Προς το περιεχόμενο

Πολικότητα DC

gregdel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

έχω πάρει ένα trimmer AEG

και δεν μπορω να βρω τον φορτιστή του (3VDC).

Έχω έναν universal φορτιστή που βγάζει 3VDC αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από την μηχανή ποια είναι η πολικότητα (συνήθων το pin είναι +) και δε θέλω να κάνω κάποιο λάθος και να την κάψω.

Το θέμα είναι ότι η μηχανή πάνω δεν δείχνεί την πολικότητα με τον κλασικό τρόπο αλλά μόνο με αυτό το σύμβολο το οποίο δεν το βρήκα αν σημαίνει κάτι εκτός απο DC.

AC-DC-voltage.png.0fa90c9aa2ed6f321b1990572146e5a7.png

Αν ξέρει κανείς ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε όμως για κουρευτική μηχανή με ενσωματωμένη μπαταρία. Ανάστροφη πολικότητα στην καλύτερη περίπτωση δέν θα γίνει τίποτα, στη χειρότερη θα την κάψει και θα σκάσει την μπαταρία της.

Και βλέπω οτι έχει non-standard φορτιστή με βύσμα με εγκοπή που δέν μπαίνει ανάποδα, οπότε η πολικότητα σίγουρα έχει σημασία:

pk.jpeg.9ad07918837b3051d071b5eb13343d76.jpeg

Φίλε @gregdel όμως μήν ανησυχείς γιατι υπάρχει πολύ απλός τρόπος να βρείς την πολικότητα με ένα πολύμετρο. Θα βάλεις τη μηχανή στη βάση της, και θα μετρήσεις με ένα πολύμετρο στο πίσω μέρος της βάσης, εκεί που κανονικά κουμπώνει ο φορτιστής.

Κανονικά θα πρέπει να δείξει την τάση της μπαταρίας, ανόλογα πόσο φορτισμένη είναι απο 2 μέχρι 4 Volt περίπου Αν δείς θετικό νούμερο, τότε το + είναι εκεί που είναι ο κόκκινος ακροδέκτης του πολυμετρου. Αν το πολύμετρο βγάλει αρνητικό νούμερο, τότε το + είναι εκεί που έχεις το μαύρο ακροδέκτη.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δε δείχνει τπτ... :(

EDIT: Τελικά σε τόπικ της (οταν ήταν σε προσφορά) μου έστειλαν φωτογραφία του φορτιστή. (+) μεσα

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από gregdel
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας