Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, αντιμετοπίζω ένα πρόβλημα με το ρεύμα του σπιτιού και θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Πριν από καμιά δεκαριά ημέρες που είχε τις βροχές στην Αθήνα έγινε τα παρακάτω.

Ακούω ένα τσαφ από τον πίνακα και έπεσε για πρώτη φορά η ασφάλεια από τον πίνακα που έχει αφορά τον φωτισμό τον υπνοδωματίων, τραπεζαρίας, κουζίνας και μπάνιου, καθώς και κάποιες πρίζες από αυτά τα δωμάτια. Συμβαίνει λέω, μου είχε ξανατύχει πριν από κάμποσα χρόνια, οπότε περίμενα να σταματήσει η βρόχη και ξαναανέβασα την ασφάλεια. Ολα καλα για μερικά λεπτά και ξαφνικά σβήνουν όλα. Πάω στον πίνακα, βλέπω τον γενικό πάνω, το ίδιο και το ρελέ. Κατεβαίνω κάτω στο ρολόι της ΔΕΗ και βλέπω ότι έχει πέσει απο εκεί.  Τον ανεβάζω και ξαναανεβαίνω στο διαμέρισμα και πάλι τα ίδια. Έιπα να κρατήσω την συγκεκριμένη ασφάλεια κάτω για τυχόν υγρασία και να ξαναδοκιμάσω. Έκτοτε όλο τα ίδια. Μια θα πέσει απλά η ασφάλεια, μια ο γενικός(το ρελέ ποτέ), μια το ρολόι της πολυκατοικίας. Δεν έχει καποια συχνότητα βέβαια, μπορεί να το κάνει ανά δύο λεπτά μπορεί να περάσουν και 3-4 ώρες ανεξαρτήτως αν δουλεύει τίποτα πάνω στην ασφάλεια.

Φωνάζω τον πρώτο ηλεκτρολόγο να δει τι έχει συμβεί, κοιτάζει τον πίνακα, μου λεει δουλευει μια χαρά. Κοίταξε και όλες τις πρίζες και τα φώτα και αυτά κανονικά. Κάπου έχω βραχυκύκλωμα εσωτερικά μου είπε και αυτό θέλει σκάψιμο στους τοίχους για να το βρω. Το κόστος αστροφυσικό.

Έπρεπε να πάρω και δεύτερη γνώμη οπότε φώναξα και δέυτερο. Δεν του αναφέρω τίποτα, καταλήγει και αυτός στο ίδιο συμπέρασμα με τη διαφορά ότι μου είπε κράτα την ασφάλεια πάνω, κατέγραφε τι κάνεις κάθε φορά πριν πέσει μήπως καταφέρουμε και εντοπίσουμε από που προέρχεται και δεν χρειαστεί να σκάψουμε όλο το σπίτι.

Κάπως καλύτερο ακούστηκε αυτό, με το κακό όμως οτι φοβάμαι μην καούν οι συσκευές που λειτουργούν κάθε φορά που θα πέφτει το ρεύμα. (υπολογιστης, τβ ψυγειο στην ουσια).

Πήρα και έναν τρίτο γνωστό τηλέφωνο και μου είπε μην ακούς τι μαλακίες σου λέει ο καθένας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις ΔΕΗ και να ζητήσεις να σου αλλάξουν την ασφάλεια απο το ρολόι κάτω. Πάνω έχω 35Α, κάτω 40Α, αλλά με τα χρόνια  (η πολυκατοικία είναι του 60) θα έχει πέσει η απόδοση της.

Πηρα και εγω τηλέφωνο στις βλάβες, τον 5ψήφιο που γράφει ο λογαριασμός, λέω θέλω να κάνω αίτηση για αλλαγή ασφάλειας στο ρολοι και μου λέει ο κύριος 'αιτήσεις μόνο στη μυλλέρου 11' και το κλείνει πρωτού προλάβω να απαντήσω.

Γενικά δεν θα το κρύψω. Δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικά γι αυτό χρειάζομαι τη σοφία σας. Αν υπάρχει κάποια συμβουλή για το πως να κινηθώ στην συνέχεια... Το να κάνεις μπάνιο με κεράκια είναι ρομαντικό αλλά το μαγείρεμα; Δεν γίνεται να συνεχίσει αυτή η κατάσταση και είναι δύσκολες εποχές για να ξεκινήσω να σκάβω όλο το σπίτι.

ΥΓ: Εχω βγάλει κάποιες φωτό τον πίνακα και το ρολόι κάτω, δεν ξέρω αν βοηθάνε.
ΥΓ2: Δεν ξέρω αν είναι σχετικό,  όταν έκλεινα ή άνοιγα τα φώτα από το μπάνιο ή το χωλλ(άλλη ασφάλεια εδώ) η ΤΒ μαύριζε για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου, δεν έκλεινε. Σαν το τρέμουλο που γίνεται στα φώτα όταν ανοίγεις το αιρ κοντίσιον σε μερικά σπίτια.

Spoiler

43429706_233516377523600_1479518965347647488_n.jpg.1ae4ab36d5af3e016a77affd92030c5e.jpg43415487_245196549677693_7961602501755535360_n.jpg.6f036a3d8c645dd56bdee30f6bef7b33.jpg43500778_174980960050073_1396040567938351104_n.jpg.96aa62423eedd5c15d2b22764de646da.jpg

Επεξ/σία από KostasTasias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα... Μαλλον καπου θα υπαρχει  διαρροη μεσα  στο σπιτι...Αν  φερεις εναν ηλεκτρολογο με μηχανημα που εχουν,  μπορει να δει  που υπαρχει το προβλημα... Απο Δεδδηε δεν θα σου αλλαξουν την ασφαλεια ... Εχεις  αυτοματη ασφαλεια  40 Α κατω στο ρολοι..Δεν πεφτει η αποδοση της .... Ετσι ειναι και στον πινακα..  Δεν μπορουν να σου βαλουν μεγαλυτερη ασφαλεια...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Μαλλον καπου θα υπαρχει  διαρροη μεσα  στο σπιτι...Αν  φερεις εναν ηλεκτρολογο με μηχανημα που εχουν,  μπορει να δει  που υπαρχει το προβλημα... Απο Δεδδηε δεν θα σου αλλαξουν την ασφαλεια ... Εχεις  αυτοματη ασφαλεια  40 Α κατω στο ρολοι...Ετσι ειναι και στον πινακα..  Δεν μπορουν να σου βαλουν μεγαλυτερη ασφαλεια...

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Σε τι μηχάνημα αναφέρεσαι; Όπως προείπα γενικά δεν έχω ιδέα., μόνο ότι διαβάζω και ακούω.... Σε περίπτωση διαρροής δεν θα έπρεπε πρώτα να πέσει το ρελέ;

Δημοσ.

Εχουν ενα ειδικο  μηχανημα καποιοι  ηλεκτρολογοι..  Που φαινεται σε πιο σημειο εχει  το προβλημα-διαρροη... Δεν ειναι απαραιτητο να πεσει ο ρελες...Ποσα χρονια υπαρχει αυτος ρελες...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, takoulou είπε

Εχουν ενα ειδικο  μηχανημα καποιοι  ηλεκτρολογοι..  Που φαινεται σε πιο σημειο εχει  το προβλημα-διαρροη... Δεν ειναι απαραιτητο να πεσει ο ρελες...Ποσα χρονια υπαρχει αυτος ρελες...

Περιπου δεκαετίας, πάντως το test button δουλευει κανονικά  γιατί το δοκίμασα και εγώ. Οπότε για σένα αυτο που πρέπει να κάνω είναι να βρω έναν ηλεκτρολόγο και να του ζητήσω να ψάξει το σπίτι για διαρροή;

Δημοσ.

Θέλει ηλεκτρολόγο , δεν γινεται αλλιώς. Σε μια δικιά μου περίπτωση που επεφτε η ασφάλεια του ρολογιού και οχι του σπιτιού γινόταν γιατι είχα μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στον πίνακα απο το ρολόι. Μολις το ειδε ο ηλεκτρολόγος μου είπε "πρέπει να πέφτει/καιγεται πρώτα η ασφάλεια του σπιτιού και οχι του ρολογιού" και μου αλλαξε την ασφάλεια του πίνακα σε χαμηλότερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το καλυτερο που εχεις να κανεις.. Υπαρχει αυτο το μηχανημα  σε καποιους ηλεκτρολογους.. Οταν πηγαινουν να δουν και βγαλουν το πιστοποιητικο του ηλεκτρολογου (ΥΔΕ)...

Καποια αφαλεια δεν σου την ριχνει μεσα στον πινακα.. Δεν γινεται κατι;

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, takoulou είπε

Δεν ειναι απαραιτητο να πεσει ο ρελες...

αν υπάρχει διαρροή o δδε θα ενεργοποιηθεί υποχρεωτικά πριν μια ασφάλεια γιατί έχει δυο τάξεις μεγαλύτερη ευαισθησία, για να μην ενεργοποιείται ή δεν λειτουργεί (απίθανο αφού με το τεστ λειτουργεί) ή υπάρχει διαρροή σε κύκλωμα που δεν έχει συνδεθεί σε αυτό. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει βραχυκύκλωμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν το έκανε πιο συχνά θα μπορούσες να δοκιμάσεις  δια της ατόπου απαγωγής.Κλείνοντας μία μία τις ασφάλειες  μέχρι να φτάσεις σε αυτή που όταν είναι κλειστή δεν πέφτει το ρεύμα,άρα σε αυτή τη γραμμή υπάρχει το πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή που μπορεί να περάσουν ώρες και να μην το κάνει θα είναι δύσκολο.

Οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση από ηλεκτρολόγο με μηχάνημα που θα μπορέσει να εντοπίσει τη διαρροή. 

Edit. Πονηρές διαρροές υπάρχουν συνήθως στο μπόιλερ ηλεκτρικού θερμοσίφωνα ειδικά αν είναι παλιό και μπορεί να έχει κάποια διαρροή νερού στο σημείο που συνδέονται τα καλώδια και ο θερμοστάτης.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Απο οτι φαινεται στην φωτο μερικα καλωδια δεν ειναι τα σωστα...  Δεν εχει  τεσσαρια - εξαρια...... Η εστω  2,5...

Δημοσ.

Αυτο για τα καλωδια δεν το καταλαβα( σας ειπα δεν εχω ιδεα), ουτε μου το ανεφερε καποιος απο τους ηλεκτρολογους.
Οσο αναφορα τις ασφαλειες εχω εντοπισει την 'χαλασμενη' Απλα ισως εξαιτιας κακου σχεδιασμου, εχει να κανει με τον τον φωτισμο και τις πριζες απο 3 υπνοδωματια, την τραπεζαρια, το μπανιο και την κουζινα. Στην ουσια μονο στο σαλονι εχω κανονικά ρευμα και ψυγειο θερμοσυφωνα και εστιες που εχουν διαφορετικες ασφαλειες.

Τωρα ολη την εβδομαδα ζω με την ασφαλεια κατω. Υπαρχει καποια επικινδυνοτητα;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, KostasTasias είπε

Αυτο για τα καλωδια δεν το καταλαβα( σας ειπα δεν εχω ιδεα), ουτε μου το ανεφερε καποιος απο τους ηλεκτρολογους.
Οσο αναφορα τις ασφαλειες εχω εντοπισει την 'χαλασμενη' Απλα ισως εξαιτιας κακου σχεδιασμου, εχει να κανει με τον τον φωτισμο και τις πριζες απο 3 υπνοδωματια, την τραπεζαρια, το μπανιο και την κουζινα. Στην ουσια μονο στο σαλονι εχω κανονικά ρευμα και ψυγειο θερμοσυφωνα και εστιες που εχουν διαφορετικες ασφαλειες.

Τωρα ολη την εβδομαδα ζω με την ασφαλεια κατω. Υπαρχει καποια επικινδυνοτητα;

Εφόσον ο ρελές σου πέφτει, δεν έχεις κάποιον κίνδυνο άλλα εγώ δε θα μπορούσα να κάνω έτσι τίποτα. Εγώ θα έκανα το εξής. Θα έπαιρνα ένα βραστήρα που τραβάει 3ΚW και θα δοκίμαζα μέρες με βροχή σε διάφορες πρίζες με κάθε φορά συγκεκριμένη ασφάλεια ανεβασμένη. Εκεί που θα έπεφτε θα υπήρχε και το πρόβλημα. Τώρα αν λες έγινε με τις βροχές, το σπίτι είναι του 60, και οι ασφάλειες έχουν και φωτιστικά μέσα, αν έχεις πλάκα που τραβάει υγρασίες, πας πρώτα για επισκευή της ταράτσας και μετά για ηλεκτρολογική εγκατάσταση, αλλιώς ο πιο γυφτέ και οικονομικός τρόπος σε παλιά σπίτια είναι εξωτερικά καλώδια. (Δεν είναι ωραίο αισθητικά, άλλα καλώδια σωστού διαμετρήματος, με έναν καινούριο εξωτερικού τύπου πίνακα, θα κοστίζει πολύ λιγότερο από σκαψίματα κτλ, και θα είναι πολύ πιο ασφαλές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να φανταστώ οτι πεφτει αυτη που είναι κατω οκ?

Λοιπον εχουμε και λεμε

Δικο σου είναι το σπιτι?

Ο ηλεκτρολόγος που εκανε την εγκατάσταση ηταν για το μπάζα

Αν πέφτει αυτη που ειναι κατω κανε μια δοκιμη (κάποιος που να ξέρει) η ασφάλεια αυτή ειναι 10αρα και στην πάνω πλευρά  εχει δυο καλώδια στην έξοδο, αφαιρέστε ΜΟΝΟ το άσπρο και πες μου εδω αν συνεχίζει να πέφτει

Μετα την δοκιμή θα σου απαντήσω τι αλχημείες εχει κανει εκει ο ηλεκτρολόγος και γιατι πέφτει η ασφάλεια.

Επεξ/σία από NikosKallithea

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...