίας του NFC. Το καλύτερο είναι να έχεις θήκη, ώστε να έχεις τα θετικά των ανέπαφων και να προστατεύσαι από αδιάκριτα σκαναρίσματα.. Οι τράπεζες απορησα γιατί δεν μοίρασαν δωρεάν θήκες με τη λογοτυπάρα τους και την τζάμπα διαφήμιση που θα είχαν.. Το "ακριβώς" που εγραψες, σε ποιο σκέλος της ερώτησης μου απαντουσε; Οτι ολες οι τραπεζες απενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις ανεπαφες; Οτι ισχύει μονο για την eurobank; Οτι εχει εκδοθει αποφαση; Και αν εχει εκδοθει, την εχουν εφαρμοσει η τράπεζες; Ειδικά για την αποφαση πάντα υπάρχει σχρονοκαθυστέρηση οπως παλιοτερα με την προμήθεια καταθεσης σε λογαριασμο τρίτου απο το γκισε. Εχεις προσωπική πήρα απο τα 1 και 2;
kostastnt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, orck είπε Μπαρουφες, πρεπει να εισαι πολυ κοντα για να διαβασει. Μην τρομοκρατεις χωρις λογο. Κανε την πατεντα που λες και βγες στον δρομο και καντο, βαλε ενα φιλο σου να τραβαει βιντεο και δειξε μας ποσες καρτες ειδες... Αν διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες ότι έγραψα κολλητά.. Όταν πχ έχεις πορτοφόλι στη κωλότσεπη κι έχω κινητό στη κωλότσεπη μέσα σε λεωφορείο καταλαβαίνεις τι γίνετε.. 13 λεπτά πριν, isay είπε Το "ακριβώς" που εγραψες, σε ποιο σκέλος της ερώτησης μου απαντουσε; Οτι ολες οι τραπεζες απενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις ανεπαφες; Οτι ισχύει μονο για την eurobank; Οτι εχει εκδοθει αποφαση; Και αν εχει εκδοθει, την εχουν εφαρμοσει η τράπεζες; Ειδικά για την αποφαση πάντα υπάρχει σχρονοκαθυστέρηση οπως παλιοτερα με την προμήθεια καταθεσης σε λογαριασμο τρίτου απο το γκισε. Εχεις προσωπική πήρα απο τα 1 και 2; Το ακριβώς απαντούσε στο άρθρο που ανέβασες και ήταν αυτό που είχα διαβάσει..
Zaytsev Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 5 hours ago, NikosKallithea said: Σε τι ακριβώς σε εχει βολεψει; Γιατι εγω δεν βλέπω καμιά απολύτως χρησιμότητα της συγκεκριμένης ευκολίας. Στην Ελλάδα, δεν γνωρίζω. Εδώ όμως, που πληρώνουν και 1.50€ καφέ με την κάρτα, βολεύει απίστευτα να μη βάζεις 30 φορές την ημέρα το PIN σου. Επίσης, όποιος θεωρεί πιθανό να του ακουμπήσουν τον κ*λο και να του κλέψουν λεφτά, ας πάρει ένα τέτοιο: https://secrid.com/en-global/ Είναι και βολικό και όμορφο.
isay Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Να πω τη δική μου γνώμη επι του θέματος. Όσο πιο ευκολα δινεις χρήματα, τοσο καλύτερο στις πωλήσεις, γιατί σου περιορίζουν το χρόνο να ξανασκεφτείς την αγορά σου ή μέρος αυτής. . Οι ανέπαφες ουσιαστικά βοηθάνε τις πωλήσεις μέσω της ευκολα γρήγορης μετάβασης του χρήματος. Τα pos χρειάζονται ακριβώς τον ιδιο χρονο να επιβεβαιώσουν τη συναλλαγή μεσω κάρτας, ειτε μεσω ανεπαφης, ειτε μεσω υποδοχής. Η βασική διαφορά ειναι τα δευτερολεπτα που ο χρήστης χρειάζεται να βάλει την καρτα του, να πληκτρολογήσει το pin και να την βγάλει, πράγμα "φονικό" για καταστήματα που εχουν ουρές. Η μετάβαση απο τα μετρητά σε κάρτα με pin με βρίσκει απολυτα συμφωνο (για πάρα πολλους λογους μεταξύ αυτών οι αγορές μεσω νετ και φοροδιαφυγή), αλλά η μετάβαση απο κάρτα με pin σε ανεπαφη, κρινω οτι εχει λιγοτερα οφέλη σε σχέση με τα πιθανα μπλεξίματα και αντιθετα βοηθα πολύ μονο τους εμπορους.. Απο εκει και πέρα επειδή τα χρήματα βγαίνουν δυσκολα, δεν έχω καμια όρεξη να ειμαι το πειραματόζωο ή απο τα πρώτα θύματα μια κλοπής με φορητά pos απο βουλγαρία/ρουμανια, κλπ. Τέλος έχω τη φιλοσοφία, "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε". Μπορει να υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, ωστε σε περιπτωση κλοπής να "γινεται κάτι" να πάρω πισω τα χρηματα μου (που και εκει οι τραπεζες εχουν πολλα παραθυράκια) αλλά θεωρώ αρνητικό (και χαζό) να τρώω μεροκάματα για να πηγαινω στην τραπεζα να συμπληρώνω χαρτουρα για να αποδειξω οτι δε φταίω εγω. Και αυτό ΑΝ πάρω πρέφα οτι χάθηκαν χρήματα απο εσκεμμένη ενέργεια ή λάθος. Προσωπικά θέλω τις ανεπαφες συναλλαγες αλλά ΟΧΙ την έκθεση στον πιθανο μπελά για να μη χρειαστεί να τρέχω. Εφοσον η τράπεζα δε μου δινει την επιλογή να επιλεξω μη ανεπαφες κάρτες αλλα το κράτος/συστημα με υποχρεώνει (άμμεσα ή έμμεσα) να εχω κάρτες, θα προτιμουσα μια αλλη πιο πρακτική λύση. Π.χ. ενας απλός πάμθηνος επαγωγικός διακόπτης επάνω στην κάρτα, οπου αν τον ακουμπώ να γινεται ανεπαφη, ενω αν δεν τον ακουμπώ να μην γινεται ανεπαφη. Ετσι ΚΑΙ θα εχω ησυχο το κεφάλι μου οτι δεν θα σκαναριστεί απο λάθος/εσκεμμένα ΚΑΙ θα την χρησιμοποιώ οποτε θέλω. Στην περιπτωση δε, που θα μου την κλέψουν και θα γινουν αγορες πριν το καταλάβω, εκει έτσι κι αλλιως θα κανω χαρτουρα αλλά το βασικότερο εχω εγώ την ευθύνη να μη χαθεί (που εκει πατάνε οι τραπεζες με τα παραθυράκια που ελεγα πριν). Τις κάρτες μου στην παρουσα φάση τις εχω σε rfid θήκη και βγαίνουν μονο για αγορές. 1 1
jakegate7 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @isay Ο νικος μαλλον αναφεροταν στην επιλογη να μπλοκαρεις/ξεμπλοκαρεις αμεσα την καρτα και οχι στο να ενεργοποιεις/απενεργοποιεις τις ανεπαφες συναλλαγες. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από jakegate7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα