user2163 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 13 ώρες πριν, dfokas21 είπε Εχω σκεφτει να αλλαξω καρτα , για να σου λυσω την απορια, αλλα ειναι η μονη χρεωστικη bonus. Στα δικα μου ματια στο ζυγισμα " κανω ματσακονιες στην καρτα με ψαλιδια,φακους,σελοτειπ, κλπ με κινδυνο να αχρηστευτει" VS "ενα τηλεφωνο 5 λεπτων στην Τραπεζα για αμφισβητηση συναλλαγης ΕΑΝ με χρεωσει καποιος <25€ με καποιον απιθανο τροπο " , το 2ο ειναι μακραν πιο ανωδυνο. Δεν είναι η μόνη με bonus.Εχει και VISA Enter bonus και MasterCard Enter bonus 1 1
AntiCambeR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής bonus με χρεωστική Alpha Bank όπως της Eurobank; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από AntiCambeR
thant Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Τα παρακάτω videos δείχνουν δυο διαφορετικούς τρόπους για να καταστρέψεις την κεραία της κάρτας... 1
dfokas21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, user2163 είπε Δεν είναι η μόνη με bonus.Εχει και VISA Enter bonus και MasterCard Enter bonus Νομιζα οτι ηταν πιστωτικες αυτες , αλλα εχεις δικιο ειναι χρεωστικες . Thanks !
kon1to Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είμαι Λονδίνο για λίγες μέρες. Παντού ανέπαφα, για όλα τα ποσα, δεν βλέπεις τίποτα άλλο, ούτε μετρητά, ούτε chip&pin. 4 ώρες πριν, dfokas21 είπε Νομιζα οτι ηταν πιστωτικες αυτες , αλλα εχεις δικιο ειναι χρεωστικες . Thanks ! Όντως. Αλλά πρέπει να είναι καινούργιες. Μέχρι πρόσφατα η μόνη bonus χρεωστική που υπήρχε ήταν Amex. EDIT: 12€ ετήσια συνδρομή για χρεωστική κάρτα για το "αποδυναμωμένο" πρόγραμμα Bonus μου φαίνεται πολύ. Μένω με την Amex που έχει 8€ (εκτός αν το αύξησαν κι αυτο). Έτσι κι αλλιώς αυτή την κάρτα την θες για συναλλαγές με επιχειρήσεις Bonus, άρα όλες δέχονται Amex 23 ώρες πριν, jakegate7 είπε Σε Πειραιώς γίνεται να βάλεις ειδοποίηση μέσω email, αν και οι αγορές μέσω κάρτας διεκπεραιώνονται συνήθως 2-3 μέρες μετά. Ισχύει πάντως ότι οι Ελληνικές τράπεζες χρεώνουν για την άμεση ειδοποίηση μέσω email ή sms. Επειδή έχω κάρτα σε τράπεζα στο εξωτερικό, είναι πιο βολικό να παίρνεις notification μέσω του app της τράπεζας. Ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνουν και στην Ελλαδα Alpha & Eurobank στέλνουν Alerts χωρίς χρεωση. Τη στιγμή της συναλλαγής, όχι όταν οριστικοποιηθούν. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από kon1to
Dark_son20 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 η alpha είναι χωρίς χρέωση το alerts μόνο στην amex που έχει συνδρομή. στις 2 πιστωτικές μου πληρώνω 1 ευρώ το μήνα για να τις έχω 1
orck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, kon1to είπε Είμαι Λονδίνο για λίγες μέρες. Παντού ανέπαφα, για όλα τα ποσα, δεν βλέπεις τίποτα άλλο, ούτε μετρητά, ούτε chip&pin. Θα παω Λονδινο σε λιγες ημερες, τι σημαινει για ολα τα ποσα; Απο την στιγμη που η τραπεζα δινει αυτοματα εγκριση για εως 25ευρω στην αλλη χωρα αυτο αλλαζει; Λογικα οχι. Μηπως εννοεις οτι οι καρτες που εχουν οι ντοπιοι δεν εχουν οριο για τις ανεπαφες; Την προηγουμενη φορα που ειχα παει, δεν ηταν τοσο μοδα οι ανεπαφες, ολα τα μηχανηματακια ηταν στραμενα στον πελατη και εβαζες μονος σου την καρτα και παταγες το pin. Οντως μονο καρτα χρησιμοποιουσα, μετρητα εδωσα μονο στο λεωφορειο απο και προς το αεροδρομιο.
ELTASSOS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Ειδικα για αυτες τις καρτες υπαρχει κωδικος που 3πλασιαζει το διαθεσιμο υπολοιπο. Ο κωδικος προκυπτει μεσω αλγοριθμου που λαμβανει υποψη του ολα τα δεδομενα της καρτας. Αυτο μπορει να γινει μονο μια φορα σε καθε καρτα. Προκειται περι bug...και δεν μπορει να αντιμετωπιστει, μονο να συγκαλυφθει, λογω ο δημιουργος του αλγοριθμου που σκοπιμα εμφυτευσε το bug ειναι αγνωστου διαμονης πλεον...απλα ο αλγοριθμος διερευσε και το παγκοσμιο συστημα πληρωμων συντομα θα καταρρευσει, για αυτο οι κινεζοι αγοραζουν ακινητα....ΑΚΙΝΗΤΑ λεμε.
kon1to Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Στις 12/10/2018 στις 7:43 ΜΜ, orck είπε Θα παω Λονδινο σε λιγες ημερες, τι σημαινει για ολα τα ποσα; Απο την στιγμη που η τραπεζα δινει αυτοματα εγκριση για εως 25ευρω στην αλλη χωρα αυτο αλλαζει; Λογικα οχι. Μηπως εννοεις οτι οι καρτες που εχουν οι ντοπιοι δεν εχουν οριο για τις ανεπαφες; Την προηγουμενη φορα που ειχα παει, δεν ηταν τοσο μοδα οι ανεπαφες, ολα τα μηχανηματακια ηταν στραμενα στον πελατη και εβαζες μονος σου την καρτα και παταγες το pin. Οντως μονο καρτα χρησιμοποιουσα, μετρητα εδωσα μονο στο λεωφορειο απο και προς το αεροδρομιο. έχω πάει αρκετές φορές Λονδίνο. Τελευταία φορά πριν 2 χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι να "δούλευαν" τόσο πολύ τις ανέπαφες όσο τώρα. Πληρώνουν για τα πάντα με κάρτα και έχουν σαν τάση να μη δίνουν και απόδειξη για τη συναλλαγή (εκτος αν τη ζητήσεις) Για τις ανέπαφες λοιπόν υπάρχει μια παρανόηση. Το οτι πάνω από τα 25€ ζητάει pin δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να γίνει ανέπαφα η συναλλαγή. Βέβαια στην πορεία του ταξιδιού παρατήρησα οτι σε κάποια τερματικά, όταν το ποσό ήταν μεγαλύτερο των 25£ όταν την πέρναγες ανέπαφα ναι μεν αναγνώριζε την κάρτα, αλλα σου ζητούσε να την περάσεις με το chip.
jakegate7 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 47 minutes ago, kon1to said: έχω πάει αρκετές φορές Λονδίνο. Τελευταία φορά πριν 2 χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι να "δούλευαν" τόσο πολύ τις ανέπαφες όσο τώρα. Πληρώνουν για τα πάντα με κάρτα και έχουν σαν τάση να μη δίνουν και απόδειξη για τη συναλλαγή (εκτος αν τη ζητήσεις) Για τις ανέπαφες λοιπόν υπάρχει μια παρανόηση. Το οτι πάνω από τα 25€ ζητάει pin δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να γίνει ανέπαφα η συναλλαγή. Βέβαια στην πορεία του ταξιδιού παρατήρησα οτι σε κάποια τερματικά, όταν το ποσό ήταν μεγαλύτερο των 25£ όταν την πέρναγες ανέπαφα ναι μεν αναγνώριζε την κάρτα, αλλα σου ζητούσε να την περάσεις με το chip. πχ Ολλανδία όσες φορές έχω ξεχαστεί και περνάω ανέπαφα σε πάνω από 25 γιούρο, πάντα μου ζητά να την περάσω με το chip+pin
Diskimpex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Στις 12/10/2018 στις 2:28 ΠΜ, AntiCambeR είπε Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής bonus με χρεωστική Alpha Bank όπως της Eurobank; Με την μαυρη καρτα bonus μαζευεις ποντους και εξαργυρωνεις
AntiCambeR Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Diskimpex είπε Με την μαυρη καρτα bonus μαζευεις ποντους και εξαργυρωνεις Νομίζω όμως οτι οι επιστροφές πχ Γερμανό κλπ αφορούν μόνο Eurobank. Εχω χρεωστική Alpha και Εθνική. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από AntiCambeR
G.bar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Ήμουν λονδίνο την προηγουμενη εβδομαδα. Παντού ανεπαφες συναλλαγες, τρένα, λεωφορεια, ταξί, αγορες παντού. Ακομα και στη πιο μικρή επιχειρηση. Αναλόγως το ποσο θα κάτσεις και το πόσες φορες θα τη χρησιμοποιήσεις θα δεις αν σε συμφέρει αυτό η να κυκλοφορείς με μετρητά, επειδή η κάθε συναλλαγή χρεώνεται με όσο χρεωνει η τράπεζα σου για την μετατροπή συναλλαγματος. Δλδ αν δεν βγαλεις oyster και τη χρησιμοποιείς σε λεωφορείο, το εισητηριο θα ειναι 1,50p + 1€ Καθε φορά. Το καλο ειναι οτι όλα λειτουργούν πολυ πιο γρήγορα με τις ανέπαφες, και στο Λονδίνο ειδικά, ο χρόνος είναι τρομερα πολύτιμος.
eidikos33 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Όλες οι νέες χρεώσεις Αναλυτικότερα, το κόστος κατοχής και χρήσης των χρεωστικών καρτών διαμορφώνεται πλέον ως εξής: Alpha Bank Η τράπεζα δημιούργησε δύο νέες χρεωστικές κάρτες που πλέον συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Bonus της τράπεζας. Ο λόγος για τις Enter Bous Visa και Mastercard, οι οποίες διατίθενται με ετήσια συνδρομή 12 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η ετήσια συνδρομή στην Enter Bonus American Express διαμορφώνεται σε 10 ευρώ. Φυσικά, η διάθεση των απλών χρεωστικών καρτών Enter συνεχίζεται, χωρίς καμία προμήθεια. Εξάλλου, στο τιμολόγιο της τράπεζας δεν αναφέρεται κάποιο κόστος για την ανανέωση χρεωστικής κάρτας μετά τη λήξη της. Ωστόσο, εάν χρειάζεται αντικατάσταση, λόγω κλοπής, φθοράς ή απώλειας, προβλέπεται επιβάρυνση 5 ευρώ, ενώ τα έξοδα αποστολής PIN, εάν τον επανεκδώσετε, ανέρχονται πλέον σε 3,50 ευρώ. Eurobank Νέες χρεώσεις θα επιβάλλει η τράπεζα στις χρεωστικές κάρτες από τα τέλη Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, από τις 30/11/2018 σε κάθε 5ετή ανανέωση της χρεωστικής κάρτας θα επιβάλλεται προμήθεια 6 ευρώ. Επιπλέον από την ίδια ημερομηνία για κάθε επανέκδοση PIN θα υπάρχει χρέωση 3 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, στην αρχική έκδοση χρεωστικών καρτών δεν επιβάλλεται χρέωση, ενώ δεν υφίσταται ετήσια συνδρομή. Ωστόσο, αν η κάρτα χαθεί ή φθαρεί και πρέπει να αντικατασταθεί, θα υπάρχει χρέωση 6 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι χρεωστικές κάρτες της Eurobank συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα Επιβράβευσης Επιστροφή. Εθνική Τράπεζα Δεν υπάρχει χρέωση για την αρχική έκδοση της κάρτας DEBIT Mastercard. Ωστόσο, εάν η χρειαστεί επανέκδοση της κάρτας λόγω απώλειας, φθοράς, κλοπής ή μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης, επιβάλλεται προμήθεια 5 ευρώ. Αν θέλετε μάλιστα, η κάρτα να επανεκδοθεί εντός 48 ωρών, τότε το κόστος ανέρχεται σε 25 ευρώ, αν είστε στην Ελλάδα και σε 50 ευρώ αν βρίσκεστε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Επιπλέον, για την επανέκδοση του PIN και εφόσον η αποστολή του γίνει ταχυδρομικά, υπάρχει χρέωση 3 ευρώ. Οι χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης go4more. Τράπεζα Πειραιώς Σε περίπτωση που λήξει η κάρτα σας μετά τα 5 χρόνια ισχύος της, τότε για την επανέκδοσή της θα επιβαρυνθείτε με 6 ευρώ. Η ίδια χρέωση υπάρχει και αν την επανεκδώσετε λόγω κλοπής, φθοράς ή απώλειας. Για την αρχική έκδοση χρεωστικής κάρτας δεν υπάρχει χρέωση. Όλες οι χρεωστικές κάρτες της τράπεζας συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης yellow. 4
AntiCambeR Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Πέρασα την ανέπαφη στο Pos πρίν να βάλει η ταμίας το ποσό.Μετά έβαλε το ποσό και την ξαναπέρασα.Οπότε η 1η φορά απλά είναι άκυρη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα